Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Česko
Pátek 13.12.2019, 13:00 • Vierumäki Sport Institute • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Dozněla švýcarská hymna na počest vítězek tohoto utkání a to je z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (14:59:17)
     
    Střely na branku: 13 – 20
     
    Nejlepší hráčkou na české straně byla vyhlášena Tereza Mazancová, na té švýcarské pak Emma Ingoldová.
     
    Je dobojováno. Češky v prvním duelu na turnaji čtyř zemí ve finském Vierumäki nestačily na stejně staré Švýcarky, které uhájily vedení 3:1 až do konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Švýcarky pak vyhodily puk až před prázdnou českou klec a jelikož jsou ještě stále v oslabení, není to zakázané uvolnění a soupeřky tak nemají už šanci ohrozit branku Wagnerové.
     
    59:47
    Wagnerová zakročila proti střele zblízka a přikrytím kotouče lapačkou pak přerušila hru. Třináct vteřiny před koncem třetí třetiny se ještě bude vhazovat před její brankou.
     
    59:32
    Češky pak zatáhly kotouč před branku Wagnerové, ale už jim moc času na korekci skóre nezbývá. Navíc se švýcarský celek velmi dobře brání.
     
    58:26
    Švýcarky sice zachytily kotouč, ale nedostaly ho pryč z pásma. Povedlo se to až o chvilku později, a to se už osvobozují.
     
    58:08
    Švejdová je na střídačce, český tým to zkouší se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:08
    Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    58:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Timea Messerliová – 2 min., krosček).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:28
    Nyní sledujeme pasáž hry, kdy se rodí nepřesnosti na obou stranách. Oproti českému týmu to ale tomu švýcarskému spíše nevadí.
     
    56:49
    Na druhé straně překazily švýcarské hráčky další akci Češkám, které se tak díky tomu nedostaly do žádného zakončení před Wagnerovou.
     
    55:49
    Viktorie Švejdová lapila pokus švýcarské hráčky a přerušila hru. Bude se vhazovat po její levé ruce a Švýcarky tak ještě v útočném pásmu zůstanou.
     
    55:38
    Zakázané uvolnění českého týmu.
     
    54:45
    Něco málo přes pět minut se ještě bude hrát ve třetí třetině a český tým stále ztrácí dva góly. Nyní se snaží o kontaktní gól, který ale stále nepřichází.
     
    53:45
    A následně i v plném počtu.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Stuckiová (Merzová), 27. Harjuová (Buchiová), 34. Buchiová (Surdezová) – 37. Mazancová


    Švýcarsko: Wagnerová (Spiesová) – Bachmannová N., Montalbettová, Polettiová (A), Gaberellová, Martiová, Messerliová, Gianolaová (C), Stuckiová – Salzgeberová, Bessonová, Staubová – Thalmannová, Ingoldová, Bachmannová S. – Harjuová (A), Buchiová, Surdezová – Merzová, Freyová, Baechlerová
    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Horáková, Vávrová, Chladová, Václavková – Mazancová (A), Kalová, Pejšová D. – Sýkorová, Škorpíková (C), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Kafková, Černá, Machková

    Rozhodčí: Nurmiová, Ketonenová – Raitalaová, Anttilaová
    ocianews.com