Třinec – Kladno 2:1 (3:2 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:1 (po pr.)
po s.n. (3:2)
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Rytíři Kladno
Středa 18.12.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Utkání 27. kola mezi Oceláři Třinec a Rytíři Kladno je na programu ve třinecké WERK ARENĚ ve středu 18. prosince 2019. Úvodní buly bude vhozeno v pro Třinec klasických 17 hodin. Jedná se o poslední extraligový zápas roku 2019, který se odehraje na ledě nové třinecké arény. Po utkání se začne hala připravovat pro nadcházející šampionát dvacítek, který začne v Ostravě a Třinci na Štěpána. Ve městě pod Javorovým je už tuto neděli na programu generálka – přípravný zápas zde odehrají reprezentace ČR a Slovenska.
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    Třinec a Kladno, tedy úřadující mistr a nováček letošní sezóny, se prozatím v základní části utkali dvakrát a vždy z toho byla vysoká výhra Ocelářů. Ti začali úspěšně nový ročník extraligy, když si v prvním kole doma poradili s Rytíři v poměru 6:2. Druhé utkání, které Třinečtí hráli den po debaklu v Plzni (1:6) zvládli na kladenském ledě až nečekaně hladce, když vyhráli 7:1.

    13. září 2019: HC Oceláři Třinec – Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, P. Vrána), 24. Marcinko (M. Kovařčík, Kundrátek), 26. Hrňa (P. Vrána, Marcinko), 32. Marcinko (Adamský, D. Musil), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, D. Musil), 52. P. Vrána (Chmielewski, M. Stránský) – 42. Strnad (Barinka, Smetana), 48. Redlich (Machač, Strnad)

    27. října 2019: Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
    Branky a nahrávky: 44. Melka (Hajný, Austin) – 9. Hrňa (P. Vrána), 22. D. Kofroň (Hrehorčák), 22. Marcinko (Dravecký, D. Musil), 30. Roth (Gernát, P. Vrána), 38. M. Stránský (M. Kovařčík), 41. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 46. Chmielewski
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři střídají od konce listopadu a domácí porážky s Karlovými Vary horší výsledky s lepšími. Vysoká domácí prohra s Energií, která se zrodila ve 21. kole, zakončila sérii pěti výher v řadě. Následovala série sedmi zápasů, z nichž Třinečtí vyhráli pouze dva. Další zápas čeká Třinecké na domácím kluzišti, kde se jim daří podstatně lépe než venku. Ale i zde to v posledních utkáních trochu drhne oproti období od začátku ligy do listopadu. Z posledních pěti utkání doma Třinec tři včetně posledního utkání s Kometou prohrál.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-0-1-4, skóre 31:30, 16 bodů
    Pozice v tabulce: 2.
    Bilance: 29 zápasů, 15-1-3-10, skóre 97:78, 50 bodů
    Bilance doma: 16 zápasů, 11-1-1-3, skóre 62:36, 36 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Matěj Stránský 23 (11+12)
    Nejlepší střelec: Tomáš Marcinko, Matěj Stránský, Michal Kovařčík všichni 11

    Poslední zápas Třince:

    16. prosince 2019: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
    Branky a nahrávky: 16. Gernát (M. Stránský, Marcinko) – 4. Zaťovič (Mueller), 34. Plekanec (Svačina), 37. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 43. Mueller (Zaťovič, P. Holík)
     
    Z kabiny kladenských Rytířů

    Kladenští v posledních zápasech začali výsledkově poněkud stagnovat. Z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jediný, v tabulce si sice drží jedenáctou příčku, jejich náskok na zatím poslední Dynamo se ale po posledních úspěších pardubického klubu ztenčil na čtyři body. Forma a hra kladenských hokejistů je ovlivňována tím, zda je na soupisce jejich vůdce, Jaromír Jágr. Ten vynechal poslední tři utkání, uvidíme, zda se představí v utkání na ledě Třince.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 4-0-0-6, skóre 18:27, 12 bodů
    Pozice v tabulce: 11.
    Bilance: 26 zápasů, 8-2-3-13, skóre 65:89, 31 bodů
    Bilance venku: 13 zápasů, 2-1-1-9, skóre 27:48, 9 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Brady Austin 18 (7+11)
    Nejlepší střelec: Jaromír Jágr 8

