Rumunsko – Chorvatsko 4:1 (kon.) | Anglie – Francie 1:2 (kon.)
konec
Rumunsko
4:1 (2:1)
Chorvatsko
Úterý 18.06.2019, 18:30 • San Marino Stadium (Serravalle) • Mistrovství Evropy U21 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:10. (20:29:45)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rumunska, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Druhý poločas tak trochu navazoval na ten první, sledovali jsme totiž velice ofenzivní podívanou, avšak to nevedlo k téměř žádným vyloženým šancím. Až po velké chybě chorvatského zadáka Sosy, se dokázal prosadit Baluta, jenž svému celku vrátil dvoubrankové vedení. Rumunsko ještě dokázalo v nastaveném čase počtvrté udeřit, díky čemuž si zajistilo první výhru.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jedna z posledních akcí pro hráče Chorvatska.
     
    90+4
    Opakovaný záběr nám prokázal, že se jednalo o skutečně hodně těsnou situaci. Každopádně je nyní jisté, že Chorvatsko nezíská ani bod.
    90+3. Adrian PETRE - 4:1
     
    90+3
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Konzultace s videorozhodčím nakonec potvrdila regulérnost čtvrté branky Rumunska! Roztažení hry na pravou stranu totiž přineslo nebezpečnou nabídku v podání Maney, který na přední tyči dokázal najít ADRIANA PETREHO, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Rumunsko se v závěru utkání radovalo ze čtvrté branky, která nakonec neplatí. Zřejmě se jednalo o ofsajdové postavení, ve kterém se měl nacházet Petr.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází George Puşcaş, přichází Adrian Petre.
     
    88
    Rozehrávku si vzal na starost Murić, který to zkoušel na brankářovu stranu. Tam pochopitelně číhal Radu, jenž střelu vyrážel za postranní lajnu.
     
    87
    Nedelcearu úspěšně přenesl hru na levou stranu, kde Stefana okamžitě narážel na Comana. To vedlo k protiútoku soupeře, který nedovoleným zákrokem hasil Cicaldau. Navíc z toho bude nebezpečná standardka.
     
    86
    Sám brankář Radu se postaral o odkop o své branky, který poslal až k hranici opačného vápna. Krátce poté musel faulovat záložník Šunjić.
     
    84
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Dennis Man, přichází Darius Olaru.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Rumunsko stále vede o dvě branky. V posledních minutách sledujeme hodně nepřesností.
     
    82
    Roztažení hry našlo u postranní čáry volného Maneu, který ještě přihrával zpět na obrannou polovinu. Rumunsko se pochopitelně nikam nežene.
     
    81
    Rozehrávku svého celku režíroval Šunjić, který u středového kruhu dokázal najít Sosu, jehož skákavý centr nasedl na nohu připraveného Nedelcearua.
     
    80
    Po krátkém přerušení se opět pokračuje ve hře. Hagi si seběhl pro přihrávku, jenomže jeho zpracování míče mu uskočilo až k Benkovićovi.
     
    79
    Tak nakonec to bylo přesně naopak. O autové vhazování se totiž postaral Manea, který pokoušel najít Puscase, jenž ve vzduchu ale neuspěl.
     
    78
    O provedení autového vhazování se postaral Sosa, který si vybral kolegu Vlašiće, jenž v souboji proti Hagimu vybojoval další autové vhazování.
     
    77
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Alen Halilović, přichází Robert Murić.
     
    76
    Bradarić si u postranní čáry počínal hodně agresivním způsobem, přišlápl totiž horní končetinu Mana. Jednalo se o velice nešťastný moment.
     
    75
    Rumunsko si vybojovalo další rohový kop, který nebyl ničím nebezpečný. Naopak se nejvýše do vzduchu dostal Katić, jenž zasahoval s přehledem.
     
    72
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Andrei Ivan, přichází Florinel Coman.
     
    71
    Na opačné straně se směrem kupředu hnal Stefan, který si tento výpad nakonec rozmyslel. Výsledkem byl hodně nepovedený centr do vápna.
     
    70
    Chorvatsko se bleskovým způsobem dostalo zpět k míči, přičemž Vlašić našel na levém křídle Bradariće, jehož přihrávka směřovala "do špeku".
     
    69
    Haliković si dobrým pohybem řekl o zisk standardní situace, kterou posléze sám obstaral. Jeho vzdušná nabídka našla pouze nohu protihráče.
     
    68
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Nikola Moro, přichází Luka Ivanušec.
     
