Česko – Rusko 2:7 (kon.)
konec
Česko
2:7 (1:1, 1:1, 0:5)
Rusko
Čtvrtek 29.08.2019, 14:00 • Akademie Red Bull, Salcburk • Wolfgang Rud Cup (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes pokračuje v salcburské Red Bull akademii turnaj reprezentací U16 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat zápas mezi týmy Česka a Ruska.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Lukáš Malant (Chomutov), Jan Špunar (Olomouc).

    Obránci:
    Jan Hodinář (Plzeň), Antonín Kareš (Šumperk), Jakub Hrdlička (Slavia Praha), Tadeáš Tůma (Liberec), František Němec, Matěj Prčík (oba Kometa Brno), Patrik Brůna (Sparta Praha).

    Útočníci:
    Jakub Hujer, Tomáš Trunda (oba Liberec), Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Adam Bareš, Ondřej Hrabík, Matyáš Šapovaliv (všichni Rytíři Kladno), Jiří Kulich (Chomutov), Roman Otava (Kometa Brno), Jakub Šiler (Plzeň), Richard Němec (Ambri-Piotta, Švýcarsko).
     
    Česko

    Češi v úvodu turnaje narazili na stejně staré Slováky. První třetina vypadala, že skončí bez branek, ale Slováci se v devatenácté minutě prosadili a šli do vedení. Češi se snažili srovnat, ale slovenský tým byl proti. Ve třiatřicáté minutě pak šlo Slovensko do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině pak Češi dotírali před brankou soupeře, ale stále se jim nepovedlo snížit na rozdíl jediné branky. V šestapadesáté minutě pak hráli přesilovou hru, ve které ale inkasovali, když ve vlastním oslabení zakončil Šimon Nemec. Dnes čeká české mladíky těžký zápas s Rusy, ve kterém se pokusí získat první body na salcburském turnaji.
     
    Rusko

    Rusové do turnaje vstoupili famózně. Doslova si smlsli na Red Bullu Salcburk, který doslova deklasovali 16:1. V první třetině vsítil ruský celek dva góly, pak ale začala gólová smršť. V prostřední části hry padlo osm branek, sedm na ruské straně a jedna jediná na straně Salcburku. Ve třetím dějství už pálili jen Rusové, jenž přidali dalších sedm gólů. České mladíky tak dnes nečeká vůbec nic jednoduchého. Pokusí se ruskou mašinu trochu zkrotit. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Malant (Špunar) – Hrdlička, Hodinář, Kareš, Prčík, Němec F., Brůna, Tůma – Slavíček, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Šiler, Hrabík, Šmajda – Sapoušek, Kulich, Otava – Jungwirth, Hujer (A), Rymon – Němec R.

    Rusko: Korzin (Ivanov) – Kudrjavcev, Maljavin, Duda (A), Safin, Pelevin (A), Perfilev – Legkov, Guljajev, Mirošničenko (C) – Gazizov, Grigorev, Trikozov – Chvorov, Vaškov, Perevalov – Suzdalev, Kvočko, Filin

    Rozhodčí: Kevin Kontschieder – Wolfgang Priller, Alexander Wimmler.
     
    Vyslechli jsme hymny obou zemí a nyní už je vše připravenou k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rusové se hned chtěli dostat do útočného pásma, ale obrana českého týmu je zastavila včas.
     
    00:44
    Vyloučení v týmu Rusko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Michail Guljajev.
     
    01:05
    Češi mají jako první k dispozici přesilovou hru, ale nedostali se ještě ke střele. Navíc Rusové dostali puk do útočného pásma a šetřili cenné vteřiny.
     
    01:30
    Poté se už český tým dostal na opačnou stranu, ruský tým však znovu zachytil puk a poslal ho až před Lukáše Malanta.
     
    02:05
    Od modré čáry střílel Jakub Hrdlička, jeho pokus brankář Rusů vyrazil a následně pak obrana poslala znovu až k brance českého týmu.
     
    02:44
    Rusové jsou už v plném počtu.
     
    03:01
    A hned zavezli puk před českou klec, kde chvíli operovali, ale k žádné střele na branku Malanta se nedostali.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Prčík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Pelevin – trestné střílení, podrážení).
     
    04:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sudí nařídil po faulu na českého hráče trestné střílení a to poté bezpečně proměnil JAKUB HUJER – 1:0. Sjel si z levé strany před Korzina a prostřelil ho svižnou střelou mezi jeho betony. Český tým tak jde do vedení.
    04:13 Jakub HUJER - 1:0
     
    04:51
    Rusové ale mají stále přesilovou hru a před Malantem si vytvořili další šanci. Ale český brankář ji dokázal pokrýt a podržel svůj tým a jeho těsný náskok.
     
