Slovácko – Teplice 1:1 (kon.) | Opava – Liberec 1:1 (kon.) | Příbram – Karviná 0:2 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
FK Příbram
0:2 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 21.09.2019, 16:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Karviné dokázali vybojovat důležité tři body na hřišti Příbrami, když se v prvním poločase prosadil Vojtěch Smrž a po přestávce Gigli Ndefe. Nutno dodat, že vítězství hostujícího týmu je vzhledem k průběhu utkání zasloužené. Konečný výsledek dnešního střetnutí. 1.FK Příbram 0 MFK Karviná 2. (18:25:42)
    Příbram doma znovu prohrála a začíná se tabulkou propadat
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90
    Filip Stuparevič napřáhl z hranice šestnáctky k další přízemní střele, která tentokrát mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Libor Hrdlička ale míč skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop!
     
    89
    Filip Stuparevič napřáhl na hranici šestnáctky k přízemní střele, se kterou si Libor Hrdlička snadno poradil.
     
    88
    Valentinov Stivan Petkov se provinil proti pravidlům a dvě minuty před koncem zápasu viděl žlutou kartu.
     
    87
    Libor Hrdlička podběhl míč po dlouhé kolmé přihrávce a Matěj Polidar dokázal míč dopravit hlavou do prázdné sítě, jenže se pískal ofsajd!
     
    86
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Jan Moravec.
     
    84
    Jan Rezek napřáhl k nádherné přízemní střele zpoza šestnáctky a dobře mířil k levé tyči brány, jenže Libor Hrdlička vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil! Příbram se dnes snaží prosadit marně.
     
    83
    Libor Hrdlička dlouho otálel s odkopem od brány a za zdržování hry viděl od rozhodčího žlutou kartu.
     
    82
    Adriel D´Avila Ba Loua si na pravé straně šestnáctky naběhl do Marka Kodra a marně může pomýšlet na penaltu. Marek Boháč v klidu odkopává od brány.
     
    80
    Centr hostujícího týmu z rohového kopu byl velmi dobře rozehrán, domácí ale míč na hranici malého vápna odvrátili a nepustili Karvinou ke vstřelení třetího gólu.
     
    79
    Oliver Putyera si naběhl na levé straně šestnáctky na krátkou kolmou přihrávku a chtěl si míč zaseknout do středu pokutového území, Martin Nový ale míč odvrátil na rohový kop.
     
    78
    Příbram se po hodně dlouhé době dostala ke střele, pokus zpoza šestnáctky ale zamířil vysoko nad.
     
    78
    Martin Nový se postavil na pravém křídle k rozehrání standardní situace a do šestnáctky Karviné posílal slušný centr, jenže hosté ho hlavou odvrátili do bezpečí.
     
    77
    Adriel D´Avila Ba Loua sice na pravém křídle dokázal předběhnout Matěje Polidara, společně s ním ale také míč, pro který se vracel, a za ostrý skluz viděl žlutou kartu.
     
    74
    Příbram se mohla ocitnout u levé tyče v šanci, jenže i kdyby se tak stalo, pomezní rozhodčí odmával ofsajd.
     
    73
    Martin Nový na pravé straně šestnáctky napřáhl po přetaženém centru k pohotovému voleji, který byl zablokován. Příbram je po přestávce naprosto bezzubá.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Filip Stuparevič.
     
    70
    Karviná v Příbrami kontroluje vývoj utkání a míří za důležitými třemi body. Skvělý zápas hraje Vojtěch Smrž, který byl u obou gólů hostujícího týmu, když první sám vstřelil a druhý připravil přízemní střelou pro dorážejícího Gigliho Ndefeho, jenž zvýšil na 2:0.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Oliver Putyera.
    66. Gigli NDEFE - 0:2
     
    66
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí Marek Boháč sice dokázal vyrazit táhlou přízemní střelu Vojtěcha Smrže, jenže z dorážky a blízkosti poté zamířil k pravé tyči GIGLI NDEFE! Karviná vede rozdílem dvou branek a domácí to budou mít ve zbytku střetnutí hodně složité.
     
    64
    Emmanuel Antwi pořádně zavařil dlouhou malou domů Markovi Boháčovi, který dokázal na poslední chvíli míč doběhnout a odvrátit ho na autové vhazování.
     
    63
    Karviná se dopustila uprostřed útočné poloviny faulu a Jan Rezek bleskově rozehrál na Marka Alvira.
     
    62
    Obránci Karviné předvedli hodně špatnou přihrávku a Na Litavce pořádně přisvítili. Vysoký míč se snažil na pravém křídle získat Martin Nový, hlavou ho ale poslal do zámezí.
     
