Zvolen – HC Slovan 2:5 (kon.) | Detva – Michalovce 3:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:4 (po pr.)
MAC Budapešť – Nitra 2:6 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 3:2 (kon.)
po prodl.
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
HK Poprad
sk Neděle 12.01.2020, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 40. kola Tipsport ligy. Dnešný program ponúka aj podtatranské derby. O 17:00 MHK 32 Liptovský Mikuláš na svojom štadióne vyzve HK Poprad. Priebehom duelu vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Liptáci dokázali v Tipsport lige naposledy triumfovať ešte 26. decembra 2019, kedy si doma poradili s Trenčínom 4:2. Odvtedy ťahajú hráči Mikuláša sériu piatich prehier v rade. Prvá prišla vo Zvolene 6:1, následne Mikuláš prehral v Detve 3:2 a s Banskou Bystricou 4:5 po nájazdoch. S Michalovcami Liptáci prehrali pomerom 4:2 a v poslednom odohranom zápase 10. januára Liptovský Mikuláš doma vyzval Slovan Bratislava, ktorému podľahol jasne 2:5. Už dlhšiu dobu sa hokejisti Liptovského Mikuláša v tabuľke nachádzajú na poslednom 13. mieste. Na konte majú dokopy 26 bodov, skóre 61:138 a na dvanáste Nové Zámky strácajú 7 bodov.

    Popradčania sa nachádzajú v stredovej časti tabuľky, konkrétne na 6. mieste so ziskom 61 bodov a skóre 104:83. Priečky od štvrtého do šiesteho miesta sú od seba veľmi tesne, piaty Zvolen a štvrtý Trenčín majú iba o bod viac než šiesty Poprad. Kamzíci si svoju pozíciu v tabuľke uvedomili aj pred posledným zápasom s trenčianskou Duklou, ktorú doma vyzvali a napokon zdolali 3:1. Predtým Poprad vyhral aj s Novými Zámkami 3:2 po predĺžení a má tak krátku sériu dvoch víťazstiev.

    V tejto sezóne pôjde o štvrté a posledné vzájomné meranie síl. V úvodných dvoch vzájomných zápasoch boli o gól lepší hokejisti Mikuláša, ktorí vyhrali doma 4:3 a vonku 2:3. 1. decembra však pre Liptákov prišla určite pamätná prehra, keďže na ľade Popradu boli deklasovaní vysoko 8:0. Kamzíkom teda majú čo oplácať a sme zvedaví s akou chuťou nastúpia tímy do tohto duelu. Prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík (Zalivin) – Kurali, Kramár, Droppa, Petran, Roman, Smutný, Haluška, Nemec – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Ru. Huna, Nikulin, Oško – Vybíral, Tamáši, Uhrík – Surový, Ró. Huna, Ri. Huna

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Lodge – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Rozhodca: Valach, Juhász – Rojík, Soltész.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:47
    Domáci hokejisti začali úvodnú dvadsaťminútovku aktívnejšie a k strele od modrej čiary sa dostal Kramár. Jeho pokus však nebol presný a smeroval do rohu klziska.
     
    01:34
    Svitana prihrávkou z pravého kruhu hľadal pred bránkoviskom nakorčuľovaného Takáča. Takáč však bol tiesnený a nedokázal si spracovať prihrávku.
     
    02:04
    Jacobs od zadného mantinelu posunul puk na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý sa rozhodol vypáliť. Mieril to priamo do výstroje gólmana Romančíka.
     
    02:33
    Na pravý kruh dostal šikovnú krížnu prihrávku obranca Adam Larkin, ktorý to vyskúšal po prihrávke z prvej. Romančík sa dokázal rýchlo presunúť a zasiahnuť.
     
    03:26
    Strela Česánka od modrej čiary nebola veľmi nebezpečná a navyše bola aj tečovaná a smerovala iba do opačného rohu klziska.
     
    03:47
    Do dobrej pozície z ľavého kruhu sa dostal Maroš Piatka, ktorý mal pred sebou už iba gólmana Vošvrdu, no priestor bránky netrafil.
     
