Třinec – Kladno 2:1 (3:2 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 18.12.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě dneska poslední informace. Já se s Vámi loučím a přeji úspěšný zbytek týdne! Na počtenou. (21:10:38)
     
    Utkání je za námi! V prodloužení byli nakonec šťastnější domácí hokejisté, kteří zásluhou Jeremiho Blaina vítězí. Sparťané si tedy připisují do tabulky dva body, Plzeň si odváží domů jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    62:07 Jeremie BLAIN - 2:1
     
    62:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po skončení přesilové hry se sparťané prosazují. JEREMIE BLAIN vystřelil jedovatou ránu od modré čáry a propálil brankáře Frodla! Sparťané tedy vítězí i ve třetím vzájemném duelu. Asistence: Andrej Kudrna.
     
    62:01
    Obránce Košťálek se opřel do puku na modré čáře, Frodl na jeho střelu krásně viděl a zneškodnil ji ve své náruči. Buly po pravici plzeňského brankáře.
     
    61:33
    Sparťanům se zatím tato přesilovka moc nedaří. Plzeňští posílají jeden puk za druhým až za branku domácího strážce branky Jakuba Sedláčka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí vzájemný zápas obou týmů tedy dospěje minimálně do prodloužení. Hráči se už staví do středového kruhu, pětiminutový přídavek začíná!
     
    Další třetina začne přibližně v 21:03 hodin.
     
    Ve třetí třetině hosté vyrovnali zásluhou Matyáše Kantnera, který zároveň poslal zápas do prodloužení. Další góly jsme už neviděli, o vítězi tedy musí rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:00
    A domácí začnou prodloužení v přesilové hře. Roman Vráblík (PLZ) totiž sevřel puk rukou, což je proti pravidlům a putuje na trestnou lavici.
     
    59:50
    Gulaš možná tečoval kotouč ve středním pásmu, ale rozhodčí píská icing. Hlavní arbitr se posléze plzeňskému kapitánovi omluvil, vhazuje ve středovém kruhu.
     
    59:06
    Zdá se, že míříme do prodloužení. Nyní Tomášek poslal puk na Jurčinu a ten jen odevzdal kotouč soupeři do středního pásma. Týmy se soustředí na obranu.
     
    58:48
    Frodl trochu škobrtl za brankou, na druhé straně najížděl Tomášek, ale sparťanský útočník nedokázal využít menší chybku plzeňského brankáře.
     
    58:13
    Polášek nevyhodil kotouč do středního pásma, na druhý pokus se mu to i se štěstím povedlo. Rozeběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny utkání.
     
    57:59
    Sedláček musel po chvíli opět zasahovat. Sparťanský brankář byl opět připraven na svém místě. Zanedlouho bude následovat buly po jeho levici.
     
    57:23
    Rousek udělal malý oblouk ve středním pásmu a poté chtěl vysunout své spoluhráče do útoku. Obránci Plzně však byli rychlejší a puk mají pod kontrolou.
     
    56:32
    Tomášek uspěl na buly v obranném pásmu a sparťané chtěli rychle přejít dopředu. Řepíkův pas z obranného pásma však k Tomáškovi už nedoputoval.
     
    56:25
    Řepík nedojel kotouč v útočném pásmu a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Mezitím hlasatel oznámil počet diváků, kterých tu dnes je 12 160!
     
    55:43
    Hosté se rychle dostali do útočného pásma a Sedláček musel být ve střehu. Malát se rozhodl střílet z pravého kruhu, střela plzeňského mladíka šla vedle.
     
    54:54
    Forman si počkal na vhodný okamžik a poté našlápl středem kluziště až do útočného pásma. Nakonec si vyměnil puk s Pechem, ale Frodl mol zůstat v klidu.
     
    54:19
    Sedláček chtěl nahrát na své beky, ale moc chytře to neudělal. Jeho záměr vystihl Kodýtek, ale Plzeňští se k nějakému většímu ohrožení branky nedostali.
     
    53:53
    Sparťané jdou teď skoro až do plných, Pech se snažil rozdávat přihrávky na druhou stranu kluziště, rozhodčí ale viděl ofsajd. Hra je tak opět přerušena.
     
