Sparta – Olympik Mělník 9:2 (kon.) | Ž. Vlci Brno – Gamaspol Jeseník 3:4 (kon.)
konec
Sparta Praha
9:2 (6:1)
SK Olympik Mělník
Pondělí 30.09.2019, 20:30 • Arena Sparta, Praha • Pohár Svazu futsalu ČR • Osmifinále
     
    Krásný večer všem fotbalovým fanouškům! Vítáme vás u zápasu Poháru svazu futsalu České republiky mezi AC Sparta Praha a SK Olympik Mělník. Utkání začíná ve 20:30 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Po týdenní pauze se na české stadiony opět vrací klubový futsal. Už čtyři dny po návratu většiny hráčů plnících své reprezentační povinnosti Sparta doma přivítá v rámci národního poháru středočeský Mělník. Zatímco pro pražské futsalisty to bude premiéra v novém ročníku Poháru SFČR, ti mělničtí už museli projí kvalifikačním středočeským turnajem.

    Jako jasný favorit do utkání vstoupí Sparta, ta by ale mohla své největší opory nechat po náročné reprezentační pauze odpočívat. Její poslední výkon proti Démonům z České Lípy navíc nebyl tak suverénní, jak jsme u celku z pražské Libně zvyklí.

    Pondělní utkání bude řídit dvojice Filip Nešněra a David Lafek.

    POSLEDNÍ TŘI VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ:

    23.02.2018 Sparta – Mělník 12:6
    07.12.2018 Mělník – Sparta 7:5
    27.03.2019 Sparta – Mělník 22:5
     
    AC SPARTA PRAHA – 1. místo, 9 bodů, skóre 25:6

    Současný český mistr by na svůj úspěch na ligové scéně chtěl navázat i triumfem v národním poháru. V tom v minulé sezóny skončil na trpkém druhém místě, když po vyrovnaném zápase ve finále padl s Chrudimí. Cesta Sparty pohárem začíná jakožto loňskému finalistovi až v osmifinále.

    Sparta si dokázala přenést parádní formu z konce jara přes léto na úvod nové sezóny. V Česko-slovenském superpoháru si nejdřív poradila se slovenským mistrem bratislavskou Pinerolou, v prvních třech kolech ligové soutěže pak neztratila ani bod. Ty nejtěžší soutěžní zápasy Spartu teprve čekají, výkonnost libeňských hráčů by navíc měla otestovat nadcházející Liga mistrů.

    Sparta má v brance velmi kvalitní zastoupení. Jak Ondřej Vahala, tak i Libor Gerčák totiž patří mezi reprezentační gólmany, kteří na mezinárodním poli se železnou pravidelností odvádí slušné výkony. Třetí variantou pro pondělní utkání může být talentovaný Pavel Plecitý, který si postupně připisuje první starty za hlavní sparťanský tým.

    Další parádní sezónu zažívá nejlepší slovenský futsalista Tomáš Drahovský (6 + 6). O tolik pozadu není ani reprezentační střelec Michal Seidler (5 + 4). Dalším důležitým stavebním kamenem sparťanské sestavy je například Chorvat Tihomir Novak (3 + 3) a Brazilec Wilde (3 + 3).

    ZÁPASY V LIZE:

    05.09.2019 Sparta – České Budějovice 10:2
    15.09.2019 Liberec – Sparta 2:10
    20.09.2019 Sparta – Česká Lípa 5:2
     
    SK OLYMPIK MĚLNÍK – 11. místo, 0 bodů, skóre 12:29

    Jakub Němec (trenér): ,"Spartu jsem si v poháru přál. Je to momentálně nejlepší český tým, který z nás dostane to nejlepší. Reprezentační pauzu jsme využili k nabrání energie a teď se chceme odrazit k lepším výkonům a výsledkům.”

