Frýdek-M. – Kokšetau 3:2 (2:1 po s.n.) | Chomutov – Jekatěrinburg 0:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 5:4 (po pr.)
Kadaň – Ústí n/L 4:8 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 30.07.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u dalšího domácího střetnutí Chomutova. (20:00:04)
     
    V úvodním utkání si Piráti s Jekatěrinburgem neporadili. Ovšem za svůj výkon se nemusí stydět. Kvalitní ruský celek je hodně prověřil a splnil roli favorita zápasu. Avtomobilist sice nechal odpočívat většinu hvězd, přesto předvedl kvalitní výkon. Diváci se jistě těšili na Jakuba Kováře, který duel sledoval jen z tribuny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Petr Stloukal zastavil soupeře u mantinelu a přihrál na střed, kde se nacházel Martin Rýgl. Jeho pokus přizvedl soupeř do ochranné sítě.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Ščemerov – 2 min., sekání).
     
    59:10
    Od modré čáry nahazoval kotouč Martin Rýgl, do jeho pokusu vložil hůl Stanislav Vrhel. Po teči putovala černá guma do ochranné sítě.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Maxim Berezin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:26
    Nikita Trjamkin se vydal za branku, kde Avtomobilist dál kombinoval. Kotouč pak putoval na modrou čáru, ale Berezinův pokus viděl Dominik Pavlát.
     
    57:40
    Jekatěrinburg držel kotouč, ale přihrávka před branku byla zastavena. Chomutov šel do protiakce, ovšem ani on nezakončil.
     
    55:51
    První branka Chomutova je už na spadnutí! Od levého mantinelu se Petr Stloukal dostal k bekhendu, který brankář vyrazil. Stejný hráč ještě dorážel z hranice brankoviště, ale branku netrefil.
     
    55:32
    V závěru zápasu se ve hře objevuje hodně nepřesností. Chomutovští posunuli puk do rohu a jdou střídat.
     
    53:57
    Piráti Chomutov vyhodili puk na další zakázané uvolnění, hra se stěhuje před domácího brankáře.
     
    53:21
    Zakončení od modré čáry vyslal Martin Rýgl, který trefil jen prvního soupeře. Následně Stanislav Vrhel prohrál souboj u mantinelu a Jekatěrinburg se osvobodil.
     
    52:46
    Do útočného pásma se hnal Kryštof Hrala, který si nevšiml spoluhráče v útočné třetině. Pro ofsajd se hra vrátila do středního pásma.
     
    52:31
    Jakub Chrpa přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Tomáš Pařízek. Chomutovský obránce dlouho se střelou otálel, ale tak mu ji obránci srazili do ochranné sítě.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Fjodor Beljakov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    51:07
    Ač byl Pilipenko tísněn, tak se stejně nacpal před branku, odkud zakončoval. Dominik Pavlát si povyjel a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    50:34
    Po vyhraném vhazování vystřelil z osy hrací plochy obránce Nikita Trjamkin. Jeho zakončení zamířilo vedle pravé tyče.
     
    50:15
    Mezi kruhy si nabruslil Jakub Chrpa, který už se chystal zakončit. Ovšem domácí hráč byl tísněn, a tak brankáře k zákroku nedonutil.
     
    49:55
    Chomutovští posunuli puk do středního pásma, Jekatěrinburg zase vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    49:19
    Z levého kruhu zakončoval Vít Seemann, jenž netrefil branku. Hostující brankář toho moc neviděl, jelikož na hranici brankovišti bylo hned několik hráčů.
     
    48:45
    Stanislav Vrhel vjel neohroženě do útočného pásma, ale jeho pokus byl sražený do rohu. Domácí mladík se toho nebál, i když ostatní spoluhráči střídali.
     
    47:57
    Avtomobilist zakončil ze stejného místa, jako před malou chvilkou. Dominik Pavlát byl ale dobře postavený a puk schoval do své výstroje.
     
    47:49
    Zakončení hostujícího celku vyletělo z pravé strany, ovšem obrana ji zastavila. Jekatěrinburg je dál v kombinaci a hledá pozici na další pokus.
     
    46:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Darby Llewellyn – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Arťom Garejev – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    46:34
    A máme tu bitku! Darby Llewellyn byl poslán na zadní mantinel, což nenechal být a doslova soupeře seřezal! Domácí útočník se soupeři sám pomstil.
     