    05:38
    Český tým se ubránil a je v plném počtu. V oslabení skóroval z trestného střílení, nakonec to bylo výborně zvládnutá početní nevýhoda.
     
    06:21
    Další akci začali Rusové a ti se dostali znovu hladce do útočného pásma, ale v rohu kluziště je o puk připravila obrana českého národního týmu.
     
    07:55
    Rusové se snaží o vyrovnání, nyní se roztáhli v pásmu Čechů, ale jejich střela šla mimo tři tyče.
     
    08:23
    Na druhé straně se nepovedla střela Jakubu Šilerovi, jenž poslal kotouč jen do boční konstrukce ruské klece. A hned na to ruská mašina směřuje před Lukáše Malanta.
     
    09:21
    Andrej Vaškov si nabruslil do prostoru mezi kruhy, klepl si o přihrávku, které se však nedočkal. Po zisku puku pak do útočného pásma míří český tým.
     
    10:05
    Matyáš Šapovaliv neudržel puk na své holi a rázem o něj přišel. S ním pak do útočné třetiny míří opět agilní ruský tým.
     
    11:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pěkná akce Rusů a je vyrovnáno. Do těsné blízkosti si sjel ALEXANDR LEGKOV a poté Malanta překonal, když zasunul kotouč za jeho záda u jeho pravé tyče – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Ivan Mirošničenko.
    11:40 Alexandr LEGKOV - 1:1
     
    12:51
    Rusové ožili a opět se dostali před českou branku, kde se ke střele dostal Kirill Kudrjavcev, avšak jeho pokus končí na betonu českého brankáře Malanta. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    14:12
    Znovu si musela obrana s Malantem dávat pozor. Před českou branku si sjel jeden z Rusů a z pravé strany zakončoval. Beci národního týmu znovu zakročili.
     
    14:21
    Puk je ve středním pásmu, kde se bude za malý okamžik vhazovat. A sice blíže ruské brance.
     
    14:38
    Jakub Hujer si nabruslil před Korzna a snažil se ho blafákem překonat, avšak jeho dobrý pokus ruský gólman kryje.
     
    15:31
    Jeden z českých hráčů uvnitř pásma vypíchl u modré čáry puk soupeři a poté ho zavez až do pásma Rusů. Tam ale o něj český tým rychle přišel.
     
    16:41
    Jakub Hrdlička z pravé strany střílel na Korzina, jeho střelecký pokus však brankář ruského celku zachytil a nedovolil, aby se českému týmu povedlo jít znovu do vedení.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Pelevin – 2 min., faul kolenem).
     
    17:57
    Češi mají k dispozici další přesilovou hru a už se usadili v útočném pásmu. Ale pouze jen na krátkou dobu. U puku jsou Rusové a zavážejí ho daleko od své branky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Pelevin je na ledové ploše a ruský tým je v plném počtu.
     
    19:55
    Češi se ještě zkusili prodrat do útoku, ale už to nestihli. První dějství je tak už takřka minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se už v páté minutě prosadil český tým, když Jakub Hujer proměnil nařízené trestné střílení. Rusům se však ve dvanácté minutě podařilo srovnat díky pěkné střele Alexandra Legkova a začínalo se tak znovu od začátku. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně ve 14:45.
     
    Střely na branku: 6 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Češi se v úvodu druhé třetiny okamžitě dostali do útočného pásma, kde vyslali střelu. Ale Korzin zakročil betonem a puk dostal do bezpečí.
     
    20:55
    Na opačné straně pak zaútočili Rusové, ale ani jejich útočná akce nekončí změnou skóre.
     
    21:31
    Alexandr Pelevin nabral rychlost a v prostoru mezi kruhy převzal puk, které poté namířil na českou branku. Proti ale byla pozorná obrana národního týmu.
     
    22:25
    Andrej Maljavin svižnou střelou z pravého kruhu nepřekonal českého brankáře a český tým pak okamžitě míří na druhou stranu, čili před brankáře Korzina.
     
    23:39
    Nikolaj Chvorov objel českou klec a u pravé tyče Malanta zakončoval. Ale brankář českého týmu zakročil a dostal kotouč pod kontrolu. Pak raději přerušil hru.
     
    24:36
    Následná česká akce nekončí střelou na ruskou branku. Gólman Korzin přesto přikrytím puku raději hru přerušil.
     
    24:53
    Robin Sapoušek obtěžoval jednoho z Rusů, který měl kotouč na své holi. Ač byl hodně dotěrný, nepovedlo se mu ho získat na svou stranu.
     
    25:51
    Další pozorný zákrok Malanta, jenž vyrážečkou zneškodnil další pokus Rusů. Poté hned kotouč rozehrál a poslal své spoluhráče do útočné akce.
     