    04:12
    Puku sa na útočnej modrej čiare zmocnil Vandas, ktorý pokračoval ďalej do útočného pásma a skúsil to z kruhu. Romančík jeho strelu vytečoval na ochrannú sieť.
     
    04:48
    Poprad rozohrával novú útočnú akciu spoza Vošvrdu. Vandasova krížna prihrávka bola tečovaná hokejkou Kozáka na hosťujúcu striedačku.
     
    05:25
    Najprv sa do streleckej pozície chceli dostať Zagrapan so Svitanom, no nevyšlo im to. K strele spoza pravého kruhu sa dostal napokon Ulrych, jeho zakončenie však tečoval protihráč na ochrannú sieť.
     
    05:49
    Strelu z hokejky Maroša Surového spoza pravého kruhu brankár Vošvrda nevidel síce veľmi dobre, no aj tak dokázal svojou vyrážačkou zasiahnuť.
     
    06:36
    Piatka chcel do zaujímavého prieniku vyslať Sukeľa, ktorý sa ukazoval po Kozákovej zrazenej strele. Od Piatku však nedostal dobrú prihrávku a puk prešiel až k zadnému mantinelu v popradskom obrannom pásme.
     
    07:28
    Do streleckej pozície na ľavom kruhu sa prepracoval Joona Erving, ktorý to skúsil strelou švihom. Jeho zakončenie však bolo zrazené a smerovalo na zadný mantinel.
     
    07:56
    Na pravom krídle dostal puk Michael Vandas, ktorý prekorčuľoval k pravému kruhu a odtiaľ vyskúšal pozornosť Romančíka. Jeho strela smerovala priamo do výstroje mikulášskeho gólmana.
     
    08:14
    Po ľavom krídle dopredu smeroval Alex Tamáši, ktorý sa prepracoval do dobrého zakončenia. Vošvrda jeho strelu videl priamo a stihol okamžite zasiahnuť.
     
    08:39
    Krížnu prihrávku na ľavé krídlo si napokon Richard Huna spracoval a pokračoval do pásma. Z ľavého kruhu vystrelil, puk bol zrazený a letel na zadný mantinel.
     
    09:16
    Do zaujímavého prieniku sa vysunul Peter Bjalončík, ktorému v zakončení Roman nezabránil. Jeho pokus zblízka však Romančík pohotovo zachytil.
     
    09:44
    Larkinov nahodený puk spoza pravého kruhu skončil pred bránkou, kde boli Preisinger s Vandasom, no nepodarilo sa im zblízka prekonať Romančíka.
     
    10:30
    Kurali získal puk po nepodarenom prieniku hostí do útočného pásma a chvíľu s ním počkal v obrannom pásme, aby mohol rozohrať nový útok.
     
    10:52
    Pri mantineli v obrannom pásme bol tvrdo zastavený Rudolf Huna, ktorému nebolo umožnené ďalej pokračovať a prenikať do útočného pásma.
     
    11:25
    Do puku sa na modrej čiare oprel Petr Ulrych, ktorý vypálil tvrdo príklepom. Patrik Romančík jeho delovku síce nevidel úplne, ale dokázal úspešne zakročiť.
     
    11:52
    Popradčania boli opäť o niečo viac aktívnejší a o ďalšiu strelu z modrej čiary sa postaral Erving. Fínsky zadák mieril priamo do pripraveného gólmana Romančíka.
     
    12:20
    Domáci vyrazili do zaujímavého prečíslenia. Puk potiahol po pravom krídle Richard Huna, ktorý zakončoval z kruhu. Vošvrda strelu zachytil ihneď do lapačky a blížiacemu sa Surovému nedovolil dorážať.
     
    12:58
    Brejčák rozohrával novú útočnú akciu z obranného pásma. Donútený však bol posúvať puk iba po mantineli, našťastie sa Lodgeovi podarilo prihrávku zachytiť.
     
    13:22
    K strele z ľavého kruhu sa prepracoval James Lodge. Jeho zakončenie však nebolo presné a mierilo mimo priestoru brány.
     
