Hlučín – Frýdek-Místek 2:1 (kon.) | D. Benešov – Rýmařov 1:3 (kon.) | Petřkovice – Hulín 4:1 (kon.)
Kroměříž – Vrchovina 2:4 (kon.) | Hodonín – Líšeň 1:2 (kon.)
konec
FC Dolní Benešov
1:3 (1:1)
SK Jiskra Rýmařov
Sobota 15.06.2019, 17:00 • Stadion FC MSA Dolní Benešov • Moravskoslezská fotbalová liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 105 diváků. (19:11:13)
     
    Je po všem! Utkání, ve kterém prakticky o nic nešlo dopadlo lépe pro hosty s Rýmařova, jenž domácím vsítili hned tři branky! Pojďme si celý průběh zápasu stručně rozebrat.

    Již v prví půli jsme mohli vidět dvě branky. Tu první si připsal ve 33. minutě Pavel Ondruška, když využil rohový kop a hlavičkou uklidil míč za záda domácího gólmana. O pár minut později bylo vyrovnáno. Zařídil to domácí Filip Labuda, jenž s doražením míče do prázdné brány neměl tolik práce.
    Ve druhé půli se na branku čekalo poměrně dlouho. Dočkali jsme se v 71. minutě, kdy se prosadil střídající hráč Tilkeridis, když náramnou střelou z hranice šestnáctky překonal brankáře Chvěju. Ani jsme se nenadáli a viděli jsme další změnu skóre! Zase to byli hosté, jenž slavili. Posledním střelcem tak byl Šupák, který využil přečíslení a vsítil branku na 1:3!

    Nebýt remízy Rýmařova z jejich posledního zápasu, mohli dnešní hosté slavit díky této výhře setrvání v MSFL! Hodonín totiž prohrál s Líšní, která nakonec postupuje do Fortuna Národní ligy. K překvapení tu máme další zprávu, že Vrchovina vyhrála, což znamená, že setrvává v soutěži!

    Doufám, že jste si dnešní poslední kolo Moravskoslezské fotbalové ligy užili a u další sezóny na shledanou!
     
    90+0
    Konec zápasu. Rozhodčí ukončuje sezónu těmto dvěma týmům!
     
    90
    Hlučný pískot od hlavního sudího, který ukazuje další žlutou! Dostává ji za nedovolený zákrok hráč hostů Patrik Kundrátek!
     
    89
    Míč v moci domácích, jenž středem pronikli do útoku. O balón díky další nepřesnosti přišli.
     
    87
    Zajímavou šanci měl jeden z útočníků Dolního Benešova, který se dostal ke střele. Než se však odhodlal ke střele, trvalo to. Od publika slyšíme lepší návrhy, které hráč mohl zvolit. Jeden z nich byl například vypálit z voleje!
     
    86
    Hráči domácích měli dvě šance projít do útoku, ovšem ani jednu z nich nevyužili. K míči se tak dostávají hosté, jenž kombinují na své polovině.
     
    85
    Domácí míč férově vrátili soupeři, čímž si vysloužili potlesk.
     
    84
    Na zemi leží další hráč v modrém, který se nechává ošetřit zdravotníkem.
     
    83
    Před malou chvílí zmiňovaný hráč se teď dostal k míči na pravé straně. Následnou přihrávkou před bránu zkoušel najít svého spoluhráče, ale místo toho balón daroval defenzívě domácích.
     
    81
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Hleba, přichází Furik D.
     
    81
    O tom, že je Petr Navrátil vybaven dobrou technikou nás přesvědčil již v první půli. Další parádu nám předvedl před malou chvílí, když se hezky uvolnil před vápnem. Ke střele se však nedostal, jelikož neměl díky napadajícím obráncům domácím šanci.
     
    80
    David Rychnovský dostává žlutou kartu za hru proti pravidlům.
     
    77
    Obrovská šance pro domácího hráče Baránka, který teď neproměnil vyloženou tutovku! Když dostal dobrý pas za obranu hostů, namířil si to za vstřelením kontaktní branky domácích. To se však k údivu nestalo, neboť si po obehrání gólmana hráč příliš předkopl míč a ztratil tak dobrou střeleckou pozici. Při následné střele již byla brána pokrytá obránci hostů, jenž zblokovali míč.
     
    76
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Rubý, přichází Gebauer.
     
