Česko – Finsko U23 4:7 (kon.)
konec
Česko
4:7 (2:2, 1:4, 1:1)
Finsko U23
Čtvrtek 03.10.2019, 13:00 • Kuortane • Kuortane Cup (ženy U18)
Partner:
     
    Ve třetí třetině už neměly české juniorky sílu na to, aby s výsledkem něco udělaly. Výsledný tříbrankový rozdíl se zrodil v části druhé. Starší Finky vyhrály po zásluze, nicméně v možnostech našeho týmu je rozhodně i lepší výkon.

    Doufejme, že nám ho předvedou zítra, kdy od 13 hodin SELČ vyzvou tentokrát finské vrstevnice. A že to samozřejmě bude nejen lepší výkon, ale i výsledek. Pro dnešek se s vámi loučím, zítra se budu těšit zase na shledanou. (15:07:38)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 5 (22)
    Finsko U23 – 14 (34)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Adéla Hanzlíková a Ida Karjalainenová. Můžeme s tím jedině souhlasit. 22letá finská útočnice nám dělala celý zápas problémy a o pět let mladší česká obránkyně je už stabilním pilířem juniorské reprezentace, navíc přispívá i gólově. Samozřejmě by si cenu zasloužila i autorka hattricku Tereza Mazancová.
     
    Konec zápasu.
    59:57 MAZANCOVÁ - 4:7
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, tak po těžkém obědě přichází aspoň lahodná sladká tečka! Každá radost se počítá a když je ve vlastním oslabení a ještě znamená hattrick, tak potěší trojnásob. Sára Čajanová vybojovala puk pro TEREZU MAZANCOVOU, která před Aholaovou zpomalila a pak jí další bekhendovou kličku pověsila nádherně pod břevno! Třetí gól naší útočnice mírní porážku na 4:7. Asistence: Sára Čajanová.
     
    59:31
    Finky si však v rozehrávce počínaly suverénně a ještě si zahrají poslední přesilovou hru. Gabriela Hrubanová (CZE) je vyloučena za naražení zezadu na 2 + 10 minut, menší trest odpyká Lucie Eignerová.
     
    59:08
    Bartáková nahodila puk do útočné třetiny, spoluhráčky ještě střídaly, takže zkusíme kotouč vybojovat znovu.
     
    58:35
    Naopak, z rotace v českém rohu krásně vyjela finská kapitánka Nousiainenová a česká brankářka musela podržet aktuální stav.
     
    58:11
    Po zadovce Horákové se před brankou natahovala po puku Haasová, leč bez úspěchu.
     
    57:37
    K pěknému slalomu nyní našlápla Essi Jakková, až na poslední chvíli česká pětice její snahy zastavila. A především nabídku na volnou spoluhráčku před brankou.
    56:50 Kailaové v rozhodující chvilku sjel puk z hole
     
    56:50
    Jenna Kailaová mohla přidat druhou trefu v této třetině, projela po volné pravé straně, pak jí ale naštěstí sklouzl puk z čepele a Pejšová zasáhla betonem.
     
    56:16
    Bekhendové nahození Terezy Mazancové z uctivé vzdálenosti nezkrotila Aholaová úplně dobře, ale nakonec puk přece jen schovala pod lapačku.
     
    55:49
    A po vhazování přilétla k naší brance další navštívenka od modré čáry.
     
    55:43
    Finský územní nápor teď nepřinesl zajímavější vyústění, spíš jen rutinní zákrok pro Julii Pejšovou.
     
    55:05
    Po zakázaném uvolnění se naše gólmanka občerství a znovu bude muset dávat pozor.
     
    54:25
    Už už to vypadalo v podání Barbory Bartákové zajímavě, zase se po levé straně natlačila dopředu, jenže i vlivem finského bloku byla její střela velmi nedůrazná.
     
    53:48
    Snadný zákrok lapačkou pro Julii Pejšovou, vhazuje se po její pravé ruce.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Mazancová (Čajanová), 15. Hanzlíková (Kalová), 33. Mazancová (Hanzlíková, Čajanová), 60. Mazancová (Čajanová) – 5. Yli-Mäenpääová (Valkjärviová, Koukkulaová), 14. Nousiainenová (Karjalainenová, Tohilaová), 25. Vesaová (Seikkulaová, Nousiainenová), 28. Vesaová (Karjalainenová, Allinenová), 30. Seikkulaová (Yli-Mäenpääová, Valkjärviová), 36. Karjalainenová (Vesaová, Nousiainenová), 52. Kailaová (Kaitalaová)


    Česko: J. Pejšová (Hřívová) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Z. Černá, Chladová, Machková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.
    Finsko U23: Aholaová (Jaskariová) – Ukkolaová, Tohilaová, Allinenová (A), Seikkulaová, Hietaharjuová, Rouhiainenová – Vesaová, Nousiainenová (C), Karjalainenová – Koukkulaová, Yli-Mäenpääová, Valjkärviová – Kailaová, Kemppainenová, Kaitalaová (A) – Jaaková, Mäkeläová, Ruuskanenová. Trenérka: Saara Niemiová.

    Rozhodčí: Tauriainenová, Saarimäkiová – Palolaová, Maijalaová (všechny FIN).
    thejrc.org