    53:13
    Kudrna po svém objezdu Frodlovy branky hledal v mezikruží své spoluhráče, tam však byl pouze připravený Vojtěch Němec. Plzeň střídá.
     
    52:19
    Rousek dostal hru alespoň do středního pásma a Moravčík musel založit další akci až od Frodla. Sparťané jsou teď u mantinelů nekompromisní.
     
    51:25
    A je to tady. Jurčina v momentě, kdy zasáhl Sedláček svou lapačkou, skáče zpátky pomoct svým spoluhráčům do obranného pásma. Sparta oslabení přečkala.
     
    51:05
    Domácí už hrají ve čtyřech hráčích v poli. Rob musel s pukem vycouvat z útočného pásma a to se už vyloučený Jurčina pomalu chystá zpátky do hry.
     
    50:25
    A další rána. Robova dělovka od modré čáry byla nepřesná, stejně jako střela jeho spoluhráče z levé strany. Sparťané se zatím brání úspěšně.
     
    49:32
    A hned na úvod tu byla pořádná šance! Gulaš se opřel do puku ze své oblíbené pozice, ale Sedláček proti němu vystoupil a střelu zastavil.
     
    49:22
    A pozor! Plzeňská přesilovka se za malou chviličku zdvojnásobí. Milan Jurčina (SPA) dostal dvě minuty za napadení. Spartu čekají krušné chvíle.
     
    48:55
    A hosté mají dobrou šanci odskočit do vedení. Jiří Smejkal (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za vysokou hůl. Domácí se za chvíli budou bránit.
     
    48:15
    Domácí se snaží vytvořit nějakou nebezpečnou šanci před Frodlem, ale zatím se jim to nedaří. Teď to zkusil Řepík po levé straně, ale neúspěšně.
     
    47:43
    Hosté uklidňují hru v obranném pásmu a přesouvají se k Sedláčkovi. Ve středním pásmu však dobře zapracovala sparťanská obrana, konkrétně Dvořák.
     
    47:28
    Kracík vyslal na Sedláčka další nebezpečný pokus ihned po vyhraném vhazování. Sparťanský brankář musel být ve střehu, hra je přerušena.
     
    47:19
    Plzeňští hokejisté byli v dobrém tlaku. Sparťanská pětice nevěděla kudy kam, ke střele se nakonec dostal z hranice kruhů Jank, puk končí v ochranné síti.
     
    46:57
    Sparťané chtějí rychle odpovědět, ale v současné chvíli se musí opět bránit. Pech s Rouskem neúspěšně bojovali o puk v rohu kluziště, Sedláček v pozoru.
    46:01 Matyáš KANTNER - 1:1
     
    46:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Obrovská radost plzeňského kotle. Po přihrávce od Mertla se dostal puk na MATYÁŠE KANTNERA, který prudkou ránou nedal Sedláčkovi sebemenší šanci! Asistence: Tomáš Mertl, Milan Gulaš.
     
    45:16
    Dobrá souhra hostujících borců. Matyáš Kantner střílel z pravého kruhu pro vhazování, ale Sedláček se stačil přesunout. Hosté jsou v dobrém tlaku.
     
    45:10
    Plzeňští hráči budou mít možnost už za malou chvíli vyrovnat. Jeremie Blain (SPA) dostal od sudího dvě minuty za sekání. Sparta se musí opět bránit.
     
    44:28
    Kalina dojel opuštěný puk v obranném pásmu a našel svou přihrávkou Pecha. Ten však narazil na jednoho z plzeňských hráčů, u puku opět hosté.
     
    43:54
    Forman se vydal napadat do útočného pásma, hostující borce sice trochu zdržel, ale poté musel zasahovat betonem brankář Jakub Sedláček.
     
    43:13
    Košťálek po vyhraném vhazování v útočném pásmu se snažil nahrnout puk na Frodla, plzeňský brankář odrazil kotouč svými betony do rohu kluziště.
     
    43:06
    Neuvěřitelné! Velká šance domácích borců. David Tomášek v kleče dorážel puk pod betonem Frodla, kterého ale nakonec nepřekonal.
     