    13:56
    Bjalončík korčuľoval za nahodeným pukom do útočného pásma, no nepodarilo sa mu ho zachytiť. Puk získali nakrátko Liptáci a hostia oň opäť bojujú.
     
    14:34
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Matej Paločko s pukom manévroval na pravom kruhu, potom prešiel k zadnému mantinelu a peknou prihrávkou pred bránkovisko našiel PETRA BJALONČÍKA, ktorý zblízka nezaváhal a skóroval.
    Asistencia: Matej Paločko.
     
    15:16
    O odpoveď na popradský gól sa pokúšal Richard Huna. Prekorčuľoval po ľavom krídle, namieril si to za bránku, ale odtiaľ už nič prekvapivé nevymyslel.
     
    15:45
    Dopredu na opačnej strane vyrazili Svitana spolu s Takáčom. Kostrbatý puk však nevedeli skrotiť a prišli oň v útočnom pásme.
     
    17:00
    Lodge spolupracoval v útočnom pásme spolu s Jacobsom, no zámorskí útočníci v popradských farbách tentokrát nič zaujímavé nevymysleli.
     
    17:43
    Matej Paločko prenikol s pukom do pásma po ľavom krídle a spätnou prihrávkou medzi kruhy hľadal Bjalončíka. Autor prvého gólu hostí však o puk rýchlo prišiel.
     
    18:14
    Štvrtá popradská formácia pokračovala ešte v útoku. Matej Paločko vymýšľal niečo spoza bránky, jeho odrazený puk letel ponad bránku a Romančík pre istotu zachytával do lapačky.
     
    18:51
    Rozháranú hru v strednom pásme zmenili až domáci Liptáci, ktorí posunuli puk na obrancov a snažia sa o novú rozohrávku.
     
    19:26
    Rozohrávka nového útoku Liptovského Mikuláša v týchto chvíľach vôbec presná nebola. Prihrávku Nemca nik nespracoval a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    19:37
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Litpáci strieľajú Popradu gól do šatne a vyrovnávajú stav stretnutia. Vinu za tento gól nesie brankár Vošvrda, ktorý rozohrával akciu priamo na hokejku RÓBERTA HUNU, ktorý bol medzi kruhmi. Vošvrda sa nestihol presunúť a Huna zakončoval do prázdnej bránky.
    Bez asistencie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke mali viac z hry hokejisti Popradu, ktorí šli do vedenia v 15. minúte, kedy sa presadil Bjalončík. Zdalo sa, že po prvej tretine budú hostia viesť, ale 23 sekúnd pred prvým klaksónom trestal Vošvrdovu chybu Róbert Huna.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Vandas chcel v útočnom pásme prehadzovať puk na hokejku Handlovského, čo mu však veľmi nevyšlo. Popradčania prišli o útočnú tretinu.
     
    20:50
    Erving prebral puk v obrannom pásme a pomaly čaká na nových spoluhráčov zo striedačky.
     
    21:14
    Rudolf Huna nabral rýchlosť po pravom krídle a podarilo sa mu natlačiť sa popri obrancovi pred bránku. Vošvrda však bol nekompromisný v práci s hokejkou a puk mu vypichol.
     
    21:43
    Svitana obkrúžil hádam dvakrát okolo Romančíkovej bránky. Potom prihrávkou medzi kruhy hľadal svojich spoluhráčov, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    22:14
    Jacobsovi sa medzi kruhmi ukázal Paukovček, ktorý sa snažil vytvoriť si voľnú pozíciu na spracovanie prípadnej prihrávky. Nebol však voľný a puk mu vzal jeden z domácich hráčov.
     
    22:35
    Do nebezpečnej pozície sa v tejto chvíli vysunul Alex Tamáši, ktorý dostal dostatok priestoru medzi kruhmi a ohrozil Vošvrdu. Popradský brankár však bol pripravený.
     
    23:38
    Mierne do hry sa zapojil aj jeden z dvojice hlavných rozhodcov, ktorý sa mierne zrazil spolu s Matejom Paločkom v obrannom pásme Mikuláša.
     
