Frölunda – Luleå 2:3 (kon.) | Djurgården – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
Frölunda HC
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Luleå Hockey
Úterý 07.01.2020, 18:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z hokejové Ligy mistrů. Společně se podíváme na první semifinálový duel mezi Frölunda Indians a Luleå Hockey. Duel začíná v 18 hodin.
     
    Luleå Hockey

    Luleå může být s účinkováním v letošním ročníku Ligy mistrů naprosto spokojená. Hostující celek totiž po postupu ze základní skupiny zvládl bez problémů také vyřazovací část. V osmifinále dokázal v obou soubojích přehrát švýcarský Bern. Ve čtvrtfinále se znovu postavil proti švýcarskému celku. Ani proti Lausanne však neměli hosté moc práce. Dnes už to ale bude jiný souboj. V rámci semifinále čeká na hosty Frölunda, která má každoročně jen ty nejvyšší cíle.
     
    Frölunda Indians

    Frölunda měla v letošním ročníku o něco složitější práci. V osmifinále čekal na velmi úspěšný švédský celek Farjestad. V prvním duelu sice Frölunda prohrála, ale doma soupeře rozstřílela vysoko 8:2 a postoupila do čtvrtfinále. V něm se postavila proti švýcarskému Bielu a znovu si postup vynutila až ve druhém utkání. Frölunda jde do duelu v dobrém rozpoložení. Ve švédské lize totiž drží sympatické druhé místo.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu v této sezóně už dvakrát střetli ve švédské lize. Frölunda vyhrála úvodní duel 1:0, ale druhé vzájemné měření sil prohrála 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Mattsson (Rubin) – Moverare, Ekbom, Lennström, Printz, Grönlund, Gormley, Stollery – Mustonen, Lundqvist, Friberg – Carlsson, Sundström, Rakhshani – Peterson, Hjalmarsson, Lasch – Stalberg, Rosseli-Olsen, Lasu, Fagemo

    Luleå Hockey: Lassinantti (Rautio) – Sellgren, Lundkvist, Jalvanti, Sondell, Engsund, Sjalin – Hallander, Connolly, P. Emanuelsson – Kovacs, Tyrvainen, E. Emanuelsson – Berglund, Ilomäki, Brännström – Gunler, Larsson, Olausson, Fabricius

    Rozhodčí: Šír, Pieschaczek – Pihlblad, Malmqvist.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budou hrát v červeném, zatímco Lulea oblékne žluté dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Frölunda uspěla na úvodním vhazování dnešního duelu. Prozatím druhý celek švédské ligy se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na pravou stranu byla moc prudká.
     
    00:32
    Joel Lundqvist se hned v první minutě natlačil před branku soupeře, pokusil se položit si brankáře bekhendovým blafákem, ale Lassinantti se nenechal rozhodit.
     
    01:05
    Frölunda vlétla do dnešního utkání velice aktivně. Vítěz skupiny H letošního ročníku Ligy mistrů prošel do útočného pásma, ale dělovka z levé strany jen zaduněla o mantinel.
     
    01:34
    Lulea si z tlaku domácího celku opět pomohla jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry za branku domácích Indians. Vhazovat se bude před Lassinanttim.
     
    02:05
    Connolly protečoval prudkou přihrávku do útočného pásma. Za odraženým pukem poté spěchal Sellgren, ale obránci domácího celku byli o něco rychlejší.
     
    02:36
    Do hry už naskočil také třináctý útočník domácího celku, kterým je Samuel Fagemo. Nejlepší střelec skončeného šampionátu juniorů zatím na první ránu čeká.
     
    03:04
    Úvod utkání nabízí hodně svižný hokej. Oba týmy hrají velice aktivně. Lulea se vydala do útočného pásma, ale při kombinaci u hrazení přišli hosté o puk.
     
    03:35
    Mustonen projel za skákavým pukem do útočného pásma, jenže zakončení příklepem trefil jen prvního obránce ve žlutém dresu.
     
    04:10
    Hostující brankář Lassinantti vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    04:24
    Až nyní se po delší době přerušuje hra. Sellgren si našel volný puk, udělal rychlou vyhýbku na modré čáře, ale jeho ránu zápěstím srazil obránce do ochranné sítě.
     