    -------------------------------------------

    Mělník zažívá jeden z nejhorších startů do sezóny. Po třech kolech se středočeský celek krčí na předposledním místě bez jediného získaného bodu. Mrzet musí hráče modro-bílého celku zejména prohra s Libercem a Českou Lípou, v obou zápasech totiž v poločase vedli. Naposledy Mělník prohrál s Chrudimí vysoko 0:13.

    Cesta Olympiku do osmifinále národního poháru je o něco delší než ta sparťanská, Mělník se totiž musel probojovat z kvalifikační skupiny středočeského kraje, kde postupně narazil na Kolín, Benešov a Mladou Boleslav. Ani v jednom utkání hráči pod taktovkou Jakuba Němce nezaváhali a postoupili mezi nejlepších šestnáct týmů.

    Jedničkou středočeského týmu je Martin Mareš. Pro něj bude pondělní utkání obzvlášť speciální, neboť za Spartu v minulosti nastupoval.

    Nejlepším hráčem Olympiku letošní sezóny je Jiří Vokoun (4 + 0). Ten si svými výbornými výkony dokonce vykopal pozvánku do české reprezentace. Daří se i mladému Dominiku Šupovi (3 + 0). Důležitým těžítkem na pomyslné váze sil by mohl být i Dominik Zdržálek (0 + 2), který se před sezónou vrátil po vleklém zranění.

    ZÁPASY V LIZE:

    06.09.2019 Mělník – Liberec 5:6
    13.09.2019 Česká Lípa – Mělník 10:7
    20.09.2019 Mělník – Chrudim 0:13
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za nedlouho vypukne osmifinálový duel mezi domácí Spartou a Olympikem Mělník. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Gerčák (Vahala, Plecitý) – Rick, Kocič, Brahimi, Amadue, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Seidler, Grbeša

    SK Olympik Mělník: Mareš (Rusak) – Lehner, Zdržálek, Moravec, Vokoun (C), Gabčo, Šuba, Žampa, Nečas, Šup, Šutr

    Rozhodčí: Filip Nešněra, David Lafek.
     
    Hráči už za zvuku sparťanské hymny nastupují na hrací plochu. Sparta nastoupí v klasických rudých dresech, hosté z Mělníka přijeli v modré.
     
    Oba týmy si podávají ruce. Jak se zdá, Ondřej Vahala dnes není na hřišti, i když v zápisu uveden je.
     
    Jiří Vokoun byl při úvodním losu úspěšnější než domácí kapitán Tomáš Drahovský. Úvodní výkop tak budou mít na starosti hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Mělník ihned po úvodním výkopu a centru po pravé lajně přichází o míč. Do útoku tak půjde Sparta.
     
    00:38
    Wilde si nedokázal přihrávku od Kristijana Grbešy pořádně zpracovat, nakonec tak přišel o míč, který si tělem šikovně pokryl hostující kapitán Jiří Vokoun.
     
    01:10
    Velká šance na úvod utkání. Chorvat Tihomir Novak si od míče šikovně odtlačil jednoho z hostujících hráčů a rázem se tak ocitl sám před brankářem Martinem Marešem. Dokázal si ho šikovně položit na zemi, z ostrého úhlu ale trefil pouze prostor branky, kam se pohotový středočeský brankář stihl vrátit.
     
    01:43
    Po sraženém centru bude Sparta kopat roh.
     
    01:58
    Ke střele z dálky po centru z rohu se dostal Kristijan Grbeša. Zakončení urostlého Chorvata nakonec ale letělo mimo tři tyče mělnické branky.
     
    02:05
    Na druhé straně se teď do zakončení po přihrávce od kapitána Jiřího Vokouna z osy hřiště dostal Josef Gabčo. Jeho razantní trefu k tyči ale dokázal Libor Gerčák pohlednou robinzionádou vytěsnit na roh.
     
    02:29
    Z rohu si Mělník žádnou vyloženou příležitost nevytvořil. Hostující hráči navíc na polovině hřiště poprvé v dnešním utkání faulovali.
     
    02:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Wilde od levé lajny našel parádní přihrávkou uprostřed hřiště volného KRISTIJANA GRBEŠU. Chorvatský střelec chladnokrevně zakončením z pravé tyči po zemi skóroval.
     