    46:02
    Piráti se usadili opět v pásmu a pokoušeli se o rychlou přihrávku před branku. Kotouč byl bránícím hráčem sražen do ochranné sítě.
     
    45:53
    Tomáš Pařízek získal na modré čáře puk a nabruslil si na střed, kde odmítl soupeře. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ovšem hostující brankář byl znovu připraven.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Rudovský – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Sevosťjanov – 2 min., hrubost).
     
    45:22
    Z vrcholu pravého kruhu dvakrát vystřelil Petr Stloukal, jehož první pokus mířil vedle levé tyče a druhý vyrazil hostující brankář. Poté ještě zakončoval Martin Rýgl, kterého také vychytal Vladimír Galkin.
     
    44:24
    Martin Rýgl našel na pravé straně Petra Stloukala, který trefil prvního bránícího hráče. Stejný hráč poté nezachytil vyhození po mantinelu.
     
    44:11
    Vyhozením Nikita Trjamkin zasáhl diváka, který utrpěl tržnou ránu na čele. Hostující kapitán se z trestné lavice omlouvá! Krásné gesto tohoto hráče!
     
    44:11
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:07
    Od modré čáry vystřelil Martin Rýgl, jehož pokus tečoval mezi kruhy Tomáš Pitule. Jenže Vladimír Galkin byl dobře postaven a puk schoval na hrudi.
     
    43:22
    Chomutov se sice po vhazování dostal k černé gumě, ale přihrávka zpátky byla zastavená. Avtomobilist následně poslal puk do bezpečné zóny.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Fjodor Beljakov – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 1 822 diváků.
     
    42:21
    Od levého mantinelu nahazoval černou gumu Berezin, ale jeho snažení letělo jen vedle vzdálenější tyče. Pavlát se po nahození natahoval, ale zasahovat nemusel.
     
    41:49
    Domácí celek po vhazování hned zakončil, ale pokus od mantinelu byl zastaven. Jekatěrinburg následně posunul hru do středního pásma.
     
    41:43
    Ruské mužstvo se pokusilo o dlouhou přihrávku, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    40:48
    Přihrávku zachytil na modré čáře Stepan Chripunov, jehož dělovka mířila znovu do Pavláta. Domácí brankář pokus hrudí vyrazil k obránci.
     
    40:22
    Vjačeslav Litovčenko vjel do pásma, kde se prezentoval střelou přes obránce. Puk mířil mezi ruku a tělo domácího gólmana, který mezeru rychle utěsnil.
     
    40:01
    Střídání v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg: ze hřiště odchází Vladislav Gross, přichází Vladimír Galkin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina opět patřila ruskému týmu, který převahu potvrdil také gólově. Mezi střelce se postupně zapsali Protapovič, Setdikov a znovu Protapovič. Chomutovští také mohli vsítit alespoň jeden gól, ovšem zatím jim chybí klid v koncovce. Dočkají se Piráti alespoň čestné branky v poslední dvacetiminutovce?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Chomutovští opět inkasují v poslední minutě třetiny, ovšem branka vyvolala plno emocí! Hostující hráči ujížděli ve dvou sami na Pavláta a několikrát si vyměnili kotouč. Branku vstřelil bruslí ALEXANDR PROTAPOVIČ, jenž nastavil nohu tak, aby puk zamířil za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí se poradili a branku uznali. S tím nesouhlasil Jakub Chrpa, jenž dlouho protestoval. Bez asistence.
     
    38:50
    Avtomobilist uháněl ve dvou na jediného obránce. Přihrávka mířila přes střed do levého kruhu, odkud přišlo zakončení, které zlikvidoval domácí brankář.
     
    38:39
    Severočeši vyhráli souboj v rohu kluziště a posunuli černou gumu do středního pásma. Jekatěrinburg se ale rychle vrací před branku Dominika Pavláta.
     
    37:43
    Dělovka vyletěla opět od modré čáry. Chomutovský brankář si našel výhled a celou situaci vyřešil lapačkou.
     
    37:32
    Dominik Pavlát musel zůstat pozorný, jelikož se o kotouč bojovalo u jeho branky. Chomutovská jednička celou situaci vyřešila přerušením hry.
     
    36:40
    Llewellyn si nabruslil do pásma a také na něj mířila přihrávka. Americký hráč byl tísněn, a tak zadovkou zkoušel překvapit Grosse. Ovšem puk zamířil jen do oblouku branky.
     
