Rumunsko – Chorvatsko 4:1 (kon.) | Anglie – Francie 1:2 (kon.)
konec
Anglie
1:2 (0:0)
Francie
Úterý 18.06.2019, 21:00 • Dino Manuzzi, Cesena • Mistrovství Evropy U21 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu a my se společně zaměříme na úvodní duel tradičních velmocí. Mladí Angličané změří síly se stejně starými Francouzi.
     
    Angličané neměli v přípravě optimální výsledky. Nejprve pouze remizovali s Polskem, když konečné skóre 1:1 se zrodilo již v prvním poločase. Na branku Calverta-Lewina zareagoval po půlhodině polský útočník Szymanski. Ani generálka proti Německu Albionu nevyšla. Dominic Solanke ještě srovnal na 1:1, ale v samém závěru se trefil Felix Uduokhai a Němci se tak radovali z cenného vítězství.

    Trenér Aidy Boothroyd má k dispozici tradičně silný kádr. Nechybí třeba čerstvý anglický mistr s Manchesterem City Phil Foden, útočně ladění Ryan Sessegnon, Tammy Abraham nebo Dominic Solanke z Bournemouthu.

    Francouzům vyšla přípravné fáze o poznání lépe. Na začátku června přejeli silnou Belgii 3:0, když o dva zásahy se postaral ofenzivní záložník Angers Jeff Reine-Adélaïde. V posledním přípravném utkání ale mladí Francouzi nestačila 1:3 na Rakousko, jedinou branku dával znovu Reine-Adélaïde.

    Věkem by mohl stále ještě nastoupil Kylian Mbappé, ale světová hvězda PSG v nominaci chybí. Trenér Sylvain Ripoll tak bude v útoku spoléhat na sehranou dvojici z Lille Jonathan Bamba – Jonathan Ikoné, která měla letos skvělou sezonu. Ve středu pole by měl diktovat tempo Lucas Tousart z Lyonu a v obraně poté Colin Dagba hájící barvy PSG.
     
    Nominace Anglie

    Brankáři: Angus Gunn (Southampton), Dean Henderson (Sheffield), Freddie Woodman (Newcastle)

    Obránci: Jake Clarke-Salter (Vitesse/NED), Jay Dasilva (Bristol), Lloyd Kelly (Bristol), Jonjoe Kenny (Everton), Erzi Konsa (Brenford), Fikayo Tomori (Derby), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace)

    Záložníci: Harvey Barnes (Leicester), Hamza Choudhury (Leicester), Kieran Dowell (Sheffield), Phil Foden (Manchester City), Morgan Gibbs-White (Wolverhampton), James Maddison (Leicester), Mason Mount (Derby), Ryan Sessegnon (Fulham)

    Útočníci: Tammy Abraham (Aston Villa), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Demarai Gray (Leicerster), Reiss Nelson (Hoffenheim/GER), Dominic Solanke (Bournemouth)
     
    Nominace Francie

    Brankáři: Paul Bernardoni (Nimes), Gautier Larsonneur (Brest), Maxence Prévot (Sochaux)

    Obránci: Kelvin Amian (Toulouse), Moussa Niakhaté (Mohuč/GER), Dayot Upamecano (Lipsko/GER), Fodé Ballo-Touré (Monako), Malang Sarr (Nice), Ibrahima Konaté (Lipsko/GER), Anthony Caci (Štrasburk), Colin Dagba (PSG)

    Záložníci: Lucas Tousart (Lyon), Oliver Ntcham (Celtic/SCO), Houssem Aouar (Lyon), Jeff Reine-Alédaïde (Angers), Romain Del Castillo (Rennes), Matteo Guendouzi (Arsenal/ENG), Ibrahima Sissoko (Štrasburk)

    Útočníci: Moussa Dembélé (Lyon), Jonathan Bamba (Lille), Martin Terrier (Lyon), Jean Philippe-Mateta (Mohuč/GER), Jonathan Ikoné (Lille)
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Henderson – Wan-Bissaka, Tomori, Clarke-Salter (C), Jay Dasilva – Maddison, Choudhury, Foden – R. Sessegnon, Solanke, D. Gray.
    Náhradníci: Gunn, Woodman – Dowell, Kenny, Kelly, Konsa, H. Barnes, Mount, Calvert-Lewin, Gibbs-White, Nelson, T. Abraham.