    03:09
    Mělník právě vstřelil branku!
    Sparťanům jednobrankové vedení dlouho nevydrželo! Dominik Zdržálek parádní přihrávkou pod sebe našel volného VIKTORA ŽAMPA, který střelou k tyči srovnal stav dnešního utkání. Libor Gerčák se po jeho trefě jen marně natahoval. Asistence: Dominik Zdržálek.
     
    03:35
    Další šance Mělníku! Jiří Vokoun ani Dominik Zdržálek ale nedokázali protlačil míč za dobře chytajícího libeňského gólmana.
     
    04:18
    Chyba v mělnické obraně znamená, že Sparta bude takřka z tří metrů od hostující branky rozehrávat nepřímý kop.
     
    04:19
    Tomáš Drahovský přihrávkou z nepřímého kopu našel na hranici házenkářského vápna volného Kristijana Grbešu, ten ale dokázal zakončit pouze nad břevno hostující branky.
     
    04:30
    Jiří Vokoun si šikovně pohlídal nabíhajícího Slováka Gabriela Ricka a po přihrávce od Tomáše Drahovského ho odtlačil od míče.
     
    04:39
    Po sraženém přízemním centru z pravé strany od Gabriela Ricka bude Sparta zahrávat roh.
     
    Minulé vzájemné dopadlo debaklem pro Mělník. Ten si z Prahy vezl vysokou porážku 5:22. Ve sparťanském dresu se tehdy třikrát trefili Tomáš Drahovský a Michal Seidler. V hostujícím dresu se dvakrát trefil reprezentant Jiří Vokoun, jednou ale do vlastní branky.
     
    04:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Sparta se opět dostává do vedení! Tomáš Drahovský od pomyslného rohového praporku našel na hranici házenkářského vápna volného AMADEA, který parádní přízemní trefou k levé tyči skóroval. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    V přerušené hře signalizuje rozhodčí druhý akumulovaný faul Středočechů.
     
    05:35
    Dominik Zdržálek dobře vystihl směr kličky Mladena Kociče a rychlonohého sparťanského útočníka obral o míč.
     
    05:53
    Wilde šikovnou přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Kristijana Grbešu. Sparťanský střelec z první poslal ale míč pouze vysoko nad hostující branku. Martin Mareš tak tentokrát nemusel zasahovat.
     
    06:24
    Další nepřesnost ve sparťanské rozehrávce. Mělník je domácím minimálně vyrovnaným oponentem.
     
    06:43
    Tihomir Novak se napřáhl ke střele zpoza vápna. Tu dokázal Martin Mareš dobrým zákrokem vytěsnit mimo tři tyče vlastní branky na roh. Z toho si už ale sparťané žádnou vážnější šanci nevytvořili.
     
    07:06
    Tohle může být pro Mělník nepříjemné! Mladen Kocič se šikovně prosmýkl okolo lajny a získal pro svůj tým třetí akumulovaný faul.
     
    07:13
    K nečekané střelec z dálky se napřáhl hostující kapitán Jiří Vokoun. Jeho zakončení k tyči ale nakonec dokázal Libor Gerčák vyrazit ven z branky. Mělník tak bude kopat roh.
     
    07:19
    Jakub Moravec sice dokázal centrem najít hlavu Dominika Šupa, ten ale míč trefil pouze týlem. Balón tak letěl vedle domácí branky.
     
    07:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní akce! Wilde si zpracoval dalekonosný pas k levě lajně a parádní přihrávkou do běhu našel sparťanského kapitána Tomáše Drahovského. Ten tváří v tvář Martinu Marešovi poslal mělnickému gólmanovi míč mezi nohama a skóroval. Asistence: Wilde.
     
    Sparta má ve svém kádru trojici českých reprezentantů. Krom brankářské dvojice složené z Libora Gerčáka a Ondřeje Vahaly se do českého výběru vešel i střelec Michal Seidler. Krom toho své reprezentační povinnosti plnili i Slováci Tomáš Drahovský a Gabriel Rick.
     