    05:02
    Lassinantti si dal pozor na nahození ze středního pásma a raději přikryl kotouč před napadajícím útočníkem domácího celku. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    05:23
    Kovacs si sjel na krásnou přihrávku na útočnou modrou čáru, hnal se sám na domácí klec, jenže v rozhodující chvíli se mu kotouč svezl po čepeli a hostující útočník nezakončil!
     
    06:10
    Domácí zadáci přečíslili v souboji za vlastní brankou jednoho z hostujících hráčů a podařilo se jim konstruktivně rozehrát. Diváci se zatím musí bavit.
     
    06:35
    Connolly poslal nahození do rohu útočného pásma, kam spěchal Sellgren. Obránce hostujícího celku ale nepropasíroval kotouč kolem Moverareho.
     
    07:06
    Lulea skvěle napadá rozehrávku domácího celku v jeho obranném pásmu. Hostující celek se svého soupeře nezalekl a snaží se hrát velmi aktivně.
     
    07:24
    Samuel Fagemo si nabruslil mezi kruhy na krásnou přihrávku z pravé strany, zakončoval do protipohybu brankáře, ale Lassinantti jeho pokus vyškrábl nožem brusle!
     
    08:03
    Domácí si zahrají první přesilovku. Engsund dostává dvě minuty za hákování.
     
    08:23
    Hosté se zmocnili volného puku v obranném pásmu a bez váhání jej poslali přes všechny čáry. Domácí Indians musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    09:03
    Hjalmarsson dostal přihrávku na pravý kruh, vybruslil si s kotoučem na osu, ale jeho svižný rána zápěstím prolétla kolem zadní tyčky hostující klece.
     
    09:28
    Hosté znovu získali odražený puk za vlastní brankou a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště za klec domácího mužstva. Přesilovka se pomalu krátí.
     
    10:03
    Hosté v plném počtu.
     
    10:09
    Krátce po skončení přesilové hry vyplaval před brankou hostujícího celku zcela osamocený Carlsson, který mířil do horního růžku, ale Lassinantti zatím drží svůj tým nad vodou!
     
    11:08
    Lasch projel po levém křídle do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a přišel o kotouč. Hráči domácího celku jsou nyní hodně aktivní.
     
    11:33
    Na opačné straně pálil Berglund, kterému se střela zápěstím svezla po čepeli a kotouč nenašel cestičku mezi tři tyče. Stále sledujeme nesmírně svižný duel.
     
    12:03
    Další obrovská možnost domácích! Peterson vypíchl kotouč jednomu ze soupeřů a pohotově se snažil zakončit. Jeho rychlý pokus prosvištěl nad břevnem!
     
    12:28
    Gormley přišel o puk při rozehrávce a odevzdal jej soupeři. Domácí hokejisté se ale stačili vrátit přes vlastní modrou čáru a nepustili hráče soupeře do zakončení.
     
    13:10
    Lasch dostal přihrávku na modrou čáru a nahodil puk za branku soupeře. Za jeho pobídkou se ale nedostal nikdo ze spoluhráčů. Obě defenzivy nyní zlepšily svou hru.
     
    13:48
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! EINAR EMANUELSSON dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, ustál souboj s obráncem, krásně se probil do střelecké pozice a doslova na kolenou propálil brankáře! Asistence: Robin Kovacs.
    13:48 Einar EMANUELSSON - 0:1
     
    14:20
    Domácí celek vypadá po obdržení úvodní branky dnešního utkání poněkud zaskočený. Hokejisté v červených dresech mají velké problémy s kombinací.
     
    14:42
    Einar Emanuelsson se znovu tlačil do útočného pásma, jenže tentokrát mu jeden ze spoluhráčů projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    15:06
    Sondell dostal krásnou přihrávku do střelecké pozice, jenže jeho táhlou střelu zablokoval obětavým zákrokem obránce domácího mužstva.
     
    15:38
    Svou první přesilovku si zahrají také hosté. Gormley dostává dvě minuty za podrážení.
     
    16:00
    Sellgren si na modré čáře nedokázal zpracovat prudkou přihrávku a puk mu přes hokejku uskočil do středního pásma. Hosté jej ale rychle zavezli zpátky.
     
    16:10
    Domácí budou hrát ve třech! Moverare totiž dostává naprosto zbytečné dvě minuty za podrážení.
     
    17:00
    Hosté sice kombinovali před brankou soupeře, jenže nikdo ve žlutém si netroufl na zakončení a hokejisté Indians dokázali puk poslat přes všechny čáry.
     