    Francie: Bernardoni – Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré – Reine-Adélaïde, Tousart (C), Aouar, Ikoné – M. Dembélé, Bamba.
    Náhradníci: Larsonneur, Prévot – Amian, Del Castillo, Guendouzi, Mateta, M. Sarr, Niakhaté, Sissoko, Caci, Ntcham, Thuram.

    Rozhodčí: Srdjan Jovanović – Uroš Stojković, Milan Mihajlović (vš. SRB).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas základní skupiny C v rámci mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarala dvojice francouzských útočníků. Dembélé posunul míč Bambovi, následně se ale Francie nedokázala udržet u balonu na útočné polovině.
     
    3
    Také Anglie zkouší projít do útoku po pravém kraji. Maddisonova přihrávka podél postranní lajny měla najít Sessegnona, ale ten byl pokrytý bránícím Dagbou.
     
    4
    Nanitamo Ikoné měl na levém kraji solidní rychlost, ale skvěle se vrátil vypomoci obraně Foden. Angličané se pokoušeli o dlouhý pas přes obranu, ale i Konaté byl pozorný.
     
    5
    Před Fodena putoval míč ke Grayovi, následně se zapojil do kombinace i Maddison, ale jeho postup do vápna zastavil pohotovým zákrokem Upatecano.
     
    6
    Solanke čekal na přihrávku od Fodena. Záložník Manchesteru Cit však svého hrotového útočník minul a míč tak skončil až v rukavicích Bernardoniho.
     
    7
    Ani jeden tým nechce v úvodu udělat chybu. Konaté si několikrát vyměnil míč s Aouarem, poté ale už přišla mizerná přihrávka na francouzského kapitána Tousarta.
     
    8
    Výbornou práci odvedl v obraně Jay Dasilva. Povedeným skluzem zastavil unikajícího Bambu a ještě navíc o soupeře otřel míč a tak mohla Anglie vhazovat.
     
    9
    Upamecano musel přidat do obrany. Gray si nabíhal do nebezpečného prostoru, ale tělem se proti mohutnějšímu soupeři neprosadil.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Angličané rozehrávali volný přímý kop, ale ve vápně se dostal k míči jen Paul Bernardoni.
     
    11
    Anglie pokračovala v mírném tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Ani tentokrát ale standardní situaci nevyšla podle představ, jako první odvrátil nebezpečí Konaté.
     
    12
    Před Ikoném sebral balon pro Anglii Wan-Bissaka. Následně si krajní obránce pomohl přihrávkou k Hendersonovi. Na druhou stranu poté mohl upalovat Solanke, ale balon se sklouzl po trávníku až k Bernardonimu.
     
    13
    Poklidná kombinace anglických hráčů skončila obranným skluzem Dagby. Francie bude čelit dalšímu rohovému kopu.
     
    14
    Pohledná souhra Albionu. Maddison si narazil se Sessegnonem, následně měl prostor k průniku do vápna Solanke, ale pas do volného místa byl přetažený.
     
    15
    Dasilva posílal míč podél postranní lajny k Fodenovi. Následně byl u balonu i Choudhury, ale dále se mladí Angličané nedostali.
     
    16
    Obrovská šance Anglie zůstala neproměněna! Ryan Sessegnon skvěle načasoval svůj náběh na pravé straně. S míčem se nehlídaný dostal až do vápna, ale místo zakončení zvolil ještě přihrávku, kterou si srazil do vlastní tyče Konaté.
    16. Francouzský tým zachránila tyč
     
    17
    Solanke byl znovu v kombinaci se Sessegnonem. Souhra anglických útočníků ale tentokrát neklapla podle představ.
     
    18
    Angličané pokračují v mírném tlaku. Po parádním centru do středu vápna skočil po balonu Dominic Solanke, ale ve skluzu umístil svůj pokus jen vedle tyče.
     
    19
    Francie uklidňuje hru ve středu pole. Ballo-Touré kombinoval s Ikoném, následně přišla přihrávka k Tousartovi.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav bezbrankový. Úvod zápasu vyšel o poznání lépe anglické reprezentaci, která se téměř po celý čas držela na útočné polovině.
     
