Česko – Finsko U23 4:7 (kon.)
konec
Česko
4:7 (2:2, 1:4, 1:1)
Finsko U23
Čtvrtek 03.10.2019, 13:00 • Kuortane • Kuortane Cup (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky ženského hokeje, už na začátku října pokračuje reprezentační program další akcí. Český národní tým do 18 let po velmi povedeném turnaji v Jihlavě tentokrát zamířil do finského sportovního střediska Kuortane, kde v nadcházejících třech dnech vyzve další trojici soupeřů!

    Jako první narazí naše mladé hokejistky na starší soupeřky, tedy finský výběr do 23 let. Jde o hráčky, které bojují o pozici v elitním národním týmu. Zítra pak Češky vyzvou domácí vrstevnice a turnaj zakončí v sobotu proti papírově nejslabší osmnáctce Norska.
     
    Nominace českého týmu na Kuortane Cup:

    Brankářky:
    Julie Pejšová (Příbram), Alexandra Hřívová (Nový Jičín).

    Obránkyně:
    Denisa Habartová (Příbram), Adéla Hanzlíková (Rokycany), Gabriela Horáková (Letňany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Renata Mudráková (Brumov-Bylnice).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková, Lucie Eignerová (obě Příbram), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Sára Čajanová (Zlín), Hana Haasová (Opava), Patricie Škorpíková (Karviná), Anna Kalová, Michala Machková (obě Kadaň), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Marie Nowáková (Děčín), Andrea Trnková (Choceň), Tereza Horáková (HC Krkonoše), Zuzana Černá (Winchendon School, USA).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: J. Pejšová (Hřívová) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Z. Černá, Chladová, Machková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Finsko U23: Aholaová (Jaskariová) – Ukkolaová, Tohilaová, Allinenová (A), Seikkulaová, Hietaharjuová, Rouhiainenová – Vesaová, Nousiainenová (C), Karjalainenová – Koukkulaová, Yli-Mäenpääová, Valjkärviová – Kailaová, Kemppainenová, Kaitalaová (A) – Jaaková, Mäkeläová, Ruuskanenová. Trenérka: Saara Niemiová.

    Rozhodčí: Tauriainenová, Saarimäkiová – Palolaová, Maijalaová (všechny FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Zápas nám začíná velkým kiksem čárové rozhodčí, která pískla Českám zakázané uvolnění, přestože Tereza Mazancová měla na soupeřku náskok asi pěti metrů. Hlavní sudí nařizuje buly ve středovém kruhu.
     
    01:43
    Jinak nesledujeme na hrací ploše prozatím nic zajímavého. Češkám nevyšla ani další útočná snaha, tak zakládají Finky.
     
    02:14
    Bohužel, další icing už česká reprezentace neodvolá, takže rozhodčí kvapem posílají střídající hráčky zpátky do hry.
     
    02:27
    Lucie Gruntová si zahrála na Julii Pejšovou, když rukavicí jako lapačkou zastavila střelu od modré čáry. Zatím jsme stále pod tlakem.
     
    02:53
    No a když už se schylovalo k nebezpečnému zakončení, Julie Pejšová při zákroku vykopla bránu z jejího postavení. Pro nás je teď nejdůležitější zpráva, že vyčerpané hráčky už můžou vystřídat.
     
    03:09
    Tohle bylo hodně smolné, ale faul je zkrátka faul. Marii Nowákové (CZE) se hokejka zapletla pod nohy soupeřky, která tak po dvou tempech upadla. Jdeme poprvé do oslabení.
     
    03:26
    Julča Pejšová v české brance předvedla první zákrok pro diváky. Na střelu Ukkolaové od modré čáry dobře viděla, ale lapačkou máchla ještě o kus víc, než potřebovala k samotnému zákroku. Chtěla ukázat, kdo je tady pánem.
     
    03:59
    Česká čtveřice se po následném buly osvobodila a teď šetří cenné vteřinky.
     
