Třinec – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:7 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 6:5 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:5 (1:2, 2:2, 3:1)
Mountfield HK
Neděle 06.10.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:07:32)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni na hostující straně Tomáš Vincour, na domácí pak František Lukeš.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 156 diváků.
     
    Střely na branku: 29 – 29
     
    Je dobojováno. I třetí třetina nabídla přestřelku. Hosté dvakrát vedli a domácí zase dvakrát srovnali. A když už to vypadalo, že zápas dojde do prodloužení, strhli Litvínovští vedení zase na svou stranu, když v závaru před brankou hostů trefil tři body v přesilové hře Richard Jarůšek. Domácí si už jednobrankový náskok pohlídali a slaví tak druhou výhru v sezóně. Hosté odjedou zklamaní. Sahali minimálně po bodu, ale nakonec nezískali žádný.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Verva nepouští hosty do žádného zakončení, drží kotouč ve své moci a už pomalu odpočítává poslední vteřiny, troufám si napsat, zápasu.
     
    59:41
    Nyní už je ale Mazanec znovu na střídačce a znovu hosté hrají power-play.
     
    59:38
    Už je ale zase zpátky, protože se vhazuje před hradeckou klecí.
     
    59:31
    Mazanec je na střídačce a hosté hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    59:08
    Domácí mají puk ve své moci a zatím nepouštějí Mountfield k odvolání brankáře. Navíc se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Mazance.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:37 Richard JARŮŠEK - 6:5
     
    57:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá první přesilovou hru v sezóně a strhává vedení na svou stranu. Před Mazancem vznikla po jeho zákroku obrovská skrumáž a na něho šly další střely. Tu další odraženou už ale neměl pod kontrolou. Z otočky totiž vystřelil RICHARD JARŮŠEK a trefil se k bližší tyči – 5:4. Asistence: Martin Hanzl a Jan Myšák.
     
    56:37
    Hosté se hned po vhazování ve vlastním pásmu dostali k puku a vyhodili ho až před domácí klec. Verva tak zakládá další akci od svého brankáře.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., hákování).
     
    56:09
    Jakub Petružálek si sjel blíže Mazancovi, ten proti jeho pokus vytáhl další zákrok a i on přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    55:07
    Kašpar se však před brankou hostů neprosadil a puk má Rosandić a vyváží ho pryč z obranného pásma.
     
    54:50
    Od vlastní branky zakládají další akci domácí hráči a míří před hostující branku.
     
    54:41
    Nedomlel nahodil puk před branku domácích a Honzík musel zastavit hru, když puk ukryl pod lapačku. Vhazovat se bude před jeho brankou, ale ještě následuje komerční přestávka.
     
    53:04
    Viktor Hübl pálil na branku Mountfieldu a ramenem jeho pokus srazil do bezpečí Marek Mazanec. Podržel tak svůj tým, který nyní míří dopředu.
     
    52:02
    Kašparovu přihrávku zastavil Petr Koukal a po zisku kotouče se hosté chtěli dostat před domácí branku. Ale ve středním pásmu přišli o puk a Verva se vrátila zpět.
     
    51:32
    Stále je stav vyrovnaný, ani jeden tým nechce udělat chybu, která by ho v druhé části třetí třetiny mohla stát bodový zisk. Teď už se hraje v menším tempu, než tomu bylo doposud.
     
    50:58
    Viktor Hübl objel soupeřovu branku, poslal puk před ní, ale tam ho zachytila obrana hostů, která okamžitě posílá puk do středního pásma.
     
    49:27
    Za brankou domácích vznikl souboj o kotouč, který nakonec vyhrál Adam Kubík. Ale před Honzíkem nakonec vůbec nevystřelil.
     
    48:51
    Také Karel Kubát právě naskočil na ledovou plochu a i domácí Litvínov je už kompletní.
     
    48:05
    Smoleňák dostal puk na hokejku v pásmu Hradce a zavezl ho až před branku Davida Honzíka. Mountfield tak roztáčí přesilovkovou akci.
     
    47:31
    Koukal je na ledě. Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    46:58
    Jiří Říha zavezl puk do útočného pásma, kde poté Verva chvíli kombinovala, ale její tažení bylo neúspěšné. Hosté hned na to pak otáčejí hru na druhou stranu.
     
    46:51
    Síly na ledě se srovnaly. Kubát dostává dvě minuty za držení a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Koukal – 2 min., vysoká hůl).
    44:54 Ondřej JURČÍK - 5:5
     
    44:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Domácí hned po velké hostující šanci šli do rychlého protiútoku a srovnávají stav. Filip Helt objel Mazancovu klec a naservíroval přihrávku do mezikruží, odkud pálil ONDŘEJ JURČÍK a a mířil přesně – 5:5. Asistence: Filip Helt a Jiří Říha.
     