    09:03
    Střelu Dominika Šupa po autu srazil Slovák Gabriel Rick do zámezí. Sparta je stažená hluboko u vlastní branky, hostujícím hráčům se tak bude jen těžko hledat skulinka v libeňské defenzívě.
     
    09:32
    Jakub Moravec zezadu k zemi stáhl Tomáše Drahovského. Sparta bude nejen rozehrávat nadějný přímý volný kop, Mělník má navíc na svém kontě už čtvrtý akumulovaný faul.
     
    09:33
    Nadějný domácí signál nevyšel. Amadeu se pokusil u zadní vzdálenější levé tyči najít nabíhajícího Tomáše Drahovského, sparťanský kapitán se sice k míči dostal, z těžké pozice ale nedokázal míč usměrnit mezi brankovou konstrukci.
     
    10:09
    Pavel Šuba si obětavě vybojoval míč na polovině hřiště, udělal pár kroků směrem k domácí brance a vystřelil. Jeho razantní trefu nakonec ale srazil Amadue do zámezí.
     
    10:48
    Amadeu parádním pasem po lajně našel Tomáše Drahovského, ten si tělem od míče odstavil dotírajícího Dominika Zdržálka a rychlou střelou k bližší pravé tyči donutil hostující gólmana k dobrému zákroku. Sparta nakonec bude kopat roh.
     
    10:51
    Do zakončení zpoza vápna se procpal jeden z domácích hráčů. Nakonec ale trefil pouze před sebou stojícího obránce.
     
    11:29
    Gabriel Rick vlétl do souboje s Dominikem Zdržálkem příliš tvrdě, což rozhodčí posoudil jakožto první akumulovaný faul pro Spartu.
     
    11:43
    Přízemní Wildeho střelu z levé strany vyrazil Martin Mareš nohou do zámezí.
     
    12:06
    Parádní kombinace v podání Mělníku. Dominik Zdržálek našel u pravé lajny Viktora Žampu, ten míč rychle poslal na levou tyč na volného Pavla Šuba. Středočeský střelec ve stoprocentní pozici, kdy mu stačilo pouze doklepnout míč za záda přesouvajícího se gólmana, nakonec pouze promáchl.
     
    12:17
    Wildeho střelu z pravé strany k bližší tyči vyrazil hostující gólman do zámezí. Sparta bude kopat roh.
     
    12:19
    Mladen Kocič parádním centrem od rohového praporku našel Kristijana Grbešu. Střelu chorvatského útočníka pod víko mělnické branky dokázal nakonec Martin Mareš vytěsnit nad břevno. Sparta si z následného rohu už žádnou vážnější šanci nepřipravila.
     
    12:42
    Mladen Kocič u lajny stáhl Dominika Šutra k zemi. Druhý akumulovaný fauk pro Spartu, Mělník navíc bude zahrávat nadějnou standardní situaci.
     
    12:45
    Do zakončení nadějného přímého kopu se postavil Dominik Šup. Jeho razantní trefa nakonec letěla těsně nad sparťanskou brankou.
     
    13:47
    Další šance Mělníku. Dominik Šup parádní patičkou našel na levé polovině hřiště volného Dominika Šutra, hostující střelec nakonec ale poslal míč pouze do míst, kde už stál připravený Libor Gerčák.
     
    14:26
    Dalekonosnou střelu Dominika Šupa zpoza házenkářského vápna jeden z obránců srazil do zámezí. Mělník tak bude kopat roh.
     
    14:38
    Do zakončení takřka z poloviny hřiště se dostal hostující kapitán Jiří Vokoun, jeho trefu dokázal Libor Gerčák vyrazit pouze k Pavlu Šubovi. Ani ten ale zkušeného libeňského brankáře nedokázal překonat.
     