    21
    Tomori si vyměnil míč s Clarke-Salterem. Dále vedl útočnou akci Choudhury, ale obrana Francie byla zformována před vápnem.
     
    23
    Francouzům zatím souhra na útočné polovině vázne. To Sessegnon znovu upaloval za nakopnutým balonem a Ballo-Touré měl co dělat, aby byl u balonu jako první.
     
    24
    Colin Dagba vhazoval zpoza postranní lajny, následně se rozběhl s míčem Bamba. Také Tousart se ujal balonu ve středu pole, ale to už byl moment překvapení pryč.
     
    25
    Tousart opět hledal na pravé straně Dagbu. Francouzi přežili úvod zápasu bez inkasované obrany a nyní se začínají tlačit do útoku.
     
    26
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat do pořádného tempa. Ikoné zkoušel individuálně vniknout do vápna, ale ještě před ním ho zastavil Dasilva.
     
    26
    Pokutový kop pro Francii! Kapitán Anglie Clarke-Salter zahrál v šestnáctce rukou.
    26. Penaltový zákrok
     
    26
    Penalta zůstala neproměněna! Míč si postavil na penaltový bod Moussa Dembélé, ale svým pokusem k pravé tyči našel jen skvělého Hendersona.
    26. Neproměněná penalta
     
    28
    Francouzi se stále snaží přitlačit soupeře. Tousart si navedl míč středem až téměř do vápna, ale přihrávku na Reine-Adélaïdeho nedal přesnou.
     
    29
    Wan-Bissaka spolupracoval se Sessegnonem, ten měl sice proti sobě hned dva protihráče, ale dokázal vybojovat i proti přesile autové vhazování.
     
    30
    I po půlhodině hry je stav nezměněný. Tousart posouval míč k Dembélému, kterému ale nevyšlo zpracování a poté už se balonu ujal Foden.
     
    31
    Bamba se nebezpečně rozběhl na levém kraji, ještě si chtěl píchnout míč kolem Tomoriho, ale ten jeho úmysl vystihl a získal balon pro sebe.
     
    32
    Demarai Gray se řítil téměř sám do pokutového území, ale z úhlu nedokázal umístit míč mezi tři tyče. Bernardoni nemusel zasahovat.
     
    33
    Ballo-Touré byl v problémech při rozehrávce, ale nejprve si dokázal obhodit napadajícího Sessegnona a poté zahrál na jistotu k Ikonému.
     
    34
    Angličané se znovu nadechují k útoku. Sessegnon si narazil se Solankem, poté byl u míč také Maddison, ale francouzská obrana stačila soupeře vytlačit.
     
    35
    Bamba spěchal s míčem do rozhozené obrany. Místo průniku do vápna ale ještě přihrával k obsazenému Aouarovi a tím tak celou akci prováhal.
     
    36
    Ballo-Touré předvedl z levé strany kvalitní centr do pokutového území, ale jako první se dostal k balonu Fikayo Tomori.
     
    37
    Ikoné zaváhal v rozehrávce a ztrátu balonu musel řešit taktickým faulem u středového kruhu Lucas Tousart. Angličané mohou rozehrávat z klidové pozice.
     
    38
    Tousart byl opět u balonu. Francie se usadila na útočné polovině na dlouho sekundy, na pravé straně si narazil Dagba s Dembélém, ale dále se neprobojovali.
     
    39
    Upamecano našel Bambu, ten ještě zkoušel uvolnit rozběhnutého Dembélého, ale přihrávku přetáhl až do rukavic Deana Hendersona.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Solanke si skvěle zpracoval míč hrudníkem, poté se mu ale hrací předmět zamotal pod nohama a toho využil Upamecano.
     
    42
    Ballo-Touré přenesl hru z levé na pravou stranu k Dagbovi, poté pálil ze střední vzdálenosti Nanitamo Ikoné, ale jen do prostoru, kde byl připaven Henderson.
     
    43
    Angličanům se podařil rozmělnit tlak soupeře. Tomori nespěchal s rozehrávkou, na malém prostoru kombinoval s Maddisonem.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal do zajímavé možnosti Demarai Gray. Po kličce více k ose trávníku vypálil z nebezpečné pozice před vápnem, ale branku o něco minul.
     
