Rusko – Česko 6:0 (kon.)
konec
Rusko
6:0 (0:0, 4:0, 2:0)
Česko
Pátek 12.04.2019, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj čtyř (U19)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Podruhé vás zdravím ze slovenských Piešťan. Česká reprezentace do 19 let, z níž se budou hráči ročníku 2000 rekrutovat do nové dvacítky s vrcholem v podobě domácího mistrovství světa, dnes absolvuje druhý zápas turnaje čtyř zemí. Po porážce 4:6 s Finskem nastoupí proti dalšímu favoritovi z Ruska, který včera smetl Slováky 7:0.
     
    Naši hokejisté včera měli proti Finům skvělý start, na začátku druhé třetiny vedli už 2:0, jenže potom se karta obrátila a nakonec prohráli 4:6. Suomi vyučili náš tým v přesnosti střelby, ale od poloviny utkání byli zkrátka lepším týmem. Co mohlo těšit náš tým, to byly premiérové reprezentační trefy Přemysla Svobody a Daniela Klímka.

    Česko – Finsko 4:6 (1:0, 2:4, 1:2)

    Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Procházka, Čajka), 22. Střondala, 34. Sklenář, 57. Klímek (Fridrich) – 23. Kakkonen (Nousiainen), 28. Oden (Seppälä), 33. Thomson (Patrikainen), 38. Erholtz (Haarala), 43. Kakkonen, 55. Haarala (Nevasaari, Airola).

    Rusové si poradili se Slováky mnohem vyšším rozdílem, přitom na střely vyhráli jen 34:29. Domácí hráli zpočátku velmi dobře, ale v první třetině neuspěli ze 17 pokusů ani jednou. Naopak před pauzou inkasovali gól a do 32. minuty další tři. Pak už sborná zápas v klidu kontrolovala.

    Slovensko – Rusko 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

    Branky a nahrávky: 20. Gološčapov (Stěpanov), 22. Voronkov (Kizimov, Usmanov), 26. Kruglov (Rožkov, Pribylskij), 32. Kizimov (Stěpanov, Voronkov), 41. Platonov (Dorofejev, Komissarov), 53. Voronkov (Kizimov, Stěpanov), 59. Dorofejev (Komissarov).
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Nosov (Miftachov) – Žuravljov, Gološčapov, Usmanov, Žiljakov, Babincev, Pribylskij, Grjaznov, Alanov – Platonov, Komissarov, Dorofejev – Stěpanov, Voronkov, Kizimov – Kruglov, Michajlov, Rožkov – Šablovskij, Sorkin, Savunov – Fjodorov. Trenér: Valerij Bragin.

    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Klapka – Fridrich, Svoboda, Klímek – Grim, Sklenář, Všetečka – Řehák. Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Müllner, Adamec – Synek, Výleta.
     
    Do české branky podle očekávání nastoupí Daniel Dvořák. Náš tým získal na druhý zápas i jednu posilu, doplnil ho totiž slávistický obránce Jan Štibingr, který se na předešlých akcích devatenáctky jevil velmi dobře. Dnes ho trenéři zařadili do první formace vedle Davida Aubrechta.
     
    Dozněly nám obě hymny, jako první ta hezčí. Easton Arénou v Piešťanech, ve které je momentálně zhruba 150 diváků, se line vůně slivovice. Za pár okamžiků můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Čeští zadáci připravili první střelecký pokus dnešního utkání. Jan Štibingr vysunul po levé straně Davida Aubrechta, který prověřil pozornost Gleba Nosova.
     
    01:07
    Našemu týmu nevyšla kombinace ve středním pásmu a kolem zkoprnělých obránců se přeřítil Jegor Stěpanov, který měl zařazenou tak o dva stupně větší rychlost. Dvořáka si chtěl v sólu vymíchat, ale pak zakončil pár čísel vedle!
     
    01:52
    Daniel Dvořák si pak musel pohlídat prostor u tyčky. Když se Češi osvobodili a taky zkusili rychlý protiútok, skončilo to ofsajdem.
     