    27:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou do vedení a otáčejí tak hru na svou stranu. Po odrazu puku si FEFJODOR FILIN všiml, že je nikým nehlídán a poté ho po zemi poslal do české branky – 1:2. Malant tak loví puk ze své sítě dnes už podruhé. Bez asistence.
    27:00 Fefjodor FILIN - 1:2
     
    28:00
    Vyloučení v týmu Česko (Roman Otava – 2 min., hákování).
     
    28:00
    Navíc nyní Rusové budou hrát přesilovou hru a mají tak šanci své vedení navýšit.
     
    28:53
    Střela z pravého kruhu skončila na brankáři Malantovi, jenž dostal puk pod kontrolu a poté přerušuje hru.
     
    29:08
    Ruský tým stále usazen v pásmu českého celku a kombinuje před Lukášem Malantem. Tomu pomohla obrana, která získala kotouč a odpálila ho až před ruskou klec.
     
    30:00
    Česko se ubránilo a nyní je už v plném počtu.
     
    30:20
    Před ruskou brankou to nyní vřelo, ale ani jeden český hráč nedokázal skákavý puk zkrotit a dostat ho za Korzinova záda.
     
    31:05
    Arťjom Duda napřáhl na modré čáře a jeho přízemní pokus se dostal před českou branku. Avšak tam obrana dokázala zasáhnout a kotouč srazila mimo ohrožení Malantovy branky.
     
    32:21
    Kirill Kudrjavcev dostal nabito na modrou čáru a z první pálil. Obrana národního týmu ale dokázala opět zakročit a pokus ruského obránce zastavila.
     
    32:50
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Maljavin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští mladíci okamžitě využívají přesilovou hru. Těsně před Korzinem dostal puk na čepel DOMINIK RYMON a doklepl kotouč za jeho záda – 2:2. Znovu je český celek ve hře a začíná se od začátku. Asistence: Šimon Slavíček a Matěj Prčík.
    33:05 Dominik RYMON - 2:2
     
    35:21
    Dlouho se ruský tým držel v útočném pásmu a kombinoval před Malantem. Ten nakonec musel opět hasit nebezpečí a zastavil střelu Kvočka. Hra je přerušena.
     
    35:59
    Ani českému týmu se nepovedlo ohrozit ruskou branku a soupeř tak prošel znovu do pásma Čechů.
     
    36:53
    Arťjom Duda v pokleku vyslal tvrdou ránu od modré čáry, ta končí jen u jednoho z českých obránců. Češi tak stále hrají s Rusy dobrou partii. Kanonáda, jaká byla včera v utkání Salcburk – Rusko, se dnes nekoná. Rusové včera rakouský celek rozstříleli 16:1.
     
    37:48
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Perevalov – 2 min., sekání).
     
    38:03
    Rusové zbytečně faulovali a budou hrát v oslabení. Dokáže český tým strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře?
     
    38:37
    Na levém kruhu podklouzl Samuel Šmajda a přišel o puk. Ten Rusové poté posílají až před českou branku a šetří čas.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Češi opět v útočném pásmu, kde zblízka střílel jeden z nich, ale pokus se mezi tři tyče nevešel. Záhy se pak Rusové osvobozují.
     
    39:48
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední dějství je za námi. V něm v sedmadvacáté minutě Rusové šli do vedení, když se v samostatné akci prosadil Fefjodor Filin. Ovšem ve čtyřiatřicáté minutě vyrovnal v přesilové hře Dominik Rymon a i podruhé do kabin se půjde za nerozhodného stavu. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, tak si ji nenechte ujít. Ta začne přibližně v 15:30.
     
    Střely na branku: 14 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Obrana českého týmu musela spěchat za kotoučem, který mířil před Malanta. Nakonec se to povedlo a Češi tak mohou zamířit do útočné akce.
     
    40:55
    Z pravé strany pak chtěl puk zasunout k pravé tyči Šimon Slavíček, ale beton Korzina byl proti.
     
    41:56
    Vhazovalo se po pravé ruce Lukáše Malanta, Češi se dostali na kotouč a opustili obrannou třetinu. V té útočné ale před ruskou brankou nevymysleli nic.
     
    42:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A prakticky hned z dalšího útoku se prosazuje Rusko, jenž jde podruhé v utkání do vedení. Do blízkosti Malanta si sjel ALEXANDR LEGKOV a prostřelil ho – 2:3. Bez asistence.
    42:30 Alexandr LEGKOV - 2:3
     
    43:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A během chvilky jdou Rusové do dvoubrankového náskoku, když znovu zblízka byl přesný DANIIL GRIGOREV – 2:4. Asistence: Gleb Trikozov.
    43:02 Daniil GRIGOREV - 2:4
     
    44:45
    Češi se dostali do další šance, ale tu nedokázali přetavit v kontaktní branku.
     
    45:55
    Čechy dvě rychlé branky Rusů rozhodily a nemohou se dostat do zakončení. Stále tak ztrácejí dva góly.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Trunda – trestné střílení, hákování).
     
