Standard – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
konec
Standard Lutych
4:0 (2:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 03.08.2019, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:02:34)
     
    Je za námi zápas druhého kola belgické ligy mezi Standardem Lutych a SV Zulte-Waregem. Domácí celek potvrdil roli favorita a svého soka nakonec přejel. Hned ve druhé minutě šli domácí do vedení po vlastní brance Sandyho Walshe. Ke konci první poloviny duelu se pak prosadil ještě Maxime Lestienne. Druhý poločas pak nabídl přesilovku, výhru pečetil Renaud Emond, který přidal další dvě branky.

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jeden z posledních míčů utkání. Hosté nakopávali na pravé křídlo, ale zde nikdo míč nezachytil. Pokračuje se tedy odkopem od branky domácí jedničky, která by si měla připsat druhé čisté konto v sezóně.
     
    90+3
    Emond je při chuti a evidentně ten hattrick dneska prostě chce dát. Centr z levé strany spadl na jeho kopačku ve vápně, ale skákavý míč netrefil ideálně a ten skončil jen vedle branky.
     
    90+2
    Krásný centrovaný míč domácí vymysleli z pravé strany do vápna. Tam se hlavou pokoušel prosadit nejspíše Emond, ale o milimetry se mu balon trefit nepovedlo.
     
    90+1
    Hraje se první minuta z celkových čtyř nastavených nad rámec druhého poločasu. Standard je klasicky na míči na útočné polovině a vymýšlí poslední akce druhého kola.
     
    90
    Renaud Emond nyní neuvěřitelně cílil na hattrick! Belgický snajpr se prokličkoval přes obranu a před brankářem Bansenem zakončoval v pádu špičkou kopačky. Německý brankář ale jeho pokus nohou skvěle vyrazil!
     
    89
    Zulte-Waregem nepředvedlo v prvním poločase špatný výkon, ale zlomila jej branka v nastaveném čase a červená karta po pár sekundách hry druhé půle...
     
    88
    Centr za hostující obranu vystihl jeden z hostujících obránců. Ten míč přihrál brankáři Bansenovi, který jej nakopává směrem dopředu. Druhý poločas se pomalu naplní.
     
    87
    Poslední minutky dnešního zápasu, který skončí jasnou výhrou domácích borců. Na hřišti se objevil jeden z hostů, ale ten faulován nebyl. Hraje Standard z vlastní poloviny.
     
    85
    Snažení hostujícího celku bylo ukončeno ve středu hřiště hvizdem rozhodčího. V předchozím souboji totiž u lajny zbytečně fauloval šlapákem Marco Bürki.
     
    84
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mahdí Carcela-González, přichází Aleksandar Boljević.
     
    83
    Hosté poslali dvojici míčů od levého praporku do vápna, ale ani jednou z toho nebylo nic nebezpečného. Naopak domácí šli do útoku a ve vápně zakončili, ale jen vedle.
     
    82
    Centrovaný míč do vápna dostal hostující Larin, to bylo snad poprvé v utkání. Kanadský útočník si ovšem míč složitě zpracovával, nakonec ale u levé tyčky vybojoval roh.
     
    80
    A pro hosty mohlo být ještě hůře, bůra nechce dostat nikdo. Dobrou přihrávku za obranu dostával Limbombe, ale včasné vyběhnutí brankáře mu zamezilo pokus o střelu.
     
    79
    Konec aktivity přichází až nyní, kdy se hosté dopustili útočného faulu. Aktivní hra nic velkého nenabídla, odkopává se od branky dnes téměř nezaměstnaného Bodarta.
     
    78
    Stále jsou hosté nastěhovaní před brankou Standardu, ale žádné střelecké pokusy na branku nechodí. Domácí to pohotově brání a nejspíše se nikam moc neženou.
     
    77
    Hosté se opět pokoušeli hned vrátit úder, ale jejich útok nikam nevedl. Z levé strany se jim odcentrovat nepovedlo, pokračující kombinace nikam nevedla. Trvá ovšem stále.
     
    75
    Standard právě vstřelil branku!
    Dnešní výsledek se pomalu a jistě začíná dostávat k pořádné demolici. Anthony Limbombe je pár minut na hřišti a hned vymyslel velkou parádu. Dostal míč do vápna, kde ale nehamounil a poslal centrovaný míč na hlavu RENAUDA EMONDA. Ten se hlavou do prázdné nemýlil a přidal třetí trefu v sezóně.
     
