Česko – Finsko U23 4:7 (kon.)
konec
Česko
4:7 (2:2, 1:4, 1:1)
Finsko U23
Čtvrtek 03.10.2019, 13:00 • Kuortane • Kuortane Cup (ženy U18)
Partner:
    59:57 MAZANCOVÁ - 4:7
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, tak po těžkém obědě přichází aspoň lahodná sladká tečka! Každá radost se počítá a když je ve vlastním oslabení a ještě znamená hattrick, tak potěší trojnásob. Sára Čajanová vybojovala puk pro TEREZU MAZANCOVOU, která před Aholaovou zpomalila a pak jí další bekhendovou kličku pověsila nádherně pod břevno! Třetí gól naší útočnice mírní porážku na 4:7. Asistence: Sára Čajanová.
     
    59:31
    Finky si však v rozehrávce počínaly suverénně a ještě si zahrají poslední přesilovou hru. Gabriela Hrubanová (CZE) je vyloučena za naražení zezadu na 2 + 10 minut, menší trest odpyká Lucie Eignerová.
    56:50 Kailaové v rozhodující chvilku sjel puk z hole
     
    56:50
    Jenna Kailaová mohla přidat druhou trefu v této třetině, projela po volné pravé straně, pak jí ale naštěstí sklouzl puk z čepele a Pejšová zasáhla betonem.
    51:16 KAILAOVÁ - 3:7
     
    51:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Strašlivá ledabylost v české rozehrávce přihrála Finkám sedmý gól. Anniina Kaitalaová dostala od naší obránkyně dáreček a potom vybídla JENNU KAILAOVOU, která sama před Pejšovou nezaváhala a rozvlnila síť – 3:7. Asistence: Anniina Kaitalaová.
     
    50:13
    Finské duo se zase dostalo za českou obranu. Vesaová to vzala na sebe, čekala, až jí Pejšová udělá místo u první tyčky, jenže to se nestalo.
     
    47:38
    Kiia Nousiainenová (FIN) za svou brankou doslova zalehla Lucii Eignerovou a odchází pykat za nedovolené bránění.
     
    46:26
    Po dalším icingu Finky vyhrály buly a poslaly puk do ohně. Po vysokém obloučku se motal před brankovou čarou, ale Pejšová a spol. ho nakonec nějak odpravily pryč!
    45:42 Pejšová předvedla parádní semafor
     
    45:42
    Při schovaném pokusu od modré čáry Pejšová jen svěsila ruce. O chvíli později naopak parádním semaforem zastavila nebezpečnou finskou střelu poté, co její obránkyně před střelkyní jen couvala.
     
    42:32
    Viděli jsme první oslabení, v němž český tým neinkasoval. Proč minulý čas? Po hákování Idy Karjalainenové (FIN) se totiž bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    41:56
    Zákrok Zuzany Černé (CZE) sice někdo ze střídačky či hlediště hlasitě ocenil, ale rozhodčí ho oceňuje dvěma minutami za hru tělem. Třetí oslabení českého týmu.
    36:55 Pejšová zvládla přečíslení
     
    36:55
    Finky se zbavily protihráček ve středním pásmu a jely dvě na nikoho. Koukkulaová však zřejmě nezakončila zdaleka tak, jak chtěla, a Pejšová zasáhla.
    35:48 KARJALAINENOVÁ - 3:6
     
    35:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Místo kontaktní trefy hráčky Suomi znovu odskakují na rozdíl tří branek. Pejšová jim nejdřív chytla velkou šanci svým umem, pak dvě dorážky štěstím, ale napočtvrté už nestačila. IDA KARJALAINENOVÁ pod tělem obránkyně i gólmanky dorazila puk do odkryté sítě – 3:6. Asistence: Emilia Vesaová, Kiia Nousiainenová.
     