    44:21
    Aleš Jergl dostal nabito od Adama Kubíka, z pravé strany ale nedokázal dostat puk do hostující branky.
     
    42:54
    Na modré čáře pálil Adam Jánošík, jeho dělovka však skončila na obraně a poté i na brankáři Mazancovi. Ten raději přerušuje hru.
    41:29 Adam KUBÍK - 4:5
     
    41:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Moc dlouho se však Verva z vyrovnání neradovala. Hostům se povedlo okamžitě odpovědět a znovu vedou. Hosté nejprve trefili tyčku, puk se poté proskákal až na pravou stranu, kde ho do odkryté sítě sklepl ADAM KUBÍK – 4:5. Bez asistence.
    40:32 Adam JÁNOŠÍK - 4:4
     
    40:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči hned v první minutě třetí třetiny vyrovnávají a mažou svou ztrátu. Lukeš našel u modré čáry ADAMA JÁNOŠÍKA, který poté propálil Marka Mazance – 4:4. Asistence: František Lukeš.
     
    40:19
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 19 – 17
     
    Také druhá třetina je minulostí a nabídla nám čtyři branky. Nejprve se Vervě podařilo vyrovnat a následně i duel otočit na svou stranu. Litvínov tedy vedl 3:2. Jenže pak přišly chvíle hostů, kterým se také povedlo srovnat a záhy i strhnout vedení na svou stranu. Stejně tak jako po první třetině, i poté druhé vede Mountfield o jednu branku. Zápas není rozhodnut a čeká nás tak zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:22.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Hosté zavezli puk do útočného pásma a ve vlastním oslabení tak drželi kotouč co nejdále od své branky a už se nic nestane.
     
    39:33
    Mezi kruhy číhal na přihrávku Viktor Hübl, ale ten se ke střele nedostal. Chvíli na to pak hosté vyhazují puk až před branku Davida Honzíka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:58
    Kubát nahodil puk před branku hostů, ale u něho byl dříve Marek Mazanec a dostal tak puk k sobě. Následně pak hru přerušil. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    38:32
    Myšák vyslal přihrávku na pravou stranu, kde byl připravený Martin Hanzl, ale Zámorský to vše vystihl a puk vypíchl.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., podrážení).
     
    38:16
    Závar před brankou hostů. Ovšem několik střel, které mířily na branku Mountfieldu, nedokázal nikdo z domácích propasírovat za Mazancova záda. Ve skrumáži před ním se tak nejlépe zorientoval právě hostující brankář.
     
    37:58
    Po ofsajdu hostů je hra přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu. Až ale po komerční pauze, která právě následuje.
     
    37:42
    Radovan Pavlík na opačném konci kluziště střílel na Davida Honzíka, ten si však připisuje další přesný zákrok, kterým tým podržel.
     
    37:11
    Karel Kubát si nabruslil k levé tyči Mazance, ale jeho přízemní pokus se do jeho branky nevešel.
     
    36:32
    Teď už zase útočí Verva. František Lukeš to zkusil před Mazancem, jeho pokus ale zastavil Tomáš Voráček, jenž pak poslal puk do středního pásma.
     
    35:58
    Radek Smoleňák poslal další zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru, ale nikoho tam nakonec neměl.
     
    35:05
    Cibulskis neudržel puk na modré čáře a do akce se pak vydali hráči Litvínova. Hanzl zamíchal kotoučem, ale trefit se mezi tři tyče nedokázal.
    33:26 Petr KOUKAL - 3:4
     
    33:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté zase otáčejí zápas a strhávají vedení na svou stranu. Radek Smoleňák od zadního mantinelu poslal zpětnou přihrávku, kterou jemně tečoval jeden z domácích, na PETRA KOUKALA, jenž umístil puk pod víko domácí klece a domácí tak budou zase týmem, který bude dohánět své manko – 3:4. Bez asistence.
     
    32:32
    Perret clonil před brankou domácích, ale nakonec se přihrávky nedočkal. Následně pak střílel Petr Koukal, ale jeho pokus byl sražen mimo.
     
    31:59
    Adam Jánošík nahodil kotouč před branku hostů, kde ho ale zastavil Nedomlel. Obrana hostů tak otáčí hru opět do teritoria domácího Litvínova.
    31:05 Tomáš VINCOUR - 3:3
     
    31:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu je vyrovnáno a opět u toho byl TOMÁŠ VINCOUR. Ten na pravém kruhu napřáhl ke střele a trefil se k protější tyči. Honzík tak byl bez šance na zákrok a začíná se zase od začátku – 3:3. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    31:00
    Litvínov je v plném počtu.
     