    45
    Také Ikoné ještě před přestávkou nebezpečně vypálil. Levačkou ale ve skluzu namířil svou střenu pouze těsně nad břevno anglické branky.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí bezbrankovou remízou.

    Úvodní minuty patřily jednoznačně Angličanům. Především Ryan Sessegnon s Dominicem Solankem trápili obranu soupeře. Sessegnon dokonce mířil sám na branku, ale po jeho přihrávce si srazil balon do vlastní tyče Konaté. Následně ale zabrala i Francie a po ruce Jakea Clarke-Saltera mohla jít dokonce do vedení z penalty. Tu ale Dembélému zlikvidoval Dean Henderson.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas rozehrál ze středového kruhu Dominic Solanke. Angličané se ale s balonem zatáhli na vlastní polovinu.
     
    48
    Tomori si několikrát nahrál na krátko s Clarke-Saltrem. Následně ale sebral balon v nebezpečném prostoru Tousart, který okamžitě našel Dembélého, ten ale střílel v pohybu vedle branky.
     
    49
    James Maddison je prvním potrestaným hráčem zápasu, když ve středu pole takticky zatáhl za dres unikajícího Konatého.
     
    50
    Ale i Maddison byl následně zastaven nedovoleně a tak se k balonu vrátili na útočné polovině angličtí fotbalisté.
     
    51
    Také druhý poločas začíná velmi opatrně. S Fodenem si narazil Choudhury, dále byl u balonu i Maddison, ale přes zhuštěný prostor se neprodral.
     
    52
    Choudhury přihrával na pravou stranu Maddisonovi, ten ještě prodloužil na Wan-Bissaku, který ale musel zastavit před bránícím Dagbou.
     
    53
    Po ztrátě balonu fauloval ještě na útočné polovině trávníku Solanke. Francie se rychle přesunula s balonem před vápno soupeře, ale Dembélé neměl potřebný čas na zakončení.
     
    54
    Dayot Upamecano se ukopl při rozehrávce, balon nasměřoval jen za postranní lajny daleko od spoluhráče Ikoného, který neměl šanci balon zachytit.
     
    55
    Ve druhém poločase zatím chytí hráčům pohyb. Dagba našel na pravé straně Bambu, ten na nic nečekal, ale z úhlu Hendersona nepřekvapil.
     
    56
    Od rohového praporku centroval do vápna Jonathan Bamba. V šestnáctce se ale dostal k míči jen Henderson, který vyboxoval mimo pokutové území.
     
    57
    Anglie právě vstřelila branku!
    Anglie se zničehonic dostává do vedení! PHILIP FODEN ukázal svou extratřídu, před pokutovým územím se zbavil hned třech protihráčů, poté naznačil střelu, ale ještě si míč stáhl pro sebe a nakonec našel volné místo u pravé tyče. Bernardoni byl bez šance.
    57. Philip FODEN - 1:0
     
    59
    Francouzi chtěli rychle odpovědět, ale jen otevřeli obranu pro další nápor Sessegnona. Ten ale z pravé straně pokusem křížem neuspěl.
     
    60
    Po hodině hry vede Albion o jednu branku. Od rohového praporku centroval Maddison, následně se pokoušel zakončit Solanke, ale ve zhuštěném prostoru se nemohl napřáhnout.
     
    61
    Už to vypadalo, že Anglie přidá druhou branku. Po ztrátě Konatého se dostal k míči Solanke, který předložil gólovku Sessegnovovi, který poslal míč do sítě. Hlavní rozhodčí ale branku neuznal pro ofsajd.
    61. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    63
    Francouzi se nemohou nadechnout do útoku. Tousart sice přihrával na pravé stranu k Dembélému, ale to už byla obrana Anglie stažena před vápnem.
     
    63
    Pokutový kop pro Francii! Choudhury sestřelil ve vápně Bambu. Navíc je potrestán žlutou kartou.
     
    63
    Hlavní rozhodčí se byl ještě na zákrok podívat u videa a mění svůj verdikt. Choudhury dostává rovnou červenou kartu!
    63. Červená karta
     
    65
    Ani druhý pokutový kop Francie neproměnila! Tentokrát kopal Houssem Aouar, ale jeho pokus skončil jen na pravé tyči!
    65. Neproměněná penalta
     
    66
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Olivier Ntcham.
     