    Poslední zápas Kladna:

    8. prosince 2019: HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
    Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Jánošík, Kašpar), 49. Petružálek (L. Doudera, F. Lukeš), 49. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), 51. Myšák (Pavelka) – 59. O’Donnell (Austin, Nash)
     
    Na soupisce Třince chybí ze zdravotních důvodů hned několik hráčů. Nemohou nastoupil obránci Galvinš, Krajíček a Matyáš a útočníci Hrehorčák, Růžička a Vrána. Po dlouhé době se do nominace třineckých koučů vrací obránce Roth. V brance se premiérově ve třineckém dresu představí brankář Štěpánek.
     
    Kladenští nemohou stále na soupisku zapsat útočníky Jágra, Réwaye a Valského.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman – Szturc, Marcinko (A), M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Hrňa, Polanský, Dravecký (A).

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Hovorka, Machač, Bílek – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – O. Bláha, Zikmund, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda – Gebauer, Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše, za malý okamžik začne poslední extraligový zápas v Třinci pro tento kalendářní rok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Buly vyhráli Oceláři, ale první pobyt v útočném pásmu zaznamenali Kladenští. Nash ale na modré ztratil puk a hosté začínají ze své zóny.
     
    00:47
    První zákrok novice ve třinecké brance. Sebral ze vzduchu kotouč, který ve směru třinecké branky vyslal Kaut.
     
    01:31
    První pobyt v pásmu i pro Třinec. Martynek získal za brankou puk, jeho přihrávka na Kundrátka mezi kruhy byla ale těžká.
     
    02:40
    Hosté pobývali v pásmu, ale puk se pohyboval kolem mantinelů podle toho, jak se Ocelářům nedařilo vyhodit. Následně Hrňa posouvá aspoň do neutrální zóny.
     
    03:25
    Michal Kovařčík posunul ve středním pásmu puk na Szturce, který si najel do solidní pozice a chtěl překvapit Godlu střelou do protipohybu. Slovenský brankář zasáhl levým betonem. Následně byl na místě i proti střele dojíždějícího Kundrátka.
     
    04:14
    Michal Kovařčík přihrával poté, co jeho bratr Ondřej vybojoval u modré čáry puk, svému sourozenci a spoluhráči z pětky před Godlovo brankoviště. Hostující brankář do přihrávky vložil hůl a znemožnil zakončení.
     
    05:01
    Oceláři zvýšili aktivitu a hosté se snaží podobně kontrovat. Po vstupu do obranné zóny domácích ale většinou tratí puk.
     
    05:29
    Kundrátek nahazoval do změti těl před Godlou, puk trefil Szturce. Na druhé straně protiútok vedl Strnad, ale utopil se s pukem u mantinelu.
     
    05:41
    Godla přerušuje po delším čase hru. Vhazování v ofenzivní zóně Třince.
     
    05:55
    Gernát u levého mantinelu posunul puk za sebe na u modré stojícího Hrňu, který okamžitě poslal puk na Godlu. Hostující gólman přerušuje hru.
     
    06:32
    Chmielewski zavezl puk do útočného pásma a dával na levou stranu na volného Ondřeje Kovařčíka. Ten nešel do zakončení, ale hledal na pravé straně Stránského. Přihrávka byla nepřesná, proti následujícímu zakončení Chmielewského byl Godla dobře vyjetý.
     
    07:02
    Vidíme první vyloučení v utkání. Jakub Hajný dostává menší trest za podrážení.
     
    07:20
    Hosté vyhráli buly, ale při vyhození z pásma trefili čárového rozhodčího, Oceláři se tak udrželi v pásmu. Po bojích o puk následně zpoza branky nahrnul do brankoviště kotouč Stránský a Godla by byl bezmocný. Před odkrytou brankou ale nebyl žádný třinecký hráč.
     
    08:18
    Oceláři se dlouho nemohli dostat k puku a spoustu cenných sekund ušetřil obránce Austin tím, že držel puk za Štěpánkovou brankou.
     