    42:12
    Rousek našlápl svůj motor ve středním pásmu, k puku to měl ale příliš moc daleko. Na druhé straně pro změnu ostře, ale čistě odehrál soupeře Kalina.
     
    41:06
    Pulpán nemohl hrát, jelikož byl v postavení mimo hru. K puku se tak poměrně lacino dostal obránce Tomáš Dvořák a sparťané přesouvají hru.
     
    40:57
    Domácí ještě udrželi celou hru v útočném pásmu, jeden ze sparťanů se dostal až před branku do dobré střelecké pozice, Frodl musel být v pohotovosti.
     
    40:12
    Sparťané opět chtějí útočit a přidat minimálně ještě jednu branku. Řepík spěchal za pukem, k němu se však sjeli dva protihráči a odebrali mu kotouč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 19
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27 hodin.
     
    Prostřední třetina je rovněž za námi. Ve sedmadvacáté minutě využil zaváhání plzeňské obrany David Tomášek, který poslal svůj tým do vedení. To také trvá po čtyřiceti odehraných minutách a sparťané tedy půjdou do třetí periody s jednobrankovým náskokem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    V útočném pásmu Sparty opět došlo ke špatnému vhazování, buly se tedy bude opakovat. Gólman Dominik Frodl je nyní ve svém brankovišti v pozoru.
     
    38:57
    Po souboji u mantinelu v obranném pásmu domácích se puk dostal až do středního pásma, kde ho chtěl poslat na Sedláčka obránce Bohumil Jank. Neúspěšně.
     
    38:42
    Kudrna sice nedostal puk ven do středního pásma, to se však povedlo jeho spoluhráčům na druhé straně, nicméně poté puk opustil hrací plochu.
     
    38:25
    Oba týmy už hrají opět v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Jakub Sedláček měl další práci po střele jednoho z plzeňských hokejistů. Buly v pásmu Sparty.
     
    37:39
    Tomášek dojel puk v obranném pásmu a sparťané mohli založit protiakci. Kalina přenechal puk do tandemu prvnímu jmenovanému, který mířil mimo branku.
     
    37:12
    Velká příležitost pro Spartu! Košťálek se ocitl sám před brankou, svým plácnutím do puku však našel jen betony brankáře Dominika Frodla.
     
    36:04
    Uvidíme opět hru ve čtyřech. Obránci Lukáš Pulpán (PLZ) a Jan Piskáček (SPA) dostali shodně dvě minuty za sekání. Hra může pokračovat.
     
    35:54
    Rob udržel kotouč v útočném pásmu a puk poté putoval až k Pulpánovi, který okamžitě střílel. Jeho rána zápěstím však neměla gólové parametry.
     
    35:28
    Domácí Smejkal už je také zpátky na ledě, oba týmy tedy hrají opět v plném počtu. Pech se snažil ukořistit puk ve středním pásmu, nakonec je z toho icing.
     
    34:57
    Do plzeňské souhry přihrávek se rychle vložil Jurčina, jehož práci dokonal Sukeĺ. Na jeho nabídku si sjel Rousek, který našetřil cenné vteřiny v útočném pásmu.
     
    34:24
    Sparťané se od této chvíle musí bránit. Vyloučený Straka je zpět na ledové ploše a na led skáče elitní přesilovkové komando v čele s Milanem Gulašem.
     
    33:57
    Sparťané ještě mohli chvíli zůstat v útočném pásmu. Dvořák se však nezorientoval na útočné modré čáře a domácí přišli o puk, který vyvezl Kracík.
     
    33:13
    Kudrna se hnal s pukem doslova jako uragán po levé straně kluziště, svou střelu z úhlu nasměroval pouze do hrudníku brankáře Dominika Frodla.
     
    33:01
    Ne dlouho. Jiří Smejkal (SPA) si totiž nepohlídal svoji hokejku a míří na trestnou lavici na dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Hra ve čtyřech.
     
    32:54
    Sparťané se zatím nedostali do útočného pásma. Polášek musel zpátky couvat až do obranného pásma, pomohl mu ještě Řepík, Sparta útočí středem kluziště.
     
