Rizespor – Sivasspor 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Antalyaspor – Denizlispor 0:2 (kon.)
Galatasaray – Konyaspor 1:1 (kon.)
konec
Trabzonspor AŞ
2:1 (1:0)
Yeni Malatyaspor
Neděle 25.08.2019, 18:15 • Medical Park Arena, Trabzon • Turecká Superliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Konec zápasu. (20:18:54)
     
    90+7
    Stoper Mina se vysunul na hrot útoku. Po dlouhém nákopu si ale nedošel pro faul a Anthony Nwakaeme už pohlídá míč ve svém teritoriu na levé straně.
     
    90+6
    Navíc je tady žlutá karta pro Adise Jahoviće, který to hodně přehnal s protesty. Nic to nemění na tom, že Cakir bude vykopávat.
     
    90+6
    Yusuf Sari nevyvezl míč do bezpečí poté, co ho sám vybojoval. O chvíli pzoději každopádně fauloval Fofana Pereiru a s hosty to už začíná vypadat hodně bledě.
     
    90+5
    Už proti pražské Spartě Trabzon ukázal, že náskok 2:1 v dlouhém nastavení hlídat umí. Nyní je to v jeho podání hodně podobné, až po slaboučké střele Obiho Mikela se k míči dostali hosté.
     
    90+4
    Avdijajův protiútok hosté zastavili jen za cenu rohového kopu. Hostům v těchto okamžicích utíká čas přímo raketovou rychlostí.
     
    90+3
    Zatím si Trabzonspor svůj hubený náskok hlídá s přehledem. Po faulu na Sosu domácí rozehrávají zhruba z půlící čáry.
     
    90+2
    V první z nich se vůbec nehrálo, protože byl v péči lékařů Caleb Ekuban. Hlavní sudí to v závěru nastavení asi zohlední.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších šest minut!
    89. Eren TOZLU - 2:1
     
    89
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se domácí ještě musí strachovat o výsledek! Malatyaspor se dostal do dobrého tlaku, který vyvrcholil centrem zleva od Erkana Kase. Ten propadl přes atakovaného Jahoviće k zadní tyči a EREN TOZLU perfektním volejem poslal míč ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    87
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Parmak, přichází Donis Avdijaj.
     
    87
    O vznik dramatické koncovky se chtěl postarat Thievy Bifouma, jenže to by nesměl ze střední vzdálenosti poslat balón nad Cakirovu branku.
     
    86
    Nwakaeme je stále plný sil. Nyní znovu získal vlastní vinou ztracený míč a poslal jej do vápna, kde celá akce skončila na Ekubanovi.
     
    85
    Až teď se domácí rozhodli situaci uklidnit a na několik desítek vteřin podržet míč v daleké vzdálenosti od obou gólmanů.
     
    84
    Nezdá se, že by hosté z Malatye měli s tímto zápasem ještě něco udělat. Trabzon je naopak na koni a má sto chutí skórovat i potřetí.
    82. John Obi Mikel (TRA)
     
    82
    Velký zmatek před hostující brankou! Na začátku byl znovu Pereira a střela z hranice vápna, kterou Farnolle vyrazil k Ekubanovi. Jeho pas v předbrankovém prostoru sebral Mina, jenž balón nedokázal odkopnout a to umožnilo pálit Obimu Mikelovi, který z dobré pozice odkrytý cíl přestřelil.
     
    81
    Na útočný výlet se podíval také Filip Novák, který si řekl Nwakaememu o přihrávku do běhu. Ta každopádně neprošla a český fotbalista bude jen vhazovat.
     
    80
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází John Obi Mikel.
    78. João PEREIRA - 2:0
     
    78
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Necelou čtvrthodinu před koncem je zřejmě vymalováno! Autorem druhé branky je JOÃO PEREIRA, který si v rychlosti vyměnil balón se Sarim a pak ho z prvního doteku bezpečně uklidil mimo Farnolleho dosah. Obrana Malatyasporu s finální přihrávkou pod sebe absolutně nepočítala a nechala Portugalce trestuhodně volného.
     
