K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Technika Hockey Brno
Pátek 10.01.2020, 16:00 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - play-down • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 8. kola ELIOD Extraligy dorostu – skupiny o udržení mezi celky VHK ROBE Vsetín a VSK Technika Hokej Brno.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši začali část o udržení skvěle. V prvních šesti kolech této části navázali na své dvě výhry z konce základní části, kdy Porubu porazili v prodloužení a v derby proti Zlínu brali výhru 5:0. Následovala šňůra šesti vítězných zápasů proti týmům ze skupiny západ a střed. Narazili až v posledním kole. V úterý v dohrávce 7. kola podlehli Porubě 2:3.

    Zápas minulého kola: 7. 1. Vsetín – Poruba 2:3
    Góly Vsetína: Kopřiva, Hrnčíř

    Borisu Babeliakovi se během sezóny podařilo nasbírat 30 (11+19) kanadských bodů, a je tak nejproduktivnějším hráčem vsetínského týmu. Hned za ním je umístěn Matyáš Dědek s 22 (7+15) body, který je zároveň třetím nejlepším nahrávačem celé skupiny. Nejúspěšnějším obráncem je Stanislav Kunst. Gólmanskou jedničkou v bráně je i nadále Jakub Nešpůrek, který za Vsetín odchytal dohromady 15 zápasů s úspěšností 90,1%.
     
    VSK Technika Brno Hokej

    V prosinci se Technika Brno utkala nejprve s Kobrou Praha, zápas byl již od první třetiny gólově vyrovnaný a o celém utkání rozhodl až konec třetí třetiny, kdy byla Praha úspěšnějším týmem. Po druhém utkání týdne byla Technika již veselejší, neboť se jí Hvězdu Praha ve třetí třetině nejen podařilo gólově dohnat, ale taky vstřelit další dvě branky, a tím taky získat 3 body do tabulky. Poslední hrací týden minulého roku byl pro Techniku taktéž pokaždé vítězný – nasbírala dohromady 6 bodů. Minulý týden se Brněnští postavili proti lídru tabulky Jihlavě, proti které však neobstáli.

    Zajímavostí pro vsetínské fanoušky je, že brankářskou jedničkou Techniky Brno je Dieter Geidl, který v sezóně 2017/18 oblékal vsetínský dres.

    Zápas minulého kola: 4.1. Technika – Jihlava 1:5
    Góly Techniky: Fornál

    Nejproduktivnější hráč: Jan Toman (7+12)
    Nejlepší střelec: Ivan Korbini (9)
    Nejlepší nahrávač: Jan Toman (12)
    Gólmanská jednička: Dieter Geidl – se svou úspěšností 93,01% je Geidl čtvrtý v tabulce brankářů skupiny o udržení.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) — Velikovský (C), Kočí, Mikula, Fojtík, Krajčík, Kunst (A) — Bednařík, Kopřiva, Rigo, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík (A), Hrnčíř, Dědek, Turek, Jurek.

    VSK Technika Hokej Brno: Geidl (Bílek) — Zavřel, Šplíchal, Rajzík (A), Vacek, Žák, Šupa, Svoboda — Nerad, Harásek, Kubový, Lysoněk, Middleton, Smítal, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál (C).

    Rozhodčí: Novák — Kořistka, Janoško.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:47
    Vsetínští začali aktivněji, usadili se v útočném pásmu a drží puk na svých hokejkách. Hned v první minutě dostali soupeře pod tlak a vysílají na Geidlovu branku jednu střelu za druhou.
     
    01:08
    Hosté se z úvodního sevření vymanili a vyhodili puk na druhou stranu kluziště. Valaši se však okamžitě vrací zpět.
     
    01:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se po chybě hostujícího gólmana dostává do vedení. Geidl si vybruslil k levé tyči, odkud rozehrál přesně na hokejku TADEÁŠE HRNČÍŘE, jenž puk z pravého kruhu dopravil do prázdné brány. Asistence: Tomáš Tobola, Václav Kočí.
     