    32:16
    A byl to nakonec Petr Straka (PLZ), který dostává od sudích dvě trestné minuty za faul kolenem. Sparťané po komerční přestávce budou hrát další přesilovku.
     
    31:54
    Domácí jen odevzdali kotouč svého soupeři do středního pásma a raději šli vystřídat. Mezitím však získal kotouč Pech, který byl faulován. Výhoda pro domácí.
     
    31:19
    Řepík bojoval o puk u mantinelu, kotouč se však odrazil na plzeňské hokejky. Hosté se ale posléze provinili zakázaným uvolněním, hra je přerušena.
     
    30:58
    Plzeňští se dostali do útočného pásma a nebezpečně mohl střílet Jank. Hostující obránce ještě přihrával na druhou stranu, svého kolegu však nenašel.
     
    30:13
    A další snaha o domácí útok. Kudrna prohazoval puk vzduchem na své spoluhráče ve středním pásmu, to však sparťanskému útočníkovi nevyšlo.
     
    29:52
    Znovu domácí u puku. Plzeňští se zapomněli vrátit zpět do svého pásma, což chtěl využít Pech. Sparťanský štírek střílel z pravé strany do Frodlovy lapačky.
     
    29:33
    Dobrý náznak sparťanské šance. Řepík hledal žabkou Košťálka, ten už by jel na Frodla v samostatném úniku, přihrávka ale byla nepřesná. Škoda pro domácí.
     
    28:46
    Moravčík po neúspěšném buly v útočném pásmu získal puk na svou hokejku a snažil se přihrát Indrákovi. Ten však v rozhodujícím momentu upadl.
     
    28:25
    A opět souhra první útočné formace. Smejkal s Tomáškem vykombinovali dobrou pozici pro Řepíka, který ale svou prudkou ránou mířil jen do mantinelu.
     
    27:54
    Plzeňští se dostali do útočného pásma, kde ale dlouho nepobyli. Eberle dlouho držel puk, nakonec však dobře zapracoval jeden ze sparťanů.
     
    27:02
    Pech neuspěl na buly v útočném pásmu, přesto se sparťané ještě chvíli drželi před Frodlem. Spolupráce Kaliny a Formanem k úspěchu však nevedla.
     
    26:59
    Domácí jsou při chuti. Nejprve neprošel do útočného pásma Rousek a poté se dostal do dobré pozice Kudrna. Slovenský útočník nemířil přesně, střela zablokovaná.
    26:14 David TOMÁŠEK - 1:0
     
    26:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácím se útočný výpad povedl a jdou v tomto utkání do vedení. DAVID TOMÁŠEK se dostal k puku na pravé straně mantinelu, odkud překonal dosud bezchybného Frodla. Asistence: Adam Polášek, Michal Řepík.
     
    25:59
    Kracík se vydal útočit po levé straně kluziště, cestu mu však zkřížil obránce Jan Košťálek. Sparťané zakládají další útočnou akci zpoza své branky.
     
    25:13
    Sedláček pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou v obranném pásmu. Sparťané se nemohli dostat ven do středního pásma, až Blainovi se to povedlo.
     
    24:58
    Jeden z plzeňských hráčů obral posledního domácího obránce o puk a Tomáš Mertl se řítil na Sedláčka z pravé strany. Sparťanský gólman zasahuje.
     
    24:33
    Eberle dobruslil kotouč u mantinelu a zkusil ho nahodit na Sedláčka. Sparťanský brankář přerušil hru. Poté se strhla menší potyčka, vylučovat se nebude.
     
    24:22
    Řepík velkým lobem poslal puk z obrany pro své spoluhráče, ve středním pásmu však nikdo z domácích borců už nebyl. Oba týmy střídají své síly na ledě.
     
    23:28
    Řepíka jen prodloužil puk do útočného pásma za branku Frodla, odkud se kotouč dostává zpět až do obranné třetiny Sparty k Jakubu Sedláčkovi.
     