    24:17
    Vandas nabehol zo striedačky na ľad ako čerstvý hráč a dokázal ešte udržať puk v útočnom pásme. Posúval potom puk na modrú čiaru, ale nikoho nenašiel.
     
    24:48
    Po pravom krídle dopredu vyrazil Jakub Sukeľ, ktorý sa dostal k strele tesne spoza pravého kruhu. Jeho zakončenie letelo na Vošvrdovu vyrážačku.
     
    25:08
    Sledujeme prvé vylúčenie v priebehu tohto zápasu. Adam Larkin dostáva dve minúty za držanie, presilovku si zahrajú domáci.
     
    25:36
    Úvod oslabenia zatiaľ popradskí hokejisti zvládajú dobre. Ervingovi sa teraz podarilo od zadného mantinelu vyhodiť puk preč.
     
    26:11
    Spomedzi kruhov sa k strele dostal Tamáši. Vošvrda vyrážal iba pred seba a puk nemal jednoznačne pod kontrolou. K dorážke sa chcel dostať Rudolf Huna, ale Vošvrda predviedol ďalší dôležitý zákrok.
     
    26:53
    Liptáci opäť rozohrávali spoza svojho vlastného gólmana a tentokrát to nebolo úspešné. Nahodili puk do útočnej tretiny, Kozák zachytil za bránkou a okamžite vyhadzoval.
     
    27:28
    Liptáci sú teraz dobre rozbehnutí a získavajú ďalšiu presilovku. Dve minúty za hákovanie dostáva Daniel Brejčák.
     
    27:53
    Petran strieľal od modrej čiary. Jeho zakončenie bolo tečované, puk poskakoval pred Vošvrdom a hokejisti Popradu ho dokázali skrotiť.
     
    28:21
    Michael Vandas sa zmocnil puku a vyrazil dopredu po ľavom krídle. Rozhodol sa vystreliť spoza kruhu a Romančík vyrážal ramenom.
     
    28:45
    Toto oslabenie zatiaľ Popradčania dobre zvládajú. Po neúspešnom návrate domácich do pásma sa podarilo hosťom oslobodiť formou vyhodenia puku cez celé klzisko.
     
    29:04
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Ako keby som to zakríkol a prichádza využitie početnej prevahy v podaní Liptákov. RÓBERT HUNA si prevzal puk za vlastnou bránkou, vyrazil pohodlne dopredu. Prenikol do pásma, napriahol a prudkou delovkou prekonal popradského brankára.
    Bez asistencie.
     
    29:38
    Kriška nahodil puk do útočného pásma, nemal však v útočnom pásme žiadnych svojich spoluhráčov a pohodlne mohol rozohrať Poprad.
     
    30:44
    Popradčania sa nedostali do útočnej tretiny úspešne. Do ofsajdovej pozície bol vystavený Lodge a vhadzovať sa bude v strednom pásme pri striedačkách.
     
    31:18
    Tretia popradská formácia zložená prevažne z legionárov bola nasťahovaná v útočnom pásme. K priamemu ohrozeniu bránky nedošlo, puk sa posúval iba po mantineli.
     
    31:48
    Matej Paločko krížnou prihrávkou našiel svojho brata Matúša, ktorý strieľal z pravého kruhu. Jeho zakončenie bolo zblokované a letelo na ochrannú sieť.
     
    32:28
    Po ľavom krídle dopredu vyrazil Richard Huna. Dostal sa však už do pozície, z ktorej sa rozhodne nedá poriadne vystreliť, bol takmer pri bránkovej čiare.
     
    33:00
    Za nahodeným pukom vyštartoval dopredu Kriška a podarilo sa mu zabrániť zakázanému uvoľneniu. O puk hráči bojujú pri zadnom mantineli.
     
    33:28
    Črtala sa možnosť pre popradské prečíslenie po zlej rozohrávke domácich. Preisinger si však s Vandasom dobre nerozumel a prišli o puk medzi kruhmi.
     
    33:58
    Pri prechode cez útočnú modrú čiaru si teraz nerozumeli hokejisti Popradu. Hra je prerušená po odpískaní zakázaného uvoľnenia a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    34:18
    Do dobrej streleckej pozície sa prepracoval Patrik Svitana, ktorý obkrúžil po hranici ľavého kruhu, prišiel medzi kruhy a odtiaľ strieľal. Romančík dokázal úspešne strelu zastaviť.
     