    03:21
    Technika se snaží na inkasovanou branku okamžitě reagovat a cpe se do předbrankového prostoru. Střelu Korbiniho z mezikruží tečoval Fornál a hosté pokračují v kombinaci.
     
    03:47
    Maštalíř se dostal z prostoru mezi kruhy až před vsetínského brankáře, kde už nebyl nikým bráněn. Bekhendovým zakončením našel místo mezi betony Nešpůrka, vsetínský gólman si šikovně povyjel a vyrovnávacímu gólu zabránil.
     
    04:42
    Na druhé straně tečoval Mikulovu střelu od modré Fojtík, který si pro dosažení této příležitosti najel mezi kruh. Puk těsně minul pravou tyč Geidlovy brány.
     
    05:53
    Hra se chvíli přelévala ze strany na stranu a rychlé tempo zabrzdili domácí, kteří kombinují v Geidlově blízkosti. Pokus Kuchaříka z pravého kruhu vytěsnil brněnský brankář na Tobolu, ten z první minul odkrytou branku.
     
    07:28
    Vsetínské střely začaly ztrácet na přesnosti. Reputaci napravilo až Fojtíkovo zakončení z mezikruží, které skončilo v Geidlově náruči.
     
    08:57
    Vsetínští svou kombinaci v útočném pásmu na modré čáře ztratili, ale Maštalíř s kotoučem příliš daleko nedošel. Ve střední třetině si Valaši vzali kotouč zpět a už jsou opět před Geidlem.
     
    09:31
    Vyloučení v týmu VSK Technika Hokej Brno (Smítal – 2 min., podrážení).
     
    10:21
    Domácí se drží v pásmu, zatím však bez nějaké výraznější střely.
     
    10:49
    Kočího střelu srazil směrem k vlastní brance Svoboda. Kotouč nakonec zůstává ležet v rohu kluziště.
     
    11:22
    Technice se nedaří osvobodit a zdá se, že čtveřice hráčů na ledě odbruslí celé dvouminutové oslabení. Kuchařík zachytil puk na vrcholu levého kruhu a ihned předává puk na prostější stranu.
     
    11:31
    Hosté v plném počtu. Hráči, kteří odehráli celé oslabení stále zůstávají na ledě.
     
    12:08
    Až nyní se Brno dostává z pásma a může vystřídat. Kočí má problém s rozehrávkou. Čerství hráči, kteří právě naskočili na led, totiž cítí možnost ujet do brejku.
     
    13:31
    Korbini vystřelil z mezikruží i přes zástup hráčů před ním. Jeho pokus vytěsnil domácí brankář Nešpůrek vyrážečkou.
     
    14:09
    Geidl teď vůbec neviděl na Krajčíkovu střelu od modré. Měl štěstí, že puk letěl kolem jeho branky.
     
    14:37
    Další vsetínská akce skončila zmatkem u levé tyče. Brněnský brankář má puk plně pod kontrolou.
     
    15:16
    Hra ztratila ne tempu, oba týmy po většinu času bojují o kotouč u mantinelu. Naposledy jej pro sebe získali Vsetínští, jimž se dlouho nedařilo rozehrát. Po několika pokusech se po pravém křídle prohnal Kunst a zakončil na betony.
     
    16:40
    Puk je opět za brankou Nešpůrka, odkud jej dostal Krajčík. Ten nahrál najíždějícímu Kuchaříkovi, který se tak s pukem snadno dostal přes střední pásmo. Za modrou čáru už ale nedorazil jelikož jej zastavila hostující obrana.
     
    17:42
    Kuchařík si našel puk před brankovištěm, potáhl jej k tyči a chtěl zakončit nad Geidlův levý beton. Trefil pouze brankovou konstrukci. Záhy se do nadějné akce dostal také Bednařík, jenž z bezprostřední blízkosti brněnského brankáře tečoval Fojtíkovu střelu od modré.
     
    19:10
    Turek mohl vyslat dlouhým pasem do brejku Tobolu, ten byl ale právě pro tento případ ve středním pásmu těsně bráněn dvěma hostujícími obránci, kteří se k puku dostali jako první.
     