    61
    Martin Zeman se ocitl na pravé straně hřiště proti dvojnásobné přesile, a tak si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    60
    Ondřej Lingr dokázal na ose hřiště skvěle udržet míč proti dvěma protihráčům a roztáhl hru doprava, následný centr hostujícího týmu ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Radek Voltr.
     
    59
    Adriel D´Avila Ba Loua rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do brány Příbrami se stáčel nebezpečný střílený centr, Marek Boháč si s ním ovšem dokázal poradit.
     
    58
    Karviná vybojovala v blízkosti středového kruhu standardní situaci a Gigli Ndefe využil prodlevy ve hře k tomu, aby se u střídačky Karviné v klidu napil.
     
    57
    Martin Zeman se dostal na pravém křídle k centru, který na vzdálenější levé tyči brány zamířil do území nikoho a v hledišti domácí Příbrami to pouze zahučelo.
     
    56
    Jan Rezek si naběhl na vzdálenější levé tyči na přetažený centr z pravé strany hřiště a hlavou se snažil vyrovnat, jeho zakončení ovšem bylo hodně nepřesné.
     
    55
    Karviná se u levého rohového praporku nedokázala prosadit a Marek Boháč mohl odkopávat od brány Příbrami.
     
    54
    Matěj Polidar dobře centroval z levé strany hřiště a na přední tyči jeho centr odvrátil na rohový kop Martin Kouřil. Centr z rohového kopu Příbrami dopadl úplně stejně.
     
    53
    Martin Nový se dostal na pravém křídle ke slušnému přízemnímu centru, jenže před bránou Karviné nebyl žádný z jeho spoluhráčů a Libor Hrdlička snadno míč lapil.
     
    52
    Marek Kodr schytal nepříjemný úder do obličeje a začala mu téct krev z nosu. Vše zpravila vata a je zpět ve hře.
     
    50
    Marek Kodr odvedl v obraně dobrou práci a navíc byl faulován. Domácí obránce musí být ošetřován.
     
    48
    Karviná zkusila vystřelit zpoza šestnáctky a její přízemní pokus minul přední pravou tyč. Marek Boháč měl ovšem situaci pod kontrolou a odkopával od brány.
     
    47
    Adriel D´Avila Ba Loua rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a jeho centr zamířil přímo do rukavic domácího brankáře Příbrami Marka Boháče.
     
    46
    Karviná rozehrála druhý poločas a dopředu poslala dlouhý nákop, který na pravé straně odvracel Martin Nový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
    Příbram po prvním poločase zápasu s Karvinou těsně prohrává
     
    Příbram si v závěru prvního poločasu vytvořila obrovský tlak, na úvodní branku v podání Vojtěcha Smrže ale odpovědět nedokázala. Nejblíže ke vstřelení gólu byl v domácím dresu po rozehrání volného přímého kopu Marko Alvir, který nádhernou střelou orazítkoval spojnici pravé tyče a břevna. Skóre po poločase velmi zajímavého zápasu. 1.FK Příbram 0 MFK Karviná 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Martin Zeman si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený míč z levé strany šestnáctky a míč se po jeho hlavičce snášel do brány, Martin Kouřil ho ale na brankové čáře dokázal odvrátit!
     
    44
    Martin Zeman se rozhodl místo přímé střely na bránu pro centr, který skončil na zdi hostující obrany Karviné.
     
    43
    Karviná faulovala uprostřed hřiště a Příbram bude mít k dispozici volný přímý kop z téměř stejného místa, ze kterého Jan Rezek orazítkoval spojnici pravé tyče a břevna.
    42. Jestli Michal Škoda míč trefil, tak pouze konečky vlasů
     
    42
    Michal Škoda tentokrát mohl skórovat po centru z pravé strany hřiště, jenže na vzdálenější levé tyči těsně míč minul hlavou a odkopávalo se od hostující brány Karviné!
     
    41
    Michal Škoda si nabíhal uprostřed šestnáctky na nadějný centr z pravé strany hřiště, v jeho těsné blízkosti se ale ocitl brankář Libor Hrdlička a stáhl míč do své náruče.
     
    38
    Karviná se dostala po rozehrání rohového kopu k odraženému míči a zpoza šestnáctky přišla přízemní střela bez přípravy, která minula vzdálenější levou tyč.
     
    37
    Adriel D´Avila Ba Loua se nadechl na levém křídle k odvážnému sólu a dokázal proniknout do šestnáctky Příbrami, následný pas ale penaltu pro Karvinou nepřinesl.
     
    36
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jaroslav Tregler, přichází Martin Nový.
     