    68
    Francie se snaží co nejdříve využít početní převahu po vyloučení Hamzy Choudhuryho. Pokus zpoza vápna ale Henderson snadno chytil.
     
    69
    Místo zraněného Bamby přišel do hry Olivier Ntcham, který se okamžitě zapojil do kombinace. Na první pokus si ale s Tousartem příliš nerozuměl.
     
    70
    Reine-Adélaïde spěchal s míčem na pravé straně, ještě si chtěl v nouzi pomoci přihrávkou na Dembélého, ale ten byl schovaný za obráncem.
     
    72
    Ntcham poslal míč k Dagbovi, ten poté našel na hranici vápna Ikoného, ale jeho dělovka přeletěla břevno anglické branky.
     
    73
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dominic Solanke, přichází Mason Mount.
     
    74
    Od Hendersona putoval balon až k jeho kolegovi v brance Bernardonimu. Francouzi rozehrávali jen na krátko s Konatém, ve vápně ale poté nespěl Ikoné.
     
    75
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Jean-Philippe Mateta.
     
    76
    Francie se snaží diktovat tempo, ale Dagbovi nyní utekl na pravé straně míč až za postranní lajnu. Wan-Bisseka s rozehrávkou rozhodně nespěchal.
     
    77
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Ryan Sessegnon, přichází Dominic Calvert-Lewin.
     
    77
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Tammy Abraham.
     
    78
    Dagbova přihrávka do pokutového území našla Ikoného, než se ale stačil záložník Francie zorientovat, tak mu pod nohy přijel ve skluzu Dasilva.
     
    79
    Moussa Dembélé přišel do souboje s Fodenem až příliš pozdě, nestáhl kopačku a trefil soupeře do kotníků. Od hlavního rozhodčího poté schytal žlutou kartu.
     
    80
    Dagba přihrával podél postranní lajny na Dembélého, následně byl ve hře také Reine-Adélaïde. Francie se ale nemůže dostat do tlaku ani proti oslabenému soupeři.
     
    81
    V posledních minutách je velmi aktivní hráč PSG Colin Dagba. Dagbův centr ale stačil odhlavičkovat do bezpečí Tomori.
     
    82
    Jeff Reine-Adélaïde přihrával k Matetovi jen do souboje. Následně musel spěchat do obrany Ntcham, aby zastavil rozběhnutého Abrahama.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ikoné spolupracoval s Ntchamem, ale do pokutového území jejich souhra nevedla.
     
    84
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Marcus Thuram.
     
    85
    Zpoza pokutového území napřáhl Olivier Ntcham. Jeho rána měla obrovskou razanci, ale s přesností to už bylo o něco horší a Henderson nemusel zasahovat.
     
    86
    Ntcham přihrával Dembélému, který ještě posouval míč patou na Ikoného, ale to už byla obrana Anglie stažena ve vlastním vápně.
     
    87
    Philip Foden ušetřil pro Anglii několik sekund, když vyvezl míč na útočnou polovinu. Poté chtěl ještě vybojovat faul, ale jeho pád hlavní rozhodčí neodpískal.
     
    88
    Ballo-Touré měl na levé straně prostor, dokázal prostrčit míč na Thurama, který ale z úhlu nedopravil střelu do sítě. Francie se ale ještě udržela u míče.
     
    89
    Nápor Francie v posledních minutách roste. Olivier Ntcham opět pálil ze střední vzdálenosti, ale ani tečovaný pokus Hendersona nepřekvapil.
     
    90
    Francie se snaží, co to jen jde. Ikoné pálil po zpětné přihrávce Ballo-Tourého, ale z blízkosti našel jen obránce postaveného před sebou.
     
    90
    Wan-Bissaka až příliš dlouho otálel s vhazováním a dostal od rozhodčího žlutou kartu.
     
    90
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie v devadesáté minutě srovnává stav! NANITAMO IKONÉ se po přízemní přihrávce dostal do vápna, rukou si udělal trochu místa v souboji s Dasilvou a poté napálil míč k pravé tyči. Henderson tentokrát na ránu nereagoval.
    90. Nanitamo Jonathan Ikoné - 1:1
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+2
    Francie se snaží přidat ještě vítěznou branku. Dembélé přihrával k Ntchamovi, který se ale s míčem před vápnem nedokázal otočit.
     
