Norwich – Chelsea 2:3 (kon.) | Brighton – Southampton 0:2 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Leicester 1:2 (kon.) | Watford – West Ham 1:3 (kon.) | Liverpool – Arsenal 3:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:2 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 24.08.2019, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek víkendu. (18:06:05)
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:18.
     
    Dlouhé série končí, Crystal Palace poprvé od roku 1991 poráží Manchester United, na Old Trafford dnes zvítězilo 2:1. V prvním poločase byli domácí rozhodně lepším týmem, do šaten ale šli za stavu 0:1, když se z ojedinělé akce prosadil Jordan Ayew. Po přestávce už se toho dělo více, nejprve v devětašedesáté minutě Marcus Rashford neproměnil pokutový kop, Guaitu zachránila tyč. Red Devils se hnali za vyrovnáním a krátce před vypršením základní hrací doby se jej po zásluze dočkali, když horní roh branky trefil Daniel James. To ale nebylo vše, svěřenci trenéra Solskjaera totiž šli za vítězstvím a hodně otevřeli hru, což se jim nakonec vymstilo, když tři body a první výhru v sezoně Orlům vystřelil Patrick van Aanholt.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Patrick van Aanholt - 1:2
     
    90+3
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Red Devils vsadili vše na jednu kartu, věnovali se pouze ofenzivě. Fotbalisté Crystal Palace toho využili a v samotném závěru utkání si berou ztracené vedení zpět. Pogba tentokráte ztratil míč na polovině hřiště, načež Eagles rozjeli okamžitou protiakci. Wan-Bissaka sice zastavil pronikajícího Zahu, po jeho zákroku se ale v ideální palebné pozici zjevil PATRICK VAN AANHOLT, který prostřelil de Geu.
     
    90+2
    Hostům remízový výsledek vyhovuje, naopak Manchester se žene za další brankou. Komplikací pro hosty je stav Anthonyho Martiala, který kulhá po hřišti a do kombinace se nezapojuje.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Wan-Bissaka nezastihl Zahův náběh, záložník Crystal Palace si ale v klíčový moment balon až příliš předkopl, jeho nepovedené zakončení ovlivnil také Lindelöf.
    89. Daniel JAMES - 1:1
     
    89
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí fotbalisté v závěru základní hrací doby dočkali, na Old Trafford máme vyrovnáno! Pogba zabojoval a získal míč zpět po zbytečné ztrátě, Manchester na to konto rozjel parádní kombinaci. Na jejím konci stál přihrávající Martial a pálící DANIEL JAMES, který trefil horní růžek Guaitovy branky.
     
    88
    Wilfried Zaha snadno obešel Wan-Bissaku a poté hledal ve vápně čekajícího Bentekeho, k němuž se míč nedostal jen díky rychle reagujícímu Lindelöfovi.
     
    87
    Pogbova nahrávka z otočky zůstala nevyslyšena. Čas se domácímu týmu už hodně krátí, udrží Crystal Palace těsný náskok, a dokráčí tak k prvnímu vítězství v nové sezoně?
     
    86
    Žlutou kartu dostává Vicente Guaita (Crystal Palace FC).
     
    85
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Scott McTominay, přichází Juan Mata.
     
    84
    Aaron Wan-Bissaka se se štěstím dostal přes van Aanholta, následný centr ale přetáhl, nikdo z jeho kolegů se k hlavičce dostat nemohl.
     
    83
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází James McCarthy.
     
    83
    Verdikt je jasný, penalta se kopat nebude. Domácí kopali alespoň roh, Maguireovi ale snahu o navrácení míče do šestnáctky pokazil Vicente Guaita.
     
    82
    Hosté mohli přidat další trefu, jenže van Aanholt vyřešil přečíslení špatně. Na druhé straně byl v šestnáctce poslán k zemi Rashford, celou situaci kontrolují sudí u videa.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 89. James (Martial) – 32. J. Ayew (Schlupp), 90+3. van Aanholt

    Karty:   46. Wan-Bissaka (MAN), 71. James (MAN) – 38. Milivojević (CRP), 41. Cahill (CRP), 79. Zaha (CRP), 86. Guaita (CRP)

    Neproměněná penalta: 70. Rashford (MAN), mimo


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:18.
    Manchester United: de Gea (C) – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (34. Young) – McTominay (85. Mata), P. Pogba – James, Lingard (56. Greenwood), Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Tuanzebe, Young, Pereira, Mata, N. Matić, Greenwood.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kelly, Cahill, van Aanholt – Milivojević (C), Kouyaté (83. James McCarthy), McArthur – Zaha, J. Ayew (75. Ch. Benteke), Schlupp (80. Townsend).
    Náhradníci: Hennessey – Dann, James McCarthy, Townsend, Meyer, Ch. Benteke, Wickham.

    Rozhodčí: Paul Tierney – Eddie Smart, Adrian Holmes

    Diváci: 73 454
    ocianews.com