    14:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní ryze slovenská akce! Kapitán domácích parádní přihrávkou našel svého krajana GABRIELA RICKA. Ten v nadějné střelecké pozici nezaváhal a dobrou přízemní trefou skóroval. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    15:30
    A máme tu pátý akumulovaný faul hostujících hráčů. Uvidíme v prvním poločase ještě penaltu?
     
    16:18
    Azem Brahimi po parádní koloběžce nedokázal obejít po lajně dobře bránícího Pavla Šuba. Ten sparťanskému hráči nakonec vypíchl míč odvážným skluzem.
     
    16:37
    Po dalekonosném centru za sparťanskou obranu se Josef Gabčo jen marně natahoval. Míč končí v zámezí za domácí brankou.
     
    16:52
    Amadeu si na hranici pravidel odstrčil od míče střílejícího Viktora Žampa. Ten tak nakonec zakončil pouze vedle levé tyče sparťanské branky.
     
    I Mělník má ve svém týmu jednoho reprezentanta. Je jím talentovaný Jiří Vokoun, ten si navíc v duelu proti Slovensku připsal svou premiérovou mezinárodní branku.
     
    17:42
    Martin Mareš svou přihrávkou k pravé lajně nenašel nikoho z hráčů v modrém. Míč končí v zámezí, do útoku se tak opět podívá Sparta.
     
    18:05
    Tihomir Novak parádní přihrávkou před hostující branku našel Brazilce Wildeho. Ten z bezprostřední blízkosti ale dokázal zakončit pouze do dobře stojícího Martina Mareše.
     
    18:16
    Josef Gabčo (Mělník) za své výroky proti jednomu z rozhodčích obdržel žlutou kartu. Na hřišti to začíná vřít emocemi
     
    19:00
    Minuta do konce prvního poločasu.
     
    19:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tihomir Novak parádní přihrávkou našel u zadní levé tyče úplně volného Brazilce WILDEHO, který parádní trefou z první k levé tyči překonal hostujícího gólmana Martina Mareše. Asistence: Tihomir Novak.
     
    19:22
    Mladen Kocič rozehrál domácí roh nakrátko na Tomáše Drahovského. Nejlepší slovenský hráč současnosti se rozhodl pro nečekanou střelu z úhlu, nakonec ale branku přestřelil.
     
    19:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Mělník nezvládl závěr prvního poločasu! Mladen Kocič dobrou přihrávkou na pravé křídlo našel volného WILDEHO, který střelou k tyči dává svou druhou branku během závěrečné minuty. Asistence: Mladen Kocič.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Sparta i přes další nepřesvědčivý výkon neponechala nic náhodě a po úvodní dvacetiminutovce vede 6:1. Hosté ze středočeského města přesto na svůj výkon můžou být hrdí, jedinou velkou kaňkou pro hráče modro-bílého celku může být nezvládnutí závěr poločasu, ve kterém inkasovali během jedné půlminuty rovnou dvakrát.

    Sparta šla do vedení už po třech minutách hry. Wilde našel uprostřed hřiště volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec chladnokrevně zakončením k pravé tyči skóroval. Už po půlminutě ale bylo srovnáno. Dominik Zdržálek přihrávkou našel Viktora Žampa, který zkušeného libeňského gólmana překonal.

    Pak už se ale opět sparťanský gólostroj nastartoval. V 5. minutě se po přízemní střele radoval z gólu Amadeu, o tři minuty později přidal třetí sparťanský gól i kapitán Tomáš Drahovský. Po sedmi minutých bez vstřelené branky se po ryze slovenské akci prosadil Gabriel Rick. Závěrečná minuta prvního poločasu patřila Wildemu, ten se totiž v rozmezí 32 sekund trefil rovnou dvakrát.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:28.
     
    Úvodní výkop druhého poločasu budou mít na starost domácí sparťané.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:02
    Azem Brahini úvodním kopem našel Lukáše Křivánka. Druhý dvacetiminutovka dnešního utkání může začít!
     