    09:05
    Až v samotném závěru přesilovky se Oceláři dostali na chvíli do pásma, střela Rotha z levé strany ale nemohla Godlu překvapit.
     
    09:43
    Adamský zavezl puk do pásma, ale tam jej následně Třinečtí ztratili. S protiútokem spěchal na druhou stranu Zelingr, ale byl na poslední chvíli zablokován.
     
    09:56
    Prvního vyloučeného mají na své straně i Třinečtí. Za podrážení jde na dvě minuty za katr Martin Adamský.
     
    10:33
    Hosté se drží v pásmu, dělají před Štěpánkem zmatek, zatím tomu ale chybí přesné zakončení, které by ohrozilo třineckou branku.
     
    10:58
    To se dostavilo, ale Štěpánkem vyražený puk odpaluje do obranné zóny Kladna Doudera. Hosté začínají od své branky.
     
    11:20
    Dvakrát tečované nahození Nashe nadělalo Štěpánkovi vrásky. Puk ale jeho branku přeskočil.
     
    12:10
    Domácí jsou kompletní. Puk mohl z obranného rohu vyvézt Zahradníček, ale poslal jej na icing. Třinečtí jsou ve vlastním pásmu.
     
    12:23
    Třinečtí prohráli vhazování, ale pak získali puk a Adamský jej poslal až na Godlu.
     
    13:18
    Oceláři točí Kladenské v jejich pásmu, ale nepodařilo se jim zatím dostat se z rohů nebo od mantinelů do nebezpečného zakončení.
     
    13:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obléhání Godlovy branky z pohledu třineckých hráčů pokračovalo a nakonec přišla i nebezpečná koncovka. Z prostoru na pravém kruhu, kde byl střelec skryt pohledu brankáře bránícími hráči Rytířů, našel prostor v horních patrech kladenské branky MATĚJ STRÁNSKÝ. Asistence: Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:0.
    13:39 Matěj STRÁNSKÝ - 1:0
     
    14:40
    Adamský centroval puk na Godlovu branku, kde těsně před kladenským brankářem do trajektorie puku vložil hůl Martynek. Godla chvíli s kotoučem žongloval, ale nakonec dokázal přerušit hru.
     
    14:53
    Několik vhazování po sobě před kladenskou brankou. Tentokrát po zakázaném uvolnění hostujícího týmu.
     
    15:38
    Kladenští mají po čase puk na holích a trochu více prostoru ve vlastním pásmu. Snaží se o rozehrávku od Godlovy branky.
     
    16:19
    Kaut dával od levého mantinelu na střelu Hajnému, který byl více v prostoru útočného pásma Rytířů, tomu ale puk přeskočil hůl.
     
    16:46
    Chmielewského střelu z první z pravé strany Godla vyrazil na zadní skla. Třinec díky tomu drží pásmo.
     
    17:26
    Redlich se šikovně ve středním pásmu dostal přes Douderu a už měl k překonání pouze bránícího Musila. Měl ale puk na bekhendu, tak zkoušel přihrát před branku. Nepřesně.
     
    17:48
    Novotný zkoušel dorážet před Godlou vyražený puk, nedokázal přehodit beton kladenského brankáře.
     
    18:09
    Štěpánek přerušuje hru po valné hromadě před jeho brankovištěm.
     
    18:19
    Nash zkoušel nahodit na třineckou branku s tím, že využije clon, které tam Štěpánek měl. Třinečtí beci puk vyrazili do strany a pak se Oceláři osvobodili za cenu icingu.
     
    19:00
    Třinečtí ve svém pásmu získali puk. Dravecký zkoušel z levé strany nacentrovat před Godlu na Szturce, k tomu se ale puk nedostal.
     
    19:19
    Dravecký dával na šikovnou teč před branku Hrňovi. Tomu se podařilo do trajektorie puku sáhnout, kotouč ale zamířil nad Godlovu svatyni.
     