    35:22
    Další zajímavá možnost. Marie Nowáková vrátila puk na modrou čáru Renatě Mudrákové, po jejíž skryté střele puk vypadl gólmance a motal se v brankovišti. Finky ho však odpálily do bezpečí.
     
    34:15
    Byla z toho šance až ve chvíli, kdy na led skončila Bára Bartáková. Svou tradiční kličkou se na levé straně zbavila soupeřky a mohla vstřelit kontaktní gól, po ledě však Aholaovou nepřekonala!
    33:00 MAZANCOVÁ - 3:5
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky přesilovku hned po 20 sekundách využívají a vracejí se zpátky do zápasu! Čajanová vybídla Hanzlíkovou, která prudce vystřelila a TEREZA MAZANCOVÁ ztečovala kotouč do protipohybu Aholaové, která už nestihla na změnu směru zareagovat – 3:5! Asistence: Adéla Hanzlíková, Sára Čajanová.
     
    32:40
    Naše hokejistky si vyzkoušejí první početní výhodu. Niina Koukkulaová (FIN) je vyloučena za držení.
     
    30:27
    Hana Haasová s Patricií Škorpíkovou si vypracovaly přečíslení. Zakončovala ho druhá jmenovaná bekhendem do protipohybu, ale Aholaová zasáhla ramenem.
    29:19 SEIKKULAOVÁ - 2:5
     
    29:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav je už dávno zapomenut a v polovině utkání vedou Finky o tři góly. Vyhrály přetahovanou u mantinelu a Yli-Mäenpääová vyzvala na modré čáře HETU SEIKKKULAOVOU. Ta udělala dvě tempa k bráně a pak vyslala další přesnou i rychlou střelu do bližšího růžku – 2:5. Asistence. Jonna Yli-Mäenpääová, Reetta Valkjärviová.
    27:40 VESAOVÁ - 2:4
     
    27:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, dlouhý finský nápor si vybírá svou daň, přestože jsme už dostali puk z pásma. Třetí obrana byla na ledě tak dlouho, že když se kolem ní prohnalo finské duo, ani v nejmenším ho nestíhala dobruslit. Karjalainenová tak snadno poslala nabídku EMILII VESAOVÉ, která z první nedala Pejšové nárok – 2:4. Asistence: Ida Karjalainenová, Heli Allinenová.
    24:44 VESAOVÁ - 2:3
     
    24:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Finky se i potřetí v zápase ujímají vedení. Jejich sestava už odjížděla střídat, tak na sebe celou situaci vzala EMILIA VESAOVÁ. Z pravé strany vyslala přesnou a rychlou střelu na vzdálenější tyčku a protože Pejšová máchla svou lapačkou naprázdno, kotouč jí právě o tyčku cinkl za záda – 2:3. Asistence: Heta Seikkulaová, Kiia Nousiainenová.
    21:28 Haasová roztáhla brankářu, ale puk do branky nedostala
     
    21:28
    Denisa Habartová našla dlouhou přihrávkou "za bukem" Hanu Haasovou, ta z pravé strany najížděla na gólmanku úplně sama. Dlouhou kličkou se jí roztáhla, ale pak už měla na zádech obránkyni, a tak nedokázala zakončit!
    14:55 HANZLÍKOVÁ - 2:2
     
    14:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Alee! Už v Jihlavě jsem psal, že české juniorky našly novou – a trochu nečekanou – střelkyni, a teď se má slova jenom potvrzují! Z trmy-vrmy u hrazení vytáhla puk Anna Kalová a nabídla jej ADÉLE HANZLÍKOVÉ. Česká obránkyně ze známého rodinného klanu pak vystřelila naprosto dokonale ke druhé tyčce a vyrovnala na 2:2! Asistence: Anna Kalová.
    13:32 NOUSIAINENOVÁ - 1:2
     
    13:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První oslabení zvládal český tým i přes inkasování slušně, druhé už nikoli. Finky si naši defenzivu rozebíraly a končí to asi tak, jak muselo – druhým gólem. Karjalainenová dostala puk na pravou stranu a místo střely ještě zvolila libovou nabídku před prázdnou klec pro KIIU NOUSIAINENOVOU, která v takové pozici nemohla zaváhat – 1:2. Asistence: Ida Karjalainenová, Iina Tohilaová.
     