    34:37
    Do zaujímavého prieniku sa vysunul Mike Dalhuisen, ktorému naservíroval puk Svitana. Dalhuisen šiel už sám na Romančíka, no jeho zakončenie zblízka skončilo na výstroji Romančíka.
     
    35:18
    Róbert Huna si je vedomý že strelil v tomto zápase dva góly a určite chce pridať tretí. Teraz napriahol medzi kruhmi, jeho delovku však Vošvrda tentokrát bezpečne vyrazil.
     
    36:09
    K strele z ľavého kruhu sa prepracoval Jakub Sukeľ, jeho zakončenie však smerovalo iba priamo na výstroj Vošvrdu.
     
    36:18
    Poprad dal gól!
    Kamzíci vyrovnávajú skóre stretnutia. Z obranného pásma vytiahol puk von PETER BJALONČÍK, ktorý zrýchlil po pravom krídle. Prekorčuľoval pred bránku, mal aj možnosť prihrávky na Mateja Paločka, ale rozhodol sa zblízka zakončiť sám a po druhýkrát prekonal Romančíka.
    Bez asistencie.
     
    36:44
    Nuž, máme tu už momentálne dvoch ašpirantov na hetrik v tomto zápase. Za celok Mikuláša je to Róbert Huna a za celok Popradu Peter Bjalončík. Zaujímavosťou je, že obaja sú písaní vo štvrtých formáciách svojich tímov.
     
    37:33
    Zagrapan od zadného mantinelu prehodil puk medzi kruhy Takáčovi, ktorý sa dostal do zakončenia spomedzi kruhov, ale mieril to iba mimo priestoru brány.
     
    38:00
    Pred Romančíkom teraz poriadne lietajú puky. Popradčania zavreli svojho súpera v obrannom pásme a posúvajú si puk medzi sebou.
     
    38:40
    Až do týchto chvíľ trval popradský pobyt v útočnom pásme. Krížnu prihrávku na ľavý kruh dostal Takáč, jeho strelu Romančík vyrážal na ochrannú sieť a aj domáci môžu konečne prestriedať.
     
    39:20
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Pomerne rýchlo po popradskom góle prichádza aj tretí gól Mikuláša do siete Popradu. Kriška v strednom pásme prehodil puk na opačnú stranu DOMINIKOVI KRAMÁROVI, ktorý naznačil strelu príklepom na kruhu, obišiel Brejčáka, priblížil sa k bránke a strelou popri betóne prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Martin Kriška, Maroš Piatka.
     
    39:53
    Matej Paločko ešte zo stredného pásma nahodil puk na bránku. Brankár Romančík bol pripravený a bezpečne stihol zachytiť tento puk.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostrednú dvadsaťminútovku lepšie zvládli domáci hokejisti, i keď aktívnejší zrejme o niečo viac boli hostia. Najprv v 30. minúte skóroval Róbert Huna, o sedem minút neskôr dokázal vyrovnať Bjalončík. Popradčania sa však z vyrovnania neradovali dlho, v 40. minúte poslal Liptákov opäť do vedenia Kramár.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Do útočného pásma prekorčuľoval Maroš Piatka, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov, ale mieril to iba mimo brány.
     
    40:41
    Kurali vzal puk za vlastnú bránku. Oba tímy momentálne striedajú a o novú rozohrávku sa postarajú Liptáci.
     
    41:14
    Handlovský spätnou prihrávkou z ľavého kruhu hľadal pred bránkoviskom Vandasa. Obranca Mikuláša v poslednej chvíli zabránil prieniku prihrávky a nedovolil hosťujúcemu hráčovi strieľať.
     
    41:50
    Súboje o puk v obrannom pásme Popradu lepšie zvládli hostia, ktorí sa snažia o novú rozohrávku.
     