    74
    Utkání se dostává do své poslední patnáctiminutovky. O vítězi je v podstatě rozhodnuto, ale fotbal je nevyzpytatelný. Aktivní je nadále celek Standardu.
     
    73
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Maxime Lestienne, přichází Anthony Limbombe.
     
    72
    Waregem se ale nevzdává a nejspíše chce vstřelit alespoň kontaktní branku. Centr z pravé strany byl ovšem odvrácen, protiakci pak ukončoval za cenu žluté karty Gianni Bruno.
     
    71
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Merveille Bokadi.
     
    70
    Standard právě vstřelil branku!
    Nyní už Lutychu vítězství nikdo nevezme! Kapitán RENAUD EMOND se dostal s míčem za obranu a přesnou střelou z hranice vápna na vzdálenější tyčku dává třetí branku svého celku v utkání!
     
    69
    Waregem nyní hraje aktivně na míči a kombinuje na útočné polovině. Nebezpečné situace z toho ovšem nejsou a dost možná ani nebudou...
     
    67
    Domácí se poté dostali ve středu hřiště k míči a pokoušeli se po pravé lajně dostat do zakončení. Bránící hráči ale na poslední chvíli tuto akci zastavili a odvrátili alespoň na aut.
     
    66
    Po dlouhé době, možná poprvé ve druhém poločase, se do útoku dostali hosté a něco vybojovali. Po zablokovaném centru zprava uvidíme ze stejné strany rohový kop.
     
    65
    Aktivně hrající Standard nedává svému soupeři nadále ani čuchnout a sledujeme jejich kombinaci. Možná je škoda, pokud se to dohraje tímto tempem.
     
    61
    Domácí publikum si aktuální stav a hru užívá. Sledujeme opravdu jednostrannou záležitost, Standard se ale moc do zakončení v posledních minutách nežene.
     
    60
    Je za námi hodina duelu, který jasně vyznívá pro domácí celek. Tomu by tři body vzala snad jen neuvěřitelná náhoda, Waregem dokonce hraje o deseti.
     
    59
    Střelecký pokus z dálky vymysleli hosté, ale ten se nestřetl s úspěchem. Balon skončil mimo tři tyče domácí branky, Arnaud Bodart tak bude od své klece odkopávat.
     
    58
    Právě Lestienne byl poté velice blízko ke vstřelení své druhé branky v utkání. Míč totiž propadl až na zadní tyčku, kde mu chyběly milimetry k tomu, aby se prosadil!
     
    57
    Míč na levou strand vápna dostával Lestienne, ale tomu se nepovedlo překonat bránícího hráče. Vybojoval ovšem rohový kop z levé strany.
     
    55
    Domácí celek je nadále aktivní a Waregem stále pod tlakem. Nyní se dokonce domácí dočkali třetí branky, ale ta přišla z ofsajdové pozice.
     
    52
    Zároveň to mohlo být již o tři branky! Centr za obranu dostal jeden z domácích, který si parádně míč zpracoval. Poté ale zakončoval vysoko nad branku, prostoru měl před sebou ovšem dost...
     
    52
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Luka Zarandia, přichází George Timotheou.
     
    50
    Standard rozehrál přímou střelu, která se ale nakonec s úspěchem nepotkala. Míč šel nad branku a hra bude pokračovat odkopem od branky Waregemu. Ten to v deseti bude mít hrozně těžké.
     
    49
    Červená karta platí a Olivier Deschacht se tak může vrátit zpátky do kabiny. Pokračovat se bude nadějnou standardní situací domácího celku.
     
    48
    Hlavní sudí ještě vše kontroluje přes video, ale obránce mu utekl do šatny. Nakonec si celou situaci rozhodčí projde sám.
     
    46
    Domácí se hned dostsali do otevřené obrany a Olivier Deschacht vše hasil pádem pod nohy unikajícího hráče. Vypadalo to na jednoznačně čistý zákrok, ale sudí ukázal červenou kartu!
     