    30:15
    David Honzík si nyní připsal další těžký a úspěšný zákrok, když zlikvidoval střelu z pravé strany od Rudolfa Červeného. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    29:38
    Aleš Jergl se napřáhl na levém kruhu a nebyla to vůbec špatná střela. Skončila ale pouze na zadním mantinelu. Nicméně hosté nadále svírají Litvínov v jeho pásmu.
     
    29:23
    Radek Smoleňák dorážel před Honzíkem svou vlastní střelu, ale tu brankář Litvínova pokryl a raději pak přerušil hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    29:00
    Ovšem ne na příliš dlouho. Dalším hráčem domácích, který jde na trestnou lavici, je Ondřej Jurčík, který se dopustil hákováním.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., hákování).
     
    28:58
    Verva je už v plném počtu.
     
    28:19
    Domácí získali puk a okamžitě ho poslali až před branku hostů. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    27:50
    Jergl číhal u pravé tyče, kam šel puk od Radka Smoleňáka, ale před částečně odkrytou klecí pouze promáchl.
     
    27:07
    První přesilovka pro Mountfield, jenž má šanci dostat se k vyrovnání. Hradečtí už jsou nastěhováni v pásmu Litvínova a kombinují před Davidem Honzíkem.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Filip Helt – 2 min., držení).
     
    26:29
    Domácí drží puk v útočném pásmu, ale ještě nevystřelili. Chvilku po tom už získali kotouč hosté a zavezli ho před branku Davida Honzíka.
     
    25:55
    A další šance Litvínova, který notně ožil a prahl po další trefě, avšak Marek Mazanec předvedl další přesný zákrok a přerušil hru. Následuje také komerční přestávka.
    25:14 František LUKEŠ - 3:2
     
    25:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hráči litvínovské Vervy jdou podruhé v utkání do vedení. Dobře to udělal Lukáš Kašpar, který zpoza hostující klece poslal přihrávku před branku, kde z první vystřelil FRANTIŠEK LUKEŠ a v Mazancově síti vymetl všechny pavučiny – 3:2. Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    24:55
    Nepřesná rozehrávka Litvínova a puk je mimo hrací plochu. Hra je tedy přerušena a bude se vhazovat v pásmu hradeckého Mountfieldu.
     
    23:27
    Verva je tedy zpátky ve hře a nyní to zkusila znovu v pásmu soupeře, avšak hosté z Mountfieldu dostali puk do své moci a zamířili s ním do útočného pásma.
    22:26 Viktor HÜBL - 2:2
     
    22:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno. Verva šla do přečíslení tři na jednoho a je z toho gól. František Lukeš viděl na levém kruhu volného VIKTORA HÜBLA, který poté svižnou střelou propálil Marka Mazance – 2:2. Asistence: František Lukeš.
     
    21:34
    Domácí před brankou Hradce nevymysleli nic a hosté pak otočili hru na opačnou stranu. Ale Filip Pavlík, jenž nahodil puk před branku domácích, kde byla obrana Vervy.
     
    20:53
    Cibulskis chtěl puk poslat před branku domácích, u modré čáry byl ale rychlejší Martin Hanzl, který mu ho vypíchl a šel s ním do útočného pásma.
     
    20:38
    Lukáš Kašpar dostal puk před branku soupeře, kde byl rychlejší Marek Mazanec a poté puk přikryl a přerušil hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    První třetina je minulostí. V ní se v páté minutě dostali do vedení hráči Litvínova, když Martin Hanzl poslal bekhendovou žabkou puk do Mazancovy klece. V desáté minutě pak bylo vyrovnání zásluhou Tomáše Vincoura a začínalo se znovu od začátku. O dvě minuty později pak skóroval Jordann Perret a hosté šli do vedení. To jim vydrželo až do sirény, která ukončila první třetinu. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:30.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Střela domácího Viktora Hübla skončila na obraně hostů a ti se tak ještě dostali na kotouč. Spíše se ale v této části hry už nic nestane.
     
    19:37
    Zakázané uvolnění ještě stěhuje hru před Marka Mazance, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:50
    I hostující akce byla neúspěšná, stejně tak jako ta další domácí Vervy. V závěru první třetiny je tak hra na obou stranách neučesaná.
     
