Portugalsko – Jižní Korea 1:0 (kon.) | Panama – Mali 1:1 (kon.) | Francie – Saúdská Arábie 2:0 (kon.)
Argentina – Jihoafr. republika 5:2 (kon.)
konec
Panama
1:1 (0:1)
Mali
Sobota 25.05.2019, 18:00 • Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka, Bydhošť • Mistrovství světa U20 • Skupina E
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:12:13)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:14.
     
    Je dobojováno! Zástupce afrického fotbalu nesplnil roli favorita a proti outsideru z Panamy uhráli jediný bod. V první půli tomu ještě nic nenasvědčovalo, Mali bylo jasně lepší a díky Kontého trefě se ujalo vedení, které si bez větších problémů drželo až do 87. minuty. V té přišel hodně diskutabilní moment, když Diaby fauloval na hranici šestnáctky a zavinil přísnou penaltu, kterou proměnil střídající Diego Valanta. Panama tak vyválčila cenný bod a nadále může živit naději na senzační postup ze skupiny.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Camara si došel pro faul a zařídil pro Mali poslední standardku z levého křídla. Sám faulovaný z ostrého úhlu vystřelil, jenže trefil jenom boční síť.
     
    90+2
    Tomás Rodríguez musel zpomalit svůj protiútok přihrávkou pod sebe. Vše skončilo Walkerovou ranou z více než pětatřiceti metrů, která brankáře Koïtu nezaskočila.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty. Ani jeden z týmů se viditelně nechce spokojit s dělbou bodů!
     
    90
    Až v devadesáté minutě tu máme první žlutou kartu. V souboji dvou osmiček fauloval Víctora Griffithe Mohamed Camara.
    87. Diego VALANTA - 1:1
     
    87
    Panama právě vstřelila branku!
    Nějakých pět minut před koncem je vyrovnáno na 1:1! Obrovskou dávku zodpovědnosti na sebe vzal nově příchozí DIEGO VALANTA, pro kterého byl pokutový kop první dotek s balónem. Žádný negativní vliv to ale nemělo, protože osmnáctiletý fotbalista zkušeně zakončil do protipohybu gólmana.
     
    86
    Konatého laciné promáchnutí na hranici pokutového území se pokusil využít Guillermo Benítez, kterého zezadu jasně fauloval Diaby. Italský sudí neváhal a nařídil penaltu, přestože panamský hráč stál téměř celým tělem mimo velké vápno. Protesty afrického mužstva nezabraly, původní výrok potvrdili i pánové u videa.
     
    85
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Jesús West, přichází Diego Valanta.
     
    84
    Těžko říct, co teď vlastně vyrobil Boubacar Traoré. Pravděpodobně to měla být střela z pětadvaceti metrů, která ve výsledku minula i rohový praporek.
     
    83
    Jovani Welch bezpečně odhlavičkoval dlouhý centr z postranní čáry. Akce Mali ale bude pokračovat, neboť byl odpískán faul na Mamadyho Diarru.
     
    82
    Mamadou Traoré se neúspěšně snažil odcentrovat z pravého křídla. Pro svůj tým však získal výhodu třetího rohového kopu.
     
    81
    Tomás Rodríguez s míčem na noze obešel Diabyho, načež se mu rovněž naskytla možnost vystřelit z dálky. Zakončení ale nabralo opačnou faleš a proletělo vedle levé tyče.
     
    80
    Boubacar Traoré se pěkně uvolnil na ose hřiště, ovšem z nějakých šestadvaceti metrů napálil jenom předním stojícího Welche.
     
    79
    Koïta udělal velkou chybu v rozehrávce a měl pořádné štěstí, že se útočníci Panamy naskytnuté možnosti hodně zalekli. Na branku afrického celku neletěla žádná střela.
     
    78
    Obsazený Konan procedil svou nahrávku z levého křídla do pokutového území, nicméně tam si pomalý míč sebral Allen.
     
    77
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Lassana N'Diaye, přichází Mamadou Traoré.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 2 876 diváků.
     
    75
    Méndez si musel pořádně máknout, aby zastavil rotující balón uvnitř hrací plochy. On ani nikdo jiný však zleva pořádně neodcentroval.
     
    74
    Kromě jednoho trefeného břevna se toho po změně stran moc zajímavého neudálo. Nyní se uprostřed hřiště pískal faul na Boubacara Traorého.
     