    17:17
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku pět na tři a navyšují své vedení! DANIEL SONDELL využil prostor, který se před ním otevřel, vybruslil si do střelecké pozice a krásnou dělovkou překonal domácího brankáře! Asistence: Peter Emanuelsson, Nils Lundkvist.
    17:17 Daniel SONDELL - 0:2
     
    17:40
    Přesilovka hostů stále pokračuje, ale Frölunda nyní vybojovala puk a vyhodila jej přes všechny čáry za klec soupeře.
     
    18:10
    Domácí v plném počtu.
     
    18:26
    Samuel Fagemo dohrál jednoho ze soupeřů v rohu útočného pásma a za svůj čistý hit sklidil potlesk solidně zaplněné arény. Frölunda potřebuje takové momenty, aby se vrátila do utkání.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:05
    Neskutečné! Hned tři hráči domácího celku se hnali na brankáře soupeře. Přihrávku před opuštěnou polovinu branky dostal Lundqvist, ale jeho rána skončila na betonu brankáře!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté hostujícího celku! Frölunda sice byla v první třetině aktivnější a vypracovala si několik možností. Tu největší měl mladý střelec Samuel Fagemo, ale Lassinantti v první části skutečně čaroval! Hosté naopak udeřili individuální akcí Einara Emanuelssona! Luleå poté ještě hrála přesilovku 5 na 3, ve které přidal druhou branku Daniel Sondell! Do kabin se proto jde za stavu 0:2.
     
    Střely na branku: 6 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování a ihned se vydali do útoku. Indiáni musí ve druhé části zlepšit svou efektivitu, v úvodní části duelu totiž měli dostatek šancí.
     
    20:38
    Samuel Fagemo dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, projel do pásma útočného, ale jeho pokus zápěstím srazil obránce do ochranné sítě.
     
    21:05
    Carlsson se dostal k odraženému míči v blízkosti modré čáry, vybruslil si s pukem do nebezpečné střelecké pozice, ale ránou zápěstím netrefil branku.
     
    21:28
    Na opačné straně zůstal mezi kruhy zcela nehlídaný Berglund, který vypálil zápěstím, jenže jeho pokus domácí brankář vytěsnil levým ramenem!
     
    22:10
    Lulea se usadila v útočném pásmu, jenže nikdo ve žlutém dresu se nyní nepohyboval v předbrankovém prostoru a obrana domácích odehrála puk do bezpečí.
     
    22:38
    Carlsson poslal skákavou pobídku před branku soupeře, nicméně obránci ve žlutém stáli blízko u sebe a odehráli puk za modrou čáru.
     
    23:10
    Už to vypadalo, že hosté si pomohou pouze vyhozením na zakázané uvolnění, jenže jeden z hráčů ve žlutém pořádně zabral a dojel vyhozený puk.
     
    23:26
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí celek se rychle dočkal snížení! VIKTOR EKBOM si nabruslil na přihrávku mladičkého Samuela Fagema, vybruslil si na osu a střelou zápěstím poslal kotouč o tyč do sítě! Asistence: Samuel Fagemo, Mats Rosseli-Olsen
    23:26 Viktor EKBOM - 1:2
     
    24:20
    Hokejisté ve žlutém se skvěle pohybují a brzdí rodící se akce domácích, kteří se po vstřelení své první branky derou do útočného pásma.
     
    24:45
    Lundkvist nahodil puk od modré čáry na branku domácího celku, ale gólman Frölundy předvedl povedený zákrok lapačkou. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    25:20
    Lulea se opět usadila v útočném pásmu, jenže domácí obránci teď skvěle blokují veškará nahození směřující před branku. Opravdu parádní hokej!
     
    25:55
    Sellgren si najel do solidní střelecké pozice, ale jeho pokus zápěstím domácí brankář Mattsson skvěle viděl a bez problémů si připsal úspěšný zákrok.
     
    26:20
    Connolly si sjel na přihrávku z rohu útočného pásma, jenže jeho dělovka příklepem prosvištěla kolem horního rohu domácí klece!
     
    26:50
    Až nyní se domácí celek vymanil z tlaku svého soupeře. Lulea teď hraje opravdu neskutečně a mačká svého soupeře, co to jde.
     
    27:12
    Na opačné straně si na přihrávku z rohu útočného pásma počkal Printz, ale Lassinantti se na poslední chvíli přesunul k tyči své branky a předvedl dobrý zákrok!
     
