Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – Tampa 0:1 (kon.) | Washington – New Jersey 1:5 (kon.)
NY Islanders – Boston 2:3 (po pr.) | Carolina – Los Angeles 2:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 5:2 (kon.)
Chicago – Anaheim 4:2 (kon.) | Vegas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Winnipeg – Nashville 0:1 (kon.) | Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.)
Detroit – Buffalo 1:5 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Nashville Predators
Neděle 12.01.2020, 20:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Winnipeg Jets a Nashville Predators.
     
    Winnipeg Jets

    Hokejisté dnes domácího Winnipegu Jet se v tabulce Západní konference nacházejí na osmém místě se ziskem dvaapadesáti bodů. Čtyřiadvacetkrát zvítězili, jednadvacetkrát se pak museli před svým soupeřem sklonit. Tryskáči po výhře v Torontu 4:3 po samostatných nájezdech na tento úspěch nenavázali na ledě Bostonu, kde Pastrňákova parta porazila Winnipeg těsně 5:4. V dnešním klání tak chtějí Jets uspět a před svými diváky tak uspět. Rozhodně je však nečeká snadná cesta. Po stejném prahnou i hosté z Nashvillu.

    Nejproduktivnější hráči

    Mark Scheifele – 51 bodů (22+29)
    Kyle Connor – 44 bodů (22+22)
    Patrik Laine – 41 bodů (15+26)
     
    Nashville Predators

    Hosté z Nashvillu Predators jsou ve stejné konferenci desátí se sedmačtyřiceti body. Dvacetkrát zaznamenali výhru, třiadvacetkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Nashville po domácí prohře s Bostonem 2:6 tuto prohru odčinil na ledě Chicaga Black Hawks, kde vyhrál 5:2 a zapsal další důležité body do tabulky. A na ty by rádi Predators navázali dnes na winnipežském ledě. Čeká nás tak v rámci NHL další hodně zajímavý zápas, který si rozhodně nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Roman Josi – 46 bodů (14+32)
    Filip Forsberg – 31 bodů (15+16)
    Matt Duchene – 30 bodů (10+20)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou. V listopadu se z výhry na ledě Nashvillu radoval Winnipeg. Hosté tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Špaček (WPG) – farma
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), Poolman, D. Kulikov, Pionk, Bitetto, Niku – Connor (A), Scheifele, Laine – Ehlers (C), Wheeler, Roslovic – Copp, Lowry, Perreault – G. Bourque, N. Shore, Appleton.

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Y. Weber, Ekholm, Hamhuis, Tinordi, A. Carrier – F. Forsberg (A), Johansen (A), Arvidsson – Järnkrok, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Trenin, Turris, Blackwell.

    Rozhodčí: Dwyer (CAN), Pochmara (USA) – Murchison (CAN), Barton (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Zápas mezi Winnipegem a Nashville začíná, buly vyhráli hosté, kteří se hned vrhli do útočení. Od modré střílel po přihrávce zpoza branky Josi, ale jenom do prvního bránícího obránce.
     
    00:33
    Patrik Laine nahodil jenom před napadajícím obráncem do útočného pásma, kde ale sebrala puk druhá obranná dvojice Nashvillu a vyjela do útoku. Vše zakončoval Calle Järnkrok střelou z levého kruhu, Hellebuyck vyrazil maskou.
     
    01:24
    Matt Duchene hledal zpoza branky Granlunda, který byl ale dobře bráněn a nedostal se tak k žádné střele.
     
    01:53
    Bonino získal po forčekingu puk a okamžitě jej servíroval mezi kruhy na Grimaldiho, který pálil příklepem na branku, domácí gólman ale udržel betony na ledě a podržel kotouč.
     
    02:29
    Nashville vstoupil do utkání s chutí a dostává Stíhačky pod tlak. Kombinace v útočném pásmu ale zatím k větším šancím nevede. Další střelu od modré má Hellebuyck v lapačce a přerušuje hru.
     