    17:39
    Hübl vybojoval u modré čáry puk a dovezl ho na druhou stranu. Domácí souhra ale opět vázla a Litvínovští ztratili puk. K němu se opět dostali hosté a spěchají před branku Davida Honzíka.
     
    17:12
    Jan Myšák se nedostal ke střele, když ho o puk připravil Daniel Rákos. Na druhé straně se rodila akce Hradce, avšak hosty zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    16:31
    Netradičně od modré čáry střílel František Lukeš, ale jeho pokus skončil jen na obraně hostů. Ti poté puk vyhodili do středního pásma a odešli střídat.
     
    14:51
    Radovan Pavlík je na ledové ploše a hosté jsou tak v plném počtu.
     
    14:29
    Kombinace Litvínova zatím nepřinesla střelu, která by mohla znamenat vyrovnání. Nicméně Verva se i nadále udržela v útočné třetině.
     
    13:54
    Hosté se zatím v oslabení velmi dobře brání, domácí nyní zahrozili před Mazancem, ale obrana Mountfieldu poslala puk až před branku Davida Honzíka.
     
    12:51
    Richard Jarůšek se dostal do zajímavé šance, sice branku hostů netrefil, ale hosté se na něm dopustili faulu a jako první si přesilovou hru zahraje Verva.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radovan Pavlík – 2 min., hákování).
     
    11:38
    Nyní jsou to domácí hráči, kteří musejí dohánět jednobrankové manko.
    11:37 Jordann PERRET - 1:2
     
    11:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hned na to ujeli hosté a jdou poprvé v utkání do vedení. Z levé strany dostal přihrávku na pravou stranu JORDANN PERRET a sklepl kotouč do částečně odkryté Honzíkovy branky – 1:2. Asistence: Daniel Rákos.
     
    10:53
    Michal Trávníček nahrával kotouč do mezikruží, kde si rychle ze střídačky sjel Jan Myšák, ale nakonec tato souhra kýžené ovoce v podobě vedoucí branky nepřinesla.
    09:57 Tomáš VINCOUR - 1:1
     
    09:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na konci desáté minuty je v Litvínově vyrovnáno. Střela Radovana Pavlíka z levé strany odskočila od Honzíka a puk, který se dostal před jeho brankoviště, poslal do odkryté branky TOMÁŠ VINCOUR – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Radovan Pavlík a Lukáš Cingel.
     
    08:31
    Petr Koukal pálil z hranice levého kruhu a jeho dělovka skončila na zadním mantinelu, který jenom zaduněl.
     
    07:58
    Jordann Perret se natlačil k pravé tyči Davida Honzíka, ten se však stihl přesunout a místo mezi betonem a tyčí pokryl. Pokus Perreta se tak neujal.
     
    07:45
    Nyní ale museli, dopustili se totiž zakázaného uvolnění a hra se přestěhovala před branku Marka Mazance, kde se za chvíli bude vhazovat. Litvínovští tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    07:24
    Domácí hokejisty úvodní branka nakopla a i nyní se dostávali do akce. Hosté však znovu zamkli dveře před útočnou modrou čárou a do vlastního teritoria Vervu nepustili.
     
    07:06
    Následuje komerční přestávka.
     
    07:06
    Filip Pavlík, někdejší hráč Litvínova, který s Vervou získal titul, nyní na opačné straně barikády ujel do prostoru mezi kruhy, jeho svižná střela však končí pouze na pozorném Davidu Honzíkovi.
     
    06:14
    František Gerhát měl náznak úniku, s kotoučem se vydal směrem dopředu, ale obránce hostů Nedomlel ho dojel a o puk připravil. Verva se tak stahuje zpět do obrany, neboť hosté jdou útočit.
     
    05:05
    Filip Helt podržel útočné pásmo a před hostující klec mu najížděl Ščotka, ovšem ten byl pohlídán precizní obranou Mountfieldu a hosté poté okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
    04:31 Martin HANZL - 1:0
     
    04:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. Jakub Petružálek proskočil kolem hostujícího hráče a podél pravého mantinelu jel v tandemu s MARTINEM HANZLEM. Tomu poté předložil přihrávku do předbrankového prostoru, kde puk za Mazancova záda uklidil druhý jmenovaný bekhendovou žabkou – 1:0. Asistence: Jakub Petružálek a Lukáš Doudera.
     
    03:42
    Po delší době se ke střele dostali domácí hokejisté a kotouč do své moci dostal Marek Mazanec. I ten jako před malou chvílí Honzík, přerušuje hru.
     
    02:55
    Po střele z pravého kruhu zasáhl David Honzík, který je od úvodních minut rozhodně zaměstnanějším brankářem než hostující Marek Mazanec a znovu nechal hru zastavit.
     