    27:46
    Hosté si zahrají další přesilovku. Hjalmarsson vyfasoval dvouminutový trest za držení.
     
    28:10
    Domácí vybojovali puk v souboji u mantinelu a bez problémů jej odehráli do bezpečí. Lulea musí rozjet další přesilovkovou kombinaci. Probudili se také fanoušci.
     
    28:35
    Carlsson fantastickým způsobem vypomohl domácímu celku v obraně. Produktivní hokejista vypíchl puk od mantinelu, ale hosté jej udrželi v útočném pásmu.
     
    29:06
    Nebezpečná situace před klecí domácího celku! Na přihrávku od zadního mantinelu si sjel Sjalin, ale Mattsson se bleskově přemístil k pravé tyči své branky!
     
    29:46
    Domácí v plném počtu.
     
    30:04
    Frölundě se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Přihrávka směřující na rozjetého Rakhshaniho byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    30:25
    Mustonen si najel do prostoru mezi kruhy, kam přiletěla přihrávka z pravé strany, jenže první jmenovaný ve velké rychlosti nedostal kotouč do sítě.
     
    31:02
    Lundkvist si na modré čáře troufl na hodně riskantní kličku, kterou se zbavil svého strážce a pohotově zakončil. Brankář Mattsson měl při zákroku i kus štěstí.
     
    31:25
    Lasch se po chybě hostujícího celku v rozehrávce opřel do volného kotouče, ale Lassinantti jeho dobrou ránu vyrazil na brankovou konstrukci!
     
    32:08
    Engsund dostal obránce domácího celku pod tlak a hráč Frölundy si musel pomoci vyhozením kotouče na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Mattssonem.
     
    32:23
    Frölunda si zahraje přesilovku. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Tyrvainen.
     
    33:10
    Obránce Lundkvist získal puk v souboji za vlastní brankou, vybruslil si k mantinelu a vyhodil kotouč přes všechny čáry za branku soupeře.
     
    33:35
    Carlsson střílel od modré čáry. Lassinantti měl skvěle zakrytý výhled, ale kotouč se nakonec od jednoho z obránců odrazil do ochranné sítě.
     
    34:02
    Fagemo ještě udržel pro domácí celek útočné pásmo, ale jeho bekhendové nahození skončilo u prvního obránce ve žlutém dresu soupeře.
     
    34:23
    Hosté v plném počtu.
     
    35:00
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek dokázal během druhé části dnešního utkání smazat náskok svého soupeře! KARL STOLLERY si sjel mezi kruhy a svižnou střelou zápěstím propálil brankáře! Asistence: Max Friberg, Patrik Carlsson.
    35:00 Karl STOLLERY - 2:2
     
    35:40
    Hosté se ihned vydali do útoku se snahou o rychlou odpověď. Hráči ve žlutém se usadili v útočném pásmu, ale ránu z pravé strany zablokoval obětavý obránce.
     
    36:10
    Sellgren chtěl využít toho, že hned dva hráči domácího mužstva neměli hokejku. Rána obránce hostujícího mužstva jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    36:48
    Samuel Fagemo si sjel na přihrávku mezi kruhy, ale jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře. V posledních minutách sledujeme parádní pasáž.
     
    37:14
    Fagemo si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, opět se dostal do zakončení, ale obránce Engsund jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    37:39
    Rakhshani dojel odražený puk na útočné modré čáře, prodral se do útočného pásma, ale jeho pokus prolétl kolem vzdálenější tyčky.
     
    38:02
    Frölunda si zahraje další přesilovku. Jonas Berglund si vysloužil dvě minuty za sekání.
     
    38:29
    Skvělou práci odvedl v obranném pásmu Sellgren, který získal odražený puk a vysokým obloučkem jej poslal až za útočnou modrou čáru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:28
    Connolly napadal přesilovkovou rozehrávku domácích ve středním pásmu a donutil hráče v červeném zařadit zpátečku. Hosté se ťed brání opravdu skvěle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovce se mnohem lépe vydařila domácímu celku. Za Frölundu nejprve snížil Viktor Ekbom! Domácí celek následně pokračoval v aktivní hře a dostal svého soupeře pod tlak, který přetavil v branku Karl Stollery! Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:2.
     
    Střely na branku: 15 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Hosté v plném počtu.
     
