Toronto – Kansas City 2:2 (kon.) | San Jose – Dallas 2:2 (kon.)
konec
San Jose Earthquakes
2:2 (0:1)
FC Dallas
Sobota 08.06.2019, 21:58 • Avaya Stadium, San Jose • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu opět zámořská MLS a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy San Jose Earthquakes a FC Dallas.
     
    San Jose Earthquakes

    Domácí fotbalisté jsou v tabulce na osmém místě se ziskem osmnácti bodů. Jsou tak stále ve hře o play-off. Na sedmé, postupové místo do osmifinále MLS ztrácejí pouhý jeden bod. Dnes by tak doma rádi plně bodovali, aby si tuto pozici udrželi, nebo v případě klopýtnutí soupeřů před nimi postoupili o nějaký ten stupínek výše. Proti Dallasu je však nečeká nic lehkého.
     
    FC Dallas

    Hosté jsou na pátém místě a dosud si připsali jednadvacet bodů. Na svého soupeře tak mají náskok pouhých tří bodů a na jeho půdě se pokusí vybojovat nějaké body, aby nadále drželi postupové místo do play-off. Čeká nás tak zajímavý zápas mezi oběma týmy, tak si ho nenechte ujít. MLS se stává čím dál více oblíbenější soutěží, kde působí i řada velmi dobrých fotbalistů z prestižních fotbalových lig.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v dubnu a zápas skončil bezbrankovou remízou. Bude i dnes duel vyrovnaný, nebo se jeden z týmů bude radovat z vítězství? To se nechme překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Earthquakes: Vega – Thompson, Affolter, Jungwirth, López – Kvazaišvili, Judson, Yueill – Eriksson, Wondolowski, Espinoza.
    Náhradníci: Tarbell – Ockford, Partida, Marie, Calvillo, Fernandes, Haji.

    FC Dallas: Maurer – Cannon, Hedges, Bressan, Ziegler – Hayes, Hollingshead – Barrios, Roberts, Badji – Ferreira.
    Náhradníci: Zobeck – Montgomery, Reynolds, Twumasi, Atuahene, Ondrášek, Nelson.

    Rozhodčí: Ted Unkel – Ian Anderson, Corey Rockwell.
     
    Krásný večer všem fanouškům americké MLS! San Jose s Dallasem za pár chvilek rozehrají duel o další ligové body. Start duelu se ovšem o něco zpozdí.
     
    Oba celky jsou již na travnatém pažitu prosluněného San Jose. Brzy bude utkání zahájeno!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    San Jose se jako první dostávalo po pravé straně do útoku. Zkoušel to Thompson, ale přihrávka mu nevyšla a míč skončil na kopačkách hostů.
     
    2
    Earthquakes nicméně v aktivní hře pokračovalo a přišel centr právě od Thompsona. Míč šel na zadní tyčku, ale zde jeden z hráčů Dallasu odvrátil na roh.
     
    3
    Opět to zkoušel nadmíru aktivní Thompson. Tomu ale klička nevyšla a hra pokračuje protiakcí texaského celku. Ten dnes hraje v bílých dresech.
     
    4
    U levé lajny se pokoušel něco vymyslet Afričan Badji. Nakonec mu ale byl pískán faul, pokračuje se tak rozehrávkou domácího San Jose.
     
    6
    První zajímavější akce utkání. San Jose vedlo útočnou akci po levé straně a zakončena byla centrem do šestnáctky. Kvazaišvili zde zakončoval hlavou, ale míč skončil jen vysoko nad brankou.
     
    7
    Utkání je zatím hodně kouskované a především Dallas se do něj moc nemůže dostat. Právě hosté se snažili u pravé lajny, ale nic z toho nebylo.
     
    8
    V akci byl po pár chvilkách opět hostující Badji. Ten na středu hřiště zajel zezadu naprosto zbytečně do Thompsona a klidně se mohlo poprvé žlutit.
     
    9
    Snaha domácího celku před vápnem. Jeden z hráčů na hranici šestnáctky nejdříve kličkoval, ale upadl a nezakončil. Poté Kvazaišvili chtěl odcentrovat, ale nakonec šel dovnitř. Přes bránící hráče ovšem nepřešel.
     
