Dijon – Amiens 0:0 (kon.) | Nantes – Lyon 2:1 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:0 (0:0)
Amiens SC
Pátek 12.04.2019, 19:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce. Nejvyšší francouzská soutěž má na programu další kolo, už v pátek nás čekají dva zápasy, Dijon narazí na Amiens.
     
    Čeká nás nesmírně důležité utkání pro oba celky. Domácí fotbalisté mají 24 bodů, nachází se na osmnáctém místě tabulky. Soupeř je o jednu příčku lepší, celkově však nasbíral už o sedm bodů více. Pokud se tedy hostům podaří zvítězit, odskočí do desetibodové náskoku.
     
    Co se týče formy, tak Dijon po devíti zápasech konečně vyhrál! Na půdě Lyonu se postaral o obrovské překvapení. Hosté jsou na tom s výkonností z posledních duelů daleko lépe, už šestkrát v řadě neprohráli.
     
    Oba celky na sebe už v rámci tohoto ročníku jednou narazily. Celek Amiens na domácí půdě zvítězil tím nejtěsnějším možným způsobem (1:0).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Rúnarsson – Chafik, Yambéré, Lautoa (C), Haddadí – Marié, Balmont, Amalfitano – Saïd, Jeannot, Tavares.
    Náhradníci: Allain – Sammaritano, Kwon Čang-hoon, Coulibaly, Slití, Kaba, Alphonse.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, P-D. Gouano (C), Dibassy, Pieters – Timite, Gnahoré, Blin, Mendoza – Guirassy, Mou. Konaté.
    Náhradníci: Dreyer – El Hajjam, Adénon, Monconduit, Cornette, Zungu, Otero.

    Rozhodčí: Abed – Danizan, Berchebru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V úvodu si zahráli oba brankáři, kteří rozehrávali akce svých týmů. Hostující fotbalisté to zkoušeli po levé straně, budou vhazovat.
     
    3
    Ve středu hřiště vystoupil Balmont, ten volil odkop do zámezí. O malou chvíli později byl u postranní lajny faulován Guirassy.
     
    4
    Do zajímavé útočné akce se hnali domácí, přihrávku na pravé straně dostal Tavares, který zakončoval z první. Jeho střele postrádala razance, snadný zákrok pro Gurtnera!
     
    5
    Dijon to zkoušel na levé straně. Vypadalo to na zajímavý brejk, na poslední chvíli však skvělým obranným zákrokem zasáhl Gouano!
     
    6
    Chytře se u postranní lajny uvolnil Guirassy. Jasným faulem si pomohl domácí Amalfitano, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    7
    Domácí fotbalisté a fanoušci se po střele Saïda dožadovali pokutového kopu pro údajnou ruku hostujícího hráče! Musíme si počkat, až bude hra přerušena!
     
    8
    Sudí Abed počkal na přerušení hry, následně celou situaci diskutoval s rozhodčím u videa. Penalta se nakonec nepíská!
     
    9
    O přihrávku si na pravé straně řekl Said. Ten se k míči dostal pozdě, balón si tělem pokryl Pieters, rozehrávat bude Gurtner.
     
    10
    Příznivci Dijonu opět hlasitě pískají, čárový rozhodčí totiž ukázal, že vhazovat bude soupeř. Jeden z hostujících fotbalistů se ale přiznal k teči.
     
    11
    Dobrá příležitost pro Dijon! Po centru z levé strany se do balónu z voleje opřel Tavares. Balón sice mířil k tyči, ovšem chyběla mu razance!
    11. Tavaresova šance
     
    12
    Hodně ostrý souboj ve středu hřiště, obránce Krafth si podle hlavního rozhodčího počínal nedovoleně, rozehrávat budou domácí.
     
    13
    Do pokutového vápna hostujících fotbalistů směřovalo několik centrovaných míčů. U balónu je Gurtner, který zklidňuje situaci.
     
    14
    To je dlouhé. Tavares se k míči nedostane, rozehrávat bude znovu Gurtner. Dijon má v úvodu tohoto utkání jasně navrch.
     
    15
    Po delší době o sobě dali vědět i hosté. Mendoza využil svých rychlostních předpokladů, vybojoval autové vhazování poblíž rohového praporku.
     
    16
    Úvodní čtvrthodina hry je za námi, už se zase hraje před pokutovým územím Amiens, Dijon to zkouší především po levé straně.
     
    18
    Rozhodčí po zákroku Tavarese na Timiteho ponechával výhodu. Hostující fotbalista zůstal ležet na hrací ploše, domácí odehráli do zámezí.
     
    19
    Na zemi zůstává ležet další hostující hráč, v tuto chvíli to je Konaté, kterému Balmont přišlápl nohu. Tentokráte je pískán faul.
     