    04:19
    Finkám se rýsovalo přečíslení dvě na jednu, ale hokejky měly obě na opačnou stranu, než by potřebovaly.
     
    04:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká smůla. Hokejistky Suomi první přesilovku využívají, ale hodně šťastným způsobem. Koukkulaová pěkně našla zpoza brány Valjkärviovou, tu ještě Pejšovou vychytala. Puk však vyrazila do české hráčky, která ho pak nezvládla odpálit, a JONNA YLI-MÄENPÄÄOVÁ ho odrazila do odkryté brány – 0:1. Asistence: Reetta Valkjärviová, Niina Koukkulaová.
    04:23 YLI-MÄENPÄÄOVÁ - 0:1
     
    05:48
    Ještě chvíli se Pejšová musela otáčet, teď už český tým reaguje útočnou snahou. Ale bez střeleckého pokusu.
     
    06:36
    Finky se znovu dostaly do tlaku a všechno skončilo na pravé straně u Nousiainenové. Ta hledala místo v bližším růžku, ale Pejšová skvěle vyjela a šanci zastavila. Po dorážce pak našla puk ve výstroji.
    06:36 Nousiainenová v šanci na kruhu
     
    07:26
    Národní tým zůstává sevřen kousek před brankovištěm. Další střeleckou pozici měla Anniina Kaitalaová, česká gólmanka zasahuje.
     
    07:42
    Zakázané uvolnění bohužel vrátí hru do české třetiny.
     
    08:19
    Teď už se náš výběr naplno osvobodil a bojuje o kotouč v rohu útočné třetiny...
     
    08:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobrou chuť, pokud právě obědváte! Krásná akce nejzkušenější české dvojice vyrovnává skóre! Finky střídaly, takže si přímo před svou lavičkou nechaly projet Sáru Čajanovou. Nereagovaly pak ani na TEREZU MAZANCOVOU, která si toho dobře všimla, dostala se za obranu a počkala si na pas od české kapitánky. Sama před gólmankou pak zakončila povedeným blafákem do bekhendu – 1:1! Asistence: Sára Čajanová.
    08:46 MAZANCOVÁ - 1:1
     
    09:38
    Češky pokračují v aktivitě. Hana Haasová výborně forčekovala a pak se dostala ke střele z pravého kruhu, dorážela ještě Tereza Horáková, ale bez úspěchu.
     
    10:13
    Už ale zase musí dávat pozor Pejšová. Jedna z Finek si najela ze strany do brankoviště a křižným pasem hledala spoluhráčku, naštěstí byla přihrávka o kousek delší.
     
    10:29
    Finský ofsajd tak v tuto chvíli určitě víc prospěje naším reprezentantkám.
     
    10:54
    Čtvrtá formace na chvíli propadla po buly ve středním pásmu, jen tak tak se stihla vrátit. Teď ale pokračuje v defenzívě.
     
    11:16
    A své střídání si protáhne, neboť poslala kotouč na další zakázané uvolnění.
     
    11:27
    Snadný zákrok pro Julii Pejšovou dává spoluhráčkám oddech a možnost vystřídat.
     
    12:08
    Na ledě je elitní komando, které chvíli bojovalo o puk v útočném pásmu. Pak založilo rychlou akci a z levé strany střílela Mazancová, pro Aholaovou to nebyl žádný probém.
     
    12:49
    Ještě na útočné polovině se Patricie Škorpíková (CZE) provinila sekáním, takže jdeme podruhé v utkání do čtyř.
     
    13:02
    Ještě že to najíždějící Finka měla na opačnou stranu, jinak by byla před Pejšovou sama v ideální gólové pozici. Češky vyhazují.
     