    10
    Po vhazování přihrával od pravé lajny do vápna švédský křídelník Magnus Eriksson. Tomu se ale nepovedlo nikoho najít a u míče je celek Dallasu.
     
    11
    Po deseti minutách přišla také první střelecká pozice. Ze střední vzdálenosti se o to pokoušeli fotbalisté Dallasu, ale slabá střela po zemi byla snadnou kořistí pro brankáře Vegu.
     
    12
    Dallaští ovšem pokračovali ve hře s míčem a vymodlili si standardní situaci. Ryan Hollingshead byl povalen a uvidíme tedy rozehrávku hostí.
     
    13
    Ta ale nic nepřišla a opět se faulem ukázal Senegalec Badji. Ten snad potřetí v utkání fauloval Thompsona a nyní je z toho žlutá karta.
     
    14
    Žlutý kartónek byl vytasen i na straně druhé. Marcos Lopez šel před obranným vápnem do skluzu nohami napřed a za žlutou kartu může být ještě rád...
     
    15
    Ziegler ze standardky napálil zeď, ale snažení texaského mužstva pokračovalo. Po centru přišel hraniční zákrok, ale penalta se pískat nebude.
     
    17
    Po kratší aktivitě Dallasu se k míči dostává také domácí celek. San Jose se pokouší hru lehce uklidnit a vidíme jejich kombinaci na vlastní polovině.
     
    18
    Domácí mužstvo vybojovalo rohový kop. Míč letěl až na zadní tyčku, kde se k voleji dostával záložník Yueill. Rána mu ale nesedla a obrana Dallasu nemusela zasahovat.
     
    20
    Opět byl nebezpečný Dominique Badji, po jehož zákroku byl jeden z domácích odveden ze hřiště. Byla tam nějaká krev v obličeji. Senegalec hraje i se žlutou kartou hodně tvrdě.
     
    21
    Individuálně šel přes téměř polovinu hřiště až do vápna domácí Argentinec Cristian Espinoza. Nakonec vybojoval rohový kop z levé strany, již třetí v utkání.
     
    22
    Rohový kop nevyšel ideálně ani nyní, ale aktivita San Jose pokračovala. Centr z levé strany se ovšem do braky nedostal a bude se odkopávat od klece Maurera.
     
    23
    Akce Dallasu nepřinesla nic zajímavého. Jeden z hráčů byl pár metrů před vápnem a nikdo jej nenapadal. Centrovaný míč do vápna ale nikoho nenašel.
     
    24
    Aktivní Tommy Thompson na pravé straně. Před vápnem se chtěl dostat přes bránícího hráče, ale po sérii odrazech se míč nakonec dostal na kopačky hráčů Dallasu.
     
    26
    Dallaští následně vybojovali po faulu další standardku těsně před vápnem. Ziegler opět napálil zeď, dorážka pak byla tečována na rohový kop.
     
    27
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to byla neuvěřitelná chyba, která ve světovém fotbale nemá moc obdoby! Brankář San Jose MARIO VEGA trestuhodně nezpracoval přihrávku od obránce a dává si vlastní branku. No, to jsou věci!
    27. VEGA - 0:1
    27. VEGA - 0:1
     
    29
    Earthquakes se hned po nešťastné inkasované brance dostali do útoku a vybojovali rohový kop. Na konci akce byl střelecký pokus z dálky, který šel vedle branky.
     
    30
    Dallas v útoku nic moc nepředvedl, ale přesto prohrává o jednu branku. Ono ani San Jose není až tak aktivní. Snad se nám tempo hry zlepší průběhu.
     
    32
    Jacori Hayes se pokoušel skluzem dohnat míč, ale narazil kolenem na nohu protihráče. Hra se sice přerušuje, ale faul to od domácího borce nebyl.
     
    34
    První velká šance utkání! Marcos Lopez byl na konci rohového kopu, který zakončoval u levé tyčky osamocen. Brankář Maurer ale skvělým zákrokem odmítl vyrovnání.
    34. Velká šance Lopeze
     
    35
    Na levé straně byli v důrazném souboji hráči San Jose i Dallasu. Nakonec se jako poslední míče dotkl domácí Thompson, a tak uvidíme rozehrávku hostujícího celku.
     