    02:47
    Střely na branku: 4 – 0
     
    03:02
    Arvidsson se skvěle obtočil okolo Poolmana, čímž se dostal před něj a sjel si před branku, zblízka ale nedokázal tuto zajímavou akci zakončit. Následoval výpad Laineho, jeho utěšená střela od modré ale končí jenom na výstroji Sarose.
     
    03:37
    Laine dojížděl zpětnou nahrávku a už se chystal přehrávat puk křížem na levý kruh, obránce Predators mu v tom ale zabránil a přenesl hru dopředu.
     
    03:54
    Dmitrij Kulikov (WPG) trefil na obranné modré kolenem stehno Romana Josiho, za což dostává ruský bek Winnipegu dvě minuty.
     
    04:03
    Winnipeg ale vyhrává buly po vyloučení a okamžitě vyhazuje až za branku Sarose.
     
    04:28
    Nashville je již zpět v útočném pásmu a dostal znovu Jets pod velký tlak, Connor Hellebuyck totiž nepředvedl v nepřehledné situaci před brankou vůbec dobré zákroky, z čehož pramenily nepříjemné dorážky, všechny ale dokázala obrana Jets udržet před brankovou čárou.
     
    05:48
    Co tam obránci Nashvillu dělali? Ti si totiž vůbec nepohlídali střídání a nechali přes celé pásmo za sebou Andrewa Coppa, na kterého přišla dlouhá přihrávka od Laineho. Copp se tedy vydal do úniku, který ale zakončil jenom do ramena Sarose!
    05:48 Copp velikou chybu obrany Nashvillu nepotrestal
     
    06:35
    Již se delší dobu hraje v rovném počtu pěti hráčů. Mikael Granlund nahrál z mezikruží na pravé křídlo pro Matta Duchenea, který z první střílel na bližší tyč Hellebuyckovy branky. Gólman Winnipegu ale zasáhl a zahájil tím první komerční pauzu.
     
    07:00
    Pokračujeme dále ve hře po komerční přestávce. Vysoký oblouček z dílny Coppa přesunul dějiště do neutrální zóny, odkud se ale Predators zase velice rychle navrátili zpět před branku Winnipegu.
     
    07:55
    Nakonec se domácím povedlo nějakým způsobem založit útok a dostat se přes modrou čáru. Z pravého kruhu se dostal ke střeleckému pokusu zápěstím Laine, svého finského kamaráda Sarose ale v brance Nashvillu nepřekonal.
     
    08:29
    Saros úplně ideálně nerozehrál zpoza vlastní branky, obránci mu však pomohli a zásluhou Romana Josiho se Nashville dostal přes střední pásmo, i to ale mělo poměrně krátký život.
     
    09:22
    Mason Appleton dostal kotouč na velice nevýhodné pozici ke střele na branku. Přesto se rozhodl prakticky z nulového úhlu střílet a světe div se, rozezvučel břevno branky Predators!
     
    10:04
    Rocco Grimaldi si najel z druhé vlny do útočné třetiny a Nick Bonino mu neměl problém přenechat kotouč. Střela však Grimaldovi nesedla a napálil jí vysoko do ochranné sítě. Další přerušení hry.
     
    10:18
    Pekka Rinne ze střídačky nyní mohl sledovat, jak Winnipeg vyhodil přímo na zakázané uvolnění po vyhraném buly. Rinne je zase po delší době mediální legenda NHL, neboť video s jeho gólem v Chicagu obletělo celý svět. Dnes však plní funkci dvojky.
     
    11:02
    Kyle Connor přebral nepřesnou nahrávku Preds a vydal se na zteč, místo střely od modré se ale nechal vytlačit do rohu, odkud neměl moc možností, jak situaci zahrát. Proto jej jenom nahodil podél prken, tím to i celé skončilo.
     