    20
    Další souboj mezi Amalfitanem a Guirassym. Těch je dnes opravdu hodně, v tuto chvíli byl úspěšnější domácí hráč, který si navíc počínal čistě.
     
    21
    Dlouhá kombinace fotbalistů v červených dresech na vlastní polovině hřiště, Dijon teď hledá nějaký recept na obranu soupeře.
     
    22
    Saïd dlouho čekal na střelu. Ideální moment prováhal, vzápětí ve skluzu zasáhl Pieterse, který zůstal ležet na trávníku, těch přerušení je dnes opravdu dost.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Wesley Saïd (Dijon FCO).
     
    24
    Vypadá to, že hostující bek Pieters nakonec bude moci pokračovat ve hře. Brankář Gurtner bude rozehrávat z vlastní poloviny hřiště.
     
    25
    Konaté chtěl vybojovat penaltu pro svůj tým! Jeho teatrální pád však způsobí spíše výsměch na sociálních sítích, hostující útočník může být rád, že nevidí žlutou kartu!
     
    26
    Domácí zahrozili po pravé straně. S centrovaným míčem si poradila hostující defenziva, která odehrála na první rohový kop.
     
    27
    Balón proletěl malým vápnem, ovšem tlak Dijonu pokračoval! Ke střele z nějakých dvaceti metrů napřáhl Amalfitano, gólman Gurtner byl na zemi včas a balón dokázal vyrazit!
    27. Amalfitanovu střelu vyrazil brankář hostů
     
    27
    Taktickým faulem teď Romain Amalfitano hasil rychlý brejk soupeře. Sudí Abed mu po zásluze uděluje žlutou kartu.
     
    29
    Po centru Chafika z pravé strany se natahoval Tavares. Ten ale na míč sotva dosáhl, hlavou ho vzápětí poslal na Gurtnera.
     
    30
    Eddy Gnahoré se do souboje uprostřed hřiště dostal pozdě, místo míče zasáhl pouze nohu protihráče, výsledkem byla žlutá karta.
     
    31
    Standardka se domácím vůbec nepodařila a soupeř mohl uhánět do brejku. Celou situaci však nevyřešil vůbec nejlépe, Dijon bude vhazovat.
     
    33
    Série nepřesností na obou stranách. U balónu jsou hosté, kteří to zkouší přes levou stranu, zatím však bez většího úspěchu.
     
    34
    To byla zatím největší šance zápasu! Said posunul na rozběhnutého Haddadiho, který balón ihned posílal před branku. Tam se po něm natahovali hned dva domácí hráči. Nechybělo mnoho a domácí mohli jít do vedení!
    34. Velká šance Dijonu
     
    35
    Hostující hráči nám toho dnes zatím moc nepředvedli. Jeannot si podle rozhodčího počínal nedovoleně, odnesl to Guáno. Pokud by sudí neodpískal faul, domácí fotbalista by běžel téměř sám na branku!
     
    36
    Faul si deset minut před koncem první půle žádali také domácí hráči. Sudí Abed však jejich volání nevyslyšel, hra pokračuje.
     
    37
    Skvělou práci odvedl Mendoza, který si naváděl balón na střed hřiště, vzápětí posouval na pravou stranu. Timitemu ale dlouho trvalo, než si míč přichystal na střelu.
     
    39
    Balmont dnes už poněkolikáté není spokojený s výrokem rozhodčího. Ten v tuto chvíli viděl jeho faul na Mendozu ve středu hřiště.
     
    40
    Hosté na levé straně hřiště přišli o míč, kapitán Gouano si pomohl taktickým faulem. Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná pětiminutovka první půle.
     
    41
    Dlouhým výkopem teď Gurtner hledal své spoluhráče na útočné polovině hřiště. Domácí defenziva však celou situaci zvládla.
     
    42
    Stoprocentní šance Dijonu gólem nekončí! Said dával z pravé strany přízemní centr na malé vápno, na který ve skluzu dosáhl Tavares. Ten ale z nějakých tří metrů minul branku, v ochozech to jen zahučelo!
     
    43
    Byl to Konaté, který se dožadoval penalty. Znovu šlo o velmi teatrální pád, rozhodčí pouze zakroutil hlavou, hra pokračuje.
     
    45
    Hostující fotbalisté teď hodně natahují závěr prvního poločasu. Budou vhazovat na polovině hřiště, sudí přidá jednu minutu.
     
    45
    Jediná nastavená minuta už spěje ke svému konci, Gurtner bude vykopávat. Víc už se v první půli nejspíše nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je to tak, úvodní polovina tohoto utkání je za námi. Branku jsme sice neviděli, ovšem k vidění bylo několik příležitostí na domácí straně, tu největší měl v úplném závěru Tavares! Hosté nám toho zatím moc nenabídli, soustředí se především na defenzivu. Druhý poločas tak slibuje ještě pořádné drama, šance obou celků jsou vyrovnané!
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Obránce Pieters sice protihráče obral o míč, jenže následně se s ním dostal pouze do zámezí, vhazovat tak bude soupeř.
     