    35
    Domácí Marko Alvir rozehrál volný přímý kop a nádhernou střelou mířil do pravého horního rohu brány, míč ale nakonec skončil na spojnici pravé tyče a břevna! Obrovská šance Příbrami!
     
    33
    Příbram se dostala na pravém křídle k vysokému centru, který bez problému stáhl ze vzduchu Libor Hrdlička.
     
    32
    Martin Zeman zpracovával u pravé postranní čáry vysoký diagonální pas a míč se od něj odrazil do zámezí.
     
    31
    Gigli Ndefe si nabíhal na pravé šestnáctky na kolmou diagonální přihrávku, u míče byl ale jako první vybíhající brankář Marek Boháč, který nebezpečí uhasil.
     
    29
    Marek Hanousek mohl skórovat po zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky, když mu míč adresoval Adriel D´Avila Ba Loua, míč ale těsně před ním skočil a jeho volej levačkou zamířil vysoko nad příbramskou bránu.
     
    28
    Adriel D´Avila Ba Loua si naběhl na vzdálenější levé tyči na přihrávku Ondřeje Lingra z pravé strany šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k prudké střele, kterou na přední tyči skvěle vyrazil příbramský brankář Marek Boháč!
     
    27
    Adriel D´Avila Ba Loua rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal vysoký centr, po kterém slabě hlavičkoval Martin Kouřil a míč zůstal ve hře.
     
    25
    Příbram rozehrála na levé straně hřiště v rychlém sledu dva rohové kopy, ani po jednom z nich ale nebezpečí nepřišlo. První centr na přední tyči odvracel Martin Kouřil.
    23. Vojtěch SMRŽ - 0:1
     
    23
    Karviná právě vstřelila branku!
    VOJTĚCH SMRŽ se dostal na levé straně šestnáctky k odraženému míči po zákroku Marka Boháče a nádhernou utaženou přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Karviná vede v Příbrami 1:0 a má to rozehrané velmi dobře.
    22. Ondřej Lingr se ocitl ve velké šanci, střela mu však nesedla!
     
    22
    Ondřej Lingr si naběhl na vzdálenější levé tyči na přetažený přízemní centr a z blízkosti mohl skórovat, jenže přízemní střela mu vůbec nesedla a minula přední tyč! Velká možnost!
     
    21
    Martin Kouřil si zpracoval míč po zpětné přihrávce a rozhodl se vypálit ze střední vzdálenosti, jeho pokus ale nabral příliš velkou výšku a skončil vysoko nad domácí bránou.
     
    20
    Gigli Ndefe chtěl vypálit zpoza šestnáctky, jenže mu nevyšlo ideálně zpracování a jeho následný pokus ve skluzu byl zablokován příbramskou obranou.
     
    19
    Fotbalisté Příbrami se snažili zaútočit podél pravé postranní čáry, jenže opět jim nevyšla kolmá přihrávka a Libor Hrdlička odkopával od hostující brány Karviné.
     
    18
    Příbram mohla zahrozit po dlouhé kolmé přihrávce, Marek Boháč ale rychle vyběhl z brány a nebezpečí uhasil.
     
    17
    Karviná nedokázala u pravého rohového praporku vymyslet nic kloudného a Emmanuel Antwi mohl vhazovat. Obránce Příbrami se dnes vrátil do základní sestavy.
     
    16
    Gigli Ndefe si nabíhal na pravém křídle na kolmou diagonální přihrávku, jeden z hráčů Příbrami ji ale dobře přečetl a odvrátil míč alespoň na autové vhazování.
     
    14
    Karviná se vymanila z úvodního tlaku Příbrami a během posledních okamžiků je aktivnější. Adriel D´Avila Ba Loua chtěl zrychlit hru, kolmá přihrávka šla ale do území nikoho.
     
    13
    Karviná měla výhodu standardní situace a do šestnáctky přilétl vysoký centr, po kterém hosté z Karviné faulovali. Příbram každopádně i tak dokázala míč odvrátit.
     
    11
    Matúš Čonka mohl na levé straně šestnáctky pálit bez přípravy, místo toho se ale rozhodl pro kličky a pád v pokutovém území, za který byl potrestán žlutou kartou.
     
    9
    Michal Škoda využil sklepnutí Matěje Polidara a hlavou orazítkoval břevno, vzrušení ovšem bylo zbytečné, protože praporek pomezního rozhodčího šel rychle nahoru.
     
    9
    Příbram se pokusila o signál a kolmá přihrávka mířila na Marka Alvira, hostující obrana ho ovšem dokázala pokrýt a následný centr domácích lapil Libor Hrdlička.
     
    8
    Michal Petráň fauloval v blízkosti půlící čáry a před zraky obou střídaček viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    7
    Vojtěch Smrž zrychlil hru kolmou přihrávkou, jeho pas ovšem skončil pouze u brankáře Marka Boháče.
     