    78
    Tak to je velká smůla pro hosty a jmenovitě Töreho, který deset minut po nástupu musí hřiště opustit. Na vině je zranění stehenního svalu.
     
    77
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Gökhan Töre, přichází Eren Tozlu.
     
    76
    Realizační týmy obou týmů se po změně stran rozhodně nenudí. Téměř neustále je některý z hráčů méně či více indisponován, v těchto okamžicích je to hostující Töre.
     
    75
    Střídající Sari se jal rozehrávky rohového kopu. Farnolle balón vyboxoval na Sosu a měl kliku, že mu střela z voleje vůbec nesedla.
     
    74
    João Pereira si vzal hodně dlouhý rozběh, nicméně balón poslal jenom na Minu, který hlídal prostor na první tyči.
     
    73
    Yusuf Sari přišel na hřiště a hned se drze vydal do pokutového území, kde jeho zajímavá pouť skončila. Před vhazováním se bude ošetřovat Hadebe.
     
    72
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Ömür, přichází Yusuf Sari.
     
    72
    Jen co se dva doktoři postarali o Cakira, tak museli přeběhnout ke středovému kruhu, kde na ně čeká další polehávající hráč Trabzonu.
     
    71
    S ubráněním rohového kopu si domácí věděli rady. V jednom ze soubojů se ale zranil gólman Cakir, takže hra znovu stojí.
    70. Moryké Fofana (YMA)
     
    70
    Jen centimetry dělily hosty od vyrovnání! Moryké Fofana zkusil štěstí z dvaceti metrů a tečovanou ranou rozdrnčel břevno Cakirovy brány!
     
    69
    Tak vážné, jak to v jednu chvíli vypadalo, to zřejmě nebude. Zatímco byli hosté v deseti, vybojoval Hadebe aut z levého křídla.
     
    68
    Bezprostředně po dvojitém střídání Malatyasporu si Moryké Fofana přivodil svalové zranění na levé noze. Dost možná se bude opět střídat.
     
    67
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Robin Yalcin, přichází Gökhan Töre.
     
    67
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Ghailín Čaalalí.
     
    66
    Hosté si ale nerozuměli, čehož chtěl využít Ömür. Ten si v přechodové fázi obhazoval Kase, který trefil míč rukou a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    65
    Ofsajd a v něm Caleb Ekuban, který se už řítil sám na gólmana. Hra teď nabrala rychlý spád, vepředu už je Malatyaspor.
     
    64
    Robin Yalcin měl ve vápně jediného spoluhráče, ke kterému čitelný centr neprošel. Balón nakonec skončil u Donalda a ten z třiadvaceti metrů pravačkou netrefil vůbec ideálně.
     
    63
    Pereira hodně zahnal Nwakaemeho a zpomalil tím rychlý protiútok. Nigerijský hráč nakonec odcentroval a jen těsně nenašel hlavu Sörlotha.
     
    62
    Sosův perfektní nákop přistál u Sörlotha, nicméně od jeho hlavy se míč odrazil přesně do rukavic připraveného Farnolleho.
     
    61
    V posledních minutách aktivní Bifouma udržel míč na pětníku a ještě ho posunul na osu hřiště ke Guilhermemu. Toho však rychle a snadno odzbrojil Sosa.
     
    60
    Adis Jahović je na hrotu hostujícího útoku dost odříznutý. Nyní nedostal ideální pas a zmohl se jen na faul zezadu na Parmaka.
     
    59
    Hodně podobné zakončení také na druhé straně, kde to pro změnu zkusil Thievy Bifouma. Ani Ururcan Cakir však zasahovat nemusel.
     
    58
    Po dvojnásobném ošetření se znovu hraje. Sosa nastartoval na levé straně Nováka, jehož centr byl odhlavičkován na Nwakaemeho. Ten z dálky vypálil a branku přestřelil.
     