    Urostlý hostující útočník Josef Gabčo se velmi dobře zná se sparťanským trenérem Benim Simitčim. Několik sezón totiž oblékal dres Zruče nad Sázavou, kde trenér s kosovským původem kdysi trénoval.
     
    20:55
    Tihomir Novak se po přihrávce od Lukáše Křivánka kličkou do strany uvolnil od svého obránce a vystřelil. Jeho trefu do levé šibenice na poslední chvíli z branky vytěsnil hlavičkou Dominik Šup.
     
    21:38
    Nepřesná přihrávka Dominika Šupa po levé lajně končí v zámezí.
     
    21:52
    Tihomir Novak si tak dlouho hrál s hostujícím kapitánem Jiřím Vokounem, než se dokázal od dotírajícího reprezentanta uvolnit a vystřelil. Jeho zakončení nakonec letělo pouze nad mělnickou branku.
     
    22:37
    Přízemní centru Lukáše Křivánka srazil Jakub Moravec do zámezí. Sparta bude kopat roh.
     
    22:42
    Do zakončení od pravé lajny se po sparťanském rohu procpal Azem Brahimi. Jeho trefa nakonec ale letěla pouze na tribunu nad mělnickou branku.
     
    23:26
    Další nadějné akce Sparty! Azem Brahimi našel dobrým nízkým centrem před hostující brankou volného Brazilce Wildeho. Ten se v nadějné střelecké pozici přes statného obránce ale do zakončení neprocpal.
     
    23:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda! MLADEN KOCIČ si zaseknutím míče posadil hostujícího brankáře Martina Mareše i jednoho z obránců na zem. Poté mu už zbývalo jen doklepnout míč do prázdné středočeské branky. Bez asistence.
     
    24:25
    S nadějnou střelou Dominika Zdržálka měl domácí gólman Libor Gerčák drobné problémy, nakonec ale balón za svá záda nepustil.
     
    25:56
    Kristijan Grbeša si šikovně vyměnil míč s Wildem a vystřelil. Nakonec ale zasáhl pouze před ním stojícího obránce.
     
    26:02
    Kousek před domácí brankou byl k zemi stažen Dominik Šutr. Mělník bude zahrávat nadějný přímý kop, pro Spartu to je navíc první akumulovaný faul.
     
    26:05
    Do zakončení přímého kopu se postavil Jiří Vokoun. S jeho přízemní střelou k tyči si ale nakonec dokázal domácí gólman Libor Gerčák bez problémů poradit.
     
    26:43
    Jeden z hostujících hráčů dostal nepříjemnou ránu do prostoru mezikruží. Hra je přerušena.
     
    26:43
    Dominik Šup už se za pomoci spoluhráčů zvedá ze země a odchází na střídačku .Je ale otázkou, zda v dnešním utkání bude pokračovat.
     
    Z poslední šesti vzájemných utkáních vyhrála Sparta pětkrát. Jen jednou dokázal Mělník na domácí palubovce zdolat svého pražského oponenta, stalo se tak na podzim minulé sezóny, když Středočeši doma triumfovali 7:5.
     
    Nakonec to vypadá, že má Dominik Šup nějaký problém s tříslem. Přejeme mělnickému futsalistovi co nejrychlejší uzdravení a snad ho už v příští kole uvidíme na ligové palubovce.
     
    27:57
    Viktor Žampa dobře vypíchl míč unikajícímu Thomirovi Novakovi po lajně.
     
    28:12
    Jakub Moravec se až příliš tlačil na Lukáše Křivánka. Tohle je první akumulovaný faul ve druhém poločase pro Mělník.
     
    29:35
    Tak to bylo parádní! Mladen Kocič dobrou přihrávkou přes střed hřiště našel u hostující branky úplně volného Brazilce Wildeho, ten patičkou málem přeloboval Martina Mareše. Středočeský brankář stihl míč chytit takřka až na brankové lajně.
     
    30:18
    Wilde a Mladen Kocič si teď vyměnili pozice. Srbský útočník z nadějné pozice z osy hřiště ale svou přízemní dělovkou těsně minul levou tyč.
     