    48
    Balón teď propadl až na Jeannota. Ten byl dobře hlídán, ovšem i přesto se dostal ke střele. Míč nakonec letěl asi dva metry vedle branky!
     
    49
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Alexis Blin, přichází Thomas Monconduit.
     
    51
    Dijon do druhé půle vstoupil opět aktivně! Zkoušel to po levé straně, Said si balón naváděl na střed, poté zakončoval. Míč tečoval jeden z hostujících obránců, bude z toho rohový kop!
     
    52
    Mendoza běžel do rychlého brejku a ještě zkoušel přihrávat lépe postavenému spoluhráči. Domácí zadáci jeho úmysl přečetli.
     
    53
    Na trávník se Thomas Monconduit dostal teprve před malou chvílí. Přesto už vidí žlutou kartu, v tomto případě musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    54
    Další žlutá karta, dnes se hraje opravdu tvrdě! Julio Tavares zastavil Mendozu, který se na trávníku svíjí v bolestech.
     
    56
    To nebyla vůbec špatná kombinace domácích. Said v závěru dostal dlouhou přihrávku a k míči se nakonec vůbec nedostal.
     
    57
    Situace na hrací ploše se oproti prvnímu poločasu nemění. Jsou to domácí fotbalisté, kteří mají herní převahu, na branku však stále čekáme.
     
    58
    Mendoza si nerozuměl se svým spoluhráčem Konatém. Oba se na sebe pouze jen vyčítavě podívali, u balónu Rúnarsson.
     
    60
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Bongani Zungu.
     
    61
    Hosté se během krátké chvíle dostlali do dvou zajímavých situací. Ani jednou však nedošlo k přímému ohrožení domácí branky.
     
    62
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Naím Slití.
     
    63
    Skvělý pas za obranu dostal Guirassy. Ten ještě hledal lépe postavené spoluhráče, domácí odvrátili jen na rohový kop.
     
    64
    K odraženému balónu se dostal Gnahoré, jehož nepříliš razantní pokus mířil doprostřed branky, snadná práce pro Rúnarssona!
     
    65
    Po rychlé narážce se do zakončení dostal na pravé straně Chafik. Domácí bek zakončoval ve skluzu, Gurtner neměl vážnější problémy.
     
    66
    Na centr si naskočil Jeannot, který hlavičkoval v nesmírně těžké pozici. To nemohlo dopadnout jinak, odkopávat bude Gurtner.
     
    68
    Domácí ztratili míč ve středu hřiště, hosté ihned centrovali do vápna. Ghanore nedokázal zpracovat, jenže k balónu se na hranici pokutového území dostal Mendoza. Jeho tvrdá rána mířila vedle branky!
    68. Mendoza střílel vedle branky
     
    69
    Hodně riskantní malá domů, Krafth si musel pořádně oddychnout. Hosté celou situaci zvládli, u balónu už zase Gurtner.
     
    70
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná dvacetiminutovka, domácí svému soupeři podávají míč a je evidentní, že bod jim nestačí.
     
    71
    Dijon napadá hodně vysoko, Dibassy si v souboji s Jeannotem počínal nedovoleně, následovat bude standardní situace.
     
    72
    Po míči se tam dnes už poněkolikáté natahoval Tavares. Vypadalo to, že obránce a kapitán Guáno kontroluje celou situaci.
     
    73
    S desítkou hrající Sliti to vzal na sebe a zakončoval z nějakých osmnácti metrů. Balón poslal vysoko nad branku!
     
    75
    Pěkná přihrávka Slitiho na rozběhnutého Haddadiho. Domácí fanoušci jsou hodně hlasití, jejich miláčci budou rozehrávat rohový kop.
     
    76
    Dijon se k žádnému ohrožení hostující svatyně nedostal, Navíc o balón přišel, čárový rozhodčí totiž signalizuje ofsajd!
     
    77
    To je obrovský zámek a opět to byla kombinace na levé straně, do které se zapojili Sliti a Haddadi. Další rohový klop pro Dijon!
     
    78
    Vypadá to, že domácí "fanoušci" teď na hostujícího kapitána vykřikovali rasistické urážky. Fotbalista Amians následně za přispění hlavního rozhodčího došel ke střídačkám, hra je přerušena!
     
    80
    Stále se nehraje, hlavní sudí teď konzultuje celou situaci s pořadateli dnešního utkání.
     
    82
    Sám kapitán Gouano se nyní chtěl vydat k domácímu kotli fanoušků, ovšem ti neustále vykřikují rasistické urážky, což se nelíbí ani fotbalistům Dijonu, který se snaží svým příznivcům domluvit.
     