    40:35
    Lulea se usadila v útočném pásmu, jenže nikdo ve žlutém dresu se tentokrát nedostal do zakončení. Skvělou práci odvedl domácí zadák Printz.
     
    41:05
    Connolly si sjel na zadovku mezi kruhy, jenže jeho projektil forhendem prolétl nad břevnem branky soupeře. Hokejisté ve žlutém teď hýří aktivitou.
     
    41:35
    Sellgren vyhodil puk z obranného pásma do pásma středního, jenže nikdo ve žlutém si na jeho pobídku nenabruslil. Hokejisté Frölundy mohou zaútočit.
     
    42:05
    Carlsson spěchal za prudkou přihrávkou do útočného pásma, ale marně se po kotouči natahoval. Domácí hokejisté však mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    42:38
    Sellgren rozjel novou akci hostujícího celku od své klece. Na jeho přihrávku si nabruslil Berglund, který projel na levý kruh, jenže bekhendem zvedl puk nad břevno.
     
    43:03
    Také Frölunda se pokusila o útok, nicméně zakončení od modré čáry přizvedl jeden z obránců ve žlutém do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici hostujícího gólmana.
     
    43:35
    Hokejisté ve žlutém se znovu usadili v útočném pásmu, jenže nikdo z nich nedokázal přesně vypálit. Obrana domácího mužstva skvěle napadá.
     
    44:06
    Petter Emanuelsson si krásným pohybem našel prostor mezi kruhy, přehodil si kotouč na bekhend, ale jeho zakončení skončilo na břevnu!
     
    44:20
    Po dalším souboji vlétl jeden z hráčů ve žlutém do klece domácího mužstva a vysunul ji z jejího běžného postavení. Rozhodčí musí přerušit hru.
     
    45:02
    Connolly dojel vlastní nahození do útočného pásma, jenže z rohu kluziště už nedokázal přihrát mezi kruhy. Hráči ve žlutém jsou teď hodně aktivní.
     
    45:29
    Hostům se nepovedla rozehrávka a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před branku Lassinanttiho.
     
    46:10
    Kovacs znovu pouze nahodil puk přes všechny čáry za branku domácího celku. Další zakázané uvolnění, Lulea se ve třetí části jen těžko dostává do hry.
     
    46:30
    Printz zavezl puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže jeho dělovka skončila na hrudi připraveného brankáře, který puk ještě vytřepal do hry.
     
    46:53
    Ilomäki zbytečně fauloval v útočném pásmu a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    47:10
    Carlsson se zcela sám zjevil před brankou, kam propadla přihrávka z levé strany, ale domácí hráč tvrdou střelou poslal kotouč nad břevno!
     
    47:38
    Až nyní se hosté zmocnili kotouče a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za branku domácího mužstva. Frölunda musí rozjet další přesilovkovou akci.
     
    48:10
    Lennstrom zavezl puk do rohu útočného pásma, jenže jeho přihrávka na modrou čáru skončila u prvního hráče soupeře. Frölunda se nemůže dostat do zakončení.
     
    48:25
    Vylučuje se i na straně Frölundy. Rakhshani dostává dvě minuty za držení hole.
     
    48:53
    Hosté v plném počtu.
     
    49:10
    Samuel Fagemo zavezl ve vlastním oslabení kotouč do rohu útočného pásma, kde nasbíral snad deset sekund k dobru a zaslouženě sklidil potlesk domácích fanoušků.
     
    49:30
    Domácí znovu vyhodili puk přes všechny čáry a během oslabení se zatím brání bez větších problémů. Naopak hosté mají problém s přechodem středního pásma.
     
    50:05
    Carlsson zachytil nepřesnou přihrávku na modrou čáru a protečoval puk do středního pásma. Skvělá práce Frölundy v defenzivě.
     
    50:25
    Domácí v plném počtu.
     
    51:10
    Frölunda se usadila v útočném pásmu, jenže Carlsson neměl čas na to, aby z rohu kluziště našel někoho ze svých spoluhráčů.
     
    51:30
    Lulea znovu vyhodila kotouč jen na zakázané uvolnění. Ve třetí třetině se z ledové plochy prakticky vytratily brankové příležitosti.
     
    52:03
    Také domácí celek si nyní vybral slabší moment při rozehrávce a dopustil se zakázaného uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před branku Frölundy.
     