    46
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Henrik Björdal, přichází Mikael Soisalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Lutychem a Waregemem, zaslouženě vede domácí mužstvo. To se nedostalo do vedení po necelých dvou minutách, po standardní situaci si dal vlastní branku obránce Walsh. I ve zbytku poločasu měli domácí některé šance, ale využil až tu poslední. V nastaveném čase navýšil vedení Maxime Lestienne.

    Druhý poločas začne v 19:06.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí celek ještě nemá dost a pokračuje v aktivní hře před šestnáctkou soupeře. Toho nejspíše trefa do šatny srazila, dost možná jsme byli svědky rozhodujícího momentu utkání.
     
    45+1
    Standard právě vstřelil branku!
    Naprosto zapomenutý byl na pravé straně MAXIME LESTIENNE. Ten dostal centrovaný míč na pravou stranu, ve vápně pak nikterak nezpanikařil a přesnou střelou ke vzdálenější tyčce zvyšuje stav duelu na 2:0.
     
    45
    Poslední vteřiny základní hrací doby prvního poločasu probíhají ve středu hřiště, kde se něco pokouší vymyslet hostující celek. Nastaví se dvě minutky.
     
    44
    Hodně do tvrdého zákroku šli dva hráči Waregemu, přičemž oba zajeli do hráče s míčem. Henrik Björdal byl v souboji třetí a po skluzu ze strany vidí žlutou kartu.
     
    43
    Poté se domácí hnali po levé straně do útoku, ale zakončit se jim nepovedlo. Pozorná obrana zakročila včas a odehrála míč na aut. Konec prvního poločasu se blíží.
     
    41
    Henrik Björdal na levé straně zachytil odražený míč a chtěl jít do útoku. Ten se ale od jeho kopačky odrazil a skončil jen v autu. Pokračuje se tak vhazováním červených.
     
    40
    Na startu poslední pětiminutovky prvního poločasu centroval z poloviny hřiště do vápna jeden z domácích. Jeho lehce naivní pokus byl zachycen a u míče je Waregem.
     
    39
    Následně Standard vymyslel pouze centr z pravé strany, který ale skončil jen v rukavicích Bansena. Hlavičkou mu pomohla bránící hráč, který nebyl nikým atakován.
     
    38
    Souboj na útočné polovině domácích vyhodnotili sudí jako faul hostujícího hráče. Standard tak po menší strkanici rozehrává standardní situaci nakrátko.
     
    37
    Domácí už šli po levé straně do vápna, ale v ten moment jim byl za předchozí zákrok odpískán faul. Rozehrávat tak bude hostující obrana, která se dneska slušně naběhá.
     
    35
    Hostům se dokonce povedlo vymyslet centr z levé strany, ale míč byl odvrácen a poté si borci v bílém pomohli faulem. Odkopávat se tak bude od branky Lutychu.
     
    34
    Hostující mužstvo kombinuje ve středu hřiště a spíše jsou vidět přihrávky do obrany. Lutych celkem často napadá vysoko a nepouští outsidera duelu do vážnějších pozic.
     
    33
    Další aktivní hra Standardu před brankou Zulte-Waregem. Centr z levé strany byl ovšem odvrácen a navíc se pískal ofsajd. Od své branky tak opět vykopává Bansen.
     
    32
    Nadále je aktivnější domácí celek, ale i hosté se pokoušejí kousat a vymýšlet rychlé protiakce. Centr na levé křídlo jim nyní nevyšel, pokračuje se hrou červených.
     
    30
    Po půlhodině si domácí celek vybojoval další rohový kop, který dokonce stihl i zakončit. Hlavička Emonda šla ovšem jen nad branku, vykopávat se tak bude od branky německé jedničky.
     
    28
    Opět se k míči postavil Selim Amallah, ale ten nyní úspěšný nebyl. Zakončoval pár centimetrů nad zemí, ale obranu hostujícího mužstva se mu propálit nakonec nepovedlo.
     
    27
    Po nějaké době je tu další standardní situace pro domácí celek. Z dvaceti metrů bude Standard zahrávat velice nebezpečný přímý kop. Celá situace je těsně před velkým vápnem.
     
    26
    Více jak polovina prvního poločasu je tak za námi a stále je rozhodující moment ten z druhé minuty, kdy si hosté dali vlastní branku. Aktivita je evidentní od obou celků, ale kvalita je spíše na straně domácích.
     