    83
    Po zhruba pěti minutách se pokračuje ve hře. Hosté se ubránili jen za cenu dalšího rohového kopu, který domácí budou rozehrávat znovu z levé strany.
     
    84
    Hodně tvrdě šel do vzdušného souboje Monconduit. Ten by si měl dávat pozor, tento střídající fotbalista totiž už jednu žlutou kartu má.
     
    85
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Romain Amalfitano, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    86
    K balónu se kousek za velkým vápnem dostal Jeannot, který to zkoušel obstřelem na zadní tyč. Jeho střela byla hodně nepřesná!
     
    87
    Nedovoleně si podle rozhodčího počínal u postranní lajny Timite. Hostující lavička ihned vystartovala, tohle rozhodnutí se jí nelíbí!
     
    88
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Cheick Timite, přichází Juan Ferney Otero.
     
    89
    Sliti jednoznačně oživil hru. Na malém prostoru doslova vykoupal dva protihráče, ovšem následně zakončoval nepřesně!
     
    90
    U míče je brankář Rúnarsson, domácí kouč své svěřence žene naprosto jasným gestem dopředu, za malou chvíli se rozeběhne nastavený čas.
     
    90+1
    Těch prostojů bylo opravdu hodně, hlavní sudí Abed nakonec přidává sedm minut, osobně jsem ale čekal daleko vyšší číslo!
     
    90+2
    Střídající Kwon Čang-hoon zakončoval z hranice velkého vápna. Střela byla zblokovaná, ovšem poté ještě došlo k další teči Tavarese.
     
    90+2
    Tohle byla obrovská příležitost hostů, kteří místo toho, aby šli do vedení, budou dohrávat v deseti! Eddy Gnahoré dostal skvělý pas od Mendozy za obranu a i přesto, že si balón hodně předkopl, udělal Rúnarssonovi kličku a mohl zakončovat do prázdné branky. Jenže přišel další teatrální pád, který hlavní rozhodčí ohodnotil žlutým napomínáním. A jelikož bylo druhé, Gnahoré musí předčasně do sprch. Jeho odchod ze hřiště je doprovázen dalšími rasistickými urážkami domácího obecenstva.
     
    90+4
    Čtvrtá nastavená minuta spěje ke svému konci, hraje se na obranné polovině Dijonu, což hostům momentálně stačí.
     
    90+5
    Tutovka pro Dijon! Přihrávku dostal na hranici velkého vápna úplně volný Sliti, ovšem jeho zakončení placírkou z první, mířilo jen vysoko nad branku!
    90+5. Střela Slitího mířila vysoko nad
     
    90+6
    Několik zblkovaných centrů a střel, bod domácím nestačí! Dijon vybojoval rohový kop, rozehrávat bude z levé strany.
     
    90+7
    Domácí obránce Lautoa se drží za hlavu, moc dobře ví, že tahle hlavička šla umístit lépe, rozehrávat bude brankář Gurtner.
     
    90+8
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Fouad Chafik, přichází Mickaël Alphonse.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání nám branku nepřineslo, ovšem zajímavých situací bylo k vidění hned několik. Dijon si vypracoval velký počet brankových příležitostí, každopádně ve většině z nich nedokázal zamířit mezi tři tyče. Také hostující fotbalisté mohli strhnout vedení na svou stranu, v nastaveném čase totiž Gnahoré obešel brankáře Rúnarssona a mohl zakončovat do prázdné branky. On však ale teatrálně upadl a dožadoval se pokutového kopu. Po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch!
     
    Utkání se bohužel neobešlo bez rasistických urážek hostujícího kapitána Gouana, hlavní rozhodčí dokonce v jeden okamžik váhal, zda se bude zápas dohrávat. I proto se ve druhém poločase nastavovalo sedm minut.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (21:07:08)

    Štěpán Slovák

    Branky:

    Karty:   23. Saïd (DIJ), 27. Amalfitano (DIJ), 54. Tavares (DIJ) – 30. Gnahoré (AMI), 53. Monconduit (AMI)   90+2. Gnahoré (AMI)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
    Dijon FCO: Rúnarsson – Chafik (90+8. Alphonse), Yambéré, Lautoa (C), Haddadí – Marié, Balmont, Amalfitano (85. Kwon Čang-hoon) – Saïd (62. Slití), Jeannot, Tavares.
    Náhradníci: Allain – Sammaritano, Kwon Čang-hoon, Coulibaly, Slití, Kaba, Alphonse.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, P-D. Gouano (C), Dibassy, Pieters – Timite (88. Otero), Gnahoré, Blin (49. Monconduit), Mendoza – Guirassy, Mou. Konaté (60. Zungu).
    Náhradníci: Dreyer – El Hajjam, Adénon, Monconduit, Cornette, Zungu, Otero.

    Rozhodčí: Abed – Danizan, Berchebru
    bahis siteleri