    30:43
    Mělník v útoku. Ani jednu ze tří střel ale Libor Gerčák za svá záda nepustil.
     
    31:08
    Dominik Zdržálek si parádním potažením míče obešel slovenského obránce Gabriela Ricka a špičkou kopačky vystřelil. Jeho trefa nakonec prolétla těsně vedle levé tyče.
     
    31:37
    Teď to naopak vře před hostující brankou. Wilde z levé strany ale nedokázal dobře postaveného Martina Mareše překonat.
     
    31:58
    Dominik Zdržálek posunul míč doprostřed hřiště na Viktora Žampu. Mělnický střelec z nadějné pozice ale trefil pouze před ním stojícího obránce.
     
    Dnešní utkání bude pikantní pro mělnického technicky velmi zdatného hráče Dominika Zdržálka. Ten totiž v minulosti oblékat dres s rudým "S" na hrudi. Strávil ve Spartě ale pouze sezónu, než se stěhoval do středočeského celku s městským erbem ve znaku.
     
    32:39
    Mladen Kocič se dobrou kličkou podél lajny sice dokázal zbavit obránce, nakonec ale sám sebe vyhnal do zámezí.
     
    32:58
    Kapitán hostujícího celku Jiří Vokoun dostal parádní centr k pravé tyči. Libor Gerčák měl co dělat, aby jeho střelu ke vzdálenější tyči vyrazil rukavicí.
     
    33:14
    Wildeho střela z osy hřiště letěla těsně vedle pravé tyče.
     
    34:05
    Parádní hostující kombinace! Jakub Moravec parádní přihrávkou středem hřiště našel volného Dominika Šitra před brankou Libora Gerčáka, středočeský útočník ale zkušeného gólmana překonat nedokázal.
     
    34:15
    Dva akumulované fauly Středočechů v rychlém sledu. Už jen tři a Sparta bude zahrávat desetimetrový kop.
     
    34:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jiří Vokoun poměrně nešťastně navázal na minulé vzájemné střetnutí se Spartou a skluzem po přihrávce Azema Brahimiho na pravé křídlo srazil míč za záda vlastního gólmana!
     
    35:27
    Na nadějnou přihrávku Lukáše Křivánka Martina Hora jen těsně nedosáhl. Míč končí v zámezí, rozehrávat budou hostující futsalisté.
     
    36:14
    Sparťané si teď v útoku moc nerozuměli, míč tak končí v zámezí za mělnickou brankou.
     
    36:31
    Po ruce Lukáše Lehnera bude Sparta zahrávat nadějný volný kop. Tohle je navíc už čtvrtý akumulovaný faul pro hostující tým.
     
    36:33
    Tihomir Novak rozehrál na blízko na Amadea. Ten se pokusil hostujícího brankáře přelobovat, to se mu nakonec nepovedlo a míč skončil za brankou v zámezí.
     
    36:52
    Lukáše Nečas se v bezprostřední blízkosti domácí branky procpal do branky. Jeho přízemní střelu srazil do zámezí zkušený libeňský gólman nohou.
     
    36:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    36:55
    Z rohu si hostující hráči nedokázali vytvořit žádnou větší šanci. Do útoku tak půjde Sparta.
     
    37:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu devátou sparťanskou branku. LUKÁŠ KŘIVÁNEK si povodil jednoho z obránců a následně kličkou do strany za sebou nechal i hostujícího gólmana Martina Mareše. Nakonec mu už stačilo jen doklepnout míč do poloprázdné mělnické branky. Asistence: Wilde.
     
    37:53
    Mělník právě vstřelil branku!
    A máme tu rychlou odpověď hostujících hráčů! Dominik Zdržálek našel parádní přihrávkou kapitána Mělníku JIŘÍHO VOKOUNA, který nekompromisně zakončil míč za záda zkušeného Libora Gerčáka. Asistence: Dominik Zdržálek.
     