    36:21
    Přihrávku na modré čáře převzal Fjodor Beljakov, jehož nahození skončilo v rukavici domácího maskovaného muže.
     
    35:22
    Od modré čáry zakončoval Martin Rýgl, jehož střela brankáři vypadla. K dorážce se ještě dostal Jakub Chrpa, jenž gólmana Grosse nepřekonal.
     
    33:50
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo využívá přesilovou hru a rázem už vede o tři branky! Z vrcholu levého kruhu vystřelil Vjačeslav Litovčenko, jehož pokus domácímu brankáři vypadl. V brankovišti se nacházel důrazný NIKITA SETDIKOV, který už měl snadnou úlohu. Asistence: Vjačeslav Litovčenko.
     
    33:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Adam Kofroň.
     
    32:54
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Garejev! Ruský útočník vybruslil z rohu hrací plochy a dostal se až na hranici brankoviště, ovšem zakončení po ledě projelo vedle zadní tyče.
     
    32:30
    Další pokus od modré čáry zastavil Dominik Pavlát, ovšem tlak hostujícího mužstva dál trvá.
     
    32:06
    Střeleckou pozici si na modré čáře hledal Nikita Trjamkin, jenž si odcouval na střed hrací plochy. Ovšem jeho pokus zastavila domácí obrana.
     
    31:27
    Piráti vyhráli vhazování a okamžitě vyhazují do středního pásma. Jekatěrinburg se chtěl do pásma rychle vrátit, což se mu nepovedlo.
     
    31:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pařízek – 2 min., napadení).
     
    30:48
    Filip Suchý jel k pravému mantinelu, kde kotouč získal Domácí útočník zkusil vystřelit a překvapit brankáře. Ovšem pokus zastavila jen boční síť branky.
     
    30:34
    Domácí celek nahodil puk na branku, kde kotouč zkrotil Gross. Po chvilce čárový rozhodčí píská úmyslný ofsajd Chomutova.
     
    29:40
    Vít Seemann zkoušel riskantní přihrávku, kterou vystihl Bělousov. Hostující útočník se vydal do útočné třetiny, ale jeho pokus byl přizvednutý nad branku.
     
    28:38
    Na vrchol pravého kruhu si najel Dmitrij Korčemkin, jeho zakončení zastavil bránící hráč. Chomutovští přesouvají hru do středního pásma.
     
    28:12
    Pirátská jednička si počkala na pokus z levé strany ledové plochy a sklidila potlesk fanoušků. Hra je znovu přerušená a bude se vhazovat po pravici domácího gólmana.
     
    28:01
    Tentokrát se domácí celek pokusil o nahození, které přišlo ještě před červenou čárou. Pro icing se hra přesune až před Dominika Pavláta.
     
    27:45
    Chomutovští se hnali za další akcí, jenže Filip Suchý předvedl kličku, po které kotouč zamířil na domácí střídačku. Hra se vrací do neutrální zóny.
     
    26:58
    Zpoza branky vjel do pravého kruhu pro vhazování Nikita Setdikov. Hostující útočník hledal žabičkou na zadní tyče spoluhráče, ten kotouč nezpracoval.
     
    25:55
    Arťom Garejev si najel před branku, kde se nacházel zcela osamocený. Pilipenko celý moment viděl a spoluhráče přihrávkou našel. Ovšem zakončení bylo prachbídné, nevešlo se mezi tři tyče.
     
    25:47
    Z modré čáry si na vrchol kruhu najel Alexandr Sevosťjanov, jehož slabý pokus mířil k pravé tyči. Mladý domácí brankář schoval černou gumu do lapačky.
     
    24:21
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Další branka padá po nedůslednosti domácích v obraně! Za brankou dostal hodně času Kirill Pilipenko, který přihrával mezi kruhy, kde se nacházel ALEXANDR PROTAPOVIČ. Jeho pokus mířil přesně nad Pavlátovu vyrážečku. Asistence: Kirill Pilipenko a Arťom Garejev.
     
    23:41
    Jakub Chrpa se s tím vůbec nemaže. Chomutovský odchovanec získal puk a po jeho ztrátě poslal alespoň dva soupeře k ledu.
     
    22:30
    Hostující celek se hnal do přečíslení, které vyřešil z pravé strany Setdikov. Jeho pokus mířil k první tyči, ovšem Dominik Pavlát zůstal na místě a pokus vyrazil za branku.
     