    02:37
    Na pravém kruhu do puku spíše tak z nouze práskl Gleb Babincev, Dvořák se ani nepohnul – zřejmě proto, že na střelu od začátku viděl a očima ji vytlačil hodně vedle.
     
    03:37
    Naši mladíci vyrovnali hru, ale ještě se pořádně nedostali s pukem do třetiny. Každopádně už vědí, že si nesmí nechat Rusy rozjet ve středním pásmu.
     
    04:14
    Jako bych to neříkal. Tentokrát nám prchnul Žiljakov, ale naštěstí i on zakončil svůj bekhendový blafák až za tyčku! Pomohl mu k tomu i český faul.
     
    04:14
    Jan Dluhoš (CZE) si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    04:56
    Už dvakrát se národní tým osvobodil, zatím čte ruské kombinace dobře. I když jsou v opravdu velké rychlosti.
     
    05:24
    Lev Komissarov se na pravém kruhu netrefil do skákajícího kotouče, ale ruská pětice pokračuje ve velkém náporu.
     
    05:54
    Sborná zakončuje výhradně ze stran, Češi si musí hlídat křižnou přihrávku. Komissarovův parťák ji před chvílí taky promáchl, Dvořák ještě nemusel zasahovat.
     
    06:31
    Češi hrají v plném počtu, Dluhoš je zpátky na ledě.
     
    06:49
    Ruské vyhození neposoudili rozhodčí jako zakázané uvolnění.
     
    07:09
    Vojtěch Střondala nakonec přece jenom dojel dlouhý kotouč a ze strany ho vracel do míst, kde operoval Jan Bambula. Ale kromě něj tam byli i protivníci, kteří ho dostali do bezpečí.
     
    07:48
    Češi se pak provinili ofsajdem, po vhazování se dopředu vydala zase sborná. Puk jí ale utekl a Daniel Dvořák pohotově vyjel z branky až do rohu.
     
    08:12
    Dvořák přikryl odražený kotouč a hned u české střídačky se s našimi hráči dostal do konfliktu Andrej Pribylskij. Rozhodčí je brzy roztrhli, ale vypadalo to docela zajímavě.
     
    08:55
    Výborný signál, Robin Všetečka dojel prudce nahozený kotouč, aby se nepískal icing. Rovnou ho z velkého úhlu napálil na Nosova, ale ten se nenechal nachytat.
     
    09:31
    Na ledě už je naše první formace, Vojtěchu Střondalovi chyběl jen kousek, aby mezi kruhy dosáhl na kotouč. Škoda, to mohla být perfektní střelecká parketa.
     
    10:14
    Jegor Stěpanov bleskově obkroužil českou branku a chtěl zakončit k tyčce, ale Daniel Dvořák se tam chviličku předtím přesunul a nedovolil první změnu skóre.
     
    10:47
    Na druhé straně naopak vyjížděl k bližší tyčce Petr Čajka. Místo tam taky nebylo, nicméně Češi se chopili slušné aktivity.
     
    11:13
    Otakar Šik se položil do střely, kterou ještě někdo tečoval, a proto ji Nosov jenom vyrazil před sebe. Teď už sledujeme dobrý forčeking naší třetí lajny.
     
    11:49
    Přemysl Svoboda křižně hledal Petra Fridricha, ten potom střílel i z dálky. Teď Rusy parádně tlačíme v pásmu.
     
    12:17
    Třetí formace předvedla dosud nejlepší české střídání. Zakončila ho dvojice pokusů od modré čáry, ten druhý od Miroslava Kukly přistál Nosovovi na betonu a gólman vzápětí hru přerušil.
     
    12:35
    Andrej Pribylskij (RUS) vysekl Všetečkovi hokejku z ruky tak prudce, že doletěla do ruské branky. Češi si zahrají svou první přesilovku.
     
    12:59
    Sborná se napoprvé osvobodila, nyní poslal důrazný zadák kotouč přes všechny čáry podruhé. Už tu znovu brutálním způsobem voní slivovice, někdo z fanoušků se zřejmě dobře zásobil. Skauti pode mnou to asi nebudou.
     