    57
    Dnešní utkání sleduje 31 815 diváků.
     
    56
    Abdülkadir Parmak šel do skluzu proti Bifoumovi. Ten přes domácího hráče nehezky přepadl, ovšem zdravotní újmu si způsobili oba zúčastnění.
    55. Anthony Nwakaeme (TRA)
     
    55
    João Pereira měl pravou část hřiště jenom pro sebe. Díky tomu výborně odcentroval na Nwakaemeho, který se jako buldozer dostal přes dva obránce, ale ve vzduchu nenaložil s hlavičkou vůbec dobře.
     
    54
    Fofana to zkusil individuálně a na levém křídle udělal na Ömürovi rohový kop. Guilherme poslal míč na přední tyč a tam našel jen nohu Sosy.
     
    53
    Znělá spolupráce mezi Fofanou a Bifoumou také k ničemu nevedla. Domácí obrana balón na hranici vlastního vápna chvilkově získala.
     
    52
    Fofanův pokus o průnikový nákop na Jahoviće zastavil jeden z domácích stoperů. Odražený míč pak skončil v moci Trabzonu.
     
    51
    Český reprezentační bek vhodil balón do vápna na hlavu Nwakaemeho, ale ten ho neškodně prodloužil do Farnolleho náruče.
     
    50
    Sosův roh letěl k bližší tyči, kde se zjevil právě Jahović. Domácí budou pokračovat autem Filipa Nováka.
     
    49
    Trabzonspor nařízené standardní situace vůbec nevyužil. Po rychlé ztrátě balónu přišlo další přerušení kvůli bolístce na těle Adise Jahoviće.
     
    48
    Yalcin jako třetí přiběhl do souboje mezi Hadebem a Alexanderem Sörlothem. Norský útočník skončil na zemi se zraněním ruky.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Özer Özdemir vhazoval z křídelního prostoru, kde to bylo po krátkém autu hodně přehuštěné. Nakonec z toho byl faul Donalda na Caleba Ekubana.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
    45. Abdülkadir ÖMÜR - 1:0
     
    45
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Domácí se v samotném závěru prvního poločasu dostávají do vedení! Nwakaeme byl na levé straně zdvojený, a tak se rozhodl přihrát na roh vápna k úplně volnému Sosovi. Ten odcentroval na zadní tyč a tam už brankář Farnolle nezabránil gólové hlavičce Kasem zapomenutého ABDÜLLKADIRA ÖMÜRA.
     
    43
    Znovu v akci João Pereira, jenž krátkou nahrávkou našel ve vápně Ekubana. Kolem něj se ale rychle utvořilo hejno žlutých dresů, a to celou situaci vyřešilo.
     
    42
    Domácí už poněkolikáté zaútočili přes pravou stranu, odkud Pereira čepoval do vápna další centr. Místo u Sörloth ale balón skončil v rukavicích Fabiena Farnolleho.
     
    41
    Nařízený roh také rozehrál Sosa, ale hosté tentokrát nemuseli řešit vůbec nic, co by mohlo změnit jejich čisté konto.
     
    40
    Byla to ideální pozice pro praváka, takže se o rozehrávku postaral Sosa. Vyložená gólovka to nebyla, ale i tak se jeho Farnollem vyražená střela dá označit za zatím největší šanci Trabzonsporu.
     
    39
    Poklidnou pasáž změnil až nedovolený zákrok na Nwakaemeho, po kterém budou mít domácí k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    38
    Utekly dvě minuty a na situaci na hrací ploše se nic nezměnilo. Někteří příznivci Trabzonu už začínají být lehce netrpěliví.
     
    36
    Obraná linie Yeni je snad na pětačtyřiceti metrech od Farnolleho brány. Domácí tak kombinují jen na vlastní polovině.
     
    35
    Alexander Sörloth byl adresátem Pereirova centru z pravého křídla. Jeden z obránců u něj ale byl a nedal mu potřebný klid na provedení lepší hlavičky.
     