    22:21
    Jekatěrinburg se pokusil o přihrávku o mantinel, jenže jeden z chomutovských hráčů puk vytečoval mimo hrací plochu.
     
    21:15
    Hra se přesunula na druhou stranu, kde podél levého pásma uháněl vpřed americký útočník. Llewellyn zakončoval do vzdálenější šibenice, ovšem brankář zasáhl vyrážečkou.
     
    21:04
    Zpoza branky přišla přihrávka kolem první tyče, kde se nacházel Vitalij Popov. Ruskému hráči zakončení ale vůbec nevyšlo.
     
    20:16
    Tomáš Pitule vyhrál vhazování, ale puk zamířil na domácí branku. Chomutovský maskovaný muž byl opět pozorný.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky vyhrál domácí centr, ovšem Chomutovu nevyšla dlouhá rozehrávka. Zakázané uvolnění přesune hru před Dominika Pavláta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní třetině byl Jekatěrinburg lepším celkem, ovšem šance likvidoval jako na běžícím pásu Dominik Pavlát. Až v poslední minutě se Rusové prosadili, když se mezi střelce zapsal Vjačeslav Litovčenko. Chomutovští moc šancí zatím neměli a pokud ano, kotouč minul zařízení. Uvidíme, jak bude střetnutí pokračovat ve druhé dvacetiminutovce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná akce, která končí gólem do kabiny! Maxim Berezin přihrál od mantinelu na osu hrací plochy, kde se nacházel Nikita Setdikov. Hostující útočník zvedl hlavu a přihrál k pravé tyči, kde už byl připravený VJAČESLAV LITOVČENKO, který prvním dotekem přizvedl kotouč pod břevno. Asistence: Nikita Setdikov a Maxim Berezin.
     
    19:00
    Je ohlášená poslední minuta první třetiny. Ve stejný moment získal puk Radek Havel, který se místo přečíslení schoval za vlastní branku.
     
    17:38
    Hned po vhazování zakončoval od modré čáry Maxim Berezin, jehož dělovku vyrazil domácí brankář.
     
    17:34
    Jekatěrinburg vyslal proti chomutovské brance střelu z levé strany, ovšem ta byla sražená mimo hrací plochu. Ve stejném momentě se Marek Tomica vrací na domácí střídačku, snad bude pokračovat.
     
    16:50
    Do útočné třetiny vletěl neohroženě Vjačeslav Litovčenko, jehož pokus vyletěl z mezikruží. Hostující útočník branku těsně přestřelil.
     
    15:43
    Od modré čáry se napřáhl Martin Rýgl, jeho pokus letěl vysoko, ale byl tečován. Chomutovští hráli dál, a tak byli vykázáni do neutrální zóny.
     
    15:16
    Stanislav Vrhel napadal soupeře a vyválčil kotouč. Jenže Piráti o něj rychle přišli, následně Jekatěrinburg vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    14:26
    Chomutovští se hnali do dalšího útoku, ovšem Kofroň přišel o kotouč u červené čáry. Následně Piráti nahazují puk za branku a míří na střídačku.
     
    13:41
    Rudovský a Pitule drželi kotouč u zadního mantinelu a nebyli moc aktivním. Rozhodčím došla trpělivost a vykázali Piráty do středního pásma.
     
    12:27
    Na modrou čáru přijel Maxim Berezin, který se okamžitě napřáhl a vystřelil. Jeho pokus mířil na první tyč, když letěl těsně nad ledem. Chomutovský brankář zasáhl betonem.
     
    11:45
    Piráti zkoušeli jít do rychlé akce, ovšem nepřešli přes modrou čáru. Ofsajd vrací hru do neutrální zóny.
     
    11:28
    Jekatěrinburg se sice usadil v pásmu, ale byl rychle vykázán. Ruské mužstvo předvedlo přihrávku rukou v rohu hrací plochy.
     
    11:09
    Do útočného pásma vjel Kryštof Hrala, který chtěl zakončil, ale trefil pouze soupeře. Hra se tak rychle přelévá na druhou stranu hrací plochy.
     
    10:30
    Petr Stloukal zachytil přihrávku přes střed hrací plochy a mířil do horní poloviny branky. Chomutovský útočník mířil nepřesně a branku jen těsně přestřelil.
     