    13:59
    Ani další desítky sekund se Čechům nevedly, až teď přišel územní tlak, který rychle zakončil kapitán Petr Čajka. S jedinou zámořskou posilou týmu jsem dnes dělal rozhovor, tak si ho nenechte za chvíli na webu hokej.cz ujít.
     
    14:39
    Rusko je kompletní, na střelu Jana Dluhoše Nosov viděl a vyrážečkou ji bezpečně poslal do rohu pásma.
     
    15:07
    Naopak se budeme bránit v druhém oslabení. Petr Fridrich (CZE) je vyloučen za zbytečné hákování a naši defenzivu čekají těžké chvilky.
     
    15:43
    Fantastický Daniel Dvořák! Český gólman se přesunul napříč svým brankovištěm a doslova sebral gól z hokejky Komissarovovi! Přitom už to vypadalo, že ruský forvard střílí do prázdné klece.
     
    16:26
    Kruglov naštěstí nezakončil tak přesně a Dvořáka spíše trefil, následně zamířila Michajlovova teč jen pár centimetrů vedle tyčky.
     
    16:54
    Pokus Pribilského pak Dvořák zlikvidoval vyrážečkou, konečně vyhazujeme a můžeme vystřídat. Uf!
     
    17:14
    Češi hrají v plném počtu a už nesmí za žádnou cenu chodit na trestnou. Když to řeknu hovorově, ruská přesilovka se brání opravdu blbě...
     
    18:12
    První formace se vydala do protiútoku, Rusové ho ale dojeli a nedovolili nám střelu.
     
    18:27
    Tajný agent Daniel Klímek chtěl zřejmě spáchat atentát pukem na Valerije Bragina. Jeho oblouček přes celé střední pásmo totiž doletěl až na ruskou střídačku, naštěstí do míst, kde ruští trenéři nestáli.
     
    19:16
    Vypadalo to možná na přečíslení, možná na rovnovážnou situaci, každopádně teď Klímek z pravé strany nedokázal najít žádného z rozjetých spoluhráčů. Už asi byli pokrytí.
     
    19:35
    Dopředu se tak vydala sborná, zblokovaný kotouč zamířil do rohu. Ještě jeden další odraz pak dovolil Danielu Dvořákovi, aby po puku skočil rybičku a přerušil hru.
     
    19:54
    Moc pěkná střela z otočky v podání Ilji Kruglova, to byla hodně vytříbená technika. Dvořák se špičkou pravého betonu jen tak tak natáhl k tyčce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    No, Češi narazili na dalšího silného soupeře a za remízu po dvaceti minutách mohou být rádi. Rusové na začátku neproměnili dva úniky, potom předvedli dvě nesmírně kvalitní přesilovky, ve kterých nás musel zachraňovat brankář Daniel Dvořák. Češi do toho vklínili poměrně slušnou mezihru, ale bohužel z ní nedokáží vytěžit pořádné střely.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:42.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Rusko – 13
    Česko – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Jegor Alanov si počkal na Vojtěcha Střondalu a tvrdým hitem ho sestřelil k ledu. Český útočník zatím zůstává ležet.
     
    20:42
    Už se sám zvedl a odjel na střídačku. Působilo to opravdu drsně, ale teď už to naštěstí vypadá, že Střondala bude v pořádku a jen si chvíli odpočine.
     
    20:42
    Tak nakonec je Jegor Alanov (RUS) vyloučen na dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Druhá česká přesilovka.
     
    21:03
    Rusové se rychle osvobodili a teď i ve čtyřech kombinují napříč celou ledovou plochou. To není dobré.
     
    21:42
    Nakonec už se Češi usadili v pásmu. Z pravého kruhu pálil z první Adam Klapka, Nosov vyrazil puk před sebe, kde se po puku natahoval Tomáš Ondračka. Bohužel mu kousek chyběl.
     
    22:26
    Teď už sborná zase drží hru v naší třetině, i když spíš jenom zdržuje u mantinelu.
     
    22:44
    Se zblokovanou střelou Petra Fridricha měl Nosov plné ruce práce. Pak si vítkovický útočník počkal na nabídku do mezikruží, ale taky mu trošku scházelo. Škoda, Rusové jsou kompletní.
     