    19:57
    Velký závar před třineckou brankou. Nakonec si Oceláři mohou oddechnout, neboť poslední přihrávka před odkrytou třineckou svatyni sebral Dravecký.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině byla k vidění herní převaha domácího týmu, kterou Oceláři přetavili v jeden gól. Ten padl poté, co oba mančafty nedokázaly využít početní převahu. Opticky vypadala lépe přesilovka Rytířů, ale i ta po vyloučení Hajného, i ta po vyloučení Adamského skončila nevyužita. Když se Třinečtí po ubránění početní výhody hostů dostali zase do tempa, využil Matěj Stránský clony, kterou Godlovi před jeho brankou udělali vlastní spoluhráči, a trefil přesně do horních pater jeho branky.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 13:4
    Střely mimo 2:4
    Zblokované střely 4:3
    Hity 6:3
    Vhazování 6:8
    Trestné minuty 2:2
     
    Druhá třetina bude pokračovat cca v 17:48.
     
    Oba týmy se vrátily z šaten a za minutku začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    K zajímavé střelecké pozici se po zadovce od Marcinka od mantinelu dostal Stránský. Byl ale při střele zablokován Austinem.
     
    20:52
    Stránského přihrávka z rohu skončila pouze na Bílkově hokejce. Naštěstí pro domácí, hosté šli střídat, Bílek tak pouze nahodil.
     
    21:25
    Velká šance Třince poté, co si Zahradníček vytáhl Godlu z branky a obkroužil kladenskou svatyni. Nacentroval puk do brankoviště, ale Chmielewski dorážku poslal pouze do bruslí bránícího kladenského hráče.
     
    22:05
    Velký tlak Ocelářů v pásmu pokračuje, do střelecké pozice na levé straně Godlova předbrankového prostoru dostal puk Chmielewski. Utekl mu ale mezi nohama. Další třinecký tlak skončil na ofsajdu, ve kterém byl Kundrátek.
     
    22:29
    Redlich zkoušel centrovat před třineckou branku zpoza Štěpánkovy klece, domácí brankář radši puk rukou, v níž drží hůl, přidržel na brankové konstrukci.
     
    22:36
    Adamský dostal puk po mantinelu zpoza branky od Gernáta do jízdy, natlačil se před Godlu, ale puk skončil těsně vedle kladenské branky.
     
    22:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! BRADY AUSTIN dostal puk do jízdy na vrchol levého kruhu a z první napálil kotouč na třineckou branku. Střela byla dostatečně razantní, že Štěpánek proti ní nedokázal zakročit. Asistence: Jakub Strnad, Tomáš Redlich. Stav utkání 1:1.
    22:46 Brady AUSTIN - 1:1
     
    23:43
    Třinečtí získali puk v útočném pásmu, pak jej ale nepřesně po modré poslal Zahradníček na Kundrátka a je z toho ofsajd.
     
    23:58
    Machač s pukem na holi vjel do útočného pásma, ale než se dostal do koncovky, byl zpacifikován Rothem.
     
    24:25
    Michal Kovařčík si vyměnil s Chmielewskim puk, ale než se prvně jmenovaný dostal do střelecké pozice, byl už s kotoučem za brankou. Následnou střelu Doudery od modré Godla viděl.
     
    24:56
    Tlak Třince v útočném pásmu končí Godla, který puk skryl do lapačky.
     
    25:09
    Martynek získal u levého mantinelu puk a snažil se nacentrovat před branku na Novotného. Godla přikryl a přerušuje hru.
     
    26:03
    Třinečtí se komplikovaně dostali do útočného pásma a následně tam puk ztratili. Strnad s Redlichem zavezli následně puk do třinecké obranné zóny, ale ani tam útočící tým ofenzivní situaci nerozvinul.
     
    26:40
    Po Musilově nahození od modré Godla přerušuje hru a je zde komerční přestávka.
     
    26:46
    Třinec vyhrál buly v útočném pásmu, následně poslal na Godlu ránu příklepem od modré Doudera, ale kladenský brankář neměl s jeho pokusem sebemenší problém.
     
    27:18
    Třinečtí se dostali v útočném pásmu k puku, ale Michalu Kovařčíkovi následně vložil hůl do střeleckého pokusu Kehar. Vhazovat se bude před Godlou.
     
    27:33
    Martynek byl zastaven při pokusu přejít do útočného pásma, ale následuje icing hostí. Třinečtí tak získali pásmo trochu zadarmo.
     