    22:42
    Straka se s pukem na hokejce dostal přes Rouska až do útočného pásma, cestu mu ještě čistil Pour, ale hosté si střeleckou pozici vypracovat nedokázali.
     
    22:12
    Plzeňští se poté dostali na delší dobu k puku, ale sparťané další ohrožení své branky už nepřipustili. Následně rozhodčí píská zakázané uvolnění hostí.
     
    21:39
    Pech vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí mohli znovu ohrozit Frodlovu klec. Dvořákova rána však skončila zablokovaná na prvním hráči.
     
    21:30
    A pozor! Sparťané byli chvíli usazeni v útočném pásmu a hlavní trenér Plzně po přerušení hry na to reaguje oddechovým časem pro svůj tým.
     
    21:13
    Smejkal ustál souboj u mantinelu a nakonec našel až na modré čáře Košťálka. Ten se ještě rozhodl přihrát na Kudrnu, jenže tomu přeskočil puk čepel.
     
    20:43
    Teď už se to domácím povedlo. Jeremie Blain dostal přihrávku na modrou čáru, odkud okamžitě vypálil na Frodla. Plzeňský gólman nemusel zasahovat.
     
    20:09
    Domácí se po vyhraném buly ve středovém kruhu chtěli dostat do útočného pásma, Kalina však nepřesně hledal své spoluhráče na modré čáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se už pomalu vrací zpátky ze svých kabin na ledovou plochu. Na ledě už bruslí také rozhodčí, nic nám tedy nebrání v začátku druhé třetiny.
     
    Během třetiny byl u mikrofonu sparťanský útočník David Tomášek. Podle jeho slov je zatím utkání vyrovnané, což jen můžeme potvrdit. Za chvíli pokračujeme.
     
    Střely na branku: 11 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 19:28 hodin.
     
    Úvodní dějství se za námi. Na obou stranách jsme viděli pár dobrých momentů, asi největší šanci měl zatím obránce Jan Košťálek. Gól však domácí bek nevstřelil, a tak jdeme do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Nestalo se tak. Gulašova formace úspěšně vyvezla puk až do útočného pásma, kde však dobře zapracoval Smejkal s Řepíkem. Třetina právě končí.
     
    19:22
    Velká zmatek v plzeňském brankovišti přerušil svým zákrokem brankář Frodl. Sparťané budou mít další příležitost k ohrožení už za malý okamžik.
     
    19:10
    Poslední minuta třetiny a velká šance sparťanů! Říčka naservíroval puk Košťálkovi, který ale sám před brankou narazil na Frodlovy betony.
     
    18:51
    Na opačné straně kluziště sparťané vyrobili velkou hrubku. Čerešňák se vydal kupředu až na pravou stranu, Sedláček vyrazil střelu svým ramenem.
     
    17:55
    Tomášek se dostal k puku po dobré kličce Řepíka a první jmenovaný chtěl svému spoluhráči kotouč vrátit. Řepík ale před ležícím Frodlem puk netrefil.
     
    17:43
    Tomášek nebyl úspěšný v obranném pásmu. Němec se snažil vypíchnout puk za brankou Blainovi, který ale nakonec s vypětím všech sil dostal hru ven.
     
    17:19
    Moravčík nezpracoval prudkou přihrávku od svého kolegy a hrát mohl Rousek. Ten ale dlouho puk neudržel, naopak musí zasahovat Sedláček.
     
    16:23
    Hra se nakonec přesunula do středního pásma, kde se snažil našetřit cenné vteřiny Pech společně s Formanem. To se jim povedlo, domácí už hrají kompletní.
     
    15:29
    Teď už však následovaly dva výhozy v podání sparťanských borců až ke gólmanovi Dominiku Frodlovi. Sparťané se zatím brání velmi úspěšně. Plzeň střídá.
     
    14:46
    Dvořák se dostal do plzeňské souhry v obranném pásmu a vyhodit mohl vzápětí Rousek. Tomu puk sjel z čepele a plzeňští zůstávají u kotouče v útoku.
     
    14:26
    První přesilovku si vyzkouší také hosté ze západu Čech. Adam Polášek (SPA) inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Sparta se bude bránit.
     