    11:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Zcela zasloužené vedení Predators přichází po hrubé chybě Adama Lowryho! Ten čelem k brance totiž rozehrával do šíře podél modré. Jenže jeho nepovedenou nahrávku zachytil Jakov Trenin a v přečíslení 2 na nikoho lehce přehrál situaci na KYLEA TURRISE, který uklidil puk do poloprázdné branky – 0:1! Asistence: Jakov Trenin.
    11:53 Kyle TURRIS - 0:1
     
    13:44
    Nashville se opět drží v útočném pásmu, Winnipeg se zmohl pouze na vyhození kotouče k brance Sarose, ale tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    14:28
    Ani Predators toho moc nevymýšlí, taktéž jenom nahodili do útočného pásma a odjeli prostřídat. Obecně sledujeme průběžně zápas, který herní krásou zrovna moc neoplývá.
     
    15:20
    Kyle Connor získal puk u mantinelu a rozjel brejk se Scheifelem, který se snažil z pravého kruhu hrát krosem zpět na Connora, ale to už se vrátili obránci Nashvillu. Ti si vzali kotouč do svého vlastnictví.
     
    16:09
    Puk končí na střídačce Winnipegu po souboji u mantinelu, na řadu tak přichází další power break.
     
    16:14
    Po nařízeném buly ve středním pásmu vytvořili hosté zakázané uvolnění, hra se tak stěhuje před jejich branku.
     
    16:30
    Blake Wheeler si nabruslil více na pravou stranu a střílel na nashvillskou branku zápěstím, Saros ale vyrazil betony tak šikovně, že znemožnil i dorážku dalším hráčům Jets.
     
    16:54
    Juuse Saros si připsal další zákrok, po kterém už přerušuje hru. Ale musí odjet na střídačku kvůli problému s bruslí a je dost možné, že bude muset na chvilku ze zápasu odstoupit. Ale kustod dělá vše pro to, aby se tak nestalo.
     
    16:54
    Nakonec to sympatický equipment manager Predators zvládl ke spokojenosti Sarose a nemusí tak ani střídat. Ale situace se nelíbí hlavnímu rozhodčímu, který ještě sám od sebe upravuje výstroj finskému gólmanovi.
     
    17:39
    Laine už opět startoval do rychlého kontru, jenže při kličce na modré podklouzl, čímž definitivně stvrdil nutnost odpískání ofsajdu.
     
    18:03
    Mathieu Perreault se snažil nadvakrát najít Lowryho, který mu jel na druhé straně ledové plochy. Ale vracející se Hamhuis holí zastavil tuto přihrávku.
     
    18:23
    Rychlou kombinaci Jets zakončoval z pravého kruhu opět Mathieu Perreault, Saros si ale hodně povyjel proti jeho střele a ukryl jí ve své výstroji, která se zdá i po opravách býti stále v horší kondici.
     
    18:58
    Tvrdá střela Roslovice měla jenom razanci, nikoliv umístění. Jack Roslovic tak napálil napřímo jenom plexisklo, od kterého kotouč vylétl do ochranné sítě nad ledem.
     
    19:17
    Jsme v poslední minutě prvního dějství. Nashville je opět nastěhován v útočném pásmu a ke střele se dral Mikael Granlund, ale Connor Hellebuyck mu ještě stihl dříve vypíchnout puk holí.
     
    19:54
    Opět máme kotouč na střídačce Preds, tím pádem se konec první třetiny zřejmě odehraje už bez nějaké změny skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina souboje v kanadském Winnipegu je za námi, mnohem lepší herní projev předvedl v první dvacetiminutovce Nashville, který soupeře přestřílel dvojnásobkem střel Jets. Na šance už to ale tak slavné nebylo, o tom, co by se stalo, kdyby na konci 6. minuty svůj únik proměnil Andrew Copp, se můžeme jenom dohadovat. Ale to se nestalo, naopak Predators se ujali vedení ve 12. minutě po chybě Lowryho, přečíslení 2 na nikoho zametl do prázdné branky Kyle Turris. Winnipeg pak už jenom těžce hledal cestu k soupeři do pásma a do druhé třetiny musí svůj herní projev hodně zlepšit.

    Střely na branku: 7 – 14
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Před námi je druhá třetina souboje mezi Winnipegem a Nashvillem, úvodní buly vyhráli nakonec hosté, kteří se ale ze středního pásma nedostali a museli se bránit.
     