    76
    Sudí píská faul na domácího hráče a vzápětí přerušuje hru pro další střídání.
     
    75
    Tak tohle bylo velké gólové představení, které nám předvedli hosté z Rýmařova!
     
    73
    Střídání v týmu SK Jiskra Rýmařov: ze hřiště odchází Šupák, přichází Koždoň.
    73. ŠUPÁK - 1:3
     
    73
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    A máme tu další gól! Dalším střelcem je nejlepší střelec hostů TOMÁŠ ŠUPÁK, který zužitkoval náhlé přečíslení hostů a posílá tak svůj tým do dvoubrankového vedení!
    71. TILKERIDIS - 1:2
     
    71
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla ukázková branka! Nejdříve to vypadalo, že půjdou domácí do útoku, nicméně jejich přihrávku vystihl jeden z hostů a míč v momentě poslal na nabíhajícího spoluhráče, jenž se s ničím nepáral a z hranice šestnáctky prudkou ranou napálil míč do pravé šibenice hned pod břevno! Tady neměl gólman domácích žádnou šanci!
     
    70
    Hráči se již rozmisťují na své pomyslné pozice, zápas může pokračovat.
     
    69
    Stejně jako v prvním poločase i teď rozhodčí přerušuje chod hry pro krátké občerstvení.
     
    68
    Ani tento roh neskončí gólem. Domácí akci zneškodnili a navíc se dostali do protiútoku, který zastavil faulem obránce Rýmařova. To se nelíbilo ani trochu přihlížejícím fanouškům, kteří po sudím požadovali žlutou kartu!
     
    67
    Standartka hostů mohla klidně skončit gólem, když střílející hráč propálil nastavenou zeď a ohrozil brankáře Chvěju. Ten míč vyrazil před sebe na svého obránce. I přesto se však dostali hosté znovu k míči a vybojovali rohový kop.
     
    65
    Aleš Baránek dostává první žlutou kartu za zákrok na hráče hostů, který by šel do protiútoku.
     
    65
    Roh se Dolnímu Benešovu nezdařil, obrana je pozorná a míč dostává pryč z prostoru jejich brány.
     
    64
    Moc pěkná akce domácích útočníků, kteří se zcela uvolnili po dvou přesných přihrávkách. S míčem putovali po pravé straně a další myšlenkou byl centr do před brankového prostoru. Dobře však zakročil obránce hostů, který míč zblokoval na rohový kop!
     
    62
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Labuda, přichází Blahuta.
     
    62
    Další dobrá šance hostů! Jiskra se dostala až do samotné šestnáctky, kde se k míči dostal Hleba! Ten si míčem našel výhodnou pozici, ale nezvolil zrovna nejpřesnější střelu.
     
    61
    Tentokrát balón doletěl až na gólmana Kameníka, který jej s menšími problémy dostal na hranici vápna. Dále se míče zmocnil obránce hostů, který jej odkopl do úplného bezpečí.
     
    61
    Nyní je tu však znovu standartka pro Dolní Benešov ze stejné pozice!
     
    60
    Standartní situace domácích zužitkovaná nebyla. Míč si našla obrana hostů a ihned šla do protiútoku, který taktéž neskončil žádným nebezpečím – balón nepřesným pasem vrátili soupeři.
     
    59
    Zákrok proti pravidlům od jednoho z fotbalistů Jiskry. Standartka tak připadá domácím hráčům.
     
    58
    Střídání v týmu SK Jiskra Rýmařov: ze hřiště odchází Furik J., přichází Tilkeridis.
     
    57
    Ani tento další útok Rýmařova neskončí brankou. Balón totiž končí opět za klecí Chvěji.
     
    56
    Dobrá kombinace Jiskry! Míč hezkým ťukancem dostali hosté až před vápno, odkud pálil Kolísek. Jeho střela minula pravou tyč o pár centimetrů!
     
    55
    Sudí ihned gestem poslal na místo činu zdravotníky, kteří se již o zraněného hráče starají za bránou Kameníka.
     
    54
    Po odcentrování od praporku se u pravé tyče brány hostů svalil na zem hráč Rýmařova, který se nejspíš s někým ošklivě srazil.
     
    53
    Střela jednoho z domácích si vysloužila od publika mohutný potlesk. Gólman hostů šanci likviduje pohotovým zákrokem! Rohový kop pro červené.
     