    10:12
    Polovina první periody je minulostí, Avtomobilist Jekatěrinburg tentokrát vyhazuje přes všechny čáry.
     
    09:25
    Přihrávku přes šířku hrací plochy dostal Stepan Chripunov, jehož pokus z jedné mířil mezi tři tyče.Dominik Pavlát se skvěle přesunul a zakončení zastavil.
     
    09:20
    Na ledovou plochu vstupují ledaři, jelikož po Marku Tomicovi zůstala na ledě krvavá stopa. Snad bude domácí kapitán v pořádku.
     
    09:20
    Maxim Berezin přihrál po modré čáře na druhou stranu, odkud přišlo zakončení. Marek Tomica se projevil jako bojovník, jelikož do pokusu skočil. Chomutovský kapitán inkasoval ránu do obličeje.
     
    08:55
    Zakončení z levé strany zablokoval Dušan Žovinec, od chomutovského obránce se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    08:13
    Přihrávku do druhé vlny převzal Alexandr Sevosťjanov, jehož pokus proletěl těsně vedle levé tyče. Chomutovský mladíček se za zakončením pouze ohlédl.
     
    07:50
    Avtomobilist Jekatěrinburg se hnal za další akcí, ovšem tentokrát nepřekonal modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrátí do středního pásma.
     
    07:31
    Další zakončení ruského celku bylo zastaveno obranou, Chomutovští se znovu osvobozují.
     
    06:59
    Jakub Chrpa zachytil přihrávku soupeře a mohl jít do protiútoku. Chomutovský odchovanec neměl rychlost, a tak posunul kotouč do středního pásma.
     
    06:08
    Hned po vhazování se z osy hrací plochy do puku opřel Maxim Berezin. Jenže Dominik Pavlát byl pozorný a zasáhl vyrážečkou.
     
    06:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Rudovský – 2 min., sekání).
     
    05:10
    Bělousov dostal nabito na pravý kruh pro vhazování, ale jeho pokus byl zastaven. Následně se stejný hráč dral na osu hrací plochy, ale kotouč mu byl vypíchnut. Je tu další zakázané uvolnění domácího celku.
     
    04:43
    Mladičký brankář Chomutova se opět vydal za branku a puk o mantinel vyhodil mezi diváky. Následuje vhazování po jeho levé ruce.
     
    04:12
    Chomutovští poslali puk do středního pásma, ale do hry se rychle zapojil Protapovič. Hra se vrátí do neutrální zóny, jelikož Rus byl v ofsajdu.
     
    03:49
    Domácí celek se pokusil o dlouhou přihrávku, po které se marně natahoval Llewellyn, zakázané uvolnění českého mužstva.
     
    03:24
    Avtomobilist se ocitl v přečíslení, ale poslední Pirát kotouč tečoval do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici Pavláta.
     
    03:00
    Od mantinelu do kruhu pro vhazování si najel Protapovič, jeho svižný pokus mířil na zadní tyč. Domácí brankář si zapisuje první podařený zákrok zápasu.
     
    02:32
    Jekatěrinburg se ubránil a nyní už je v plném počtu. U kotouče se nacházejí domácí, kteří nahodili puk za branku soupeře.
     
    02:16
    Po pravé straně vjel do třetiny Llewellyn, jenž trefil soupeře. Černá guma poté zamířila do ochranné sítě, následuje vhazování před Grossem.
     
    01:40
    Dominik Pavlát se vydal za branku, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ovšem našel jen soupeře, který se srazil s kolegou z útoku.
     
    01:04
    Jekatěrinburg získal ve svém pásmu puk a poslal jej do bezpečné vzdálenosti. Hostující celek mění celou čtveřici.
     
    00:36
    Hostující celek vyhrál vhazování a vyhodil. Ovšem Piráti se rychle vrátili, z pravé strany zakončil Kryštof Hrala, jehož pokus na dvakrát zlikvidoval hostující gólman.
     