    37
    Nyní se sice hraje na polovině domácího celku, ale že bychom sledovali nějakou větší aktivitu Dallasu, to se opravdu říct nedá.
     
    38
    Na druhé straně to šlo opět po pravé straně. Do zakončení si naběhl švédský křídelník Magnus Eriksson. Jeho pokus po zemi ale nebyl přesný a míč skončil vedle branky.
     
    39
    Agresivně naběhl do vápna hostujícího celku Gruzínec Kvazaišvili. Jimmy Maurer proti němu ovšem vyběhl a s pomocí obránce zneškodnil rodící se velkou šanci.
     
    40
    Hned do protiakce šel celek Dallasu, ale ten se v útočné akci lehce zamotal. Barrios neprošel přes obranu a přihrávka před vápno již nic nezměnila. Ani spoluhráč nezakončil.
     
    42
    Fotbalisté San Jose si nyní přihrávali na vlastní polovině a do kombinace zapojili také hříšníka Vegu. Ten nakopl míč do útoku, kde nyní San Jose operuje.
     
    43
    Dalekonosný pokus na branku Dallasu vyslal Espinoza. Z nějakých dvaceti metrů zakončoval na první tyčku, ale tu se mu trefit nakonec nepovedlo. Maurer bude odkopávat od své svatyně.
     
    44
    V posledních sekundách prvního poločasu přišel faul, po kterém zůstal na hřišti ležet Michael Barrios. Kolumbijský hráč dostal v souboji loktem do obličeje a je ošetřován.
     
    45
    Barrios doběhl po svých za postranní čáru a do utkání se nejspíše brzy opět zapojí. Nad rámec prvního poločasu byly vzápětí nastaveny dvě minutky.
     
    45+1
    Valeri Kvazaišvili se v nastaveném čase dostával ke střelecké pozici, ale míč si dlouho rovnal. Nakonec na hranici vápna zakončoval jen vedle hostující branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas moc krásného a atraktivního fotbalu nenabídl. Ani jeden celek nehraje útočný či pohledný fotbal. O něco aktivnější jsou fotbalisté San Jose, ale těm se nedaří vstřelit branku či nějak nebezpečně zakončit. Domácí vstřelili jedinou branku, ale prohrávají. Brankář Vega si totiž dal parádní vlastenec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dallas rozehrával a šel hned po levé straně do útoku. Jeden z hráčů se ale dostal s míčem do autu, a tak se bude pokračovat vhazováním.
     
    47
    Tým San Jose právě vstřelil branku! Hodně brzy je srovnáno, takový nástup do druhého poločasu San Jose potřebovalo! Magnus Eriksson nacentroval z pravé strany do vápna, kam si aktivně naběhl kanonýr CHRIS WONDOLOWSKI a střelou do pravé šibenice srovnává.
    47. Chris WONDOLOWSKI - 1:1
     
    49
    Earthquakes pokračuje kombinační hrou. Pokusí se co nejdříve strhnout vedení na svou stranu. Uvidíme, zda se to modročerným nakonec povede.
     
    50
    Po levé straně se dostávali do útoku hosté, jmenovitě to byl Dominique Badji. Tomu se ale nakonec nepovedlo udržet míč na hrací ploše.
     
    51
    Pískán je útočný faul domácímu celku, který napadal až moc aktivně. Rozehrávat tak bude Dallas, který je dnes směrem do útoku naprosto marný.
     
    53
    Na konci rychlého útoku San Jose byl argentinský fotbalista Cristian Espinoza. Ten dostal přihrávka na levou stranu vápna, aby po zemi přihrával na první tyčku. Zde míč vyrazil brankář Maurer.
     
    54
    Tak to jsem zvědavý, jak tohle sudí vyřeší a jestli to tedy vůbec řešit budou! Domácí se dostali do velké šance, kterou zakončoval Magnus Eriksson tvrdou střelou ve vápně. Švédský borec trefil bránícího hráče v brankovišti. Rozhodne VAR.
     