    52
    Michal Furik se zlobí sám na sebe. Dostal od spoluhráčů míč a zkoušel centr na svého dalšího parťáka. Jeho nákop však letěl na hráče, jenž byl v ofsajdu.
     
    51
    Dobrá práce gólmana hostů Kameníka, jenž míč vyboxoval až na půlící čáru hřiště.
     
    50
    První roh ve druhém poločasu. Tuhle herní možnost si vyzkouší domácí.
     
    49
    Střelec jediné branky domácích Labuda teď vyzkoušel další prudkou střelu z před vápna. Ta byla zblokovaná, nicméně se míč odrazil na dalšího útočníka domácích. Ten pro změnu balón obranou propasíroval a ohrozil tak bránu Chvěji, který byl pozorný a nebezpečí likviduje.
     
    48
    Místo útoku Rýmařovu se míč ocitl na kopačkách domácích, kteří hned po zisku odcentrovali do popředí. Míč byl dlouhý a tak jsou v držení balónu znovu červení.
     
    48
    Hra pokračuje, volný kop pro Jiskru.
     
    47
    Hezká klička Navrátila, jenž obehrál hned dva spoluhráče! Následně však byl faulován. Osmičce hostů se zpět na nohy vůbec nechce.
     
    46
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Pecuch, přichází Býma.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Prvních 45 minut je za námi! Viděli jsme moc hezký poločas a jako třešničku na dortu dvě branky! První gól padl až ve 33. minutě po prvním rohovém kopu Rýmařova. Zakončujícím hráčem a tedy prvním střelcem v utkání se stal Pavel Ondruška, který si naskočil na centr od praporku a ráznou hlavičkou překonal gólmana Chvěju. O čtyři minuty však bylo skóre srovnané. Dalším šťastlivcem se stal Filip Labuda, který dokázal ve zmatečné situaci ve vápně hostů zachovat chladnou hlavu a jemnou střelou uklidit míč do odkryté klece.

    To bylo shrnutí prvního poločasu. Na ten druhý se vrhneme již za přibližně osm minut!
     
    45
    První poločas skončil. Hlavní sudí se rozhodl v dnešním horku nenastavit ani minutu a po dvou brankách posílá hráče zchladit se do šaten!
     
    45
    Potlesk si teď vysloužil útočník Jiskry, který zkoušel nacentrovaný balón poslat na bránu hezkou rybičkou. Vyprodukovaný míč však neměl takovou razanci, aby překvapil pozorného Chvěju.
     
    44
    Rohový kop pro Jiskru Rýmařov.
     
    43
    I to se stává! Ne příliš dobrý moment teď prožil jeden z domácích hráčů, na kterého byl z levé strany vápna vyslán nákop. Útočník míč mohl střelou dorazit ve velké šanci do brány, ale balón netrefil nejlíp. Míč nakonec skončil přibližně dva metry od pravé tyče!
     
    41
    Domácí tým vzápětí fauluje a vrací balón soupeři.
     
    40
    I nyní se domácí snažili dostat do protiútoku dobře vymyšleným pasem. Tentokrát však situaci gólman Kameník vyřešil včasným výběhem a míč hlavičkou poslal do bezpečí.
    38. LABUDA - 1:1
     
    38
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vše začalo hezkým pasem na Pecucha, který se před vápnem dostal na knot k míči a který napálil balón do vyběhnutého Kameníka. K odraženému míči se následně dostal druhý střelec dnešního zápasu FILIP LABUDA, jenž povedeným lobem dostal míč do prázdné brány!
     
    37
    Rýmařov vrací balón svému gólmanovi a uklidňují situaci na trávníku.
     
    36
    Poté se vydali do útoku, který jim však vůbec nevyšel. Odkop od brány hostů.
     
    35
    Domácí se musí z inkasování trochu oklepat. Proto také sledujeme kombinaci na jejich polovině.
    33. MORAVEC - 0:1
     
    33
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    Góól! První branku v utkání si připisuje Pavel Ondruška, když dokázal hlavičkou přeměnit v gól centr od rohového praporku! Míč si totiž smolně do své brány srazil TOMÁŠ MORAVEC.
     
    32
    Střela z bezprostřední blízkosti hostů. Míč byl tečovaný a tak se bude zahrávat první roh Rýmařova.
     
    31
    Útočník Pecuch nejprve vykonal dobrou práci, když obtěžoval svého protihráče na jeho půli a přiměl ho k odkopnutí míče do autu. Následně jej však fauloval, čehož si všiml i sudí.
     