    13:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První oslabení zvládal český tým i přes inkasování slušně, druhé už nikoli. Finky si naši defenzivu rozebíraly a končí to asi tak, jak muselo – druhým gólem. Karjalainenová dostala puk na pravou stranu a místo střely ještě zvolila libovou nabídku před prázdnou klec pro KIIU NOUSIAINENOVOU, která v takové pozici nemohla zaváhat – 1:2. Asistence: Ida Karjalainenová, Iina Tohilaová.
    13:32 NOUSIAINENOVÁ - 1:2
     
    14:28
    Čajanová tentokrát nenašla přihrávkou z rohu Mazancovou, ale puk doplul až k Elišce Vaněčkové. Ta ho okamžitě poslala směr brána a Aholaová přerušila hru.
     
    14:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Alee! Už v Jihlavě jsem psal, že české juniorky našly novou – a trochu nečekanou – střelkyni, a teď se má slova jenom potvrzují! Z trmy-vrmy u hrazení vytáhla puk Anna Kalová a nabídla jej ADÉLE HANZLÍKOVÉ. Česká obránkyně ze známého rodinného klanu pak vystřelila naprosto dokonale ke druhé tyčce a vyrovnala na 2:2! Asistence: Anna Kalová.
    14:55 HANZLÍKOVÁ - 2:2
     
    15:39
    Ještě chvíli český tlak pokračoval a Aholaová musela zasahovat proti střele od modré, teď se hra zase otáčí. Potřebujeme najít někoho dalšího než jen první formaci.
     
    16:54
    Třetí útok i na této akci tvoří výhradně hráčky ročníku 2004, a to už je tedy oproti dnešní finské sestavě brutální věkový rozdíl. Teď odvedly alespoň poctivou defenzivní práci, když ne víc.
     
    17:46
    Napadající Gabriela Hrubanová dělala mohutné finské obránkyni, řekl bych až kolohnátce, velké problémy. Nakonec ale Suomi zvládly rozehrát.
     
    18:17
    V akci dvě na dvě letěl finský pokus vedle branky, to pro nás bylo docela štěstí. Do střely Hietaharjuové pak sáhla Mazancová a puk skončil až v ochranné síti.
     
    19:02
    U střídaček předvedla velké srdce Patricie Škorpíková, vybojovala kotouč postupně proti dvěma Finkám, ale víc už nedokázala. Na útočné půlce totiž neměla žádnou parťačku.
     
    19:41
    Aktivní Finky poslaly dva kotouče vedle české svatyně, tohle už asi bude všechno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Starší a zkušenější Finky byly v první třetině lepším týmem, ale Češky jejich převaze čelily po většinu času obstojně. Oba góly inkasovaly z oslabení. Po každém naštěstí odpověděly, takže drží nadějný stav 2:2, který by jim mohl dodat energii. Musím ale zopakovat, že nutně potřebujeme, aby se v útoku začal prosazovat i někdo jiný než jen nejlepší první formace.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:45.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 7
    Finsko U23 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Anna Kalová měla co dělat, aby si bruslí nesrazila finský pas do branky. Kotouč nicméně pohlídala Julie Pejšová.
     
    21:05
    Karjalainenová je velmi schopnou střelkyní, teď naštěstí její pokus z úhlu skončil jen na boční konstrukci.
     
    21:28
    Denisa Habartová našla dlouhou přihrávkou "za bukem" Hanu Haasovou, ta z pravé strany najížděla na gólmanku úplně sama. Dlouhou kličkou se jí roztáhla, ale pak už měla na zádech obránkyni, a tak nedokázala zakončit!
    21:28 Haasová roztáhla brankářu, ale puk do branky nedostala
     
    22:24
    Úplně nejlepší možnou variantu nyní zvolila Gabriela Hrubanová. V situaci jedna na jednu vypálila ke druhé tyčce, nicméně Aholaová byla pozorná.
     
    23:27
    Anna Kalová vjela na led ze střídačky a u mantinelu hned dala před svou strážkyni tělo, takže s pukem mohla v klidu vyjet pryč.
     
    23:40
    První formace však následně poslala kotouč na zakázané uvolnění.
     
    24:04
    Finky teď posílají zajímavé kotouče od zadního mantinelu a bránící Češky s tím měly značné potíže. Jednu střelu naštěstí zastavila Pejšová, druhé Fince pak chyběly centimetry, aby se k puku dostala.
     