    34
    Na druhém konci hřiště byl zase Abdülkadir Parmak faulován Bifoumou. Na první pohled to tak nevypadalo, leč na rozehrávce Cakira se už nic měnit nebude.
     
    33
    Özer Özdemir přeletěl přes Ekubana, který mu nastavil stoličku. Píská se faul a hrát budou hosté z Malatye.
     
    32
    Sosa odvrátil centr zpět na Guilhermeho. Po jeho další zneškodněné pobídce ještě z dvaceti metrů střílel Fofana, ale branku Cakira přitom minul.
     
    31
    Hüseyin Türkmen zvládl rychlostní souboj s Bifoumou, který odnesl vzájemný kontakt drobným zraněním na pravé noze. Následovat bude rohový kop.
     
    30
    Držení míče: 43% – 57%.
     
    29
    Caleb Ekuban centroval z pravé strany, ale našel jenom Hadebeho. Podobně skončila i snaha o reparát.
     
    27
    Filip Novák bude vhazovat. Ještě předtím se ale musí počkat na dokončení dalšího ošetřování.
    26. Moryké Fofana (YMA)
     
    26
    Fofana dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde se prosadil přes dva dotěrné beky, ale pak vypálil jen do vybíhajícího gólmana Cakira.
     
    25
    Každý chvilku tahá pilku. Teď jsou to zase hosté, kteří se snaží zdlouhavou kombinací přejít do nějaké té palebné pozice.
     
    23
    Malatyaspor trpělivě rozehrává, zatímco se z tribun ozývá ohlušující pískot. Fanoušci jsou hodně podráždění po již zmíněném souboji Miny s Ekubanem.
     
    22
    Hosté byli chvíli v deseti, protože na hřišti zůstal ležet jeden z jejich hráčů. Pokračující akce Trabzonsporu přesto nic nebezpečného nepřinesla.
     
    21
    Sörloth posunul míč před rozběhnutého Ekubana, který vběhl do vápna, ale tam ochotně upadl ve férovém souboji s Minou. Penalta se nepíská.
     
    20
    Hüseyin Türkmen se snadno dostal k nákopu Guilhermeho a nakonec nechybělo moc, aby svým odkopem založili nějaký ten protiútok.
     
    19
    Jahović odpadl ze souboje se Sosou, jenž byl za svůj nenápadný zákrok dokonce odměněn žlutou kartou.
     
    18
    Guilherme svým centrem našel Minu, který ještě sklepl míč na Donalda. Jeho pokus z neúplně komfortního postavení prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    17
    Malatyaspor se na delší dobu usadil na polovině soupeře a díky odvrácenému nákopu do levého křídla získal výhodu dalšího rohového kopu.
     
    16
    Yalcin ucítil příležitost na střelu z necelých pětadvaceti metrů. Přes prvního protihráče svůj pokus ale nedostal.
     
    15
    O jeho rozehrávku se postarala Guilhermeho levačka, ovšem Cakir míč okamžitě vyboxoval pryč z pokutového území.
     
    14
    Özer Özdemir odcentroval na Filipa Nováka, který se rozhodl poslat míč na premiérový rohový kop.
     
    13
    Oba týmy si zatím dávají záležet na precizní defenzivě. Neustále jsou k vidění neefektivní kombinace proti zformovaným zatím řadám.
     
    11
    Hostující Bifouma shazoval míč doprava Jahovićovi, jenže ten byl v jednoznačném ofsajdu.
     
    10
    Sosa se hezky uvolnil uprostřed hřiště. Pak ale nedokázal nabrat potřebnou rychlost a vracející se Jahović mu balón ukradl.
     
    9
    Další setkání Fofany a Pereiry, který byl tentokrát tím faulovaným mužem. Míč pro Trabzonspor.
     
    8
    Malatyaspor nechal na útočné polovině hned šest lidí a trochu tím zkomplikoval domácí rozehrávku, ze které vzešla laciná ztráta.
     