    30
    Hosté se díky nedovolenému zákroku soupeře dostávají k míči.
     
    29
    Hezký centr dopředu předvedl Haas, když našel parťáka Pecucha. Ten následně vracel míč na své dobíhající obránce. Po pár sekundách Benešov o míč přišel a nadějná akce tak zužitkovaná nebyla
     
    28
    Gólman Kameník si zkušeně vyběhl a chytá míč bez větších problémů do svých rukavic!
     
    28
    Další roh pro FC Dolní Benešov.
     
    27
    Nedovolený zákrok Rýmařova. Jeden z jejich obránců teď lehkým zatažením znemožnili rozvinutí domácího útoku. Sudí provinilci vysvětluje, že tohle příště nebude tolerovat.
     
    26
    Hra pokračuje. Brankář Chvěja odkopl míč od své brány na nabíhajícího spoluhráče na pravé straně. Tomu se balón zpracovat nepodařilo a tak jsou v držení lopty hosté.
     
    25
    Kvůli úmornému horku je hra přerušena pro krátké občerstvení.
     
    24
    Velká šance Rýmařova! Hosté se teď blýskli výborným centrem za obranu domácích a s míčem sami na bránu mohli jít hned dva útočníci! Sudí však zvedá praporek a ukazuje ofsajd!
     
    23
    Dobrá práce od hráčů v červených dresech. Ti se teď na malém prostoru dokázali zbavit obránců Rýmařova. K jejich smůle se jim finální přihrávka nepovedla a míč se odrazil od jednoho z jejich hráčů do zámezí.
     
    22
    Nepřesné. Centr od poloviny trávníku letí daleko za bránu.
     
    22
    Pískot sudího a další faul Dolního Benešova. Hosté si na půlící čáře připravují další volný kop.
     
    21
    Míč na kopačkách měl před malou chvílí i gólman Kameník.
     
    20
    Hosté se teď i přes důraznou defenzívu domácích dostali k centru. Nebezpečné parametry neměl, jelikož byl přetáhlý a skončil mimo prostor šestnáctky.
     
    19
    Faul Dolního Benešova. Volný kop pro hosty.
     
    18
    První velká šance domácích. Nejprve se balón ocitl u Karčmáře, který přihrával Strakošovi. Ten věčné přihrávky již nevydržel a rozhodl se odcentrovat na Labudu, který sýčkoval ve vápně a jenž si připsal první nebezpečnou střelu!
     
    17
    Rýmařov se po necelé minutě dostal zpět k míči a hned chtěl založit protiútok. Vše to mělo začít centrem na rozeběhnutého útočníka, který se však podle názoru pomezního sudího dostal do ofsajdu!
     
    16
    Hráč u praporku zvolil centr před bránu a taky že došlo k hlavičce. Bohužel pro domácí letěla hodně mimo tři tyče.
     
    15
    Máme tu první rohový kop! Na starost si jej vezmou domácí.
     
    14
    Labuda se před vápnem dostal šťastně k míči a hned jej kolenem poslal na rozeběhnutého spoluhráče před ním. Tomu se tolik nepoštěstilo, vzápětí mu balón sebral protihráč.
     
    13
    Jiskra Rýmařov o míč krátce na to přišla, když jeden z útočníků nahrával svému spoluhráči do ofsajdu. Ten se za míčem nevydal a tak balón překročil pomezní čáru. Odkop od brány.
     
    12
    Hosté se nyní ocitli u rohového praporku na jejich polovině, odkud rozehráli autové vhazování. Osvobodit se jim nepodařilo, aut mají k dispozici hosté.
     
    11
    Tak nakonec byl rozhodčím odpískaný faul, takže měli červení šanci ohrozit bránu ze standartky. Taky se tak stalo – Labuda napálil míč z velké dálky přímo na brankáře Kameníka, který si připsal jednoduchý zákrok.
     