    23:41
    No, křižnou přihrávku si Nosov nataženou hokejkou málem srazil do vlastní branky. Ale puk ji nakonec přeletěl. Potom vyrazili do zajímavého protiútoku Grim se zakončujícím Sklenářem.
     
    25:13
    Teď dělily centimetry od podobného hitu Jana Bambulu, ale ruský kapitán Dmitrij Voronkov ho nakonec tolik nenapálil.
     
    25:22
    Právě Voronkovovi bylo následně odpískáno zakázané uvolnění. Anebo spíš ofsajd, když Rusové můžou střídat. Voronkov se pak porafal s Bambulou, ale rozhodčí je roztrhli.
     
    25:33
    Češi se navezli do ruského brankoviště a Adam Klapka se chytl s Kirillem Gološčapověm. Český útočník nakonec svého soka povalil k ledu!
     
    25:33
    Oba si vysloužili menší trest za hrubost, to je v pořádku. Budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    26:11
    Štibingrovu vyraženou střelu mohl dorážet Otakar Šik, ale clonící bek mu ji mezi kruhy zblokoval až do ochranné sítě!
     
    26:54
    Jan Dluhoš nedostal kotouč do bezpečí a ruský útočník pak střílel z levé strany na druhou tyčku, Dvořák vykopl levý beton. Češi vzápětí odpálili kotouč na icing.
     
    27:29
    Teď neskončila dlouhá Dluhošova rozehrávka icingem, neboť ji o fous první dojížděl Robin Všetečka. Češi bojují o kotouč v rohu útočného pásma...
     
    27:53
    ...a nakonec z toho bude další hra čtyři na čtyři. Přemysl Svoboda i Daniil Žuravjlov si odpočinou na dvě minuty za krosček.
     
    28:09
    A pozor, další krosček předvedl Jan Bambula (CZE) a budeme se dlouho bránit ve třech proti čtyřem.
     
    28:26
    Střelu Babinceva Dvořák lapačkou jen vyrazil, ale proti Kizimovovi zasáhl ještě lépe, kotouč mu v lapačce zůstal a hra je přerušena.
     
    28:56
    Procházka přečetl křižnou přihrávku a vyhazuje. Výborně, ale ještě to bude moc těžké.
     
    29:23
    Dva Rusové proti jedinému obránci, ale jestli se nepletu, střelu Stěpanova zase vyškrábl Dvořák.
     
    29:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, ruský tlak v přesilovce čtyři na tři byl moc velký, Češi ho neustáli a prohrávají. Dvojici zakončení volného Voronkova ještě Dvořák vychytal, ale na dorážku ještě volnějšího JEGORA STĚPANOVA už prostě stačit nemohl – 1:0. Asistence: Dmitrij Voronkov, Pavel Dorofejev.
    29:34 STĚPANOV - 1:0
     
    29:59
    Dominik Sklenář z ostrého úhlu napálil puk na Nosova, jenž musel přerušit hru. O pár chvil později už jsou oba týmy kompletní.
     
    30:09
    Sborná vyhodila na zakázané uvolnění, takže se buly na stejném místě opakuje.
     
    30:46
    Dělovku Otakara Šika zblokoval jeho strážce u modré čáry do ochranné sítě, útočník Litoměřic a Karlových Varů pak útrpně zvedl hlavu ke stropu haly.
     
    31:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Prvnímu gólu zabránit nešlo, druhému bohužel ano. Sborná rychle navyšuje své vedení, tentokrát v rovnovážném počtu hráčů. Nikita Rožkov našel před brankovištěm VLADISLAVA MICHAJLOVA, který se na chvíli odpoutal od váhavých českých hráčů a z první střílel přesně – 2:0. Asistence: Nikita Rožkov.
    31:16 MICHAJLOV - 2:0
     
    31:34
    Češi hledají odpověď, bombu z dálky Nosov chytá. Před ním operoval jeden z útočníků, který byl ale pokrytý obráncem.
     