    19:58
    Lysoňkovu střelu z úhlu vytěsnil Nešpůrek na hokejku svého spoluhráče, a tak se mohl po levém křídle dostat do útoku Babeliak. Ve střele z kruhu mu zabránil právě Lysoněk, jenž jej pohotově dobruslil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vsetínští po úvodním tlaku využili chyby hostujícího gólmana a do prázdné brány střílel Tadeáš Hrnčíř. Technika okamžitě přesměrovala hru, aby skóre vyrovnala, nicméně vyšší počet střeleckých příležitost měli stále Valaši. Rychlost hry se s přibývajícími minutami snižovala, i tak se Vsetínští nadále drželi před gólmanem soupeře a hosté spoléhali spíše na brejky.
    Druhá třetina začne cca v 16:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Začátek druhé třetiny doprovází častá přerušení. Ani jeden z celků se zatím nedostal do zakončení.
     
    21:35
    Vsetínští se na chvíli usadili v pásmu, ale ani nyní žádnou střelu nevymysleli. Na druhou stranu se do útoku dostávají hosté.
     
    22:15
    Rajzík vyslal od modré střelu, kterou své spoluhráči vyzval k teči. Domácí brankář Nešpůrek ale zasahovat vůbec nemusel, naopak se v brejku objevil jeho spoluhráč Bebalik. Bekhendové zakončení branku přeletělo.
     
    23:46
    Další velká šance Vsetína. V chaosu před Geidlovou brankou se nejlépe zorientoval domácí útočník Tobola, jenže mířil k odkryté pravé tyči. Vsetínští už se radovali, ale rozhodčí rozpažil.
     
    23:46
    Vyloučení v týmu VSK Technika Hokej Brno (Plevka – 2 min., napadení).
     
    24:42
    Brno se dokázalo hned zkraje oslabení osvobodit a následně se to hostům po Kunstově střele podařilo znovu. Tentokrát vyhodil Fornál, jenž jeho pokus zastavil v mezikruží.
     
    25:46
    Hosté v plném počtu.
     
    26:37
    Bednařík prokličkoval mezi třemi hráči Techniky a zvolil střelu na bližší beton. Geidl si se střelou poradil, vyrazil ji však pouze na najíždějícího Fojtíka. Pro něj se puk neodrazil zrovna příhodně, jelikož jej musel zpracovat ze vzduchu.
     
    27:50
    Koribini se pokusil o obdobný přechod do útočného pásma jako Bednařík, jenže hostující útočník na rozdíl od svého soupeře neuspěl. Neprošel přes modrou čáru, kde ho zastavila trojice bránících Valachů.
     
    28:19
    Vsetín zkusil využít vhazování po Geidlově pravici. Domácí otestovali reflexy brněnského brankáře okamžitou střelou po vhazování, kterou gólman ukryl mezi tuku a tělo.
     
    29:13
    Domácí mají puk na svých hokejkách, ale nemohou se dostat do útočné třetiny. Znovu a znovu jsou nuceni rozehrát z vlastního pásma.
     
    31:24
    Na brněnském brankoviště dobře pracoval Tobola, který se po střele z vrcholu pravého kruhu snažil procpat puk pod Geidlovými betony. Hra je přerušena.
     
    32:13
    Kunstovu střelu zblokovala Plevkova hokejka. Vsetín je u kotouče, nedokáže si však vytvořit souvislý tlak.
     
    33:08
    Také na druhé straně se blokují střely. Do útoku si najel Kubový, jehož střelu z ostrého úhlu zastavil domácí obránce Kočí.
     
    33:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Krajčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:48
    Maštalířovu střelu z levého kruhu zablokoval Kunst, Vackova rána od modré skončila na zadním mantinelu. Technika se v přesilovce drží v útočném pásmu.
     
    34:35
    Obě Svobodovy střely od modré zastavil Dědek, na druhý pokus už také vyhodil do středního pásma. Brno je rychle zpět před Nešpůrkem a i nadále kombinuje.
     
    35:10
    Domácí v plném počtu.
     