    6
    Příbram je v úvodu zápasu mnohem aktivnější a hra se odehrává převážně na polovině Karviné.
     
    5
    Kdo, nestřílí, nemůže vyhrát. A tak to Jan Rezek zkusil pohotově z voleje a jeho střela zpoza vápna zamířila vysoko nad. Libor Hrdlička v klidu odkopával od brány.
     
    4
    Martin Zeman se dostal k odraženému míči a znovu se snažil poslat míč do šestnáctky, centr ale zamířil do zámezí.
     
    3
    Karviná ihned po autovém vhazování faulovala a Martin Zeman si postavil míč na místo přestupku, aby rozehrál standardní situaci. Následný centr ale skončil na zdi.
     
    2
    Martin Zeman nakopával míč dopředu naslepo a na pravém křídle mohl vhazovat obránce Gigli Ndefe.
     
    1
    Příbram právě obstarala výkop dnešního zápasu a hned první útočná akce domácích skončila zbytečnou ztrátou ve středu hřiště. Karviná vyrazila do protiútoku, ze kterého taktéž nic nebylo, a kopalo se od brány Marka Boháče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jaroslav Tregler dnes nastupuje v dresu Příbrami k jubilejnímu 100. ligovému utkání a fanoušci vyvolávají jeho jméno. Bude pro domácí dnešní zápas vítězný?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Antwi – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar – Michal Škoda.
    Náhradníci: Kočí – Hájek, Kříž, Voltr, Nový, Stuparevič, Petrák.

    MFK Karviná: Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Lingr, Smrž, Marek Hanousek, Ba Loua – Petkov, Petráň.
    Náhradníci: Pastornický – Puchel, Putyera, Jan Moravec, Weber.

    Rozhodčí: Jan Machálek. Asistenti: Adam Horák, Tomáš Batík. Čtvrtý rozhodčí: Petr Hocek.
    Karvinou čeká náročný týden, zahájí ho v Příbrami výhrou?

     
    MFK Karviná

    Karviná se potřetí v letošním roce představí na hřišti Příbrami a pokusí se ukončit dlouhé čekání na branku, které trvá 194 minut. Svěřenci Františka Straky v první lize Na Litavce ještě nikdy nebodovali a očekávají velice náročný zápas. Karviná má za sebou dvě bezbrankové remízy, když si nejprve rozdělila body s Teplicemi a v posledním ligovém zápase poté s Bohemians 1905.
    Do Příbrami přišel na hostování Filip Stuparević z Watfordu
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté Příbrami doma neprohráli devět ligových zápasů v řadě poté, co 17. března letošního roku nestačili na Slavii. Každá série ovšem jednou končí a před reprezentační přestávkou se o ukončení domácí neporazitelnosti Příbrami postarali hráči Plzně, kteří si odvezli na západ Čech tři body po těsné výhře 2:1. Klub z hornického města během září posílili portugalský záložník Paulo Manuel Neves Alves a srbský útočník Filip Stuparević. Oba fotbalisté přišli do Příbrami z Anglie.
    Svěřenci Františka Straky v lize neprohráli již třikrát za sebou

     
    Příbram se vrací po debaklu v Mladé Boleslavi domů a v sobotu odpoledne ji čeká Karviná, proti které se bude snažit ukončit sérii čtyř porážek. Výjimečné utkání čeká oba trenéry. Příbramský trenér Roman Nádvorník působil na začátku loňské sezóny v Karviné, zatímco jeho protivník František Straka převzal Příbram v roce 2013 a úspěšně ji dovedl k záchraně v FORTUNA:LIZE.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 23. Smrž, 66. Ndefe

    Karty:   8. Petráň (KAR), 11. Čonka (KAR), 77. Ba Loua (KAR), 83. Hrdlička (KAR), 88. Petkov (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4.
    FK Příbram: Boháč – Tregler (36. Nový), Kodr, Šimek, Antwi (72. Stuparevič) – Alvir, Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar – Michal Škoda (60. Voltr).
    Náhradníci: Kočí – Hájek, Kříž, Voltr, Nový, Stuparevič, Petrák.

    MFK Karviná: Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Lingr (68. Putyera), Smrž, Marek Hanousek, Ba Loua (86. Jan Moravec) – Petkov, Petráň.
    Náhradníci: Pastornický – Puchel, Putyera, Jan Moravec, Weber.

    Rozhodčí: Jan Machálek. Asistenti: Adam Horák, Tomáš Batík. Čtvrtý rozhodčí: Petr Hocek

    Diváci: 2162
    ocianews.com