    24:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Finky se i potřetí v zápase ujímají vedení. Jejich sestava už odjížděla střídat, tak na sebe celou situaci vzala EMILIA VESAOVÁ. Z pravé strany vyslala přesnou a rychlou střelu na vzdálenější tyčku a protože Pejšová máchla svou lapačkou naprázdno, kotouč jí právě o tyčku cinkl za záda – 2:3. Asistence: Heta Seikkulaová, Kiia Nousiainenová.
    24:44 VESAOVÁ - 2:3
     
    25:36
    Škoda, podobně jako první gól byl i tenhle z kategorie zbytečných, ale jedeme dál. Český tým se nyní dostal do ofsajdu, což aspoň signalizuje jeho aktivitu.
     
    26:03
    Jenna Kailaová dobruslila dlouhé nahození, takže zrušila icing. Finky teď využívají fyzickou převahu k nebezpečné rotaci v našem pásmu.
     
    27:05
    Andrea Trnková se postavila kličkující Fince do cesty a může být ráda, že to neskončilo zraněním kolene nebo vyloučením. Český tým se úporně brání.
     
    27:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, dlouhý finský nápor si vybírá svou daň, přestože jsme už dostali puk z pásma. Třetí obrana byla na ledě tak dlouho, že když se kolem ní prohnalo finské duo, ani v nejmenším ho nestíhala dobruslit. Karjalainenová tak snadno poslala nabídku EMILII VESAOVÉ, která z první nedala Pejšové nárok – 2:4. Asistence: Ida Karjalainenová, Heli Allinenová.
    27:40 VESAOVÁ - 2:4
     
    28:59
    Hra se nyní přesunula do neutrální zóny, kde se dlouhé sekundy bojovalo o kotouč. Český tým nesmí ve druhé třetině, kdy to má na střídačku daleko, vymýšlet žádné složitosti.
     
    29:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav je už dávno zapomenut a v polovině utkání vedou Finky o tři góly. Vyhrály přetahovanou u mantinelu a Yli-Mäenpääová vyzvala na modré čáře HETU SEIKKKULAOVOU. Ta udělala dvě tempa k bráně a pak vyslala další přesnou i rychlou střelu do bližšího růžku – 2:5. Asistence. Jonna Yli-Mäenpääová, Reetta Valkjärviová.
    29:19 SEIKKULAOVÁ - 2:5
     
    30:27
    Hana Haasová s Patricií Škorpíkovou si vypracovaly přečíslení. Zakončovala ho druhá jmenovaná bekhendem do protipohybu, ale Aholaová zasáhla ramenem.
     
    31:27
    Chvíli se hrálo před finskou svatyní, teď už zase na druhé straně. Soupeřky nezasypávají naši klec nějakou salvou ran, ale umí si počkat na správný moment a v zakončení pak mají velkou kvalitu.
     
    32:40
    Naše hokejistky si vyzkoušejí první početní výhodu. Niina Koukkulaová (FIN) je vyloučena za držení.
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky přesilovku hned po 20 sekundách využívají a vracejí se zpátky do zápasu! Čajanová vybídla Hanzlíkovou, která prudce vystřelila a TEREZA MAZANCOVÁ ztečovala kotouč do protipohybu Aholaové, která už nestihla na změnu směru zareagovat – 3:5! Asistence: Adéla Hanzlíková, Sára Čajanová.
    33:00 MAZANCOVÁ - 3:5
     
    33:55
    Druhý český útok bojuje na polovině soupeřek, co z toho bude?
     
    34:15
    Byla z toho šance až ve chvíli, kdy na led skončila Bára Bartáková. Svou tradiční kličkou se na levé straně zbavila soupeřky a mohla vstřelit kontaktní gól, po ledě však Aholaovou nepřekonala!
     
    35:22
    Další zajímavá možnost. Marie Nowáková vrátila puk na modrou čáru Renatě Mudrákové, po jejíž skryté střele puk vypadl gólmance a motal se v brankovišti. Finky ho však odpálily do bezpečí.
     