    27:44
    Vítězslav Bílek se provinil hákováním na Matěji Stránském a Třinec si zahraje druhou přesilovku v zápase.
     
    27:47
    Okamžitě po buly se ke střele z první dostal z osy kluziště Hrňa. Godlu asi střela štípla, ale dokázal ji zlikvidovat.
     
    28:00
    Po několika přihrávkách Ocelářů střílí z modré čáry Gernát, ale i tuto střelu neměl kladenský brankář problém lapit do rukavice.
     
    28:31
    Třinečtí se utopili v přihrávkách a kličkách v útočném pásmu a Barinka zpoza vlastní branky vyhazuje až ke Štěpánkovi.
     
    29:09
    Ondřej Kovařčík chybuje při přihrávce a Austin dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    29:52
    Hosté se ubránili oslabení, ale Třinečtí stále drží útočné pásmo. Zatím bez přímého ohrožení branky Godly.
     
    30:37
    Kundrátek si nabruslil ze strany před branku a hledal Martynka, do přihrávky vložil hůl a rukavici Godla a překazil tak domácím přihrávku do dobré šance.
     
    31:37
    Třinečtí drží útočné pásmo, ale těžko hledají, jak se dostat do střelecké pozice. Teď byl nehlídán mezi kruhy Szturc, ale jeho pokus mířil vedle. Následně opět mířil puk na pravé křídlo první třinecké formace, ale kotouč propadl do středního pásma.
     
    31:41
    Po srážce zůstali v rohu ležet Barinka s Marcinkem. Kladenský obránce se brzo zvedl a odjel na svou střídačku, třinecký centr se zvedá mnohem obtížněji. Pozitivní je, že nakonec odjel z kluziště po svých.
     
    32:06
    O'Donnell s Kautem dostali po čase puk do útočného pásma Kladna. Následně od modré poslal puk na Štěpánka Nash. Domácí brankář neměl šanci pokus, i když nebyl opticky vůbec nebezpečný, vidět. Spatřil a lapil jej na poslední chvíli.
     
    32:38
    Třetí třinecká pětka se dostala do útočného pásma, ale hned v něm ztratila puk. Na druhé straně byli Kladenští vystaveni do postavení mimo hru.
     
    34:03
    Třinečtí byli v útočném pásmu, ale do nebezpečného zakončení se nedostali. Následně padl na kotouč za brankou Marcinko a rozhodčí vykázali hru do středního pásma.
     
    34:54
    Třinečtí opět pobyli v pásmu, ale nic nevymysleli. Na druhé straně zavezl puk do útočného pásma Strnad a zahučelo to po šanci u třinecké branky.
     
    35:09
    Po zákroku kladenského brankáře vidíme další vhazování před Godlou.
     
    36:01
    Hovorka s Machačem zavezli puk do útočné zóny Kladna a hosté se snažili prokombinovat do zakončení. Nepodařilo se to a poté, co Machač zůstal ležet u bočního hrazení, je přerušená hra.
     
    36:48
    Stránský se dostal do zakončení z levé strany, ale jen díky tomu, že do střely sáhl kladenský bek, s ní měl Godla trochu problém. Nakonec vykopl betonem.
     
    38:04
    Po sérii nepřesností na obou stranách se do situace čtyři na dva dostali domácí. Martynek přenechal v ideální pozici puk na střelu Musilovi a jeho pokus ze slotu odrazil Godla do ochranné sítě.
     
    39:07
    Třinečtí se dostali komplikovaně do pásma, ale tam ztratili puk. Hosté jej vyvezli, po zmatcích v domácí obraně se k nebezpečnému zakončení bekhendem z bezprostřední blízkosti Štěpánkovy branky dostal Hovorka. Následně je hra přerušená pro vysokou hůl hostujících hráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme nesledovali příliš pohledný hokej. K vidění byla marná snaha domácích hráčů vytvořit si nějaký soustavný tlak, několik výborných zákroků brankáře Godly a pár nebezpečných situací před Štěpánkem. Příliš vzruchu nepřinesla ani jediná přesilovka druhé třetiny, kterou měli domácí po vyloučení Bílka. To už ale byl stav vyrovnaný, jediný gól druhé dvacetiminutovky dal Austin, kterému puk přenechal do jízdy na levém křídle Strnad. Domácí brankář proti prudké střele neměl šanci.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 22:8
    Střely mimo 6:5
    Zblokované střely 12:5
    Hity 8:6
    Vhazování 18:23
    Trestné minuty 2:4
     
    Úvodní buly třetí třetiny bude vhozeno cca v 18:43.
     
