Liverpool – Watford 2:0 (kon.) | Burnley – Newcastle 1:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
Leicester – Norwich 1:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Aston Villa 2:0 (kon.) | Southampton – West Ham 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Watford FC
Sobota 14.12.2019, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou. (15:27:56)
     
    Je dobojováno a Liverpool si připisuje velice důležité vítězství. Proti poslednímu celku z Watfordu to domácí neměli vůbec lehké a v defenzívě měli často veliké štěstí. Nakonec rozhodly dvě branky Mohameda Salaha, který vystřelil tři body a šestnácté vítězství v letošním ročníku Premier League. Hornets se naopak nadále drží na posledním fleku anglické nejvyšší soutěže.

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 8:6.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Pro hattrick si šel Mohamed Salah, který dostal přihrávku na pravé křídlo a šel do vápna. Zakončení levačkou skončilo na Fosterovi, ale vše to bylo v ofsajdové pozici.
     
    90+4
    The Reds dohrávají utkání na vlastní polovině a nikam se moc neženou. Ještě se ale bude hrát něco navíc, protože pár chvilek trvala komunikace s VARem.
     
    90+3
    Sudí nakonec nastavili čtyři minuty nad rámec druhého poločasu i celého utkání. Anfieldem zní You never walk alone, fanoušci si fotbal užívají a radují se z velice cenného vítězství.
     
    90+2
    Opět se celá situace kontrolovala na videu přes VAR, ale nakonec to nyní dopadlo dobře pro domácí celek. Ten tak vede o dvě branky.
     
    90
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tato branka již platit bude a Liverpool potvrzuje tři body! Sadio Mané unikl po pravé straně a u penalty našel Origiho. Ten se možná lehce ukopl a u levé tyčky se patičkou prosadil MOHAMED SALAH!
     
    89
    Domácí to zkoušeli po pravém křídle, ale míč se nedostal k žádnému v červeném. Hra tak bude pokračovat odkopem od branky Fostera.
     
    88
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Abdoulaye Doucouré, přichází Domingos Quina.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Divock Origi.
     
    87
    Trent Alexander-Arnold nebyl se svým rohem na první tyčku přesný, Sadio Mané následně přijímal přihrávku, ale jen do ofsajdové pozice.
     
    86
    Hosté ale nic nevymysleli a nakonec se museli bránit. Will Hughes odhlavičkoval míč domácího celku ve vápně na rohový kop.
     
    85
    Gerard Deulofeu šel do útoku a pokoušel se objetí Alexandra-Arnolda. Ten jej ale dohrál tělem a Watford bude mít k dispozici výhodu přímého kopu. Dočkáme se vyrovnání?
     
    84
    Salah se dostal s míčem až do vápna, zblízka se mu ale zakončit nepovedlo. Hornets hned rozjeli protiakci a Abdoulaye Doucouré zakončoval zpoza vápna z voleje. Jeho placírka šla ovšem vysoko nad.
     
    83
    Po hlavičce obranných řad se k volnému míči dostal Ismaïla Sarr, který z první zakončoval jen těsně vedle levé tyčky. Drama tedy pokračuje.
     
    82
    U levé lajny nyní fauloval Trent Alexander-Arnold a hosté budou rozehrávat standardní situaci. Uvidíme, zda se povede Watfordu ohrozit branku Alissona.
     
    81
    Nechybělo mnoho a Gerard Deulofeu málem srovnal. Od levého praporku trefil tyčku, následně se pískal ofsajd. Reds si ale neuvěřitelně zahrávají.
     
    80
    Liverpool by potřeboval vstřelit ještě jednu branku a nyní si ho málem dal do vlastní branky. Virgil van Dijk dával malou domů a málem trefil vlastní branku, bude z toho nakonec jen roh!
     
    78
    Další situace vypadala nejdříve jako faul domácí obrany, nakonec se ale Andre Gray nacházel v ofsajdovém postavení. Pokračuje se rozehrávkou Reds.

    David Panuška

    Branky: 38. M. Salah (Mané), 90. M. Salah (Origi)

    Karty:   43. J. Henderson (LIV), 57. Milner (LIV) – 24. Hughes (WAT)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 8:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Milner – J. Henderson, Wijnaldum (59. Robertson) – Shaqiri (70. Oxlade-Chamberlain), Firmino (88. Origi), Mané – M. Salah.
    Náhradníci: Adrián – Robertson, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Origi, N. Williams.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Cathcart, Femenía, Kabasele – Doucouré (88. Quina), Capoue – Deulofeu, Hughes, Sarr – Deeney (75. A. Gray).
    Náhradníci: Gomes – Foulquier, C. Dawson, N. Chalobah, Quina, A. Gray, Success.
    thejrc.org