    35:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Místo kontaktní trefy hráčky Suomi znovu odskakují na rozdíl tří branek. Pejšová jim nejdřív chytla velkou šanci svým umem, pak dvě dorážky štěstím, ale napočtvrté už nestačila. IDA KARJALAINENOVÁ pod tělem obránkyně i gólmanky dorazila puk do odkryté sítě – 3:6. Asistence: Emilia Vesaová, Kiia Nousiainenová.
    35:48 KARJALAINENOVÁ - 3:6
     
    36:55
    Finky se zbavily protihráček ve středním pásmu a jely dvě na nikoho. Koukkulaová však zřejmě nezakončila zdaleka tak, jak chtěla, a Pejšová zasáhla.
    36:55 Pejšová zvládla přečíslení
     
    37:21
    Na druhé straně zabojovala u zadního mantinelu Hana Haasová. Aholaová si blížší tyčku pohlídala, proto se skóre nemění.
     
    37:45
    Haasová pak uháněla dopředu po pravé straně, jenže v postoji gólmanky místo nenašla. Ve finském protiútoku se puk dostal na střídačku a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    38:24
    Po ráně Viktorie Chladové se kotouč vykutálel mimo, Zuzana Černá pak hledala některou ze spoluhráček před bránou.
     
    38:52
    Uf! Karjalainenová uháněla za českou obranu a najížěla jí Vesaová, ale Zuzana Černá teď perfektně lehla do přihrávky a svým tělem ji vyrazila do rohu pásma.
     
    39:25
    Češky ještě sympaticky forčekují a pokoušejí se dát gól do šatny, jmenovitě je to čtvrtá formace.
     
    39:44
    Její střídání končí ofsajdem, to nás nemusí extra mrzet. Dobrá práce, od takových malých věcí startuje celý výkon.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Navzdory jasnému skóre po druhé třetině nemůžu říct, že by pro nás zápas nebyl hratelný. Ve střelbě jsou ale Finky o dost zručnější (to není žádná novinka) a jejich věková a fyzická převaha se při dlouhých střídačkách v této části promítla do tlaku a nebezpečných akcí.

    Současně musím zmínit, že ve finském týmu vyčnívá skvělá dvojice Emilia Vesaová – Ida Karjalainenová. Pokud Češky dohrají zápas tak, jak bojovaly posledních deset minut, pak si klidně zaslouži i pochvalu.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:29.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 10 (17)
    Finsko U23 – 11 (20)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Tereza Mazancová si na přihrávku Vaněčkové najela v několikametrovém ofsajdu a můžeme být rádi, že není posouzen jako úmyslný.
     
    40:12
    Teď už Eliška Vaněčková poslala kotouč na zcela zbytečné zakázané uvolnění. To jsou detaily, které naopak výsledek odklánějí od českého týmu.
     
    41:22
    Napadající Finky bojovaly o kotouč u pravé tyčky české svatyně, tu si Julie Pejšová v pohodě pohlídala.
     
    41:56
    Zákrok Zuzany Černé (CZE) sice někdo ze střídačky či hlediště hlasitě ocenil, ale rozhodčí ho oceňuje dvěma minutami za hru tělem. Třetí oslabení českého týmu.
     
    42:32
    Viděli jsme první oslabení, v němž český tým neinkasoval. Proč minulý čas? Po hákování Idy Karjalainenové (FIN) se totiž bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    43:31
    Na kotouči se prozatím drží spíš Finky, ale víc prostoru na ledě nedokáže nikdo využít.
     
    44:12
    Češky jsou kompletní. Čajanová udržela puk v útočném pásmu, potom od modré čáry střílela Chladová a před brankou se o teč marně pokoušela Mazancová.
     
    44:31
    Po kotouči se ještě natahovala Anna Kalová, ale brankářka Aholaová ho před ní přece jen zvládla přikrýt a přerušit hru.
     