    20:28
    Mark Scheifele zkoušel jednou rukou obhodit protihráče, Josi ale místo puku nabral Scheifeleho tělem a poslal ho k zemi. Pěkný hit navíc přesunuje hru i před branku Jets.
     
    20:59
    Viktor Arvidsson střílel z ostrého úhlu na hranici pravého kruhu, Connor Hellebuyck udržel kotouč ve výstroji a přerušil tím hru.
     
    21:25
    Nikolaj Ehlers mohl využít toho, že se hosté neshodli v rozehrávce a nechali kotouč mezi kruhy, jenže i hráč Winnipegu upadl a než se stihl postavit zpátky, tak byl u puku Grimaldi.
     
    22:17
    Craig Smith nahazoval na branku Jets spíše jenom z nouze, aby se neřeklo. Nakonec z toho je vhazování před brankou Winnipegu.
     
    22:28
    Kolize dvou hráčů Winnipegu na modré vyústila v situaci 2 na 1, kterou táhl Duchene s Granlundem, Neal Pionk však předvedl výbornou defenzivní činnost, zaměřil se jenom na Duchenea, kterého vytlačil do rohu bez možnosti nahrát.
     
    23:03
    Roman Josi (NSH) zahákoval z druhé vlny najíždějícího Coppa, čehož si rozhodčí všimli a posílají kapitána Predators za katr.
     
    23:19
    Patrik Laine se od modré blýskl výborným one-timerem, od vyrážečky Sarose se puk dostal do ochranné sítě, a to znamená jenom jediné: přerušení hry.
     
    23:28
    Další šance Patrika Laineho již byla na jiné úrovni! Tentokrát dostal finský šikula krosovou nahrávku od Scheifeleho a pálil okamžitě z první na branku, jenže Saros se skvěle přesunul a včas zasáhl!
     
    24:21
    Wheeler nepřesně rozehrál, Forsberg zachytil puk a vyhodil jej o mantinel až za branku Hellebuycka.
     
    24:58
    Poslední sekundy tikají a Winnipeg se snažil přesilovku využít. Na sebe to vzal z osy ledové plochy Josh Morrissey, jeho tvrdá bomba ale skončila jenom v lapačce Sarose.
     
    25:18
    Dmitrij Kulikov vypálil od modré a jeho pokus byl hned dvakrát tečován, ke smůle Jets ale také projel po ledě jenom kousek od pravé tyče, kde by nemohl Saros vůbec zasáhnout, neboť byl v protipohybu!
     
    26:03
    I Connor Hellebuyck se vytáhl, tentokrát proti nepříjemné a nebezpečné střele z mezikruží, kterou poslal na branku Calle Järnkrok.
     
    26:32
    Roman Josi vystřelil od modré a Hellebuyck vyrazil jenom před sebe, kde si najížděl Calle Järnkrok, ani on však nedokázal prolomit střeleckou nulu na kontě Nashvillu v této třetině.
     
    27:26
    Rocco Grimaldi spíše tak z náhody napálil baseballově puk ze vzduchu holí a dokázal ho tím usměrnit na branku, ale pro gólmana Winnipegu následný zákrok nečinil rozhodně vůbec žádný problém.
     
    28:03
    Zakázané uvolnění Winnipegu stěhuje hru opět před branku Hellebuycka.
     
    28:24
    Blake Wheeler nasadil u mantinelu pěkný bodyček Carrierovi, který se tak alespoň proletěl po aréně Jets.
     
    29:05
    Adam Lowry mimo hru dohrál Arvidssona, hra pokračovala dále, přičemž hned záhy složil Perreault na modré tvrdě Josiho. Že by to bylo nějaké vzrušení v poměrně nezáživném zápasu?
     
    30:00
    Mattias Ekholm udržel puk ještě v útočném pásmu a přistrčil jej pro Ducheneho, který okamžitě vypálil na winnipegskou branku. Ale Hellebuyck předvedl rutinní zákrok.
     
    30:44
    Rocco Grimaldi neprošel přes levou stranu a vytvořil se tím brejk Winnipegu, který si ale domácí hráči sami zbrzdili na modré čáře, neboť nebyli schopni pořádně rozehrát.
     