    24
    Nebylo to tak jednoznačné a VAR dal zapravdu ublíženému obránci Deschachtovi. Ten měl ruku u těla a penalta se zahrávat nebude. Odkop od branky!
     
    23
    Domácí Standard bude zahrávat pokutový kop. Střela Mërgima Vojvody totiž ve vápně skončila na ruce obránce, který měl ruku ovšem u těla. Hodně přísná penalta!
     
    22
    Domácí na polovině hřiště vybojovali míč a hnali se do vápna. Renaud Emond těsně před pokutovým územím přepadl přes nohu obránce, ale nepíská se faul. Belgický útočník byl v ofsajdu.
     
    20
    Následně se Standard po pravé straně hnal do vápna, ale obrana míč odkopla. Stejná situace se opakovala a po zblokovaném přízemním centru uvidíme rohový kop.
     
    19
    V posledních desítkách minut vidíme aktivní hru hostujícího celku, jenž se sympaticky pokouší útočit. Nic jiného mu vlastně ani nezbyde, brzká branka duelu určitě pomohla.
     
    18
    Před vápnem domácího celku zakličkoval Gianni Bruno, který poté poslal do vápna nadýchaný centr. K tomu se ale nikdo v bílém nedostal, a tak hraje Standard.
     
    17
    Po jednom ze zákroků u vápna Lutychu se na zemi objevil obránce Miloš Kosanović, který nevypadá úplně svěží a za lajnou je ošetřován. Uvidíme, zda bude moc v utkání pokračovat.
     
    16
    Zulte-Waregem se pak dostalo k míči a postupovalo s ním do útoku. Nepřesnou přihrávku sice domácí zachytili, ale daleko se nedostali. Pokračuje se kombinační hrou.
     
    14
    Aktivita domácích poté pokračovala, ale do zakončení se nikdo nedostal. Dlouhý centr za obranu byl hodně nepřesný a Bansen je u něj jasně první.
     
    13
    Hodně blízko byla nyní druhá branka utkání. Maxime Lestienne dostal parádná přihrávku za obranu a hnal se sám na Bansena. Ten proti němu ale dobře vystoupil a jeho zakončení tělem pokryl!
     
    12
    Cyle Larin se poté pokoušel vybojovat míč na hranici vápna, ale jasně si pomohl faulem proti obránci. Kanadský útočník si je celé situace vědom a omlouvá se.
     
    11
    Domácí nyní lehce zachybovali v kombinační hře na vlastní polovině, ale aktivní napadání hostů ovoce nepřineslo. Standard se dostává na útočnou polovinu.
     
    9
    Marco Bürki dostal centrovaný míč na levé křídlo a po jeho akci se dokonce jeho tým dostal do zakončení. Byl to sám bratr jedničky Borussie Dortmund, ale tomu rána nesedla a Bodart pohotově kryje.
     
    8
    Domácímu publiku se styl hry svých miláčků musí líbit. Lutych totiž nenechává nic náhodě a aktivně hraje na útočné polovině. Nedivil bych se, kdyby brzy padla druhá branka.
     
    6
    A nechybělo moc, aby to bylo o dvě branky hned po šesti minutách. Constantinos Laifis si totiž naskočil na nadýchaný centr, hlavou se mu ale branku nakonec trefit nepovedlo.
     
    5
    Domácím se ovšem před vlastními fanoušky, kteří se starají o parádní atmosféru, hraje velice dobře. Nyní se červení opět dostali do šestnáctky a vybojovali roh.
     
    4
    Hostující celek si ale nechce připustit branku a hned se dostává do protiakce, která nabídla velkou šanci. Na hranici malého vápna totiž zakončoval Omar Govea, ale brankář Bodart jeho ránu zblízka vyrazil!
     
    2
    Standard právě vstřelil branku!
    A hned je z toho branka, no vida! Právě Selim Amallah dostal centrovaný míč do vápna, který měl jít na penaltu. Do míče ale vložil nohu obránce SANDY WALSH, jenž si dává opravdu výstavního vlastence. To je start ze říše snů pro domácí.
     
