Samara – Kazaň 1:0 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Pátek 12.04.2019, 17:30 • Samara Arena, Samara • Ruská Premier Liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Alexandr Bucharov mohl srovnat, když na něj prostrkoval míč Poloz a Georgij Zotov ve vápně nepředvedl vůbec dobrý odkop, kterým prakticky daroval míč Bucharovovi. Ten si ale na Ryžikova nepřišel.
     
    90+1
    Zinkovskij hraje výborně. Napálil míč halfvolejem třicet metrů od branky na Konovalova, který se opět prolétl vzduchem a opět míč netrefil, ale nyní šel balon metr nad břevno.
     
    86
    Denis Tkačuk mohl svůj tým poslat do rozhodujícího náskoku, když si po levé straně naběhl na přihrávku za obranu, ale střelou z první z úhlu gólmana Konovalova nepřekonal. Jde o druhou střelu domácích na branku v celém utkání.
     
    81
    Ramil Šejdajev má pro dnes odehráno, v záloze jej nahrazuje Denis Tkačuk s cílem udržet jednobrankový náskok.
     
    79
    Už mohlo být srovnáno. Kapitán Jegor Sorokin napřáhl zhruba pětadvacet metrů od branky k parádní střele, kteoru Sergej Ryžikov tygřím skokem sráží na roh.
     
    77
    Sražená střela Baškirova byla jeho posledním účinkováním v zápasu, nyní tento záložník Kazaně přepustí místo pro Vladislava Pantělejeva.
     
    74
    Domácí takticky zastavili protiútok domácího celku a obránce Filip Uremović se tak důsledně dožadoval žluté karty pro protihráče, až jí za prostesty sám dostal. Stejně jako prvně faulující Maxim Kanunnikov.
     
    71
    Posilnění útočné fáze hostí. Roman Akbašev jde z placu a střídá ho útočník Dmitrij Poloz.
     
    69
    Mohammed Rabiu dnes odvedl v záložní řadě Samary mnoho neviditelné práce. Nyní po odpracování přepouští místo na placu pro Georgije Zotova.
     
    64
    Další přímé ohrožení domácí branky. Nyní si Sergej Ryžikov připisuje dobrý zákrok po střele Stěpanova, která by šla zřejmě přesně k levé tyčce. Ale gólman domácích se položil do vzduchu a skočil výborně do tohoto prostoru.
     
    64
    Miral Samardžić také vidí žlutou kartu, pomohl si faulem na levé lajně u střídaček a navíc z toho bude přímý volný kop pro hosty.
     
    61
    Hosté střídají. Na nepříznivý stav reaguje trenér stažením Artura Sagitova, místo kterého jde na plac Alexandr Bucharov, bývalý hráč Petrohradu, dnes čtyřiatřicetiletý forvard Kazaně.
     
    58
    Roman Šiškin za půlí hřiště taktickým faulem zastavil soupeře a dostává jasnou žlutou kartu.
    56. Anton ZINKOVSKIJ - 1:0
     
    56
    Samara právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, tohle byl gól z kategorie nádherných. ANTON ZINKOVSKIJ dostal zhruba pětatřicet metrů od vápna po přihrávce Timofejeva kvanta volného prostoru. Vůbec nikdo z hráčů Samary se neměl k tomu, aby k němu přistoupil. Záložník domácích neváhal, vystřelil a míč zapadl přes letícího gólmana s lehkým přispěním břevna do sítě. Opravdu krásná rána. Asistence: Mohammed Rabiu.
     
    54
    Další šance hostí. Po standardní situaci z pravé strany se míč odrazil na hranici vápna pro Romana Akbaševa, který jej v obtížné pozici trefil slušně. Balon ještě přizvedl hlavičkou Sorokin, ale ten šel metr nad branku.
     
    52
    Roman Akbašev sprintuje po pravé straně k vápnu a kombinace to nakonec byla úspěšná. Dal míč za sebe, kde z druhé vlny nabíhající Baškirov poslal míč před vápno na Mogilevce. Ten se i se stěsttím dostal přes obránce Timofejeva a z velkého úhlu z levé strany vystřelil, ale Ryžikov byl připravený.
     
    44
    Domácí střídají, z placu odchází zřejmě kvůli zranění Alexandr Samedov, kterého nahrazuje běloruský forvard Sjarhej Kornilenko.
     
    31
    Konečně jsme viděli nebezpečnou situaci. Rogel na hranici penalty prostrčil míč pro Samedova, který v pádu nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Na pravé straně branky mu chyběl metr.
     
    28
    První kartička je na světě. Danil Stěpanov zezadu zbytečně zajel do Samedova a ihned vidí žlutý kartonek zblízka. Navíc z toho bude standardní situace domácích z dobré vzdálenosti.
     
    17
    Přímý volný kop zhruba tři metry od vápna! To je velká šance pro domácí po zbytečném faulu Kazaňských.

    Tomáš Lysý

    Branky: 56. Zinkovskij (Timofejev)

    Karty:   58. Šiškin (KSS), 64. Samardžić (KSS), 74. Kanunnikov (KSS) – 28. Stěpanov (RKZ), 74. Uremović (RKZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1.
    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Samardžić, Rogel, Vitalij Denisov – Samedov (44. Kornilenko), Timofejev, Rabiu (69. Zotov), Zinkovskij – Kanunnikov, Šejdajev (81. Tkačuk).
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Zotov, Karpov, Tkačuk, Kiseljov, Vučićević, P. Jakovlev, Kornilenko.

    FC Rubin Kazaň: Konovalov – Uremović, Kambolov, Sorokin – Callagov, Mogilevec, Baškirov (77. Pantělejev), Konovalov, Stěpanov – Sagitov (61. Bucharov), Akbašev (71. Poloz).
    Náhradníci: Tušjov, Baburin – Mikušin, Saba, Ustinov, Abdullin, Šekarí, Pantělejev, Bucharov, Poloz.

    Rozhodčí: Vasilij Kazarcev
    bahis siteleri