    67
    Chorvatsko si tak tento zápas značně komplikuje, opět totiž prohrává o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá celkem ještě hodně času.
    66. Tudor BALUȚA - 3:1
     
    66
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumunsko si bere dvoubrankové vedení zpět! U vlastního pokutového území naprosto nepochopitelně chyboval zadák Sosa, který přihrávku poslal přesně na kopačku TUDORA BALUȚY. Ten si hodil míč na levou nohu a poté propálil brankáře Posavece.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Rumunsko stále vede o jedinou branku. Druhý poločas zatím zdárně navazuje na ten první.
     
    63
    O přihrávku si řekl osamocený Moro, jenž ještě hledal vedle sebe stojícího Sosu, jehož průnik přinesl nepřesnou přihrávku v podání Bradariće.
     
    62
    Velezkušeně to provedl Nedelcearu, který trefil napadajícího Bradariće. To vše znamená, že brankář Radu bude rozehrávat od své svatyně.
     
    61
    Bradarić dokázal přeposlat na Vlašiće, který ještě otřel míč o kopačku protihráče. Chorvatsko si vybojovalo rohový kop, Vlašić ale podklouzl.
     
    60
    O další střelecký projektil se tentokráte postaral Baluta, který si seběhl k hranici pokutového území, odkud pravačkou zamířil výrazně vedle branky.
     
    59
    Man vyslal dalekonosný pas na Hagiho, který se dostal do velkého úhlu. Proto ještě volil přihrávku pod sebe, jenomže Puscas trefil protihráče.
     
    58
    I tentokráte se o rozehrávku postaral Hagi, který to zkoušel pravým nártem. Výsledkem byla střela kousek nad břevno, Posavec ale nezasahoval.
     
    57
    Ve druhém dějství sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Po jednom z nich se na zemi ocitl Ivan, Rumunsko bude zahrávat další standardku.
     
    56
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Hagi. Jeho přímý projektil měl dobrou výšku a také směr, jenomže Posavec dokázal zakročit.
     
    55
    Až v tuto chvíli je pískáno. Sosa si v souboji s Manem počínal hodně agresivně, což sudí konečně pochopil. Nebezpečná standardka pro Rumunsko.
     
    54
    Man se dobrým napadáním dostal k míči, následný pás na zem neskončil ziskem standardky. Hlavní sudí nechává plynout i po drobných kontaktech.
     
    53
    Benković chtěl vyvézt míč ze své poloviny, nakonec si to ale rozmyslel. Místo toho našel na pravém křídle Uremoviće, který narazil do Stefana.
     
    52
    Po rohovém kopu jsme sledovali rychlý protiútok Rumunska. Hagi táhl balón středem hrací plochy, avšak si ho nakonec předkopl daleko od nohy.
     
    51
    Na jistotu se rozhodl zahrát obránce Pascanu, který raději poslal míč ven z hrací plochy. To znamenalo autové vhazování pro obránce Uremoviće.
     
    50
    Chorvatsko nakonec přeci jenom zakoplo míč do zámezí. Jakoliš se po chvíli konečně dostal zpět na nohy, zákrok od Nedelcearua byl celkem ostrý.
     
    49
    Posléze se o rozehrávku volného kopu postaral Katić, po jehož přihrávce se na zemi ocitl jeden ze spoluhráčů, avšak sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal brankář Posavec, který zkoušel odkopnout na levou stranu, kde byl důraznější Manea.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Rumunsko, které bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice zajímavou podívanou. Rumunsko se totiž v krátkém časovém sledu dostalo do dvoubrankového vedení, což pro soupeře znamenalo velkou pohromu. Chorvatsko během krátké chvíle dokázalo výsledek zkorigovat, avšak k vyrovnávací brance se nedostalo. Sledujeme vyrovnané utkání, i když je trochu aktivnější právě Chorvatsko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    V ochozech stadionu panuje báječná fotbalová atmosféra. O tu se především starají fanoušci Rumunska, kteří si užívají vedení svého celku.
     
    45+2
    Baluta našel u levé postranní čáry Stefana, jehož následná kolmice na Ivana byla příliš čitelná. Navíc druhý jmenovaný fauloval Haliloviće.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    K zakončení se dostal Hagi, který pálil zhruba metr vedle vzdálenější konstrukce.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    K míči se postavil sám faulovaný, tedy Halilović. Jeho rána levou nohou sice přeletěla zeď, avšak poté přeletěla i břevno, což nepřineslo nic nebezpečného.
     
    41
    Halilović se prezentoval dobrým pohybem, což přineslo nedovolené hraní v podání Mana. Chorvatsko bude mít k dispozici velice nebezpečnou standardku.
     
    40
    Napadající Bradarić si nakonec pomohl nedovoleným zákrokem, po kterém se na zemi ocitl Manea. Druhý jmenovaný svému pádu na zem hodně přidal.
     