    Týmy se vracejí na bojiště dnešního zápasu. Za minutku pokračujeme závěrečnou třetinou normální hrací doby.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Třinečtí se rychle dostali do pásma, ale tam situaci zkazil nepřesnou přihrávkou Stránský. Hosté ihned otočili hru a z ideální pozice mezi kruhy střílel Hovorka. Jeho střelu odrazil do sítě za brankou Štěpánek ramenem.
     
    41:00
    Třinečtí se pokusili o rozvinutí útočné akce, bez úspěchu zakládají další útok zpoza vlastní branky.
     
    41:45
    Po nepřesnostech ve středním pásmu končí puk mezi střídačkami. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    42:09
    Gernát ztratil puk na útočné modré a hosté ujeli do situace tři na jednoho. Pokus Austina vyrazil Štěpánek betony k Ondřeji Bláhovi a ten svou dorážku z bezprostřední blízkosti třinecké branky poslal na zadní skla.
     
    43:19
    Třinečtí ztratili puk v útočném pásmu a dopředu se dostali Rytíři. Po přihrávce Hovorky střílel Zikmund z levého kruhu. Střela nebyla prudká, ale dobře umístěna mezi Štěpánkovy betony. Třinecký brankář zakročil.
     
    43:53
    Hosté se usadili v útočném pásmu a celá situace končí po Zelingerově střele od modré čáry, kterou Štěpánek ztlumil na těle.
     
    44:28
    Oceláři se snaží o útočnou aktivitu, ale často v útočném pásmu ztrácejí puky a hosté okamžitě přesouvají hru do pásma před Štěpánkem.
     
    45:35
    Adamský vybojoval u levého hrazení puk, posunul jej na zablokovaného Martynka, ale ten dokázal ještě usměrnit puk tak, že by jej dostal před odkrytou kladenskou branku Novotný. Dostal by jej, pokud by puk neshrábl do lapačky Godla.
     
    46:44
    Dobrá příležitost pro Kladno. Podrážením řešil chybu v obranném pásmu Ocelářů David Musil. I Rytíři si zahrají druhou přesilovou hru v utkání.
     
    46:57
    Kladenští prohráli buly, ale nakonec se dostali k puku. Ten putoval rychle na Hovorky, který stál na vrcholu levého kruhu, a nebezpečně vystřelil. Štěpánek měl štěstí, ale přisedl puk pod betony.
     
    47:39
    Hovorka nabil na střelu z první z levé strany na pravou O'Donnellovi. Puk mířil nad Štěpánkovu branku. Následně nadvakrát dostal puk z pásma Třince Roth.
     
    47:48
    Po Adamského vyhození zásah kladenské střídačky. Oceláři tak celkem lacino získávají buly daleko od své branky.
     
    48:30
    Kautovu střelu z první z levé strany vytěsnil Štěpánek betonem. Následně Třinečtí vyhazují.
     
    49:15
    Oceláři se ubránili a na chvíli se podívali do útočného pásma. Ale po nepřesné střele Gernáta od modré se puk odráží mimo jejich útočnou zónu.
     
    49:48
    Kladno bylo nastěhováno v útočném pásmu Třince. Ke střelecké situaci se nedostalo, nakonec aspoň do střední zóny poslal puk Novotný.
     
    50:39
    Řada nepřesností při pokusu založit útočnou akci na obou stranách. Domácí se vystavili do ofsajdu a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:16
    Rothovi v obranném rohu utekl s pukem Bílek, tak se po něm ohnal a vysekl mu hůl z ruky. Kladenští budou hrát další přesilovku.
     
    51:37
    Bílek se Štěpánkem skončili ve třinecké brance, která byla posunuta. Dle rozhodčích zapříčiněním třineckého bránícího hráče, vhazovat se tak bude před Štěpánkem.
     