    11
    Nepřesná přihrávka blízko středové čáry od jednoho z hostů. Rýmařov daruje míč domácím zadarmo.
     
    10
    Dolní Benešov si potřebuje s míčem chvíli pohrát a tak zvolil taktiku krátké kombinace na jejich půli.
     
    9
    Domácí dnes nastoupili v netradičních červených dresech, hosté zvolili dresy modré.
     
    8
    Odkop od brány domácích si útočníci Benešova zpracovali, následný pas do útoku vrací míč hostům.
     
    7
    Rýmařov si nyní připsal zajímavý útok. Jeden z jejich útočníků si naběhl s míčem na levou stranu, odkud na hranici čáry odcentroval do šestnáctky. Míč jen prosvištěl kolem obrany a třech hráčů Jiskry, k zakončení se však nedostali.
     
    6
    Další nepřesný nákop. Tentokrát jej má na triku domácí Strakoš.
     
    5
    Kapitána hostů našel jeden z dalších centrů Rýmařova. Kocúr si míč potáhnul a vysokým lobem posílal balón do vápna. Bohužel pro něj nepřesně.
     
    4
    U míče jsou poprvé domácí. Po pár vteřinách balón tratí.
     
    3
    Obránce Jiskry vyzkoušel nakopnout míč do před brankového prostoru. Jeho centr však byl příliš prudký.
     
    2
    Hosté měli úvodní rozehrávku. Krátce na to si kontakt s míčem vyzkoušel i jejich gólman Kameník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni jsou na svých postech, utkání může začít.
     
    Hráči již vstupují na trávník.
     
    Poslední vzájemný zápas dopadl výsledkem 1:1. Můžeme se tedy těšit na vyrovnané utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Dolní Benešov: Chvěja – Adamík, Baránek, Haas, Karčmář, Labuda, Moravec (C), Pecuch, Rubý, Rychnovský, Strakoš.
    Náhradníci: Gross – Blahuta, Býma, Foitzik, Gebauer, Romaněnko, Skroch.

    SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Furik J; Furik M; Hleba, Kocúr (C), Kolísek, Kundrátek L; Kundrátek P; Navrátil, Ondruška, Šupák.
    Náhradníci: Baroš – Dydowicz, Furik D; Koždoň, Tilkeridis.

    Rozhodčí: Simon Vejtasa, Jan Mikyska, Alexandr Černoevič..
     
    Vítám všechny příznivce Moravskoslezské fotbalové ligy! V sobotu v podvečer se proti sobě postaví FC Dolní Benešov proti mužstvu Jiskra Rýmařov.

    Dolní Benešov již nějakou dobu věděl, že nemá šanci ani postoupit do FNL, ani sestoupit.

    Co se týče hostů, tam to bylo o něco zajímavější.
    Rýmařov se totiž nachází na 13. příčce, což znamená přímý sestup do nižší ligy. Ještě před pár zápasy tomu však mohlo být jinak. O záchrannou pozici bojovala Jiskra celkově s Hodonínem a Vrchovinou. Díky poslednímu utkání, ve kterém Rýmařov "pouze" remizoval na svém trávníku s Hlučínem, si definitivně smazal šanci na záchranu a z "trojky bojovníků" se tak odloučil.

    I kdyby Rýmařov v sobotu vyhrál a Hodonín prohrál, pořád mají hodonínští při rovnosti skóre lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Pokud však vyhraje Vrchovina a Hodonín prohraje, vyfoukne místo jak již ztracené Jiskře, tak i zmiňovanému Hodonínu.

    Víkendové MSFL a jeho závěrečné 30. kolo tak má na programu velice zajímavá utkání. Společně se na jedno z nich setkáme zde v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jan Štokman

    Branky: 38. Labuda – 33. Moravec (vla.), 71. Tilkeridis, 73. Šupák

    Karty:   65. Baránek (DBE), 80. Rychnovský (DBE) – 90. Kundrátek (RYM)


    FC Dolní Benešov: Chvěja – Adamík, Baránek, Haas, Karčmář, Labuda, Moravec (C), Pecuch, Rubý, Rychnovský, Strakoš.
    Náhradníci: Gross – Blahuta, Býma, Foitzik, Gebauer, Romaněnko, Skroch.

    SK Jiskra Rýmařov: Kameník – Furik J; Furik M; Hleba, Kocúr (C), Kolísek, Kundrátek L; Kundrátek P; Navrátil, Ondruška, Šupák.
    Náhradníci: Baroš – Dydowicz, Furik D; Koždoň, Tilkeridis.

    Rozhodčí: Simon Vejtasa, Jan Mikyska, Alexandr Černoevič.

    Diváci: 105
    bahis siteleri