    31:11
    Nashville se dostal lehce pod tlak ve vlastním pásmu, na což reagoval snadným zakázaným uvolněním.
     
    31:38
    Josh Morrissey poslal kotouč na branku a těsně před Sarosem byl sražen hloučkem clonících hráčů Jets. V nastalém zmatku ale nedokázali domácí dopravit puk do branky a Juuse Saros následně zasáhl proti střele z dorážky.
     
    32:03
    Další zákrok finského gólmana ve službách Nashvillu. Tím je opět nastartována komerční přestávka.
     
    32:25
    Matt Duchene obloučkem dostal kotouč do středního pásma, kde se rozjížděl Mikael Granlund. Místo toho, aby ale puk přebral a pokračoval v jízdě, tak skončil v kotrmelcích, neboť jej zradila brusle.
     
    33:16
    Connor Hellebuyck si nebyl jist tím, kde má kotouč, nakonec mu vyplaval před brankoviště. Zde už se o všechno postarali hráči Jets, kteří uchránili své gólové konto.
     
    33:55
    Zakázané uvolnění Predators.
     
    34:12
    Dan Hamhuis byl forčekován Ehlersem a přineslo to své ovoce, velezkušený obránce chyboval a rozehrál nedobře. Jenže domácí si s tím nedokázali poradit a naopak spáchali další ofsajd.
     
    34:47
    Roman Josi objel branku Jets a vrátil puk na modrou, odkud přišla tvrdá střela Webera, ale jenom do prvního stojícího hráče Winnipegu.
     
    35:48
    Neal Pionk přes clonu vystřelil na branku Preds, Juuse Saros ale v poslední chvíli máchl lapačkou do vzduchu a kotouč mu do ní spadl.
     
    35:58
    Odražený puk od zadního plexi se pokoušel nacpat do branky Mark Scheifele, ale v tísni neuspěl, navíc už měl hodně těžký úhel. Kombinace Stíhaček ale pokračovala a nabito dostal Josh Morrissey, jenže ani on neprostřelil Sarose.
     
    36:42
    Domácí sice zlepšili svůj herní projev, stále jim to ale hodně dře ve finální fázi. Nashville tak tráví hodně času v obraně, ale nemá s tím žádné větší potíže.
     
    37:53
    Mattias Ekholm vzal puk na vidle a poslal jej až za branku Hellebuycka, ale zřejmě došlo k nějaké teči, neboť není pískáno zakázané uvolnění.
     
    39:02
    Poslední minuta druhé třetiny. Mark Scheifele předržel kotouč, aby jej přenechal na Laineho. Ten zkoušel křížem hledat na druhé straně kohokoliv, Wheeler ale byl od puku dále než Hamhuis a nedobruslil k němu.
     
    39:51
    Devět sekund před koncem se ještě bude vhazovat u branky Predators.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina tohoto souboje nám nenabídla prakticky nic. Dvě šance měl Winnipeg, který sehrál lepší periodu oproti té první, ale neměl z toho vůbec nic. Na druhé straně se Nashville taktéž nepropracoval do nějakého lepšího pokusu, který by stál za zmínku a řekněme si upřímně, že zápas zatím nestojí za vůbec nic.

    Střely na branku: 18 – 24 (11 – 9)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Calle Järnkrok se dostal před branku a vystřelil okamžitě na branku Winnipegu, Connor Hellebuyck udržel kotouč na teploměru a přerušil hru.
     
    40:19
    Jack Roslovic jenom poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    40:36
    Mikael Granlund neudržel stabilitu v souboji u mantinelu, ale ještě dokázal přehrát kotouč na Ekholma, který okamžitě pálil od modré. Puk ale skončil na clonícím spoluhráči před brankou Jets.
     
    41:37
    Rocco Grimaldi byl až moc rychlý ve snaze nabruslit do útočného pásma, dopustil se tím ofsjadu.
     
    41:46
    Winnipeg okupuje útočné pásmo a snaží se propracovat k nějaké šanci, Nashville to ale dokázal pokrýt a následně Jets spáchali ofsajd.
     