    7
    Hodně ambiciózní pokus z více než čtyřiceti metrů vyslal hostující kapitán Mina. Branku ale netrefil a ve finále se svým spoluhráčům omluvil.
     
    6
    Daleko se klub z Trabzonu ale nedostal, protože Pereira na pravé straně fauloval Fofanu.
     
    5
    Na tahu jsou domácí, kteří budou po faulu Guilhermeho na Parmaka rozehrávat zhruba z poloviny hřiště.
     
    4
    Hosté se snažili postupně postupovat řadou krátkých přihrávek, během kterých se však také dostali až do autu.
     
    3
    Sörloth dostal vynikající průnikový pas, po kterém se dostal s míčem za gólmana, ale zároveň i za koncovou čáru. Následná přihrávka a nepřesná střela Nwakaemeho už byla navíc.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v purpurovomodrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – J. Sosa (C), Parmak – Ömür, Ekuban, A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Campi, Canbaz, Dursun, Erdogan, I. Fernandes, Obi Mikel, Sari, Üzüm.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Özdemir, A. Mina (C), Hadebe, Kas – Donald, Yalcin – Bifouma, Guilherme, Fofana – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Akbaş, Çağıran, Čaalalí, Ildiz, Töre, Tozlu.

    Rozhodčí: Gençerler – Uyarcan, Narinç.
     
    Vzájemné zápasy

    20.04.2019 Trabzonspor – Malatyaspor 2:1
    09.11.2018 Malatyaspor – Trabzonspor 5:0
    18.03.2018 Trabzonspor – Malatyaspor 4:1
    21.10.2017 Malatyaspor – Trabzonspor 1:0.
     
    Yeni Malatyaspor

    Klub z města Malatya má v této sezóně na co navazovat. V té minulé překvapil v Superlize konečným pátým místem, díky čemuž si taktéž zajistil místenky v předkolech Evropské lize. S tou se Malatyaspor už stihl rozloučit, když po těsném postupu přes slovinskou Lublaň prohrál celkovým skóre 2:3 dvojzápas třetího předkola s Partizanem Bělehrad. Vstup do ligy měl dnešní host fantastický. Doma porazil 3:0 loňského vícemistra İstanbul Başakşehir, přestože se ještě na startu 68. minuty hrálo bez branek.
     
    Trabzonspor AŞ

    Čtvrtý tým loňské sezóny v úvodu nového fotbalového ročníku bojuje na dvou frontách. Kromě Superligy se účastní také kvalifikace o Evropskou ligu, ve které svěřenci Ünala Karamana udolali pražskou Spartu a pak dobře rozjeli i dvojzápas s AEK Atény, když na řecké půdě zvítězili 3:1 a připravili si skvělou pozici do domácí odvety. V prvním kole ligové soutěže se Trabzonspor utkal s Kasımpaşou a remizoval 1:1, když se o jediný gól postaral vytáhlý norský útočník Alexander Sørloth.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování druhého kola nejvyšší turecké fotbalové soutěže. Od osmnácti hodin a patnácti minut se můžeme těšit na utkání mezi Trabzonsporem a Malatyasporem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Ömür (J. Sosa), 78. João Pereira (Sari) – 89. Tozlu (Jahović)

    Karty:   19. J. Sosa (TRA) – 66. Kas (YMA), 90+6. Jahović (YMA)


    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – J. Sosa (C), Parmak (87. Avdijaj) – Ömür (72. Sari), Ekuban, A. Nwakaeme – Sörloth (80. Obi Mikel).
    Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Campi, Canbaz, Dursun, Erdogan, I. Fernandes, Obi Mikel, Sari, Üzüm.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Özdemir, A. Mina (C), Hadebe, Kas – Donald, Yalcin (67. Töre, 77. Tozlu) – Bifouma, Guilherme (67. Čaalalí), Fofana – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Akbaş, Çağıran, Čaalalí, Ildiz, Töre, Tozlu.

    Rozhodčí: Gençerler – Uyarcan, Narinç

    Diváci: 31 815
    bahis siteleri