    35:54
    Adámkovo nahození končí v Geidlově lapačce. Domácí po odmlce, kterou strávili v oslabení, opět získali útočné pásmo.
     
    36:37
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Velikovský – 2 min., faul kolenem).
     
    37:25
    V tomto oslabení se Valaši dokázali rychle osvobodit a dlouho držet puk u soupeřovy branky. Až po téměř minutě se Technika dostala do útoku a první střelu této početní výhody si připsal Zavřel, který střílel od modré.
     
    38:37
    Domácí v plném počtu.
     
    39:11
    Domácím se dlouho nedostalo příležitosti vytvořit si tlak v útočném pásmu. Po návratu vyloučeného hráče na led se ale ujali iniciativy, čímž donutili hostujícího Smítala faulovat. Útočník Techniky odchází na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za sekání.
     
    39:45
    Brněnským se daří odhazovat kotouče od své brány, i přesto si však Turek s Jurkem dokázali vytvořit šanci v Geidlově blízkosti. Střelami na betony ale ani z bezprostřední blízkosti neuspěli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině branka nepadla, a tak půjdeme do třetího dějství za stavu 1:0. Domácí drží hubené jednobrankové vedení a tuto část hry budou začínat v početní výhodě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Valaši se usadili v útočném pásmu a už to vypadalo, že jejich kombinace skončí pohlednou střelou do odkryté brány. Jenže Jurkova křižná přihrávka na Turka nebyla přesná a poslední jmenovaný na kotouč z hranice brankoviště nedosáhl.
     
    41:11
    Hosté v plném počtu.
     
    41:48
    Smítal se po návratu z trestné lavice pokoušel využít svojí rychlosti a vypracoval si pozici, v které byl před Nešpůrkem naprosto sám. Zakončení od levé tyče si domácí brankář pohlídal.
     
    42:34
    Na nedostatek práce si nemůže stěžovat ani Geidl na druhé straně kluziště. Kočího tvrdá rána od modré sice letěla za branku, následné dorážky z blízka už byly na zpracování náročnější.
     
    43:03
    Hraje se v útočném pásmu Vsetína, ale puk už si převzali hosté, kterým se povedlo zastavit obě Bednaříkovy střely z levého kruhu.
     
    44:17
    Technice se povedl bleskový přesun do útočného pásma, zde však byli hosté na levém kruhu odzbrojeni. Po neúspěšném tažení se Brno vydává střídat a domácí kapitán Velikovský rozehrává zpoza Nešpůrkovy branky.
     
    44:49
    Zničehonic se herní obraz změnil a oba celky hrají opatrně. Maštalířovo nahození od modré zblokoval Kočí k mantinelu. Zde byli opět první hosté a další nahození už končí v Nešpůrkově lapačce.
     
    45:57
    Technika se usadila v útočném pásmu, kde nejprve Rajzíkovu střelu od modré tečoval Kubový, následně už Rajzíkova střela proletěla až k Nešpůrkově levé tyči. Vsetínský brankář úspěšně zasahuje.
     
    46:38
    Hostům se daří držet svého soupeře pod tlakem. Valaši se s pukem dostanou nejdál do středního pásma a nemají moc prostoru pro střídání. Během toho domácí hlasitě podporují fanoušci, což by Vsetínu mohlo pomoct.
     
    47:44
    A také se tak stalo. Vsetín se vymanil ze sevření a nepříjemnou střelou Turka z mezikruží získal útočné pásmo.
     
    48:08
    Vsetín vyhrál vhazování po Geidlově pravici, a i když Technika svou dobrou obrannou hrou držela soupeře jen podél mantinelu, podařilo se Valachům rozestavit formaci. Obrana následně nastřelila kotouč mezi brankářovy betony. Kotouč Geidlovi vypadl a zůstal na brankovišti, čehož si z domácích všiml Tobola. Ještě rychleji však zareagoval hráč v černém, jenž puk vyhodil k modré čáře.
     
    48:58
    Role se teď vyměnili a Vsetín drží Techniku pod tlakem. Na to obratem reagují hostující fanoušci, kteří začali svůj tým povzbuzovat.
     