    42:26
    Po buly přišel jeden z hráčů Winnipegu hned o helmu, proto si jí mohl hned nasadit na ledě, což je jedna z odlišností hokejových pravidel v zámoří. Mezitím se hra přesunula před branku Jets.
     
    42:42
    Mathieu Perreault nahozením trefil čárového sudího, který se sesunul k zemi a opustil své stanoviště na modré, ale dokázal se z toho rychle oklepat a plně vrátit do procesu.
     
    43:24
    Dmitrij Kulikov své dalekonosné nahození směřoval na branku Nashvillu, Juuse Saros raději kotouč přikryl a přerušil hru.
     
    43:46
    Connor Hellebuyck zkušeně rozehrál zpoza vlastní branky, ale opět Winnipeg z toho nedokázal nic vytěžit. Predators se brání bez problémů a dost reálně to vypadá, že si dojdou pro úspornou výhru na jeden gól.
     
    44:56
    Po chybě na modré vzniklo přečíslení 3 na 2, které vedl Matt Duchene. Jenže nebyl schopen dát přesnou nahrávku, navíc to celé zbrzdil a tím pádem bylo po akci.
     
    45:36
    Andrew Copp byl obrán o kotouč za brankou Nashvillu, který tedy znovu útočí do otevřené obrany Stíhaček.
     
    46:22
    Nick Shore nebyl schopen přesně vystřelit na branku soupeře. Nějak tak to stále dokumentuje celé utkání. Snaha se Winnipegu nedá upřít, chybí tomu však lepší zakončení a koncovka.
     
    47:27
    Nikolaj Ehlers z levého křídla stáhl kotouč se sebou na střed a pokusil se střílet, jenže byl znovu dojet a natlačen k mantinelu. Predators následně jenom vyváží do středního pásma, nic zásadního nekonají.
     
    48:19
    Matt Duchene (NSH) bude po komerční přestávce sedět dvě minuty na trestné. I přesto, že byl na něj pravděpodobně spáchán faul, je vyloučen jenom on za hákování Scheifeleho.
     
    48:35
    Winnipeg se ale musí snažit od nuly, neboť Nashville vyhrál buly a hned vyhodil kotouč na druhou stranu.
     
    49:15
    Půlka přesilové hry Jets je pryč a střelu Laineho mohl dorážet z mezikruží do kasy Mark Scheifele, avšak promáchl.
     
    49:53
    Blake Wheeler objel celé pásmo a dostal kotouč na modrou. Jets se však k ničemu v přesilovce moc nemají a vypadá to, že se Predators ubrání.
     
    50:32
    Viktor Arvidsson jednoduše nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Naprosto efektivní práce.
     
    51:10
    Ryan Johansen sebral nahrávku křížem a dopravil puk za branku, kde si jej přebral Roman Josi, který se pak ihned jal rozehrávat útočné tažení Nashvillu.
     
    52:10
    Juuse Saros se nyní vyšvihl proti střele Connora z úhlu a následné dorážce Scheifeleho. Jeho další zákrok, celkově 23., přerušuje hru a nařizuje komerční přestávku.
     
    52:37
    Juuse Saros si dokázal najít místečko přes „neprůhlednou“ clonu a proti střele od modré včas zasáhnout.
     
    53:12
    Nyní cinkla po střele Ehlerse tyčka za zády Sarose! Je to o to zajímavější, že Ehlers střílel z nesmírně těžkého úhlu, navíc napálil až zadní tyč branky, nikoliv přední.
     
    54:36
    Predators jenom vyhazují z pásma a už se staví v obranné formaci. Je vidět, že je to do útočných manévrů v pásmu moc netáhne.
     
    55:15
    Pokus Laineho se snažil ještě tečovat Mark Scheifele, ale neúspěšně, hokejkou tak jenom rozvířil studený vzduch nad ledem. Saros má na kontě další zákrok.
     
    55:32
    Josi získal kotouč po křížné nahrávce z pásma, aby jej následně poslal až na zakázané uvolnění.
     