    14:13
    Sparťané už byli na ledě dlouho a potřebovali vystřídat. Robert Říčka tak pouze nahodil puk ze středního pásma a ulevil svým spoluhráčům.
     
    13:23
    Říčka chtěl vysunout dopředu Andreje Kudrnu, který byl v útočném pásmu u puku jako první. Následně však domácí hráči neudrželi hru na modré čáře.
     
    13:18
    Indiáni se poté dostali do útočného pásma a sparťané museli svému brankáři pomoct. Moravčík vyslal prudkou střelu od modré čáry, která šla mimo.
     
    12:54
    První obrovská šance zápasu! Pech naznačil pohyb a poté narýsoval krásnou přihrávku na Kudrnu, který ale měl zablokovanou hokejku.
     
    12:14
    Na druhé straně se k puku dostal Jan Eberle, který to zkusil střelou od modré čáry. Sedláček měl zakrytý výhled, ale nemusel zasahovat.
     
    11:23
    Sukeĺ nahrával u mantinelu na Davida Vitoucha, kterého ale tísnil plzeňský obránce a sparťané se nemohli na delší dobu podívat do útočného pásma.
     
    10:43
    Všechno v pořádku a můžeme pokračovat. Tomášek vybojoval puk pro Smejkala na levé straně, druhý jmenovaný ale našel jen Frodlovy betony.
     
    10:33
    Máme tady menší problém s domácí brankou. Sedláčkova klec je vychýlena ze své pozice a na pomoc startuje místní personál vše spravit.
     
    10:33
    Další nebezpečná situace před Sedláčkem. Gulašovy typické kličky však nevedly k úspěchu, když dobře zapracoval na kruzích obránce Milan Jurčina.
     
    10:18
    A hosté se opět činili. Sparťané prohráli vhazování v obranné třetině a střílet mohl Kaňák. Plzeňský obránce vyslal jedovatou ránu od modré, Sedláček chytá.
     
    10:13
    Po delší době si také zachytal Jakub Sedláček. Plzeňští rychle přesunuli hru do útoku, Robova střela od mantinelu našla lapačku sparťanského brankáře.
     
    09:24
    Domácí se usadili před Frodlem, Blain chtěl střílet od modré čáry, nakonec si střelu rozmyslel a sparťané se už k puku nedostali. Hosté už hrají v plném počtu.
     
    08:58
    Pech tentokrát nevyhrál vhazování v útočném pásmu, ale rozhodčí viděl na buly menší přestupek. Jeden z hráčů tedy dostává varování, můžeme pokračovat.
     
    08:43
    Forman ještě dokázal udržet hru v útočném pásmu, čehož využil Pech. Sparťanský útočník nabil svému kolegovi na modrou čáru, Frodl v permanenci.
     
    08:12
    Domácí to zkusili znovu středem kluziště, ale hostující obrana dnes zatím působí velmi dobře. Sparťané musí začít opět až od branky Jakuba Sedláčka.
     
    07:39
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a rozjeli svůj kolotoč přihrávek. Rousek byl však v mezikruží obsazený a plzeňští hráči se dostávají ven ze třetiny.
     
    07:19
    A máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Michal Moravčík (PLZ) dostává od rozhodčích menší trest za podrážení. Spartu čeká přesilovka.
     
    06:51
    Opět na vhazování Sukeľ. Sparťanský útočník tentokrát neuspěl a hosté poprvé ve výraznějším náporu. Straka však nepřesně přihrával na své spoluhráče.
     
    06:35
    Sukeĺ byl tentokrát úspěšný na buly, puk se však záhy dostal na hokejku plzeňského obránce, který nahodil na branku Sedláčka. Hra přerušena.
     
    06:14
    Po první komerční přestávce tohoto utkání Smejkal nezvládl vyhrát vhazování po pravici gólmana Frodla. Následně se Plzeňští vystavili do ofsajdu.
     
    05:52
    Po buly v útočném pásmu Sparty se puk sice dostal na domácí hole, nicméně Košťálek nedokázal udržet hrací předmět po souboji u mantinelu.
     