    50:10
    Hosté se nahnali do útočné třetiny a po spolupráci Plevky s Maštalířem letěl puk nad Nešpůrka. Tomu chvíli trvalo, než se zorientoval, kde se puk nachází. Na poslední chvíli však zasáhl.
     
    51:35
    Vsetín teď jednoduše získal pásmo, když si Geidl povyjel proti Velikovského nahození od modré a ukryl jej v lapačce.
     
    51:51
    Fornál se při cestě do útoku ocitl mezi čtyřmi hráči Vsetína. Přímo před ním stál Velikovský, kterého na levém křídle neobešel.
     
    53:01
    Do konce základní hrací doby zbývá bez jedné sekundy sedm minut a tribuny tleskají hostujícímu Lysoňkovi, který po snaze o přechod do útočného pásma zůstal ležet na ledě. Spoluhráči mu pomáhají vstát a dobruslit na střídačku.
     
    53:56
    Tobola nahodil puk z pravého kruhu na Geidlovu lapačku. Pásmo pro svůj tým získal a vydává se střídat. Vhazuje se po levici brněnského brankáře.
     
    54:35
    Vsetínští se po buly udrželi před brněnskou brankou a z tohoto prostoru je vyhnala až nepřesná přihrávka na modrou čáru. Nyní se obránci stáhli za vlastní branku, ale nedaří se jim rozehrát.
     
    55:25
    Plevka se v útočném pásmu svého týmu dostal ke střele, ale jeho následná přihrávka na modrou čáru úspěch neslavila. Kotouč se najednou ocitl ve střední třetině, kde si jej převzal Turek. Turek se vydal společně s Babeliakem do přečíslení dva na jednoho, které zastavil bránící Zavřel.
     
    56:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Babeliak po menším souboji před brankou s jedním z hostujících obránců udržel pásmo a počkal na své spoluhráče. Po dobré práci v předbrankovém prostoru se do volné části branky trefil VÁCLAV KOČÍ. Asistence: Dominik Kuchařík, Matyáš Dědek.
     
    57:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kunst – 2 min., podrážení).
     
    57:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:00
    Technika právě vstřelila branku!
    Do konce základní hrací doby zbývají dvě minuty, Technika oživila naději na body z dnešního zápasu a gólman Nešpůrek přišel o nulu. První střelu vsetínský brankář vyrazil a MICHAEL FORNÁL se z otočky u pravé tyče prosadil nad bližší beton. Asistence: Ivan Korbini.
     
    59:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jurek – 2 min., držení).
     
    59:02
    Geidl míří na střídačku.
     
    59:10
    Fornál ihned po buly vletěl i s pukem na hokejce téměř do Nešpůrkova brankoviště. Vsetínský gólman měl plné ruce práce. Puk zůstal na chvíli nehlídán v brankoviště vedle ležící gólman, jenž na poslední chvíli zasáhl hokejkou. Hostující fanoušci už se radovali, ale Valaši tento nápor ustáli.
     
    59:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:25
    Opět podobná situace před brankou Nešpůrka, kdy vsetínský gólman na poslední chvíli vložil hokejku proti střele do zcela prázdné brány. Puk po kontaktu s hokejkou vyletěl nad branku a je stále ve hře.
     
    59:55
    Dlouhé vyhození Vsetína doputovalo až k Bebalikovi, který byl přichystán ve středním pásmu. Puk však nezpracoval úplně nejlépe a musel nabrat čas nabruslením k mantinelu. Odtud prázdnou bránu Techniky přestřelil.
     
    Konec zápasu. (18:00:07)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Hrnčíř (Tobola, Kočí), 57. Kočí (Kuchařík, Dědek) – 58. Fornál (Korbini)


    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Velikovský, Kočí, Mikula, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Rigo, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Jurek.
    Technika Hockey Brno: Geidl (Bílek) – Zavřel, Šplíchal, Rajzík, Vacek, Žák, Šupa, Svoboda – Nerad, Harásek, Kubový, Lysoněk, Middleton, Smítal, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál.

    Rozhodčí: Novák – Kořistka, Janoško
    bahis siteleri