Frosinone – Neapol 0:2 (kon.) | Chievo – Parma 1:1 (kon.) | Spal – Janov 1:1 (kon.)
Sampdoria – Lazio 1:2 (kon.) | Turín – AC Milán 2:0 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
0:2 (0:1)
SSC Neapol
Neděle 28.04.2019, 12:30 • Stadio Benito Stirpe (Frosinone) • Italská Serie A • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 25:16. (14:24:27)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas čtyřiatřicátého kola končí. Neapol si zcela zaslouženě odváží z trávníku Frosinone tři body za vítězství 2:0.

    Neapol byla od samého úvodu zápasu aktivnější týmem. Dlouho se však favorizovaný celek nemohl prosadit k jedinému zakončení, až po dvaceti minutách domácí faulovali těsně před vápnem a parádní ránou přes zeď otevřel skóre Dries Mertens. Do konce první půle si již ani jeden z týmů další brankovou příležitost nevypracoval.

    Nedlouho po změně stran přidal druhý zásah po Milikově přihrávka Amin Younes a bylo prakticky rozhodnuto. Frosinone se nezmohlo na slibnější akci, naopak Neapol hned třikrát ve druhém poločase napálila brankovou konstrukci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí opět zachránila od třetí inkasované branky tyč. Tentokrát pálil z druhého doteku José Callejón, ale svou střelu poslal jen do přední tyče.
     
    90+3
    Po dlouhém nákopu Davida Ospiny se dostal k balonu Fabián Ruiz. Následně se zapojil do hry i střídající Simone Verdi. V pokutovém území ale sebral balon Sportiello.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Útočný výpad Neapole vedl po pravé straně José Callejón. Nikdo ze spoluhráčů však nebyl v pohybu a tak musel záložník hostů vypálit. Jeho rána se o metr do branky nevešla.
     
    90
    Verdiho ránu z úhlu dokázal Sportiello vyrazit alespoň na rohový kop. Hosté se ještě udrželi u balonu, následný pokus si již domácí brankář pohlídal.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Kévin Malcuit, přichází Raúl Albiol.
     
    89
    Dries Mertens si došel pro balon více do hloubky trávníku. Následně našel na levé straně osamoceného Ghoulama, který ale už necentroval do vápna, ale jen podržel míč.
     
    88
    Neapol dohrává zápas s míčem na kopačkách. Frosinone se musí i v samém konci dnešního duelu bránit, stejně tak jako téměř po celý průběh.
     
    87
    Souhra Mertense s Ruizem skončila dalekonosnou ránou prvně jmenovaného. Balon ještě před Sportiellem skočil, ale domácí brankáře nadvakrát uspěl.
     
    86
    Zdá se, že bude krajní obránce Neapole v pořádku. Po krátkém ošetření se může pokračovat v samém závěru dnešního utkání.
     
    85
    Neapol se opět usadilo s balonem ve střední části trávníku. Zielinski dokonce hledal před pokutovým územím Malcuita, který ale skončil na trávníku.
     
    84
    Další žlutou kartu si za přistrčení Callejóna vykoledoval u hlavního rozhodčího Federico Dionisi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Frosinone se začíná nebezpečně přibližovat pokutového území soupeře.
     
    82
    Žlutou kartu vidí po vzájemné roztržce domácí kapitán Mirko Gori a neapolský záložník Fabián Ruiz.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Adam Ounas.
     
    80
    Frosinone se usadilo na moment před vápnem Neapole. Prudký centr zpracoval na zadní tyči střídající Ciofani, ale další pas už nebyl přesný.

    Vít Schück

    Branky: 21. D. Mertens, 51. Younes (Milik)

    Karty:   45. Ghiglione (FRS), 82. Gori (FRS), 84. Dionisi (FRS) – 82. Ruiz (NEA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 25:16.
    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – Ghiglione (59. Paganini), Gori (C), Valzania (79. Ciofani), Maiello, Beghetto – Pinamonti, Trotta (69. Dionisi).
    Náhradníci: F. Bardi – F. Zampano, Paganini, Ciofani, Chibsah, Krajnc, Simič, Cassata, Dionisi, Molinaro, M. Capuano, Sammarco.

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit (89. Albiol), Luperto, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, P. Zieliński, Ruiz, Younes (75. Verdi) – D. Mertens (C), Milik (81. Ounas).
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Hysaj, Albiol, Ounas, Gaetano, Zedadka, Rui, Verdi.

    Rozhodčí: La Penna – Prenna, Baccini
    thejrc.org