    05:25
    Oba týmy střídaly, ale sparťané se dostali do další dobré šance. Dvořák využil volného prostoru a zkusil vystřelit. Ránu dobře zablokoval obránce Čerešňák.
     
    04:39
    Blain vybídl do jízdy vpřed Pecha, který po své jízdě u mantinelu našel na modré čáře Kalinu. Sparťanskému obránci se ale zamotal puk mezi bruslemi.
     
    04:06
    Velký tlak domácích borců, kteří během svého pobytu v útočném pásmu stihli i vystřídat. Piskáček otálel se zakončením, nakonec našel Jurčinu, který střílel mimo.
     
    03:13
    Kudrna pomohl svým obráncům u Sedláčka a domácí mohli založit další útok. Stejný útočník se však nedostal přes dobře bránícího Kantnera.
     
    02:58
    Domácí se dostali z mírného sevření a Frodl musel být na pozoru. Řepík dojel nahození ze středního pásma, ale poté sparťany zastavuje postavení mimo hru.
     
    02:43
    Tomášek nevyhrál buly a těžit mohl Mertl. Plzeňský forvard hned hledal před brankou Gulaše, k němu ale kotouč nedoputoval. Přesto Sedláček zasahuje.
     
    02:39
    Dlouhý souboj o puk v obranném pásmu Sparty. Rozhodčí se nakonec rozhodl celou akci přerušit a vhazovat se bude už za chvíli po levici Sedláčka.
     
    01:19
    Domácí opět u kotouče. Rousek založil útočnou akci ze středního pásma, ale u branky Frodla úspěšný nebyl. Plzeňští se dostávají alespoň do střední zóny.
     
    00:54
    Sparťané vysouvají svoje napadání hluboko do útočného pásma. Sukeĺ se snažil tečovat puk před Frodlem, prudký pas ale nezpracoval podle svých představ.
     
    00:33
    Jeden z plzeňských hráčů měl velkou šanci u brankáře Sedláčka. Sparťanský gólman ale celou situaci zvládl bez větších potíží a přerušil hru.
     
    00:13
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hráči zásluhou Davida Tomáška. Sparťané se poté hned přesunuli před Frodla, který ale nemusel zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už za bouřlivého potlesku vyjíždí na ledovou plochu a s nimi také dnešní rozhodčí. Usaďte se, začínáme!
     
    Kapitánské céčko na domácí straně se v tomto utkání vrátí na dres navrátilce Michala Řepíka. Plzeň z pozice kapitána povede v zápase již tradičně Milan Gulaš.
     
    Na kostce se teď rozeběhla sparťanská hymna a za chvíli po úvodním proslovu moderátora bude následovat nové promo video Nezastavíš.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Rozbruslení je pomalu za námi. Hráči se už naposledy před dnešním zápasem ztratili v útrobách vysočanského stadionu, začínáme za necelou půlhodinku.
     
    Sparťanští trenéři po reprezentační přestávce pošlou do branky Jakuba Sedláčka, jemuž bude sekundovat na střídačce připravený Matěj Machovský. Obranné řady zůstávají ve stejném složení, avšak v útoku registrujeme dvě změny. Do utkání nezasáhnou Vladimír Růžička společně s Davidem Dvořáčkem. Místo nich dostanou příležitost opět David Vitouch a první start v této sezoně za áčko Sparty si připíše Vojtěch Kropáček.

    Trenér Ladislav Čihák po nepovedeném představení na ledě třineckých Ocelářů udělal ve své sestavě pár změn. Ty se však netýkají brankoviště, kde bude opět jako startující brankář figurovat Dominik Frodl. Obrana taktéž neměnná, ale v útoku zůstal pohromadě pouze první útok Kantner – Mertl – Gulaš. Centr druhé řady je nově Vojtěch Němec, který má k sobě k dispozici Petra Straku a Jakuba Poura. Ze čtvrté lajny do třetí se pak přesouvá Luboš Rob a čtvrtá formace bude dnes hrát ve složení Malát – Kodýtek – Eberle.

    Takto trenéři obou týmů poskládali své sestavy pro dnešní mimořádně pikantní duel.
     