    54
    Tým San Jose právě vstřelil branku! Branka nakonec platí a San Jose hodně rychle obrací stav utkání! MAGNUS ERIKSSON dostal parádní přihrávku od Tommyho Thompsona. Švédský pravý křídelník pak dělovkou prostřelil Maurera a trefil obránce za brankovou čárou!
    54. Magnus ERIKSSON - 2:1
     
    58
    Uběhly čtyři minuty od vstřelené branky, většina zabrala konzultace na videu. San Jose pokračuje v aktivní hře, Dallas je směrem do útoku naprosto marný...
     
    60
    Po delší době se do útoku dostali hosté. Michael Barrios se objevil s míčem na levé straně vápna, ale byl naprosto sám. Jeho centr byl zablokován a balon skončil v rukavicích Vegy.
     
    61
    Dallaští fotbalisté kombinují na vlastní polovině a pokouší se něco vymyslet. Hosté nejspíše nedodrželi to, co chtěli. Dvě inkasované branky na startu druhé poloviny tým dosti srazily...
     
    63
    Po druhé brance Earthquakes šlo tempo hry dosti dolů. Nyní uvidíme první střídaní, ke změně sahá trenér fotbalového Dallasu.
     
    64
    Střídání v týmu FC Dallas: ze hřiště odchází Michael Barrios, přichází Francis Atuahene.
     
    65
    Dallas právě vstřelil branku!
    Střídání z říše snů, máme vyrovnáno! FRANCIS ATUAHENE nebyl na hřišti ani minutu a hned dává branku, navíc při svém debutu! Ghanský borec zasekl ve vápně míč a druhou nohou jej k zadní tyčce poslal takovou menší šajtlí. Parádní branka!
    65. Francis ATUAHENE - 2:2
     
    67
    Nyní jsou na koni naopak hráči Dallasu. Do vápna se dostal útočník Ferreira, ale tomu se nepovedlo dostat míče na lépe postavené spoluhráče.
     
    68
    Jimmy Maurer se zapojil do kombinace svého celku, který srovnal a je v posledních desítkách sekund mnohem aktivnější. Uvidíme, zda se dočkáme dalšího obratu.
     
    69
    San Jose je lehce zaskočené a dlouhou dobu se nedostalo k míči. Naopak Dallas kombinuje a je útočně aktivní. Je zajímavé sledovat, jak se karty obrátily...
     
    70
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Marcos Lopez, přichází Paul Marie.
     
    71
    Konečně je tu také kombinace Earthquakes. Domácí se nakonec dostali do střelecké pozice, ale Valeri Kvazaišvili zakončoval jen vysoko nad branku Jimmyho Maurera.
     
    72
    Odpověď na druhé straně. Cannon odcentroval z pravé strany přímo na penaltu, kam si dokázal naběhnout Hollingshead. Hlavou míč ale netrefil ideálně a ten skončil nad brankou.
     
    74
    Nyní byli nebezpeční domácí. Nadvakrát posílal míč do vápna po zemi Thompson. Erikssonovi se ovšem nepovedlo přihrávku na paty nějak zpracovat.
     
    75
    Před námi je posledních patnáct minut základní hrací doby. Nyní útočí opět celek Dallasu, který ožil po druhé vstřelené brance. San Jose ale také útočí, ale o něco méně než na startu poločasu.
     
    77
    Paul Marie se na levé straně pokoušel dostat do vápna, ale bránící hráči zapracovali na jedničku. Pokračovat se bude dvojicí střídání.
     
    77
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Valeri Kvazaišvili, přichází Abdulkadir Haji.
    Střídání v týmu FC Dallas: ze hřiště odchází Thomas Roberts, přichází Ema Twumasi.
     
    79
    Abdulkadir Haji hned mohl být hrdinou v San Jose. Ve vápně se ocitl s míčem, ale proti přesile se mu nakonec nepovedlo vystřelit. Bude z toho alespoň roh.
     
    80
    Utkání se nám dostává do své poslední desetiminutovky. Druhý poločas nabízí dosti zajímavého fotbalu, padly již tři branky. Přijde ještě pátá?
     