    45:04
    Také výběr Suomi je už kompletní. Češky se provinily dalším zakázaným uvolněním, na druhé straně si dnes tento prohřešek nevybavuji.
     
    45:42
    Při schovaném pokusu od modré čáry Pejšová jen svěsila ruce. O chvíli později naopak parádním semaforem zastavila nebezpečnou finskou střelu poté, co její obránkyně před střelkyní jen couvala.
    45:42 Pejšová předvedla parádní semafor
     
    46:26
    Po dalším icingu Finky vyhrály buly a poslaly puk do ohně. Po vysokém obloučku se motal před brankovou čarou, ale Pejšová a spol. ho nakonec nějak odpravily pryč!
     
    47:15
    Adéla Hanzlíková vyjela z obranné pozice a zabojovala o kotouč. Ten nakonec skutečně i získala, jen škoda, že s ním pak nezkusila jet i dopředu. Místo na to měla.
     
    47:38
    Kiia Nousiainenová (FIN) za svou brankou doslova zalehla Lucii Eignerovou a odchází pykat za nedovolené bránění.
     
    48:51
    Český tým se neudržel v pásmu a od té doby jen bojuje o kotouč proti napadajícím soupeřkám.
     
    49:08
    Stále se nám v přesilovce nedaří, teď se Karjalainenová sama vystavila do ofsajdu a můžeme to ještě zkusit.
     
    49:36
    Čajanová zakombinovala s Hanzlíkovou, ta potom zkusila štěstí od modré čáry, ale Aholaová zasáhla pravým betonem.
     
    49:52
    To byla pohříchu jediná česká střela v přesilové hře, která je teď už minulostí.
     
    50:13
    Finské duo se zase dostalo za českou obranu. Vesaová to vzala na sebe, čekala, až jí Pejšová udělá místo u první tyčky, jenže to se nestalo.
     
    50:42
    Hana Haasová se vydala dopředu po pravé straně, Finka jí však odpálila kotouč z hokejky tak, že dojel přímo k Aholaové.
     
    51:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Strašlivá ledabylost v české rozehrávce přihrála Finkám sedmý gól. Anniina Kaitalaová dostala od naší obránkyně dáreček a potom vybídla JENNU KAILAOVOU, která sama před Pejšovou nezaváhala a rozvlnila síť – 3:7. Asistence: Anniina Kaitalaová.
    51:16 KAILAOVÁ - 3:7
     
    52:16
    Ještě štěstí, že v rychlém protiútoku netrefily dvě Finky kotouč na kruzích, a Češky se tak osvobozují.
     
    52:53
    Čajanová zkusila prudkým pasem z rohu pásma najít Mazancovou, ale bylo do opravdu příliš těžké na zakončení.
     
    53:19
    Sára Čajanová si ještě protáhla střídání a využila Patricii Škorpíkovou coby kužel, o který si narazila ve středním pásmu. Z levé strany pak mířila pod břevno, ale branku přestřelila.
     
    53:48
    Snadný zákrok lapačkou pro Julii Pejšovou, vhazuje se po její pravé ruce.
     
    54:25
    Už už to vypadalo v podání Barbory Bartákové zajímavě, zase se po levé straně natlačila dopředu, jenže i vlivem finského bloku byla její střela velmi nedůrazná.
     
    55:05
    Po zakázaném uvolnění se naše gólmanka občerství a znovu bude muset dávat pozor.
     
    55:43
    Finský územní nápor teď nepřinesl zajímavější vyústění, spíš jen rutinní zákrok pro Julii Pejšovou.
     
    55:49
    A po vhazování přilétla k naší brance další navštívenka od modré čáry.
     
    56:16
    Bekhendové nahození Terezy Mazancové z uctivé vzdálenosti nezkrotila Aholaová úplně dobře, ale nakonec puk přece jen schovala pod lapačku.
     