    52:01
    Hovorka jen tak ze zápěstí poslal puk z levého kruhu na Štěpánka, který nic neviděl přes clonícího Zikmunda. Třinecký brankář měl štěstí, že střela byla nepřesná.
     
    52:45
    Zblokovaná střela O'Donnella končí v ochranné síti. Vhazovat se bude před Štěpánkem.
     
    53:21
    Domácí se ubránili a následně se Kladenští sami vytěsnili z pásma. Moc nechybělo a Roth, který naskakoval z trestné, dostal puk do jízdy.
     
    53:58
    Kladno i po skončení přesilovky má častěji puk na holi. Teď se domácí osvobodili pouze za cenu icingu.
     
    54:55
    Třinečtí byli po čase v útočném pásmu, do zakončení ani střelecké situace se nedostali. Hosté následně puk aspoň dovezli do svého útočného pásma.
     
    55:36
    Poslední komerční přestávka utkání přerušuje nespokojený pískot domácích fanoušků. V posledních minutách jsou skutečně Oceláři daleko od šance skórovat.
     
    55:55
    Jako blesk z čistého nebe je tu šance Třince! Odražený puk po Rothově centru z pravé strany ale nedokázal mezi tři tyče poslat Ondřej Kovařčík.
     
    56:27
    Třinec taky ještě dostane možnost hrát v početní převaze. Matyáš Zelingr podržel Martynka, který se ho snažil objet podél levého hrazení, a dostává menší trest.
     
    57:17
    Hosté se dvakrát osvobodili, aniž by Oceláři ohrozili přímo Godlovu branku.
     
    58:32
    Ocelářům se přesilovka hrubě nepodařila, Kladenští jsou již v kompletu a vše končí avizovaná střela Ondřeje Kovařčíka z pravého kruhu, kterou Godla kryje.
     
    59:02
    Po Stránského jízdě za Godlovu branku se zjevil osamocen před kladenskou brankou Marcinko, nedokázal ale překonat krajana v brance hostujícího týmu.
     
    59:52
    Musilovi proskočil puk ve středním pásmu mezi nohama a ke střele z levé strany se dostal Redlich. Štěpánek puk přikryl do lapačky a následuje vhazování po jeho pravé ruce.
     
    59:52
    Hosté si vyžádali oddechový čas. Chtějí ještě využít vhazování na útočné straně hřiště.
     
    59:54
    Marcinko sice prohrál buly, ale Doudera puk získal pro třineckou stranu, zápas tak míří do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Utkání nakonec rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy, třetí třetina nerozhodla. Ve třetí třetině jsme viděli z ofenzivní stránky skutečně dietní podívanou. Z hlediska ohrožení branky soupeře byly nejnebezpečnějšími pasážemi pravděpodobně obě přesilovky Kladna, ale ke gólu se nepropracovali. Stejně tak ne domácí, kteří měli jednu početní výhodu a pár náznaků šancí. Zápas diváky moc nerozmazlil, uvidíme, co nabídne prodloužení.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 25:17
    Střely mimo 7:8
    Zblokované střely 14:9
    Hity 9:7
    Vhazování 31:32
    Trestné minuty 6:6
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:34
    Stránský ztratil puk v útočném pásmu a po přiťuknutí od Zikmunda se ke střele na druhé straně dostal Hovorka.
     
    61:21
    Strnad nabruslil do útočného pásma Kladna ze střední zóny a přenechal puk Redlichovi. Jeho prudkou ránu z mezikruží vyrazil Štěpánek.
     
    61:56
    Kehar s pukem na holi vjel do obranné zóny Třince a tam jej moc aktivně bránil Doudera. Rozhodčí jeho počítání vyhodnotili jako držení. Hosté mají možnost rozhodnout v přesilovce čtyři na tři.
     
    62:37
    Hosté sami sebe dostali do úzkých a Kundrátek se pokusil po levé straně zaútočit. V ofenzivní třetině hřiště byl zpacifikován.
     
    63:28
    Dravecký zlomil při pokusu o vyhození puku z obranného pásma hůl. Oceláři chvíli hráli ve dvou proti čtyřech. Zbytky hole zůstaly ležet na ledové ploše a následně na nich upadl nepříjemně Zikmund. Těžce se zvedá z ledu, hra je přerušená.
     