    52:29
    Rakhshani nabíral rychlost na pravém křídle, ale na poslední chvíli se k němu stáhl Sellgren, který mu zamezil v zakončení.
     
    53:05
    Connolly projel středem ledové plochy do útočného pásma, nicméně nikdo ve žlutém dresu mu nepřijel pomoci a domácí zadáci získali puk pro sebe.
     
    53:36
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hostující celek si znovu bere na svou stranu vedení! JACK CONNOLY si po obrovském závaru před brankou soupeře sjel pro odražený puk a poslal jej pod břevno! Asistence: Filip Hallander, Petter Emanuelsson.
    53:36 Jack CONNOLLY - 2:3
     
    54:30
    Hostující celek se opět usadil v útočném pásmu, jenže nikdo z hráčů ve žlutém tentokrát nedokázal zakončit. Hosté zatím hrají tam, kde potřebují.
     
    55:05
    Domácí brankář si musel dát pozor na nahození ze středního pásma a raději hokejkou odehrál kotouč na pravou stranu, kde byl jeden z obránců.
     
    55:23
    Domácí signalizovali vyhození kotouče mimo ledovou plochu, jenže rozhodčí okamžitě ukázal, že se puk do ochranné sítě odrazil o plexisklo.
     
    56:05
    Hosté se chtěli vydat do zajímavého brejku, jenže přihrávka byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Lassinanttim.
     
    56:50
    Hostující brankář si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů vyrazil puk do rohu ledové plochy. Domácí celek stupňuje svůj tlak.
     
    57:12
    Samuel Fagemo vydoloval puk u hrazení, posunul si jej do středu útočného pásma, ale jeho pokus forhendem prolétl nad břevnem.
     
    57:38
    Connolly projel středním pásmem do pásma útočného, jenže na modré čáře zapomněl kotouč za sebou a už nedokázal vypálit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Jack Connolly skvěle obral o kotouč rozjetého soupeře a bez váhání jej nahodil do rohu útočného pásma. Hráči ve žlutém kontrolují závěrečné minuty.
     
    59:05
    Sellgren podržel puk za vlastní brankou a nasbíral pro hosty cenné vteřinky k dobru. Hokejisté ve žlutém teď skutečně nepouští domácí celek do zakončení.
     
    59:37
    Hjalmarsson se ještě tlačil do útočného pásma, jenže jeho střelu zápěstím srazil hned první obránce do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Luleå Hockey nakonec v úvodním semifinálovém duelu Ligy mistrů poráží Frölunda Indians na jejím ledě 3:2. Ve třetí třetině se dlouhou dobu hrál opatrný hokej. Domácí celek měl o něco více ze hry, ale o svém vítězství možná trošku překvapivě rozhodli hosté. Po závaru před brankou se prosadil Jack Connolly!

    Po prvním odehraném duelu má tak do finále o kousek blíže Luleå. Odveta se hraje na jejím ledě příští úterý od 18 hodin a onlajny u ní samozřejmě nebudou chybět.
     
    Střely na branku: 20 – 27
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:19:21)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Ekbom (Fagemo, Rosseli-Olsen), 35. Stollery (Friberg, Carlsson) – 14. E. Emanuelsson (Kovacs), 18. Sondell (P. Emanuelsson, Lundkvist), 54. Connolly (Hallander, P. Emanuelsson)


    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Moverare, Ekbom, Lennström, Printz, Grönlund, Gormley, Stollery – Mustonen, Lundqvist, Friberg – Carlsson, Sundström, Rakhshani – Peterson, Hjalmarsson, Lasch – Stalberg, Rosseli-Olsen, Lasu, Fagemo
    Luleå Hockey: Lassinantti (Rautio) – Sellgren, Lundkvist, Jalvanti, Sondell, Engsund, Sjalin – Hallander, Connolly, P. Emanuelsson – Kovacs, Tyrvainen, E. Emanuelsson – Berglund, Ilomäki, Brännström – Gunler, Larsson, Olausson, Fabricius

    Rozhodčí: Šír, Pieschaczek – Pihlblad, Malmqvist
    Úterý 14.01.2020
    Luleå - Frölunda 1:3

    Branky a nahrávky: 14. Tyrväinen (Gustavsson, Lundkvist) – 31. Rakhshani (Lundqvist, Fagemo), 44. Lundqvist (Mustonen), 51. Lasch (Carlsson, Gormley)

    bahis siteleri