    56:50
    Jenna Kailaová mohla přidat druhou trefu v této třetině, projela po volné pravé straně, pak jí ale naštěstí sklouzl puk z čepele a Pejšová zasáhla betonem.
    56:50 Kailaové v rozhodující chvilku sjel puk z hole
     
    57:37
    K pěknému slalomu nyní našlápla Essi Jakková, až na poslední chvíli česká pětice její snahy zastavila. A především nabídku na volnou spoluhráčku před brankou.
     
    58:11
    Po zadovce Horákové se před brankou natahovala po puku Haasová, leč bez úspěchu.
     
    58:35
    Naopak, z rotace v českém rohu krásně vyjela finská kapitánka Nousiainenová a česká brankářka musela podržet aktuální stav.
     
    59:08
    Bartáková nahodila puk do útočné třetiny, spoluhráčky ještě střídaly, takže zkusíme kotouč vybojovat znovu.
     
    59:31
    Finky si však v rozehrávce počínaly suverénně a ještě si zahrají poslední přesilovou hru. Gabriela Hrubanová (CZE) je vyloučena za naražení zezadu na 2 + 10 minut, menší trest odpyká Lucie Eignerová.
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, tak po těžkém obědě přichází aspoň lahodná sladká tečka! Každá radost se počítá a když je ve vlastním oslabení a ještě znamená hattrick, tak potěší trojnásob. Sára Čajanová vybojovala puk pro TEREZU MAZANCOVOU, která před Aholaovou zpomalila a pak jí další bekhendovou kličku pověsila nádherně pod břevno! Třetí gól naší útočnice mírní porážku na 4:7. Asistence: Sára Čajanová.
    59:57 MAZANCOVÁ - 4:7
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Adéla Hanzlíková a Ida Karjalainenová. Můžeme s tím jedině souhlasit. 22letá finská útočnice nám dělala celý zápas problémy a o pět let mladší česká obránkyně je už stabilním pilířem juniorské reprezentace, navíc přispívá i gólově. Samozřejmě by si cenu zasloužila i autorka hattricku Tereza Mazancová.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 5 (22)
    Finsko U23 – 14 (34)
     
    Ve třetí třetině už neměly české juniorky sílu na to, aby s výsledkem něco udělaly. Výsledný tříbrankový rozdíl se zrodil v části druhé. Starší Finky vyhrály po zásluze, nicméně v možnostech našeho týmu je rozhodně i lepší výkon.

    Doufejme, že nám ho předvedou zítra, kdy od 13 hodin SELČ vyzvou tentokrát finské vrstevnice. A že to samozřejmě bude nejen lepší výkon, ale i výsledek. Pro dnešek se s vámi loučím, zítra se budu těšit zase na shledanou. (15:07:38)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Mazancová (Čajanová), 15. Hanzlíková (Kalová), 33. Mazancová (Hanzlíková, Čajanová), 60. Mazancová (Čajanová) – 5. Yli-Mäenpääová (Valkjärviová, Koukkulaová), 14. Nousiainenová (Karjalainenová, Tohilaová), 25. Vesaová (Seikkulaová, Nousiainenová), 28. Vesaová (Karjalainenová, Allinenová), 30. Seikkulaová (Yli-Mäenpääová, Valkjärviová), 36. Karjalainenová (Vesaová, Nousiainenová), 52. Kailaová (Kaitalaová)


    Česko: J. Pejšová (Hřívová) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, G. Horáková, Z. Černá, Chladová, Machková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.
    Finsko U23: Aholaová (Jaskariová) – Ukkolaová, Tohilaová, Allinenová (A), Seikkulaová, Hietaharjuová, Rouhiainenová – Vesaová, Nousiainenová (C), Karjalainenová – Koukkulaová, Yli-Mäenpääová, Valjkärviová – Kailaová, Kemppainenová, Kaitalaová (A) – Jaaková, Mäkeläová, Ruuskanenová. Trenérka: Saara Niemiová.

    Rozhodčí: Tauriainenová, Saarimäkiová – Palolaová, Maijalaová (všechny FIN).
    bahis siteleri