    73
    Jovani Welch se hodně ukopl, když přihrával k pravé postranní lajně na Rodolfa Rodrigueze. Vhazovat bude Arnaud Konan.
     
    71
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Hadji Dramé, přichází Mamady Diarra.
     
    70
    Dramé zaútočil po otevřené pravé straně, ale pak odcentroval jenom na hlavu Trejose. Protiútok Panamců pak neměl dlouhého trvání.
     
    69
    Ernesto Walker se zapomněl v minimálně dvoumetrovém ofsajdu, který nepomohl prvnímu asistentu rozhodčímu uniknout. Mali u míče dlouho nevydrželo, Konan ho nakopl do autu.
     
    68
    Aktivní Jorge Méndez operoval na levém křídle, odkud se rozhodl sám vystřelit, jenomže balón nasměroval nad branku Mali.
     
    67
    Karta se po rozehrávce Koïty obrátila. Teď jsou to Afričané, kteří trpělivou kombinací hledají nějakou skulinku v obraně soupeře.
     
    66
    Panama sbírá stále více procent do statistiky držení míče. Dlouhou sérii přihrávek přerušila až Walkerova střela z osmnácti metrů, která se mezi tyče nevešla.
    65. Mohamed Camara (MLI)
     
    65
    Tak to bylo těsné! Mohamed Camara převzal míč na levé straně a navedl si ho až na osu hřiště, odkud pravačkou vypálil do břevna!
     
    63
    Trejos neriskoval a v roli posledního obránce odkopl míč před vysunutým Camarou do autu. Mali tak bude útočit do plných.
     
    62
    Většina akcí afrického výběru jde přes dosud jediného úspěšného střelce Kontého. Ten si nyní ale nepřišel na vracejícího se Méndeze.
     
    61
    Další výborná defenzivní práce od kapitána Clémenta Kanoutého, který odhlavičkoval centr z levé strany do naprostého bezpečí.
     
    60
    Jorge Méndez zleva centroval na Tomáse Rodrígueze, před kterým zkušeně zakročil Kanouté a odpravil balón na rohový kop.
     
    59
    Držení míče: 51% – 49%.
     
    58
    Hra se ve druhé půli vyrovnala, ovšem Panamcům to moc platné není. Balón se pohybuje snad padesát metrů od branky Koïty.
     
    57
    Konté měl hodně času a prostoru na provedení centru, který proletěl dobrý metr nad hlavou čekajícího hroťáka N´Diayeho.
     
    56
    Jesús West neměl šanci doběhnout pas do pravého křídla. Za míč, který zmizel za koncovou čárou, přesto spoluhráči poděkoval potleskem.
     
    55
    Stále je hra tak trochu zaseklá na patnácti metrech od půlící čáry. V přehuštěném prostoru balón často mění svého majitele.
     
    53
    Žádná divočina to po změně stran není. V souboji dvou dvojek fauloval Arnaud Konan Rodolfa Rodrígueze.
     
    51
    Konté signalizoval, že uvnitř pokutového území trefil obráncovu ruku. Italští rozhodčí byli opačného názoru, stejně jako pánové u videa.
     
    50
    Malijci si pár desítek vteřin poradili v deseti. Krátce po návratu kulhajícího Kontého se do ofsajdu chytil Tomás Rodríguez.
     
    49
    Hráči Panamy zakopli míč do autu, aby se realizační tým Mali mohli podívat na Boubacara Kontého, který má nějaký vážnější problém s pravou nohou.
     
    48
    Panama vstoupila do druhé půle aktivně a získala i svůj první roh. Po rozehrávce na krátko však přišel nezdařený centr z levého kraje hřiště.
     
    47
    Harveyho nákop proletěl nad celou polovinou Mali a skončil až za koncovou čáru, což značí odkop od branky Youssoufa Koïty.
     
    46
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Ángel Orelién, přichází Jovani Welch.
     
    46
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Eduardo Guerrero, přichází Tomás Rodríguez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vítězové mládežnického poháru afrických národů v první půli potvrzovali roli favorita a prakticky vůbec nepouštěli panamské fotbalisty před Koïtu, k jehož brance letěla jediná nepřesná střela. Mali si také nevytvořilo nějaký převratný počet šancí, ale i tak se v 39. minutě dostalo do vedení, když se z dálky prosadil Konté. Kromě tohoto okamžiku se dá vypíchnout snad jenom šance útočníka N´Diayeho, který zblízka trefil jenom Allena.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sambou Sissoko se pokusil napodobit Kontého gólovou trefu zpoza vápna, jenomže prostor mezi tyčemi o několik metrů minul.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Orelién v rychlostním souboji nepředčil o dvě hlavy urostlejšího Diabyho, který poslal míč za postranní čáru a jeho spoluhráči tak měli dostatek času na návrat.
     