    42:29
    Lodge prenikol dopredu po pravom krídle a medzi kruhmi sa mu už ukazoval Colin Jacobs. Napokon dostal prihrávku a strieľal, no jeho strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    43:03
    V útočnom pásme dokázal puk na hokejke podržať Piatka, ktorý zabrzdil v rohu klziska a potom hľadal prihrávkou spoluhráča. Neposlal už presný puk.
     
    43:36
    Matej Paločko stihol vyjsť z útočného pásma a ofsajd sa teda nepískal. Do pásma potom prenikol Erving, jeho nahodený puk však skončil na ochrannej sieti.
     
    44:17
    Popradčania vyhrali buly v útočnom pásme a od modrej čiary pálil Dalhuisen. Jeho tvrdá delovka však smerovala iba na zadný mantinel.
     
    44:54
    Z pomerne ostrého uhla to skúšal Samuel Takáč. Pred bránku prikorčuľoval Larkin, no už dorážať nemohol, keďže Romančík strelu zachytil lapačkou.
     
    45:17
    Paukovček síce vyhral buly v útočnom pásme, no na modrej čiare unikol puk Kozákovi, ktorý sa musel rýchlo vracať späť.
     
    45:43
    Presilovú hru získavajú hráči Liptovského Mikuláša. Dlho sa o danej situácii diskutovalo a až teraz je jasný verdikt. Colin Jacobs dostáva 2+10 za vrazenie na mantinel.
     
    46:11
    Svitana unikol dopredu vo vlastnom oslabení po pravom krídle a napriahol za kruhom. Jeho delovka bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    46:40
    Po strele z pravého kruhu z hokejky Krišku nastala pred bránkoviskom nepriehľadná situácia, dorážať sa snažili Piatka so Sukeľom, no Vošvrdu neprekonali.
     
    47:09
    Popradčania toto oslabenie zatiaľ zvládajú a opäť vyhadzujú puk von z obranného pásma.
     
    47:31
    Surový vkorčuľoval do útočného pásma a napriahol za pravým kruhom. Jeho delovka presná nebola, puk letel na zadný mantinel.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 050 divákov.
     
    48:25
    Až v týchto chvíľach prichádza vôbec prvé vylúčenie hráča Liptovského Mikuláša. Poprad teda bude hrať prvú presilovku v zápase. Marcel Petran dostáva dve minúty za držanie.
     
    48:42
    Kozákova strela od modrej čiary bola Romančíkom bezpečne vyrazená a Liptáci sa oslobodili vyhodením puku.
     
    49:18
    Strelou Kozáka od modrej čiary bol nepríjemne zostrelený Michal Roman, ktorý s bolestivou grimasou odchádza na striedačku.
     
    49:34
    Popradu sa teraz nepodarilo úspešne založiť útok. Mikuláš bezpečne vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    50:18
    V závere presilovej hry sú kamzíci nasťahovaní v útočnom pásme a obstrieľavajú bránku Mikuláša. Asi trikrát pálil od modrej Dalhuisen, dva pokusy letelo mimo a jeden skončil na žrdi Romančíkovej brány.
     
    50:54
    Medzi kruhy s pukom prenikol Ulrych, ktorý sa dostal do dobrej streleckej pozície. Mieril napokon iba do výstroje Romančíka.
     
    51:40
    Handlovskému sa do dobrej pozície medzi kruhmi vysunul Vandas, ktorý dostal prihrávku a okamžite strieľal. Romančík však predviedol dôležitý zákrok a nepustil puk za seba.
     
    52:11
    Dopredu sa hrnul zámorský útočník Jimmy Lodge. Bol v súboji jeden na jedného, ale nedokázal využiť svoje technické prednosti.
     
    52:34
    Pomaličky ale isto sa kráti čas pre Popradčanov na vyrovnanie duelu. Domáci Liptovský Mikuláš veľmi pozorne bráni a nenecháva nič na náhodu.
     
    52:55
    Poprad dal gól!
    Asi som defenzívu Mikuláša až príliš prechválil. Svitana si spracoval prihrávku na pravom kruhu, naservíroval to k opačnej žrdi na hokejku MAREKA ZAGRAPANA, ktorý zblízka pohodlne prekonal Romančíka.
    Asistencie: Patrik Svitana, Samuel Takáč.
     