    55:42
    Josh Morrissey po vyhraném buly vyjel na levý kruh a nekompromisní střelou vypálil na branku, Saros lapačkou zasáhl.
     
    56:37
    Viktor Arvidsson nahodil puk na branku, Nashville stále drží útočné pásmo, což se velice hodí, zvláště při pohledu na skóre a čas, který zbývá do konce zápasu.
     
    57:26
    Další vyhození. Nashville už to hodil všechno na jednu kartu a poctivě se chce probránit k výhře na jeden gól. Tohle NHL asi neviděla dlouho, takovýto výsledek...
     
    58:17
    Preds předvedli útočný výpad, který vedl Granlund s Duchenem, první jmenovaný předkládal svému kolegovi před branku, ten ale zblízka nedokázal doťuknout puk do branky.
     
    58:29
    Winnipeg už hraje bez gólmana!
     
    58:35
    Ekholm vyhazoval o mantinel z pásma a kotouč v první chvíli směřoval do prázdné klece, následně se ale stočil a skončil jako puk na zakázaném uvolnění.
     
    58:48
    Viktor Arvidsson vyhazoval kotouč, který ale tečoval Laine u mantinelu tak, že jej poslal až do kostky nad ledem.
     
    58:55
    Poslední minuta zbývá ze třetí třetiny. Až nyní se poprvé více ozývají fanoušci Winnipegu, kteří jinak mlčky sledovali celý zápas.
     
    59:26
    Pionk ještě udržel kotouč na modré po velice těsné situaci a okamžitě z jedničky střílel na kasu, Saros vyrazil k holi Josiho, který následně vyhodil jenom na zakázané uvolnění.
     
    59:30
    Oddechový čas pro Winnipeg.
     
    59:44
    Další vyhození od Ekholma a tohle už Nashville asi zvládne.
     
    59:59
    Mark Scheifele mohl vystřelit od modré a potenciálně tím ještě ohrozit výhru Nashvillu, ale v poslední sekundě promáchl!
     
    Konec zápasu.
     
    V Bell MTS Centru se již toho dnes více nestane. Nashville si došel v nudném zápase pro výhru fotbalovým výsledkem 1:0. Vše podstatné se již událo v první třetině. Nejvýraznější šanci domácích měl v šesté minutě Copp, který ale svůj únik neproměnil. Zápas vlastně rozhodla individuální chyba hráče Jets, což nějak tak vystihuje dnešní zápas. Adam Lowry riskantně rozehrávat, puk zachytil Trenin a předložil jej pro Kylea Turrise, který v čase 11:53 změnil skóre zápasu poprvé a naposledy. Winnipeg sice bojoval a snažil se odvrátit porážku před vlastním publikem. To se mu nepovedlo, Predators závěr utkání výborně defenzivně odbránili. Jets tak prohráli třetí zápas z pěti, u Nashvillu je to přesně naopak.

    Střely na branku: 28 – 32 (10 – 8)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Juuse Saros (NSH) 28 zákroků, 0 gólů, úspěšnost 100 %
    2. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zákroků, 1 inkasovaný gól, úspěšnost 96,9 %
    3. Kyle Turris (NSH) 1+0, čas na ledě 12:00
     
    Československá stopa v utkání:

    v zápase nenastoupil žádný Čech ani Slovák
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 325 diváků.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný start do nového pracovního týdne a budu se někdy příště u zámořské hokejové soutěže třeba těšit napočtenou! (22:44:27)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Turris (Trenin)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit (A)) – Morrissey (A), Poolman, D. Kulikov, Pionk, Bitetto, Niku – Connor (A), Scheifele, Laine – Ehlers (C), Wheeler, Roslovic – Copp, Lowry, Perreault – G. Bourque, N. Shore, Appleton.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi (C), Y. Weber, Ekholm, Hamhuis, Tinordi, A. Carrier – F. Forsberg (A), Johansen (A), Arvidsson – Järnkrok, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Trenin, Turris, Blackwell.

    Rozhodčí: Dwyer (CAN), Pochmara (USA) – Murchison (CAN), Barton (CAN)

    Diváci: 15 325
    bahis siteleri