    31:57
    Rychlý ruský protiútok Češi dobruslili a prudké nahození pak Daniel Dvořák snadno sebral do lapačky.
     
    32:33
    Tomáš Ondračka váhal s rozehrávkou, což by v extralize juniorů nevadilo, ale proti Rusům to bohužel může být smrtící. Situace skončila nebezpečnou tečí Sorkina, kterou naštěstí Dvořák vyráží.
     
    33:45
    Když se národní tým po delší době osvobodil, po mantinelu se dopředu vydal Petr Čajka. Ruský protivník ho tvrdě přitlačil k hrazení, ale sluší se říct, že náš kapitán už byl na ledě dlouho a měl to těžké.
     
    34:35
    Ruský brankář Gleb Nosov často puky vyráží, ale když to jsou pokusy z obrovského úhlu a ještě před něj nejprve dojíždějí jeho beci, tak to sbornou zas tak moc nemrzí.
     
    34:52
    Když už Češi stříleli z lepší pozice, Nosov měl křišťálově čistý výhled a v pohodě přerušil hru.
     
    35:44
    Stěpanov zakopl v souboji s Ondračkou, takže se nestihl vrátit do středního pásma a potom se natáhnout po kotouči. Ruská rozehrávka proto končí icingem.
     
    36:17
    Dluhoš už proti sobě měl dva Rusy, takže kotouč radši rychle odpálil do bezpečí, i když zase jen na hokejky soupeřů.
     
    36:57
    Za beky se dostal Zachar Šablovskij, Dvořáka si roztáhl dlouhou bekhendovou kličkou, ale tu naštěstí zakončil jen do boční konstrukce!
     
    37:44
    Druhá česká formace se usadila v pásmu, ale z rohu třetiny to asi gólem neskončí.
     
    37:53
    Kotouč byl zašlápnut u mantinelu, rozhodčí přerušují hru a vhazuje se po pravé ruce ruského gólmana.
     
    38:15
    Přísné vyloučení Jaroslava Brože (CZE) za hákování posílá český tým do čtyř a čekají nás další perné chvilky před Dvořákem.
     
    38:23
    A po vysoké hokejce Radka Procházky (CZE) se budeme bránit 1:52 ve třech proti pěti. Jestli tohle přežijeme, tak uvěřím čemukoli.
     
    38:34
    Proti ráně Dorofejeva neměl Dvořák šanci zareagovat, ale puk ho naštěstí doslova trefil.
     
    38:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No, teď už český brankář nemohl udělat nic. LEV KOMISSAROV číhal zaparkovaný u jeho tyčky a když dostal rychlou přihrávku napříč pásmem, z první se nemýlil – 3:0. Asistence: Jegor Stěpanov, Jegor Alanov.
    38:53 KOMISSAROV - 3:0
     
    39:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná i v klasické početní výhodě rozebrala českou defenzívu a skóruje do prázdné branky. Kizimov vyzval na levém kruhu JEGORA STĚPANOVA, a ten rovněž z první nekompromisně zakončil – 4:0. Asistence: Semjon Kizimov, Bogdan Žiljakov.
    39:34 STĚPANOV - 4:0
     
    39:51
    Před sirénou mohl ještě pátý gól přidat z brejku Ilja Kruglov, ale bekhendové zakončení mu zastavil Dvořák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Sborná ve druhé třetině využila tři přesilovky a vykročila za vítězstvím. Není na tom moc extra co rozebírat, Rusové jsou prostě lepší. Náš tým jim může vzdorovat pouze velkou bojovností a za předpokladu, že nebude faulovat. Jinak to může dopadnout ještě ošklivě.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:37.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Rusko – 16 (29)
    Česko – 7 (12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Rusové chtějí pokračovat tam, kde přestali, a zase se vydali do českého pásma. Sudí je ale vzápětí vykazují za modrou čáru.
     
    41:15
    Češi se po buly vydali dopředu a Petr Čajka se chytl s Igorem Usmanovem. Vyměnili si pár peprných slovíček, ale jinak si nic moc neprovedli a budeme moci pokračovat bez vyloučení.
     