    Utkání sleduje 4 609 diváků.
     
    63:54
    Austinovu střelu od modré usměrnil do ochranné sítě Marcinko. Z přesilovky Kladna už zbyly jen dvě sekundy.
     
    64:26
    Třinečtí jsou kompletní a v pásmu, ale vozí puk po rozích a mantinelech.
     
    64:47
    Hosté se poté, co Třinečtí ztratili v pásmu puk, dostali do situace tři na jednoho, ale vše z pohledu domácích vyřešil obranným zásahem Stránský.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Gól nepadl ani v prodloužení, přestože měli hosté možnost hrát přesilovku čtyři na tři. Třetí vzájemné měření sil mezi Třincem a Kladnem tak rozhodne série samostatných nájezdů. Ve Werk areně se upravuje ledová plocha a poté budeme pokračovat. V následující herní situaci se už rozhodne, kdo zvítězí a odnese si z tohoto zápasu dva body.
     
    Vše je připraveno k zahájení samostatných nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Nájezdy zahájil kladenský Melka. Štěpánek jeho pokus sebral do lapačky.
     
    1. série
    1:0
    Matěj Stránský na druhé straně trefuje přesně do horních pater Godlovy branky.
     
    2. série
    1:1
    Brendan O'Donnell trefil přesně mezi Štěpánkovy betony.
     
    2. série
    2:1
    Roman Szturc proměnil přesně střelou k pravé Godlově tyči.
     
    3. série
    2:2
    Marek Hovorka rovněž uspěl střelou mezi nohy třineckého brankáře.
     
    3. série
    2:2
    Jiří Polanský proti Godlovi neuspěl. Puk mu utekl v Godlově brankovišti.
     
    4. série
    2:2
    Brady Austin trefil hůl, kterou měl Štěpánek přilepenou na pravém betonu.
     
    4. série
    2:2
    Michal Kovařčík trefil Godlu v jeho postoji.
     
    5. série
    2:2
    Strnadův pokus ze slotu končí ve Štěpánkově lapačce.
     
    5. série
    3:2
    Ondřej Kovařčík trefil přesně pravý růžek Godlovy branky a rozhoduje!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Rozhodl úplně poslední nájezd ze série pěti pokusů na obou stranách. ONDŘEJ KOVAŘČÍK trefil přesně do levého horního růžku Godlovy branky. Oceláři po dlouhé sérii neúspěšných zápasů, které končily samostatné nájezdy, vítězí a nakonec berou dva body. Kladno si veze domů jeden.
    Ondřej KOVAŘČÍK - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Matěj Stránský (1+0) – Brady Austin (1+0)
     
    Dlouhé utkání, které rozhodl až poslední samostatný nájezd, tak nakonec podělil body v poměru – Třinec dva, Kladno jeden. Z Třince se při extraligovém hokeji přihlásíme až za pětadvacet dní – v neděli 12. ledna 2020 Třinečtí doma přivítají hokejisty z Olomouce. Mezitím se v Ostravě a Třinci uskuteční hokejové mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Od nás tedy přání všeho nejlepšího k Vánocům a do nového roku a přihlásíme se v lednu! (19:46:42)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 14. M. Stránský (Marcinko), rozh. náj. O. Kovařčík – 23. Austin (J. Strnad, Redlich)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Antonín Melka (KLA)
    1:0   Matěj Stránský (TRI)
    2. série:
    1:1   Brendan O'Donnell (KLA)
    2:1   Roman Szturc (TRI)
    3. série:
    2:2   Marek Hovorka (KLA)
    2:2   Jiří Polanský (TRI)
    4. série:
    2:2   Brady Austin (KLA)
    2:2   Michal Kovařčík (TRI)
    5. série:
    2:2   Jakub Strnad (KLA)
    3:2   Ondřej Kovařčík (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman – Szturc, Marcinko (A), M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Hrňa, Polanský, Dravecký (A).
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Hovorka, Machač, Bílek – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – O. Bláha, Zikmund, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 609
    bahis siteleri