    43
    Eduardo Guerrero si svým náběhem řekl o nákop za obranu, který měl fantastické parametry. Před panamského útočníka se ale stihl dostat Kanouté a střelu zablokoval.
     
    42
    Pár minut před koncem poločasu se trošku rozhýbal také Youssouf Koïta, který nepustil Méndezův centr na dobíhajícího Guerrera.
     
    41
    Konatého podklouznutí se snažil využít Guerrero, jenže se dostal jen do středového kruhu. Panama bude muset pokračovat v bránění.
    39. Boubacar KONTÉ - 0:1
     
    39
    Mali právě vstřelilo branku!
    Malijci se v devětatřicáté minutě dostávají do zaslouženého vedení! Vše paradoxně začalo na druhém konci hřiště, kde se neujal centr Oreliéna. Afričané rychle přepli do ofenzivy, BOUBACAR KONTÉ zničehonic vystřelil z dálky a odrazem od pravé tyče dostal balón za záda bezmocného Allena.
     
    37
    Aktivního Camaru fauloval Walker, takže výrazná územní převaha afrického celku rozhodně končit nebude.
     
    36
    West srazil do výšky Camarův centr, který nakonec skončil v náruči Allena. Malijci zakládají další akci až od Koïty.
     
    35
    Dvě přihrávky z jedničky dostaly do brejku Guerrera. Pomezní rozhodčí několik vteřin čekal, až viditelný ofsajd přeci jen odmával.
     
    34
    Carlos Harvey byl v důrazném souboji zalehnut padajícím protihráčem. Rychle se ale oklepal a nyní už sleduje odkop od panamské branky.
     
    33
    Dramé odcentroval od rohového praporku, nicméně balón doletěl jenom do rukavic Marcose Allena, jenž zatím působí velmi přesvědčivým dojmem.
     
    32
    A další přestupek proti pravidlům. Ani Konana ale moc trápit nemusí, protože se rozehrává z blízkosti půlící čáry.
     
    31
    Méndez si dal míč daleko od nohy, načež fauloval Dramého. O rozehrávku z poloviny Mali se postará Diaby.
     
    30
    Konaté měl ve vápně jenom N´Diyaeho. Centr k němu sice poslal, ale obránci v červených dresech si věděli rady.
     
    29
    Guerrero proti hráčské přesile nedokázal přebrat vhozený balón a jeho spoluhráči pak museli rychle zpět, aby na půlce překazili rodící se brejk.
     
    28
    Orelién byl při rychlé otočce faulován Camarou. Panamci rozehráli ze středového kruhu a rychle se dostali k autu z křídelního prostoru.
     
    27
    Lassana N'Diaye se dostal k centru z levé strany, i když byl těsně bráněn hned dvěma hráči. Následnou hlavičku však Allen zkontroloval.
     
    26
    Malijci vysunuli napadání a získali balón ještě na útočné polovině. Jejich akce plyne i po odvráceném centru Dramého.
     
    25
    Harvey doprovázel míč do autu. Camara mu to zezadu pořádně znepříjemnil a nakonec byl natolik důrazný, že fauloval.
     
    24
    Obraz hry se zřejmě měnit nebude. Panama brání v jedenácti lidech na vlastní polovině, v tomto případě jí pomohl Dramého faul na Beníteze.
     
    22
    Walker na půlící čáře zastavil rozběhnutého Konatého, jenže další z hráčů Panamy si v přehuštěném prostoru nedali ani pár přesných přihrávek.
     
    21
    Držení míče: 36% – 64%.
     
    20
    Právě Allen si křikl a vyběhl za Dramého nákopem, který bezpečně lapil do svých rukavic.
     
    19
    Brankář Panamy se s neúspěšným střelcem nepříjemně střetl, a tak si vyžádal ošetření. Nic by mu ale nemělo zabránit v pokračování ve hře.
    18. Lassana N'Diaye (MLI)
     
    18
    Fode Konaté dostal pas na pravé křídlo, odkud z prvního doteku výtečně centroval k malému vápnu. Tam vyplaval volný N'Diaye, ovšem přesunující se Allen ho z bezprostřední blízkosti vychytal!
     