    41:33
    No, bohužel přichází další faul. Adam Klapka (CZE) je vyloučen za pozdní dohrání a zase to budeme mít těžké. Zákrok jsem kažopádně neviděl.
     
    41:46
    Petr Fridrich ujel v oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Vlevo to vzal správně na sebe, kombinace asi nebyla možná, ale střelu Nosov chytá.
     
    42:29
    Daniel Dvořák toho při švihovce Babinceva od modré čáry asi moc neviděl, ale pozičně situaci zvládl a puk schoval v náručí. Kdyby ho pustil, mohlo být zle.
     
    42:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka číslo čtyři. Obránce GLEB BABINCEV měl puk v levém kruhu, chvilku počkal a pak natáhl k nesmírně prudké střele. Ta proletěla těsně kolem beka, možná proto Dvořák nezareagoval a pod lapačkou kapituluje popáté – 5:0. Asistence: Grigorij Grjaznov, Zachar Šablovskij.
    42:49 BABINCEV - 5:0
     
    43:34
    Dmitrij Voronkov se několika kličkami dostal středem až před Dvořáka, zakončovat musel bekhendem a český gólman zasáhl ramenem.
     
    44:32
    Rozehrávka českého týmu ve středním pásmu teď bohužel postrádá přesnost, rychlost i kvalitu. Pro některé hráče znamenají zápasy s Finskem a Ruskem opravdu velký skok, který zvládají jen s velkými obtížemi. To je realita, kterou si nemá cenu malovat jinak.
     
    45:48
    Zajímavě se na pravém kruhu vymotal do střelecké pozice mrštný Danil Savunov, zkoušel to na bližší růžek. Dvořák tam máchl lapačkou, ale puk šel vedle.
     
    46:19
    Chvilku sborná váhala s rozehrávkou, pak se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    46:46
    Na pravé straně teď prokázal mrštnost i Jan Grim, který by rád zaznamenal čestnou trefu svého týmu. Vykroužil až před branku, nicméně dvojice ruských hokejek mu střelu zblokokvala vysoko do ochranné sítě.
     
    47:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Český obránce v situaci jeden na jednoho čekal a ustupoval tak dlouho, až ruského útočníka doplnil jeho kolega. Dmitrij Voronkov pak SEMJONA KIZMOVA vyzval k šestému gólu, ruský útočník pálil z první přesně k tyči – 6:0. Asistence: Dmitrij Voronkov.
    47:03 KIZIMOV - 6:0
     
    48:14
    Petr Čajka se mezi kruhy ve výtečné pozici netrefil do kotouče zdaleka ideálně, potom se jeden z Rusů ocitl sám před Dvořákem, ale český brankář ho vychytal.
     
    48:53
    Další brejk naštěstí zakončil střelou vedle Šablovskij, měl sice odkrytou klec, ale z velkého úhlu.
     
    48:53
    Vzápětí se Češi vydali zase dopředu a zahrají si přesilovku. Grigorij Grjaznov (RUS) je vyloučen za pozdní dohrání.
     
    49:26
    Češi si špatně přihráli nejdřív v útočném pásmu, potom i v obranném a kotouč musel přikrýt Daniel Dvořák.
     
    49:59
    Další kiks v rozehrávce českých obránců v početní výhodě. Voronkovovi naštěstí ke kotouči kousek chyběl, vyjel proti němu Dvořák a odraz končí vedle branky.
     
    50:45
    Už se náš tým usadil v útočném pásmu, jenže na pokus Miroslava Kukly Nosov viděl a puk schoval do lapačky. Český hráč před brankou ho nedokázal tečovat.
     
    51:02
    Rusové hrají v plném počtu a zápas dál naprosto v pohodě kontrolují. Češi už se mohou chystat na zítřejší duel o bronz se Slovenskem.
     
    51:58
    Není divu, že sborná se už nikam nežene. Přes všechny negativní dojmy musím samozřejmě zopakovat, že dnešní výsledek se zrodil hlavně v přesilovkách, jinak Češi vzdorují slušně. Ale je to jenom vzdor, nic dalšího.
     
