Sparta – Olympik Mělník 9:2 (kon.) | Ž. Vlci Brno – Gamaspol Jeseník 3:4 (kon.)
konec
Sparta Praha
9:2 (6:1)
SK Olympik Mělník
Pondělí 30.09.2019, 20:30 • Arena Sparta, Praha • Pohár Svazu futsalu ČR • Osmifinále
     
    To je pro dnešek z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (22:25:42)
     
    Dnešní zápas je u konce. Sparta potvrdila roli favorita a vítězí nad Mělníkem 9:2. Hráči z Libně si tak zajistili postup do čtvrtfinále. Mělník se přesto za svůj výkon stydět nemusí, Středočeši v Praze předvedli dobrý výkon, na hvězdnou Spartu to ale tentokrát nestačilo.

    Sparta šla do vedení už po třech minutách hry. Wilde našel uprostřed hřiště volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec chladnokrevně zakončením k pravé tyči skóroval. Už po půlminutě ale bylo srovnáno. Dominik Zdržálek přihrávkou našel Viktora Žampa, který zkušeného libeňského gólmana překonal.

    Pak už se ale opět sparťanský gólostroj nastartoval. V 5. minutě se po přízemní střele radoval z gólu Amadeu, o tři minuty později přidal třetí sparťanský gól i kapitán Tomáš Drahovský. Po sedmi minutých bez vstřelené branky se po ryze slovenské akci prosadil Gabriel Rick. Závěrečná minuta prvního poločasu patřila Wildemu, ten se totiž v rozmezí 32 sekund trefil rovnou dvakrát.

    V druhém poločase byly k vidění už pouze čtyři branky. Ve 24. minutě se z gólu mohl po parádní individuální akci radovat Mladen Kocič, o deset minut později si nešťastný vlastní gól vsítil hostující kapitán Jiří Vokoun. Ve 38. minutě skóroval do odkryté mělnické branky Lukáš Křivánek. Poslední slovo mělo ale v pondělním zápase Středočeši. Po přihrávce od Dominika Zdržálka se prosadil Jiří Vokoun.
     
    Konec zápasu.
     
    39:49
    Martin Hora razantní střelou trefuje pravou tyč mělnické branky! Míč se odrazil přes celé hřiště až na sparťanskou polovinu, víc toho v dnešním zápase už neuvidíme!
     
    39:49
    K míči se staví Martina Hora. Uvidíme desátou branku?
     
    39:49
    Jiří Vokoun zezadu zfauloval Kristijana Grbešu. Tohle je šestý akumulovaný faul, Sparta tak bude zahrávat desetimetrový kop!
     
    39:47
    Závar před hostující brankou. Ani jeden z domácích hráčů se ale nakonec nedostal do zakončení.
     
    39:35
    Střela Lukáše Lehnera z velké dálky letěla vysoko nad domácí branku. Pavel Plecitý tak tentokrát zasahovat nemusel.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    39:00
    Na závěr zápasu se do branky ještě postaví Pavel Plecitý.
     
    38:27
    Teď je to pro změnu Sparta, která faulovala. Pro libeňské hráče je to ale teprve druhý akumulovaný faul v druhém dějství dnešního zápasu.
     
    38:15
    Lukáš Nečas (Mělník) zezadu stáhl k zemi jednoho ze zakončujících sparťanů, za což obdržel od rozhodčích žlutou kartu. Pátý akumulovaný faul pro Mělník, Sparta navíc bude zahrávat zajímavě vypadající přímý kop takřka z hranice desetimetrového kopu.
     
    37:53
    Mělník právě vstřelil branku!
    A máme tu rychlou odpověď hostujících hráčů! Dominik Zdržálek našel parádní přihrávkou kapitána Mělníku JIŘÍHO VOKOUNA, který nekompromisně zakončil míč za záda zkušeného Libora Gerčáka. Asistence: Dominik Zdržálek.
     
    37:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu devátou sparťanskou branku. LUKÁŠ KŘIVÁNEK si povodil jednoho z obránců a následně kličkou do strany za sebou nechal i hostujícího gólmana Martina Mareše. Nakonec mu už stačilo jen doklepnout míč do poloprázdné mělnické branky. Asistence: Wilde.
     
    36:55
    Z rohu si hostující hráči nedokázali vytvořit žádnou větší šanci. Do útoku tak půjde Sparta.
     
    36:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    36:52
    Lukáše Nečas se v bezprostřední blízkosti domácí branky procpal do branky. Jeho přízemní střelu srazil do zámezí zkušený libeňský gólman nohou.
     
    36:33
    Tihomir Novak rozehrál na blízko na Amadea. Ten se pokusil hostujícího brankáře přelobovat, to se mu nakonec nepovedlo a míč skončil za brankou v zámezí.

    Libor Kokoška

    Branky: 3. Grbeša, 5. Amadeu (Drahovský), 8. Drahovský (Wilde), 15. Rick (Drahovský), 20. Wilde (Novak), 20. Wide (Kocič), 24. Kocič, 35. Vokoun (vla.), 38. Křivánek (Wilde) – 4. Žampa (Zdržálek), 38. Vokoun (Zdržálek)

    Karty:   19. Gabčo (MEL), 39. Nečas (MEL)


    Sparta Praha: Gerčák (Vahala, 39. Plecitý) – Rick, Kocič, Brahimi, Amadue, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Seidler, Grbeša
    SK Olympik Mělník: Mareš (Rusak) – Lehner, Zdržálek, Moravec, Vokoun (C), Gabčo, Šuba, Žampa, Nečas, Šup, Šutr

    Rozhodčí: Filip Nešněra, David Lafek
    bahis siteleri