    36
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, který dokázal odvrátit první protihráč, kterým byl Nedelcearu. Rumunsku nevyšel další protiútok.
     
    35
    Naopak se nám tu zrodil protiútok. Hagi zkoušel kolmicí vysunout do šance Ivana, avšak tento záměr dokázal přečíst také vracející se protihráč.
     
    34
    Rumunsko se zatáhlo do defenzívy, avšak se mu daří odrážet ataky soupeře. Daleko se nedostal ani Šunjić, který neprošel přes Cicaldaua.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Alec Pașcanu (Rumunsko).
     
    32
    Pro přihrávku si seběhl Moro, který zkoušel přenést hru na pravou stranu. Halilović si chvíli prohrál s míčem, načež ho přenesl k postranní lajně.
     
    31
    Sosa nasadil jesličky Balutovi, avšak poté narazil do jiného protihráče. Aby toho nebylo málo, tak fauloval Man, jenž vyfasoval žlutou kartu.
     
    30
    Chorvatsko se celkem snadným způsobem dostalo na druhou stranu. Moro na útočné polovině moc dlouho nevydržel, naopak přihrával zpět na Sosu.
     
    29
    Na útočnou polovinu se dostal aktivní Stefan, který se díky své rychlosti dostal až do pokutového území, kam se včas dokázal vrátit Benković.
     
    28
    U hranice pokutového území se do míče opřel zadák Stefan, který trefil pozorného protihráče. Poté nepřesně přihrával středopolař Cicaldau.
     
    27
    Moro si seběhl do volného prostoru, načež se pokoušel o centrovanou nabídku, která skončila za brankou. Radu tak nemusel ani zasahovat.
     
    26
    Sosa se prodral až k hranici pokutového území, kde našel Jakoliše. Ten si pro změnu počkal na náběh Šunjiće, jehož rána skončila na protihráči.
     
    25
    V krátkém časovém sledu přišlo na řadu další autové vhazování. Po něm zkoušel za sebe prodloužit míč Baluta, který našel pouze Šunjiće.
     
    24
    O další autové vhazování se tentokráte postaral obránce Stefan, který nedokázal nikoho z kolegů. Místo toho se Chorvatsko dostalo k balónu.
     
    23
    Na útočnou polovinu se tak dostal Halilović, který byl čistým způsobem odzbrojen. To vedlo k průniku Puscase, jenž se daleko nedokázal dostat.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Marin Jakoliš (Chorvatsko).
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla hned tři přesné zásahy. Navíc si před malým momentem fauloval pomohl Puscas.
    18. Nikola VLAŠIĆ - 2:1
     
    18
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, zničehonic tu totiž máme kontaktní branku! Ve středu hrací plochy se totiž dostal k míči NIKOLA VLAŠIĆ, který to zkoušel pravou nohou, což slavilo úspěch. Brankář Radu si na tento projektil dokázal sáhnout, avšak vyrazil ho pouze za sebe.
     
    16
    O provedení autového vhazování se nakonec postaral Manea, který to zkoušel přihrávkou na Mana, jehož vzdušná nabídka skončila u Benkoviće.
     
    15
    Chorvatsku absolutně nevyšel vstup do tohoto zápasu. Nejen, že přišlo o křídelníka Brekala, navíc během krátké chvíle inkasovalo hned dvakrát.
     
    14
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Domagoj Bradarić.
    14. Ianis HAGI - 2:0
     
    14
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu přichází druhá branka Rumunska! Dalekonosný nákop směřoval na Ivana, který ho prodlužoval do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Puscas. Obrana Chorvatska dost možná vykopávala už za brankovou čárou, avšak o přesnou dorážku se postaral IANIS HAGI.
     
    13
    Navíc je tu další rána pro Chorvatsko. Brekalo totiž usoudil, že to dále nepůjde a opustil tak hrcí plochu. Brzy přijde na řadu první střídání.
     
    12
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme moc dlouho nečekali, Rumunsko se totiž dostalo do vedení. V tuto chvíli se Chorvatsko dostává do těžké pozice.
    11. George PUŞCAŞ - 1:0
     
    11
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil GEORGE PUŞCAŞ, který zamířil k pravé tyči, zatímco se brankář vydal k opačné konstrukci.
    11. Ruka v pokutovém území.
     
    11
    Nakonec to pokutový kop pro Rumunsko přeci jenom bude!
     
    10
    Hlavní sudí projednával situaci z předešlé akce, Puscas totiž trefil ruku jednoho z protihráčů. Nakonec se sudí poběží podívat na video.
     
    9
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím brankář Posavec rozehrál po zemi na obránce Benkoviće, který pro změnu přihrával k postranní lajně na Sosu.
     