    13:02
    Ještě že to najíždějící Finka měla na opačnou stranu, jinak by byla před Pejšovou sama v ideální gólové pozici. Češky vyhazují.
     
    12:49
    Ještě na útočné polovině se Patricie Škorpíková (CZE) provinila sekáním, takže jdeme podruhé v utkání do čtyř.
     
    10:13
    Už ale zase musí dávat pozor Pejšová. Jedna z Finek si najela ze strany do brankoviště a křižným pasem hledala spoluhráčku, naštěstí byla přihrávka o kousek delší.
    08:46 MAZANCOVÁ - 1:1
     
    08:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobrou chuť, pokud právě obědváte! Krásná akce nejzkušenější české dvojice vyrovnává skóre! Finky střídaly, takže si přímo před svou lavičkou nechaly projet Sáru Čajanovou. Nereagovaly pak ani na TEREZU MAZANCOVOU, která si toho dobře všimla, dostala se za obranu a počkala si na pas od české kapitánky. Sama před gólmankou pak zakončila povedeným blafákem do bekhendu – 1:1! Asistence: Sára Čajanová.
    06:36 Nousiainenová v šanci na kruhu
     
    06:36
    Finky se znovu dostaly do tlaku a všechno skončilo na pravé straně u Nousiainenové. Ta hledala místo v bližším růžku, ale Pejšová skvěle vyjela a šanci zastavila. Po dorážce pak našla puk ve výstroji.
    04:23 YLI-MÄENPÄÄOVÁ - 0:1
     
    04:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla. Hokejistky Suomi první přesilovku využívají, ale hodně šťastným způsobem. Koukkulaová pěkně našla zpoza brány Valjkärviovou, tu ještě Pejšovou vychytala. Puk však vyrazila do české hráčky, která ho pak nezvládla odpálit, a JONNA YLI-MÄENPÄÄOVÁ ho odrazila do odkryté brány – 0:1. Asistence: Reetta Valkjärviová, Niina Koukkulaová.
     
    03:09
    Tohle bylo hodně smolné, ale faul je zkrátka faul. Marii Nowákové (CZE) se hokejka zapletla pod nohy soupeřky, která tak po dvou tempech upadla. Jdeme poprvé do oslabení.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Mazancová (Čajanová), 15. Hanzlíková (Kalová), 33. Mazancová (Hanzlíková, Čajanová), 60. Mazancová (Čajanová) – 5. Yli-Mäenpääová (Valkjärviová, Koukkulaová), 14. Nousiainenová (Karjalainenová, Tohilaová), 25. Vesaová (Seikkulaová, Nousiainenová), 28. Vesaová (Karjalainenová, Allinenová), 30. Seikkulaová (Yli-Mäenpääová, Valkjärviová), 36. Karjalainenová (Vesaová, Nousiainenová), 52. Kailaová (Kaitalaová)


    Česko: J. Pejšová (Hřívová) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Z. Černá, Chladová, Machková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.
    Finsko U23: Aholaová (Jaskariová) – Ukkolaová, Tohilaová, Allinenová (A), Seikkulaová, Hietaharjuová, Rouhiainenová – Vesaová, Nousiainenová (C), Karjalainenová – Koukkulaová, Yli-Mäenpääová, Valjkärviová – Kailaová, Kemppainenová, Kaitalaová (A) – Jaaková, Mäkeläová, Ruuskanenová. Trenérka: Saara Niemiová.

    Rozhodčí: Tauriainenová, Saarimäkiová – Palolaová, Maijalaová (všechny FIN).
    bahis siteleri