    2
    Selim Amallah se následně dostával do pokutového území na levé straně a po kličce byl faulován. Standard tak bude hned na startu utkání zahrávat nebezpečnou standardku.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali domácí, kteří hned do vápna posílal míč. Ten se ale do nebezpečné pozice nedostal, hostující obrana jej zvládla odvrátit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před startem utkání se drží minuta ticha, která se ale proměnila v minutový potlesk. Následně už začne utkání druhého kola Jupiler League.
     
    Oba celky jsou na hrací ploše a utkání druhého kola brzy začne. Favoritem je domácí celek, který by rád potvrdil formu a přidal druhou výhru v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Bodart – Kosanović, Vojvoda, Gavory, Laifis – M. Carcela-González, Cimirot, Bastien – Amallah, Lestienne, Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Bokadi, Boljević, Čop, Goreux, Halilović, Limbombe, Lavalée, Pocognoli, Miangue.

    SV Zulte-Waregem: Bansen – de Fauw, Pletinckx, Walsh, Deschacht, Bürki – Bruno, Björdal, Govea, Zarandia – Larin.
    Náhradníci: Bossut – Timotheou, Humphreys, Kainourgios, Marcq, Soisalo, M. De Smet.

    Rozhodčí: Verboomen – Wyns, Theys.
     
    STANDARD LUTYCH

    Naopak fotbalisté z velkého belgického města patří mezi to nejlepší v místních vodách a i v Evropě jejich jméno známe. V posledním ročníku Standard skončil třetí a letos začal dobře. Na hřišti Cercle Bruggy totiž vyhrál 2:0. Belgický velkoklub navíc slušně posílil a do týmu přišlo několik hráčů z italské či anglické ligy.

    První ligové kolo
    Cercle Bruggy 0:2 Standard Lutych
    88. Emond, 90+4. Limbombe

    Standard Lutych: Bodart – Kosanović, Boljević (59. M. Carcela-González), Amallah (74. Limbombe), Cimirot – Lestienne (86. Čop), Emond, Gavory, Laifis – Bastien, Vojvoda.
     
    SV ZULTE-WAREGEM

    Mužstvo z Vlámského regionu každoročně patří spíše do dolní části tabulky. Waregem má za sebou první kolo, které ovšem nezvládlo a s Mechelenem prohrálo 0:2. Před startem soutěže mužstvo ze čtyřicetitisícového města získalo na hostování například útočníkyDimitrije Oberlina z Basileje či Cylea Larina z Besiktase. Z Schalke přišel australský obránce George Timotheou, z Manchesteru City pak Cameron Humphreys-Grant.


    První ligové kolo
    SV Zulte-Waregem 0:2 KV Mechelen

    20. Storm, 56. Engvall
    Neproměněná penalta: 68. Larin (WAR), mimo

    SV Zulte-Waregem: Bansen – de Fauw, Walsh, Deschacht, Kainourgios (61. Humphreys) – Govea, Seck – Bruno, Björdal (68. Soisalo), Zarandia (78. M. De Smet) – Larin.
     
    Krásný den všem fanouškům belgického fotbalu! Ve druhém kole Jupiler League budeme sledovat utkání mezi favoritem z Lutychu, který hostí Zulte-Waregem. Duel začíná v osmnáct hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Panuška

    Branky: 2. Walsh (vla.), 45+1. Lestienne, 70. Emond, 75. Emond

    Karty:   44. Björdal (WAR), 72. Bruno (WAR)   46. Deschacht (WAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:2.
    Standard Lutych: Bodart – Kosanović, Vojvoda, Gavory, Laifis – M. Carcela-González (84. Boljević), Cimirot (71. Bokadi), Bastien – Amallah, Lestienne (73. Limbombe), Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Bokadi, Boljević, Čop, Goreux, Halilović, Limbombe, Lavalée, Pocognoli, Miangue.

    SV Zulte-Waregem: Bansen – de Fauw, Pletinckx, Walsh, Deschacht, Bürki – Bruno, Björdal (46. Soisalo), Govea, Zarandia (52. Timotheou) – Larin.
    Náhradníci: Bossut – Timotheou, Humphreys, Kainourgios, Marcq, Soisalo, M. De Smet.

    Rozhodčí: Verboomen – Wyns, Theys
    bahis siteleri