    8
    Práci měl také chorvatský brankář Posavec, který si s ránou z velké vzdálenosti dokázal poradit. Mezitím ale na zemi ulehl křídelník Brekalo.
     
    7
    Brankář Radu si tak vyzkoušel odkop od své branky, avšak svým pasem nedokázal najít volného Stefana, naopak našel pouze hlavu Jakoliše.
     
    6
    Sosa se celkem snadným způsobem dostal na druhou stranu, kde ještě spolupracoval s Brekalem, jehož pohotová rána směřovala kousek vedle.
     
    5
    Na opačné straně došlo k roztažení hry na Haliloviće, který akci svého celku naprosto zabrzdil. Posléze se čistým způsobem dostal zpět k balónu.
     
    4
    První šance tohoto zápasu! Za míčem se totiž řítil rumunský forvard Puscas, který už překonal brankáře Posavece, avšak ten míč zastavil před čárou.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si to po levém křídle namířil Moro, který se dostal až k pokutovému území, kde se o nepovedenou ránu postaral kolega Šunjić.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Chorvatsko, které bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rumunsko: Radu (C) – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – T. Baluța, Cicaldau – Man, Hagi, Ivan – Puşcaş.
    Náhradníci: Căbuz, Vlad – Boboc, Ghiță, Grigore, Olaru, Rus, Ciobanu, Coman, Dragomir, Nedelcu, Petre.

    Chorvatsko: Posavec – Uremović, Benković, Katić, Sosa – Vlašić, Šunjić, Moro – Halilović (C), Jakoliš, Brekalo.
    Náhradníci: Grbić, Šemper – Borevković, D. Bradarić, Kalaica, Bašić, Bistrović, Ivanušec, Majer, Čabraja, Kulenović, Murić.

    Rozhodčí: Madden – Connor, Roome (všichni Skotsko).
     
    Chorvatsko

    Na opačné straně stojí Chorvatsko, které si vedlo tak trochu podobně. Chorvati totiž také postoupili z první pozice, avšak situace byla do posledního zápasu velice zajímavá. Chorvatsko nakonec nasbíralo stejný počet bodů jako Řecko, avšak o postupu z první pozice nakonec rozhodly lepší vzájemné zápasy. Chorvatsko za celou kvalifikaci prohrálo pouze jedinkrát, bylo tomu v souboji s Českem, které na domácím stadionu vyhrálo poměrem 1:0. I tak mělo Chorvatsko vůbec nejlepší ofenzívu celé skupiny, na druhou stranu inkasovalo pouze v pěti případech.
     
    Rumunsko

    Fotbalisté Rumunska si v rámci kvalifikace počínali velice dobrým způsobem. Rumunsko totiž postoupilo z první pozice, přičemž náskok na druhé Portugalsko činil pouze dva body. Rumunsko z celkových deseti zápasů hned sedmkrát dokázalo zvítězit, navíc ani jednou neprohrálo. Tři zápasy tak skončily nerozhodným výsledkem, což plně stačilo k první pozici. Rumunsko se opíralo o velice dobře hrající obranu, která inkasovala pouze čtyřikrát. O trochu pozadu byl útok, ten totiž nasázel devatenáct branek, což v konečném důsledku bylo třetí nejlepší počínání v rámci kvalifikační skupiny.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let má před sebou první zápasy, v tomto duelu se proti sobě představí Rumunsko a Chorvatsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 11. Puşcaş (pen.), 14. Hagi (Puşcaş), 66. T. Baluța, 90+3. Petre (Manea) – 18. Vlašić

    Karty:   31. Man (RUM), 33. Pașcanu (RUM), 87. Cicaldau (RUM) – 22. Jakoliš (CRO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:10.
    Rumunsko: Radu (C) – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – T. Baluța, Cicaldau – Man (84. Olaru), Hagi, Ivan (72. Coman) – Puşcaş (89. Petre).
    Náhradníci: Căbuz, Vlad – Boboc, Ghiță, Grigore, Olaru, Rus, Ciobanu, Coman, Dragomir, Nedelcu, Petre.

    Chorvatsko: Posavec – Uremović, Benković, Katić, Sosa – Vlašić, Šunjić, Moro (68. Ivanušec) – Halilović (C) (77. Murić), Jakoliš, Brekalo (14. D. Bradarić).
    Náhradníci: Grbić, Šemper – Borevković, D. Bradarić, Kalaica, Bašić, Bistrović, Ivanušec, Majer, Čabraja, Kulenović, Murić.

    Rozhodčí: Madden – Connor, Roome (všichni Skotsko)
    bahis siteleri