    90+3
    Philip Foden má křeče a hlavní rozhodčí na moment přerušil hru. Střelec jediné anglické branky musí být ošetřen.
     
    90+4
    Foden opouští hrací plochu, ale bude připraven pokračovat v zápase. Francie mezitím mohla rozehrát ještě na útočné polovině trávníku.
     
    90+5
    Po Thuramově přihrávce pálil z otočky Moussa Dembélé, ale jeho pokus byl zblokován ještě na rohový kop. Nejspíše poslední šance Francie.
     
    90+6
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie dokázala v nastaveném čase strhnou skóre na svou stranu! Po přetaženém centru se dostal k balonu Jean-Philippe Mateta, který v krkolomné pozici nezakončoval vůbec důrazně, ale ve snaze zachránit balon před brankovou čárou ho srazil do vlastní sítě AARON WAN-BISSAKA.
    90+6. Aaron WAN-BISSAKA - 1:2
     
    90+7
    Thuram se ještě po rozehrávce dostal k míči na útočné polovině. Francie ale nedokázala ušetřit více času po souboji s Dasilvou.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Až v osmé minutě nastavení ukončil hlavní rozhodčí druhý poločas. Francie v samém závěru otočila zápas s Anglií na konečných 2:1.

    Úvodní minuty patřily jednoznačně Angličanům. Především Ryan Sessegnon s Dominicem Solankem trápili obranu soupeře. Sessegnon dokonce mířil sám na branku, ale po jeho přihrávce si srazil balon do vlastní tyče Konaté. Následně ale zabrala i Francie a po ruce Jakea Clarke-Saltera mohla jít dokonce do vedení z penalty. Tu ale Dembélému zlikvidoval Dean Henderson.

    Po změně se Anglie ujala vedení, když neskutečnou individuální akcí přehrál obranu soupeře Philip Foden. Po hodině hry mohl Albion vést už o dva góly, ale zásah Sessegnona neplatil pro ofsajd. Ihned poté ale fauloval ve vápně Hamza Choudhury, který po červené kartě musel hřiště opustit. Ani druhou penaltu ale Francie neproměnila, když Houssem Aouar napálil tyč. V samém závěru se ale Les Blues nadechli k obrovskému tlaku, který nejprve vrcholil srovnáním po střele Nanitama Ikoného. V šesté minutě nastavení si po rohovém kopu srazil míč do vlastní sítě Aaron Wan-Bissaka a udal konečné skóre.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:7. (23:00:04)

    Vít Schück

    Branky: 57. Foden – 90. Ikoné (Reine-Adélaïde), 90+6. Wan-Bissaka (vla.)

    Karty:   49. Maddison (ENG), 90. Wan-Bissaka (ENG) – 79. M. Dembélé (FRA)   63. Choudhury (ENG)

    Neproměněná penalta: 26. M. Dembélé (FRA), brankář Henderson zneškodnil, 65. Aouar (FRA), mimo


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:7.
    Anglie: Henderson – Wan-Bissaka, Tomori, Clarke-Salter (C), Jay Dasilva – Maddison, Choudhury, Foden – R. Sessegnon (77. Calvert-Lewin), Solanke (73. Mount), D. Gray (77. T. Abraham).
    Náhradníci: Gunn, Woodman – Dowell, Kenny, Kelly, Konsa, H. Barnes, Mount, Calvert-Lewin, Gibbs-White, Nelson, T. Abraham.

    Francie: Bernardoni – Dagba, Konaté, Upamecano, Ballo-Touré – Reine-Adélaïde, Tousart (C) (75. Mateta), Aouar (84. Thuram), Ikoné – M. Dembélé, Bamba (66. Ntcham).
    Náhradníci: Larsonneur, Prévot – Amian, Del Castillo, Guendouzi, Mateta, M. Sarr, Niakhaté, Sissoko, Caci, Ntcham, Thuram.

    Rozhodčí: Srdjan Jovanović – Uroš Stojković, Milan Mihajlović (vš. SRB)
    bahis siteleri