    Ještě jednou všem přeji krásný hokejový podvečer už přímo z komentátorského stanoviště v pražské O2 areně! Dnes nás čeká 27. kolo, Sparta už za necelou hodinku přivítá mezi svými mantinely Plzeň. Týmy se za chvíli poprvé půjdou sklouznout, během rozbruslení si společně představíme ty největší změny v sestavách pro dnešní duel.
     
    Krásný hokejový podvečer! Po reprezentační přestávce se opět ke slovu hlásí naše nejvyšší hokejová soutěž a s ní také druhá polovina základní části. Sparta na svém ledě v rámci 27. kola vyzve Plzeň, která přijede do hlavního města již podruhé. Úvodní buly tohoto duelu je na programu přesně v 18:30 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    1. kolo: Sparta – Plzeň 7:6pp
    14. kolo: Plzeň – Sparta 2:3sn

    Sparta s Plzní na sebe narazily dvakrát. Pokaždé z toho bylo vítězství Pražanů, kteří museli o svůj úlovek bojovat až po základní hrací době. Výhry 7:6 v prodloužení a na plzeňském území 3:2 po nájezdech jim zaručily celkem čtyři body. Plzeňští hokejisté tedy zatím mají dva body.
    Sparťanský odchovanec Albert Michnáč během reprezentační pauzy vyměnil dres za českobudějovický. Sparta ho poslala na jih Čech do konce sezony. Další zápasy tak přidá v Chance lize.

     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTIKY

    Jiří Smejkal (9+13; 25 zápasů)
    Michal Řepík (10+11; 22 zápasů)
    Andrej Kudrna (8+7; 26 zápasů)

    Milan Gulaš (23+21; 24 zápasů)
    Tomáš Mertl (10+11; 20 zápasů)
    Luboš Rob (8+7; 24 zápasů)
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    5. místo, 46 bodů, skóre: 82:64
    Aktuální forma: V, V, P, V, P

    Plzeňští indiáni mají za sebou dobře zvládnutou první půlku základní části. Svěřenci trenéra Ladislava Čiháka se od začátku pohybují mezi špičkou celé extraligy a v tabulce vstřelených gólů rovněž patří k týmům, kterým se ofenzivní činnost velmi daří. V opačném gardu se indiánům vede ještě lépe. Se svým počínáním ve hře v obranném pásmu patří indiánům již druhá příčka.

    Západočeši od začátku soutěže plní jednoho z favoritů na titul, jelikož prohrávají téměř jen sporadicky. Mezi jejich nezdary patří utkání s dnešním soupeřem či dvě velkolepé přestřelky v Hradci Králové a Kladně, kde Plzeňští dohromady nasázeli deset branek, přičemž nezískali ani bod. Naposledy byli neúspěšní v Třinci.
     
    HC SPARTA PRAHA

    1. místo, 53 bodů, skóre: 91:59
    Aktuální forma: V, V, V, P, P

    Sparťané mají za sebou velmi dobrou část dlouhodobé fáze soutěže. V říjnu parta okolo Michala Řepíka v říjnu prohrála jednou a v listopadu tým nepoznal porážku. V útoku to Pražanům lepí, nastříleli už jednadevadesát gólů. Lepší jsou jen třinečtí Oceláři, kteří už mají 97.

    V minulých měsících sparťanům přálo štěstí. Například v zápase se Zlínem, který byl pro Kruppovu družinu zatím posledním úspěšným, hokejisté z hlavního města vyhráli až v prodloužení. Navzdory tomu se sparťanská posádka snažila uspět v nedalekých Pardubicích, ale po špatné třetí třetině se vracela domů bez bodů. A to samé platí o výročním utkání s Olomoucí, který domácí prohráli 1:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Tomášek (Polášek, Řepík), 63. Blain (Kudrna) – 47. Kantner (Mertl, Gulaš)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík – Rousek, Pech, Forman – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Vitouch, Kropáček.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Jank, Budík, Moravčík, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl, Gulaš – Straka, V. Němec, Pour – Rob, Kracík, Indrák – Malát, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 12 160
    ocianews.com