    81
    Dominique Badji to mohl vyřešit parádně a mohl přijít suprový obrat Dallasu! Senegalský hráč se dostal do vápna a mohl přihrávat na penaltu, bránící Thompson ale parádně zakročil.
     
    82
    Střídání v týmu FC Dallas: ze hřiště odchází Dominique Badji, přichází Bryan Reynolds.
     
    83
    Z rohového kopu zahrozili fotbalisté Dallasu! Míč letěl na penaltu, kde přišla hlavička. Míč do branky padal takovým obloučkem, ale nakonec skončil jen na břevně.
     
    85
    Dallas je na vlastní polovině a směrem do útoku moc nespěchá. Hráči v bílém si klidně přihrávají a remízu nejspíše berou všemi deseti...
     
    86
    Hrdinou duelu se chtěl stát Cristian Espinoza. Ten na pravé straně vápna zakličkoval a následně přihrával do ohně. Nikdo v černomodrém se ale k míči nedostal.
     
    87
    Haji se od levé lajny dostal až před hranici šestnáctky, kde vylepšoval přihrávku pozici pro Erikssona. Tomu se ale nepovedlo pokračovat v akci a míč mu byl odebrán.
     
    89
    Fotbalisté San Jose drží míč na svých kopačkách a snaží se v posledních minutách aktivní kombinací něco vymyslet. Uvidíme, zda budou úspěšní...
     
    90
    Právě Dallas se ale dostal do útoku. Ema Twumasi obdržel míč až ve vápně, kde se trochu naivně obtáčel kolem trojice obránců. U lajny pak hosté faulovali, nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Jesus Fereirra na pravé straně, pár metrů před vápnem fauloval a poté znemožnil rychlou rozehrávku. Útočník Dallasu vidí zblízka kartu a je třetím varovaným hráčem.
     
    90+3
    Francis Atuahene mohl být dvojím hrdinou dnešního dne. Do vápna dostal přihrávku a z první zakončoval. Obranný zákrok hráče Earthquakes ale zasáhl a bude z toho roh.
     
    90+4
    Dallas z rohu vymyslel centr z pravé strany, který zachytil Vega a hned rozjel protiútok. Ten se nicméně nevyvedl a texaské mužstvo šlo zpátky před branku, kde vybojovalo aut.
     
    90+5
    Domácí se dostávali před branku do docela slibné akce. Obrana Dallasu ale zakročila a jeden z obránců poslal malou domů na brankáře Maurera. Ten odkopává a ukončuje toto utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    I druhé utkání sobotního programu MLS končí remízou 2:2! V akčním utkání si body rozdělily celky San Jose a Dallasu. Opticky aktivnějším celkem byli domácí, kteří ve druhém poločase stav duelu otočili. Francis Atuahene ovšem po minutě pobytu na hřišti určil konečný stav. Mužstvo ze státu Texas tak zůstane v tabulce před svým dnešním soupeřem.

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a dobrou noc! (23:58:34)

    David Panuška

    Branky: 47. Wondolowski (Eriksson), 54. Eriksson (Thompson) – 27. Vega (vla.), 65. Atuahene (Hayes)

    Karty:   14. Lopez (SAJ) – 13. Badji (DLL), 90+1. Fereirra (DLL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
    San Jose Earthquakes: Vega – Thompson, Affolter, Jungwirth, López (70. Marie) – Kvazaišvili (77. Haji), Judson, Yueill – Eriksson, Wondolowski, Espinoza.
    Náhradníci: Tarbell – Ockford, Partida, Marie, Calvillo, Fernandes, Haji.

    FC Dallas: Maurer – Cannon, Hedges, Bressan, Ziegler – Hayes, Hollingshead – Barrios (64. Atuahene), Roberts (77. Twumasi), Badji (82. Reynolds) – Ferreira.
    Náhradníci: Zobeck – Montgomery, Reynolds, Twumasi, Atuahene, Ondrášek, Nelson.

    Rozhodčí: Ted Unkel – Ian Anderson, Corey Rockwell
    bahis siteleri