    17
    Fode Konaté nevěděl coby, a tak práskl do míče z nějakých třiadvaceti metrů. Allenovu bránu přitom minul o obrovský kus.
     
    16
    Další průniková přihrávka, kterou Walker nastartoval Méndeze. Ten se rozhodl pro střelu z prvního doteku, jenže z hranice vápna minul.
     
    15
    Méndez vysunul do vápna Oreliéna, jenže jeho pas proletěl předbrankovým prostorem, aniž by z něj mohl někdo zakončovat.
     
    14
    Carlos Harvey prohrál ve vzdušném souboji, nicméně Panama ještě pokračuje v útočném snažení. Zleva vhazuje Benítez.
     
    13
    Fode Konaté si vyšlápl na Guerrera a Panama tak může zkusit zahrozit ze standardní situace z velké dálky.
     
    12
    Hráči v červeném vysunuli napadání a nadělali trochu problémů v rozehrávce Mali. K žádné fatální chybě ale nedošlo.
     
    11
    Tým Panamy se zmohl jenom k vysvobozujícímu odkopu, kvůli kterému se do hry zapojil také brankář Koïta.
     
    9
    Boubacar Traoré zkusil štěstí z poměrně velké dálky, jenže Allen ani teď zasahovat nemusel.
     
    8
    Když už se zdálo, že se Panama dostane do prvního zajímavějšího útoku, tak výborným způsobem zakročil Boubacar Traoré a znovu otočil hru.
     
    7
    Konan se postavil k rozehrávce standardky z levého kraje hřiště. K jeho centru se každopádně nedostal žádný ze zájemců.
     
    6
    Fanoušci, kteří dorazili, nyní sledovali první roh pro africký výběr, ze kterého ale nevznikla sebemenší možnost.
     
    5
    Souboj mezi mladíky Panamy a Mali na první pohled moc atraktivní není. Znát je to i na návštěvě – dvacetitisícový stadion zeje prázdnotou.
     
    4
    Fode Konaté se nedočkal přesného pasu k pravé postranní čáře. Panama tak vhazuje z obranné poloviny.
     
    3
    Benítez nepustil do panamského vápna Dramého. Mali ještě dostalo k dispozici aut z pravé strany, jenže míč poté propadl k brankáři Allenovi.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hráči Mali, kteří nastupují v kompletně bílých dresech. Hned po dvaceti vteřinách vypálil z dálky Konté a Allen musel poprvé na zem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Panama: Allen – West, R. Rodríguez, Trejos, Benítez – Griffith (C), Harvey, Walker – Orelién, Guerrero, Méndez.
    Náhradníci: Dimas, Mosquera – Bristán, Cunningham, M. Gamboa, Kirton, McKenzie, T. Rodríguez, Valanta, Welch.

    Mali: Y. Koïta – Konate, Kanouté (C), A. Diaby, Konan – Camara, B. Traoré, S. Sissoko – H. Dramé, Konté, N'Diaye.
    Náhradníci: A. Coulibaly, S. Coulibaly – Diakite, D. Diarra, Fofana, S: Koïta, Koné, Samake, M. Traoré, M. Diarra.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti (všichni ITA).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 87. Valanta (pen.) – 39. Konté (Camara)

    Karty:   90. Camara (MLI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:14.
    Panama: Allen – West (85. Valanta), R. Rodríguez, Trejos, Benítez – Griffith (C), Harvey, Walker – Orelién (46. Welch), Guerrero (46. T. Rodríguez), Méndez.
    Náhradníci: Dimas, Mosquera – Cunningham, M. Gamboa, Kirton, McKenzie, T. Rodríguez, Valanta, Welch, Bristán.

    Mali: Y. Koïta – Konate, Kanouté (C), A. Diaby, Konan – Camara, B. Traoré, S. Sissoko – H. Dramé (71. M. Diarra), Konté, N'Diaye (77. M. Traoré).
    Náhradníci: A. Coulibaly, S. Coulibaly – Diakite, D. Diarra, Fofana, S: Koïta, Samake, M. Traoré, M. Diarra, Koné.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti (všichni ITA)

    Diváci: 2 876
    thejrc.org