    46:12
    Také Rusové měli výhodu trestného střílení, které ale Ivan Mirošničenko neproměnil. Z levé strany zakončoval u pravé tyče Malanta, ale neuspěl.
    46:12 Ivan Mirošničenko neproměnil trestné střílení.
     
    47:47
    Čeští mladíci se dostali do akce, ale tu nedokázali využít. Rádi by se dostali Rusku na dostřel jediné branky, ale zatím se jim to nedaří.
     
    48:55
    Vhazovat se bude po levé ruce Lukáše Malanta, Rusové tak prodlužují svůj pobyt v útočném pásmu.
     
    49:13
    Nyní na Korzina šla střela z levé strany, avšak ruský brankář nastavil svůj beton a zneškodnil ji.
     
    50:08
    Jsme v poslední desetiminutovce třetí třetiny a Rusové jsou v útočném pásmu.
     
    50:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další ruská souhra končí už pátou brankou. Kvočko našel volného RUSLANA GAZIZOVA, který se před Malantem nemýlil a jeho tým tak vede už rozdílem tří branek – 2:5. Asistence: Ilja Kvočko.
    50:42 Ruslan GAZIZOV - 2:5
     
    51:51
    Korzin si nyní pohlídal svůj prostor u branky a střelu českých hráčů pokryl. Poté raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruská mašina se ve třetí třetině rozjela a přidává už čtvrtý gól v této části hry. RUSLAN GAZIZOV švihnul na pravé straně do kotouče a dostal ho do české branky – 2:6. Asistence: Andrej Vaškov a Andrej Maljavin.
    52:34 Ruslan GAZIZOV - 2:6
     
    54:09
    Nyní už to s českými mladíky nevypadá moc dobře. Rusové mají bezpečný náskok a neustále se tlačí před jejich branku.
     
    54:53
    Další akce Rusů, kotouč ale skončil jen za českou brankou a tam se o něj postarala obrana českého týmu. A hned s ním míří na druhou stranu kluziště.
     
    55:27
    Na levý kruh dostal přihrávku Alexandr Perevalov, ale jeho přízemní střela nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    56:26
    Rusové nepouštějí český tým do zakončení a stále si drží velmi bezpečný náskok. Nyní před jejich brankou zahrozili Češi, ale marně dobývali Korzinovu klec.
     
    57:30
    Jakub Hrdlička z vrcholu pravého kruhu poslal puk před branku Ruska, kde ho ale nikdo z jeho spoluhráčů nezískal.
     
    57:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A hned z rychlého protiútoku Rusové opět udeřili a je definitivně rozhodnuto. IVAN MIROŠNIČENKO zblízka nedal šanci Malantovi a přidává už sedmý gól do české sítě – 2:7. Asistence: Fefjodor Filin.
    57:46 Ivan MIROŠNIČENKO - 2:7
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:58
    Zápas se už pouze a jen dohrává, delší dobu byl kotouč ve středním pásmu. Nyní ho mají opět Rusové a jdou ještě před branku českého týmu.
     
    59:39
    Tam při dlouhém pobytu zasáhl Malant a přerušil ještě hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:57
    Ještě akce Rusů, kterou nedotáhl do konce Andrej Perfilev. Ale mrzet ho to nemusí, zápas je u konce a Rusové mohou slavit druhou výhru na turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ani druhý zápas českým mladíkům nevyšel. Ti do druhé třetiny drželi s Rusy krok, ale v té třetí už inkasovali pět branek. Rusové jsou tak na tomto turnaji zatím bez ztráty kytičky, Češi naopak bez zisku jediného bodu.
     
    Střely na branku: 16 – 26
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:01:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Hujer (TS), 34. Rymon (Slavíček, Prčík) – 12. Legkov (Mirošničenko), 27. Filin, 43. Legkov, 44. Grigorev (Trikozov), 51. Gazizov (Kvočko), 53. Gazizov (Vaškov, Maljavin), 58. Mirošničenko (Filin)


    Česko: Malant (Špunar) – Hrdlička, Hodinář, Kareš, Prčík, Němec F., Brůna, Tůma – Slavíček, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Šiler, Hrabík, Šmajda – Sapoušek, Kulich, Otava – Jungwirth, Hujer (A), Rymon – Němec R.
    Rusko: Korzin (Ivanov) – Kudrjavcev, Maljavin, Duda (A), Safin, Pelevin (A), Perfilev – Legkov, Guljajev, Mirošničenko (C) – Gazizov, Grigorev, Trikozov – Chvorov, Vaškov, Perevalov – Suzdalev, Kvočko, Filin

    Rozhodčí: Kevin Kontschieder – Wolfgang Priller, Alexander Wimmler
    bahis siteleri