    38:15
    Lukáš Nečas (Mělník) zezadu stáhl k zemi jednoho ze zakončujících sparťanů, za což obdržel od rozhodčích žlutou kartu. Pátý akumulovaný faul pro Mělník, Sparta navíc bude zahrávat zajímavě vypadající přímý kop takřka z hranice desetimetrového kopu.
     
    38:27
    Teď je to pro změnu Sparta, která faulovala. Pro libeňské hráče je to ale teprve druhý akumulovaný faul v druhém dějství dnešního zápasu.
     
    39:00
    Na závěr zápasu se do branky ještě postaví Pavel Plecitý.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    39:35
    Střela Lukáše Lehnera z velké dálky letěla vysoko nad domácí branku. Pavel Plecitý tak tentokrát zasahovat nemusel.
     
    39:47
    Závar před hostující brankou. Ani jeden z domácích hráčů se ale nakonec nedostal do zakončení.
     
    39:49
    Jiří Vokoun zezadu zfauloval Kristijana Grbešu. Tohle je šestý akumulovaný faul, Sparta tak bude zahrávat desetimetrový kop!
     
    39:49
    K míči se staví Martina Hora. Uvidíme desátou branku?
     
    39:49
    Martin Hora razantní střelou trefuje pravou tyč mělnické branky! Míč se odrazil přes celé hřiště až na sparťanskou polovinu, víc toho v dnešním zápase už neuvidíme!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Sparta potvrdila roli favorita a vítězí nad Mělníkem 9:2. Hráči z Libně si tak zajistili postup do čtvrtfinále. Mělník se přesto za svůj výkon stydět nemusí, Středočeši v Praze předvedli dobrý výkon, na hvězdnou Spartu to ale tentokrát nestačilo.

    Sparta šla do vedení už po třech minutách hry. Wilde našel uprostřed hřiště volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec chladnokrevně zakončením k pravé tyči skóroval. Už po půlminutě ale bylo srovnáno. Dominik Zdržálek přihrávkou našel Viktora Žampa, který zkušeného libeňského gólmana překonal.

    Pak už se ale opět sparťanský gólostroj nastartoval. V 5. minutě se po přízemní střele radoval z gólu Amadeu, o tři minuty později přidal třetí sparťanský gól i kapitán Tomáš Drahovský. Po sedmi minutých bez vstřelené branky se po ryze slovenské akci prosadil Gabriel Rick. Závěrečná minuta prvního poločasu patřila Wildemu, ten se totiž v rozmezí 32 sekund trefil rovnou dvakrát.

    V druhém poločase byly k vidění už pouze čtyři branky. Ve 24. minutě se z gólu mohl po parádní individuální akci radovat Mladen Kocič, o deset minut později si nešťastný vlastní gól vsítil hostující kapitán Jiří Vokoun. Ve 38. minutě skóroval do odkryté mělnické branky Lukáš Křivánek. Poslední slovo mělo ale v pondělním zápase Středočeši. Po přihrávce od Dominika Zdržálka se prosadil Jiří Vokoun.
     
    To je pro dnešek z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (22:25:42)

    Libor Kokoška

    Branky: 3. Grbeša, 5. Amadeu (Drahovský), 8. Drahovský (Wilde), 15. Rick (Drahovský), 20. Wilde (Novak), 20. Wide (Kocič), 24. Kocič, 35. Vokoun (vla.), 38. Křivánek (Wilde) – 4. Žampa (Zdržálek), 38. Vokoun (Zdržálek)

    Karty:   19. Gabčo (MEL), 39. Nečas (MEL)


    Sparta Praha: Gerčák (Vahala, 39. Plecitý) – Rick, Kocič, Brahimi, Amadue, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Seidler, Grbeša
    SK Olympik Mělník: Mareš (Rusak) – Lehner, Zdržálek, Moravec, Vokoun (C), Gabčo, Šuba, Žampa, Nečas, Šup, Šutr

    Rozhodčí: Filip Nešněra, David Lafek
    bahis siteleri