    02:20
    Matěj Chalupa měl puk na hokejce, ale domácí hráč ho neustále otravoval a poté se hosté nedostali do žádného zakončení.
     
    01:26
    Od modré čáry poslal puk před branku Vervy jeden z obránců Hradce, ale kotouč skončil u zadního hrazení. Tam si ho převzali domácí hráči a znovu jdou před Mazance.
     
    00:58
    Už jsou to ale zase hráči hradeckého Mountfieldu, kteří se dostali do teritoria Litvínova a operují před Honzíkovou brankou.
     
    00:47
    Nahození Lukáše Kašpara nakonec končí v lapačce Marka Mazance a ten proti dotěrným domácím hráčům raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    00:13
    U kotouče jsou hosté a už se nastěhovali do útočného pásma, ale zatím se ke střele před Davidem Honzíkem nedostali. Verva pak rychle otáčí hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Před utkáním je uctěna minutou ticha památka v úterý zesnulého legendárního zpěváka Karla Gotta. Litvínovským stadionem zní píseň Zvonky štěstí, kterou před lety nazpíval s Darou Rolincovou. Čest jeho památce.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Zygmunt.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Červený (A), Koukal, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – M. Chalupa, Kubík, Jergl – Perret, Rákos, Paulovič.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Gerát, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Severočeši mají na svém kontě stále jen jednu výhru
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče loňských vzájemných duelů, tak jednou se z výhry radovala Verva Litvínov, třikrát pak Mountfield. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.

    Litvínov – Mountfield HK 2:1
    Mountfield HK – Litvínov 3:2
    Litvínov – Mountfield HK 1:2
    Mountfield HK – Litvínov 4:1
     
    Mountfield HK

    To hosté z královéhradeckého Mountfieldu jsou na tom podstatě lépe a mají tak sezónu rozhodně lépe rozjetou, než jejich dnešní soupeř ze severu Čech. V tabulce se nacházejí na osmém místě s dvanácti body. Ty si připsali za čtyři výhry a třikrát odešli z ledu jako poražený tým. Mountfield dokázal zvítězit nad Kladnem, Plzní, Pardubicemi a pražskou Spartou. Třikrát pak prohrál s Libercem, Třincem a Kometou Brno. Poslední dva duely tak hráčům Mountfieldu nevyšly a rádi by znovu bodovali. Na ledě litvínovské Vervy tak svedou bitvu o důležité body do tabulky a uvidíme, kdo z ní vzejde jako vítěz. V utkání budou favoritem a teprve samotné klání naznačí, zda tuto roli hosté naplní. Čeká nás další zajímavý zápas v rámci české nejvyšší soutěže, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Radek Smoleňák – 9 bodů (5+4)
    Aleš Jergl – 4 body (3+1)
    Filip Pavlík – 4 body (2+2)
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté po úvodní výhře nad Kometou Brno, kdy podali houževnatý výkon a slavili první tři body do tabulky, nedokázali na tento úspěch navázat a od té doby nezískali v dalších pěti utkáních ani bod. Postupně padli s Plzní, Pardubicemi, Třincem, Libercem a naposledy s Mladou Boleslaví. V tabulce se tak nacházejí na nelichotivém předposledním místě. Jsou třináctí před posledními Pardubicemi, které mají shodný počet bodů, ale horší skóre. Verva, pokud chce proklouznout na jaře do vyřazovacích bojů, měla by začít sbírat body, aby jí soupeři před ní ještě více bodově neutekli. Dnes se pokusí pětizápasovou šňůru proher přetrhnout, ale proti hradeckému Mountfieldu to zrovna nebude nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 3 body (1+2)
    Richard Jarůšek – 3 body (0+3)
    Viktor Hübl – 2 body (2+0)
     
    Hezký nedělní večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu osmé kolo této nejvyšší soutěže, která už je v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Mountfield HK.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. M. Hanzl (Petružálek, L. Doudera), 23. V. Hübl (F. Lukeš), 26. F. Lukeš (Kašpar), 41. Jánošík (F. Lukeš), 45. Jurčík (Helt, J. Říha), 58. Jarůšek (M. Hanzl, Myšák) – 10. Vincour (R. Pavlík, Cingel), 12. Perret (Rákos), 32. Vincour (Cibulskis), 34. Koukal, 42. Kubík


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Zygmunt.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Červený (A), Koukal, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – M. Chalupa, Kubík, Jergl – Perret, Rákos, Paulovič.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Gerát, Hynek

    Diváci: 4 156
    thejrc.org