    53:43
    Bjalončík ešte stihol zastaviť puk v útočnom pásme a posúval puk pred bránku na Matúša Paločka, ktorému preskočil cez hokejku a už zakončovať nestihol.
     
    54:08
    Po dlhšom čase sme sledovali aj útok na opačnej strane. Alex Tamáši vypálil tesne spoza ľavého kruhu a mieril to priamo do Vošvrdu.
     
    54:48
    Liptovský Mikuláš získava presilovú hru. Patrik Svitana dostáva dve minúty za držanie a oddychový čas si berie tréner Popradu.
     
    55:11
    Róbert Huna zamieril s pukom do útočného pásma. Svoju samostatnú akciu chcel zakončiť strelou, no nedostal sa k nej. Potom sa hostia oslobodili.
     
    55:46
    K strele spomedzi kruhov sa chcel dostať Surový, no nevyšlo mu to. Hostia sa potom oslobodili vyhodením puku.
     
    56:07
    Bjalončík sa teraz ako mladý hráč prezentoval veľmi skúsene. Získal puk, zamieril s ním do pásma, potom vykonal protismernú kľučku a posunul dozadu na obrancov.
     
    56:50
    Popradčania prečkali toto vylúčenie bez inkasovaného gólu. Liptáci sa snažia ešte niečo vyťažiť z tlaku, práve sú v útočnom pásme.
     
    57:35
    K strele spoza pravého kruhu sa prepracoval Adam Larkin. Jeho zakončenie však vôbec nebolo presné, mierilo na zadný mantinel.
     
    58:04
    V novej rozohrávke si nerozumeli popradskí hokejisti. Hra je prerušená kvôli zakázanému uvoľneniu a vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    58:37
    Jakub Sukeľ vyrazil dopredu po pravom krídle. S pukom sa dostal k pravému kruhu, no odtiaľ už nedokázal prihrávať nikomu.
     
    58:55
    Bjalončík vnikol do útočného pásma, potom si však nerozumel so svojimi spoluhráčmi z formácie a hostia o puk prišli.
     
    59:27
    Puk je v obrannom pásme Popradu za Vošvrdovou bránkou. Kamzíci sa zrejme ešte pokúsia o posledný útok v tretej tretine.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke sa podarilo v priebehu 53. minúty vyrovnať Zagrapanovi. Odvtedy sa stav nemenil a po 60 minútach je teda skóre nerozhodné 3:3. Pokračovať budeme o chvíľu formou predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:24
    Poprad vyhral úvodné buly v predĺžení a dopredu sa vysunul Preisinger. Strelu z pravého kruhu však zrazil hráč Mikuláša.
     
    60:44
    Poprad dal gól!
    Popradčania rozhodujú o svojom triumfe gólom v predĺžení! Svitanova delovka spoza pravého kruhu skončila na Kramárovi. Puk následne prešiel opäť na hokejku Svitanu, ktorý prihrával pred bránku MICHAELOVI VANDASOVI a ten strelou zblízka prekonal Romančíka!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    Koniec zápasu.
     
    V predĺžení napokon o triumfe Popradu v tomto zápase rozhodol gólom Vandas. Liptáci dnes nepredviedli najhorší výkon a spokojní môžu byť aj s bodom. Poprad v podtatranskom derby získal dva body. (19:22:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 20. Ró. Huna, 30. Ró. Huna, 40. Kramár (Kriška, Piatka) – 15. Bjalončík (Matej Paločko), 37. Bjalončík, 53. Zagrapan (Svitana, Takáč), 61. Vandas (Svitana)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík (Zalivin) – Kurali, Kramár, Droppa, Petran, Roman, Smutný, Haluška, Nemec – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Ru. Huna, Nikulin, Oško – Vybíral, Tamáši, Uhrík – Surový, Ró. Huna, Ri. Huna
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan, Svitana – Jacobs, Paukovček, Lodge – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Rozhodčí: Valach, Juhász – Rojík, Soltész

    Diváci: 1 050
    bahis siteleri