    00:29
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Vitalij Popov – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Tomáš Pitule, ovšem Rudovský o kotouč rychle přišel. Ruský celek hned míří do pásma, ale zakončení bylo zastavené.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg právě vstupuje na ledovou plochu chomutovské ROCKNET ARÉNY. Ochozy ale čekají na domácí Piráty, kteří už se štosují mezi kabinami a za malou chvíli i oni vjedou na led.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (R. Běhula) – Rýgl, Pařízek, Seemann, Žovinec, Havel, Štochl, T. Běhula, Zeman – Stloukal, Pitule Rudovský – Tomica (C), Vrhel, Llewellyn – Chrpa (A), Suchý, M. Svoboda – J. Svoboda, Hrala, Kofroň.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Gross) – Berezin, Ščemerov, Sevosťjanov, Beljakov, Korčemkin, Trjamkin (C) – Bělousov, Popov, Setdikov, Chripunov, Litovčenko (A), Obidin, Garejev (A), Pilipenko, Protapovič.

    Rozhodčí: Grech, Kostourek – Belko, Pěkný.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovskému celku se v loňské sezóně vůbec nedařilo a celá situace byla završená pádem do Chance ligy. Zatímco ostatní kluby měly klidné období, Piráti hledali únikovou cestu z nepříjemné pozice. Organizace změnila majitele, sportovního manažera, trenéra a musela řešit odchod všech hráčů. Světlo na konci tunelu se objevilo v době, kdy klub přebrali noví majitelé. Ti začali rychle pracovat, a tak se klub vypořádává s dluhy. Trenérem byl jmenován Martin Štrba, jenž stejně rychle postavil konkurence schopné mužstvo, které se má pokusit o návrat mezi smetánku.

    Aktuální soupiska Chomutova: Dominik Pavlát, Richard Běhula – Lukáš Blaha, Radek Havel, Martin Rýgl, Jakub Štochl, Jakub Šuráň, Dominik Tejnor, Dušan Žovinec – Jakub Chrpa, Darby Llewallyn, Tomáš Pitule, Jan Rudovský, Petr Stloukal, Filip Suchý, Jan Svoboda, Matyáš Svoboda, Marek Tomica.

    Hráči na zkoušku: Tomáš Běhula, Tomáš Pařízek – Miroslav Hradecký, Jakub Kánik, Adam Kofroň, Miroslav Litera, Jiří Tupý.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    V loňské sezóně se Jekatěrinburgu vydařil vstup do soutěže, což na konec znamenalo, že se tento tým nacházel po konci základní části na prvním místě Východní konference. Avtomobilist získal pětadevadesát bodů, což bylo o devět bodů více, než si připsala druhá Astana. V úvodním kole vyřazovacích bojů si Jekatěrinburg vyšlápl na Čeljabinsk, který porazil 4:0 na zápasy. Ovšem v následující sérii Avtomobilistu vystavila stopku silná Ufa, která se radovala z vítězství 4:1 na utkání.

    Před letošní sezónou Jekatěrinburg hlásil mnoho změn. Mezi nejvýraznějšími odchody je Francouz Stéphane Da Costa nebo Kanaďan Francis Paré. Naopak tým doplnil třeba hvězdný Pavel Dacjuk, kterého ještě následovali Brooks Macek, Michal Čajkovský nebo třeba Geoff Platt a mnozí další.

    Osobnosti týmu: Jakub Kovář, Michail Mamkin, Ivan Višněvskij, Pavel Dacjuk, Nigel Dawes nebo Dan Sexton.
     
    Po dlouhých týdnech vás vítám u úvodního přípravného utkání Pirátů z Chomutova, kteří se pokusí o návrat mezi tuzemskou elitu. Ovšem ještě předtím je čeká přípravné období, na úvod si pozvali Avtomobilist Jekatěrinburg, jenž je na severu Čech na soustředění.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Litovčenko (Setdikov, Berezin), 25. Protapovič (Pilipenko, Garejev), 34. Setdikov (Litovčenko), 40. Protapovič


    Piráti Chomutov: Pavlát (R. Běhula) – Rýgl, Pařízek, Seemann, Žovinec, Havel, Štochl, T. Běhula, Zeman – Stloukal, Pitule Rudovský – Tomica (C), Vrhel, Llewellyn – Chrpa (A), Suchý, M. Svoboda – J. Svoboda, Hrala, Kofroň.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Gross (41. Galkin) – Berezin, Ščemerov, Sevosťjanov, Beljakov, Korčemkin, Trjamkin (C) – Bělousov, Popov, Setdikov, Chripunov, Litovčenko (A), Obidin, Garejev (A), Pilipenko, Protapovič.

    Rozhodčí: Grech, Kostourek – Belko, Pěkný

    Diváci: 1822
    bahis siteleri