Black Angels – Liberec 2:11 (kon.) | Vítkovice – Česká Lípa 12:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Střešovice 15:1 (kon.)
Chodov – Pardubice 17:4 (kon.) | Královské Vinohrady – Ostrava 2:7 (kon.)
konec
Black Angels
2:11 (1:3, 1:1, 0:7)
FBC Liberec
Sobota 14.12.2019, 16:00 • UNYP Arena, Praha • Livesport Superliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (18:03:23)
     
    Statistické okénko:

    Střely: 15:32.
    Vyloučení: 3:0.
    Využití: 0:2.
    Hráči utkání: Jakub Boček (Black Angels) a Prokop Ferdan (Liberec).
     
    Dnešní zápas je u konce. Liberec vítězí nad Black Angels a připisuje si tři důležité body do superligové tabulky.

    První velkou šanci po vstupu do utkání měli jednoznačně domácí, Jan Hněvkovský ale nedokázal proměnit nařízené trestné střílení. To se pak Pražanům vymstilo, už v 8. minutě se radoval ze vstřelené branky Prokop Ferdan, když si v rychlostním souboji obešel svého obránce podél mantinelu a našel škvíru mezi bližší levou tyčí a Ondřejem Matiáškem. Pak se hostům sice podařilo po zmatku v severočeské obraně a parádní přihrávce Jakuba Bočka na volného Jakuba Renčína vyrovnat, zbytek prvního dějství dnešního zápasu byl ale jednoznačně v režii svěřenců Zdeňka Skružného. Prokop Ferdan se radoval ze vstřelené branky podruhé, když stál na konci zvládnuté přečíslení 3 na 1. Třetí liberecký gól přišel necelých pět minut před koncem první třetiny, když se štěstím procpal Radek Valeš míček až za záda Ondřeje Matiáška.

    Druhé dějství sobotního zápasu bylo na góly chudší než to první. Ve 24. minutě vstřelil kontaktní branku domácí Jan Pícha, když přesně pálil po přihrávce od Jakuba Bočka zpoza liberecké branky. Severočeská odpověď přišla takřka přesně o deset minut později, když po přihrávce od Petra Kološe dokázal Jakub Kopecký přetavit výhodu početní převahy ve čtvrtou střelenou branku. Domácí opět měli k dispozici trestné střílení, ale ani Jakub Renčín nedokázal překonat Jana Krále.

    Do závěrečné dvacetiminutovky vlétli hosté jako uragán. Postupně se trefil Prokop Ferdan, Jakub Kárník, Jakub Kopecký, Matěj Klucho, Radek Valeš, Jan Šoltys a nakonec i dvacet dva sekund před koncem Patrik Rozkovec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Nepřesná domácí střela končí v zámezí, v dnešním utkání toho už více neuvidíme!
    59:38 Patrik ROZKOVEC - 2:11
     
    59:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu další branku Liberce! Závar před domácí brankou dokázal přetavit ve střelenou branku PATRIK ROZKOVEC, když se bekhendem prosadil do levé šibenice pražské branky. Asistence: Jan Světlík.
     
    59:12
    Štěpán Merta to zkusil zprava, Jana Krále ale překonat nedokázal.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:45
    Martin Čermák šikovně odstavil od míčku Jana Kopeckého a nedovolil domácímu střelci zakončit. Míček skončil u Jana Krále, který ho ihned vyhodil na jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    58:26
    Vojtěch Ježek to zkusil z dálky, libereckou branku ale nakonec přestřelil.
    57:07 Jan ŠOLTYS - 2:10
     
    57:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Destrukce Liberce pokračuje! Přesně po minutě hry vyndavá Ondřej Matiášek opět míček z branky. Tomáš Leksa si poměrně nečekaně obešel v obranné fázi hry dva obránce a přihrávkou do střed hřiště našel JANA ŠOLTYSE, který skóroval střelou švihem k pravé tyči. Asistence: Tomáš Leksa.
    56:07 Radek VALEŠ - 2:9
     
    56:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    I když je Liberec dnes tím lepším týmem, Black Angels si tenhle výsledek určitě nezasloužili. Po přihrávce od Jakuba Kopeckého se do zakončení z osy hřiště dostal RADEK VALEŠ, který razantní trefou švihem pod břevno pražské branky přidává už devátou severočeskou branku. Asistence: Jakub Kopecký.
     
    55:55
    Jakub Kopecký to zkusil z pravé strany, jeho trefu nakonec srazil jeden z domácích obránců nad břevno libeňské branky.
     
    55:42
    Liberec kombinuje před brankou domácích, zatím ale bez střely.
     
    55:26
    Jan Pícha (Black Angels) si pomohl v souboji s Prokopem Ferdanem přistrčením. Rozhodčí to posoudil jako hrubost a poslal důrazného domácího útočníka na dvě minuty na trestnou lavici.
    53:38 Matěj KLUCHO - 2:8

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 13. Renčín (Boček), 24. Pícha (Boček) – 8. Ferdan (Leksa), 14. Ferdan (Kopecký), 17. Valeš (Kološ), 34. Kopecký (Kološ), 41. Ferdan (Lhota), 49. Kárník (Ferdan), 50. Kopecký (Kárník), 54. Klucho (Rozkovec), 57. Valeš (Kopecký), 58. Šoltys (Leksa), 60. Rozkovec (Světlík)


    Black Angels: Matiášek (Körber) – Vaculík, Straka, Obuškevič, Merta, Ludvík, Bauman, Neklan, Ježek – Král, Kopecký, Čáslava – Jaroš, Hušek, Pícha – Hanák, Boček, Hněvkovský – Renčín.
    FBC Liberec: Král (Chlad) – Klucho, Bitman, Kološ, Böhm, Kroupa – Kopecký, Kárník, Valeš – Leksa, Rozkovec, Čermák – Lhota, Baudisch, Böhm – Ferdan, Šoltys, Kořínek – Světlík.

    Rozhodčí: Furmánek, Šolc

    Diváci: 356
    bahis siteleri