    52:54
    Manažer týmu Otakar Černý může zapsat hradeckému zadákovi Miroslavu Kuklovi další čárečku do statistik. I jeho další pokus od modré čáry končí v lapačce Gleba Nosova.
     
    53:30
    Za českého zadáka se hokejkou dostal Žiljakov, zkoušel prudký pas tečovat do odkryté brány, ale trefil jen boční síť. Měl to těžké.
     
    54:07
    Jaroslav Brož se mírně střetl s gólmanem v jeho brankovišti, rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Rusové dohrávají zápas poměrně vlažně, bylo by pěkné, kdybychom toho využili k čestnému gólu.
     
    55:06
    Národní výběr už potřeboval střídat, tak jeden z hráčů jen přejel červenou čáru a nahodil puk křížem do ruského pásma.
     
    55:34
    Miroslav Kukla se nám rozstřílel. Teď zkusil štěstí ještě ze středního pásma, kotouč před Nosovem trošku poskočil, ale větší problémy mu nenadělal.
     
    56:18
    Drobné rozmíšky ve druhé třetině vedly jen k českým oslabením, ne k žádným dalším peprným soubojům, které jsme trochu očekávali. Kdyby byl zápas vyrovnanější, určitě by se to řezalo daleko víc.
     
    56:36
    Tak ještě je tady šance v podobě přesilové hry. Semjon Kizimov (RUS) je vyloučen za podrážení.
     
    57:04
    Střondala kombinoval na pravé straně se zadákem Štibingrem, nakonec se odhodlal k vlastní strřele z puntíku pro vhazování. Mířil pod břevno, ale Nosov puk vytáhl.
     
    57:33
    Jaroslav Brož si na levé straně puk ještě zpracoval a pak vystřelil těsně nad. Zmatky v brankovišti způsobily až další pokusy aktivního Vojtěcha Střondaly, nicméně clonící bek Aubrecht se nedostal k dorážce.
     
    58:11
    Voronkov se Klapkovou kličkou v neutrální zóně nenechal nachytat a vyhazuje.
     
    58:37
    Rusko hraje v plném počtu. Češi se snaží, ale k ničemu to nevede.
     
    59:30
    Oblouček Jana Štibingra přeletěl plexisklo a dopadl jednomu z našich hráčů na střídačce na hlavu. Buly před Dvořákem.
     
    59:46
    Robin Všetečka si protečoval puk do jízdy, nicméně přes ruského beka se nedostal a tím zápas i skončí.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý zápas na turnaji v Piešťanech česká devatenáctka jasně prohrála. V rovnovážném stavu hráčů Rusům vzdorovala statečně, ale jejich kvalita se prokázala v přesilovkách, které využili hned čtyři. Sborná vítězí naprosto po zásluze, naše sestava je tady příliš nezkušená na to, abychom proti takhle silným hráčům mohli pomýšlet na úspěch.

    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Jan Štibingr a Jegor Stěpanov.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 6 (35)
    Česko – 6 (18)
     
    Češi se tak zítra od 15:30 utkají se Slovenskem o třetí místo na turnaji. Do té doby se s vámi těším na počtenou. (16:11:42)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 30. Stěpanov (Voronkov, Dorofejev), 32. Michajlov (Rožkov), 39. Komissarov (Stěpanov, Alanov), 40. Stěpanov (Kizimov, Žiljakov), 43. Babincev (Grjaznov, Šablovskij), 48. Kizimov (Voronkov)


    Rusko: Nosov (Miftachov) – Žuravljov, Gološčapov, Usmanov, Žiljakov, Babincev, Pribylskij, Grjaznov, Alanov – Platonov, Komissarov, Dorofejev – Stěpanov, Voronkov, Kizimov – Kruglov, Michajlov, Rožkov – Šablovskij, Sorkin, Savunov – Fjodorov. Trenér: Valerij Bragin.
    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Klapka – Fridrich, Svoboda, Klímek – Grim, Sklenář, Všetečka – Řehák. Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Müllner, Adamec – Synek, Výleta.
    bahis siteleri