Havlíčkův Brod – Chrudim 10:3 (kon.) | Vsetín – Šumperk 7:3 (kon.) | Havířov – Přerov 1:3 (kon.)
Ústí n/L – Písek 3:5 (kon.) | Žďár n/S – Kobra 1:3 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
3:5 (0:0, 3:3, 0:2)
IHC Králové Písek
Pátek 17.01.2020, 18:45 • Zimní stadion Ústí nad Labem • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:54:32)
     
    Je dobojováno. Vyrovnanou, leč nepříliš atraktivní bitvu zvládl lépe Písek, který si tak na jih Čech odváží celkem důležité tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Písek právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Doklepnutím do prázdné branky uzavírá skóre dnešního utkání a výhru Písku strvzuje MILAN PETŘÍK. Asistence: Matěj Novotný
     
    59:36
    Slovan hraje bez gólmana!
     
    59:36
    Slovan se ani v posledních vteřinách nevzdává. O tom svědčí nájezd a následná střela Pavla Gottfrieda. Petr Vojtěch Buchta ale včas lapil.
     
    58:55
    V přenášení hry z jedné strany na druhou se puk drží v moci píseckých hráčů a jejich touze pro přenesení hry od vlastní branky.
     
    58:08
    Po vyrovnání početních sil je Písek o něco aktivnější. Ovšem ani ten nedokáže přesně vypálit na branku a pojistit si tak vedení.
     
    57:20
    Hosté v plném počtu.
     
    56:59
    Po vhazování pokračuje Slovan v totožné taktice, souhře po vnějším obvodu a přihrávce na střed, kde se bek snaží zakončovat. Domácím to ovšem nevychází.
     
    56:13
    Ústí pokračuje ve své souhře před brankou Písku. To mu vychází, už ale ne zakončení, které není natolik důrazné aby činilo gólmanovi Králů příliš velké obtíže.
     
    55:59
    Gólman hostí je po poslední střele trochu otřesen a musí se rozpohybovat.
     
    55:23
    Další přesilovka v ní první vítězné buly umožnilo Slovanu aktivní souhru v útočném pásmu a řadou přihrávek hledání volného místa k palbě na Buchtu.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jiří Egert – 2 min., hákování).
     
    55:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:24
    Vysokou střelu od modré vyslal Jan Karbulka. Odražený kotouč od mantinelu ale nasměroval Slovan do protiakce. Hosté z toho měli na mále, ale šanci udrželi.
     
    53:44
    Načež to znovu zkusili Písečtí. Matěj Šafář ale nepřešel přes důrazného Jarábka. To však nemění nic na tom, že Písek se stále drží na dostřel branky domácích.
     
    52:39
    Velkou šanci na zakončení měl Jaroslav Šešina, když se zjevil těsně před brankou Buchty. Svou střelu ovšem umístil příliš vysoko a puk se tak pouze odrazil o plexisklo za brankou Písku.
     
    50:47
    Na puku jsou opět písečtí hokejisté se svou snahou o dobytí útočného pásma. Proti tomu se ale Ústečané staví a blokují jakoukoliv šanci svého soupeře.
     
    49:39
    Královská jízda vzala za své na modré čáře při přechodu do útočného pásma. Tam si kotouč srazili k zemi Ústečtí a byť se vrátili za vlastní branku, tak rychlou rozehrávkou přesunuli hru k Buchtovi.
     
    48:35
    Ústecká hra v útočném pásmu pokračuje i nadále. Přesto se domácí přes písecký blok, pevný jak Juditin most, nemohou dostat k brance, natož ji střelou ohrozit.
     
    48:04
    Slovan ovšem sahá po vyrovnání. V útočném pásmu se dostal k několika střelám, na Buchtu ale z těchto pokusů nevyzrál.
     
    47:28
    Písek právě vstřelil branku!
    I ta ale byla prolomena a Písek se opět ujímá vedení! Zcela sám se objevil před brankou MATĚJ NOVOTNÝ, který v souboji jeden na jednoho vyzrál na gólmana díky středně vysoké střele k pravé tyči. Asistence: Jiří Najman.
     
    46:43
    Písek se navíc o to důrazněji do pásma vrátil. Štěstím pro Ústí je ale nepřesnost Písku při zakončení.
     
    46:17
    Z boje o puk v rohu kluziště sice jako první vítězně vyšli hosté, byli to však hráči Slovanu, kteří z této příležitosti vybruslili ven ze třetiny a prověřili gólmana Buchtu. Neúspěšně.
     
    45:20
    Následně ale hráči Slovanu vykombinovali přechod do útočného pásma. Už ale ne zakončení, které si Písečtí ohlídali a domácí se tak museli vrátit do vlastní obranné třetiny.
     
    44:29
    K rozehrávce se po nějaké době dostal i Slovan. Tomu ovšem nevyšel přechod přes střední pásmo, což umožnilo hostům k puku se vrátit.
     
    43:46
    Ostřelování Kmochovy svatyně stále neustává. Gólman Slovanu se drží zuby nehty, ale zatím velmi úspěšně, neboť vše zvládá odrážet. Bez ohledu na to, jak tvrdá střela na něj letí.
     
    43:01
    Králové ani nadále nepolevují. A zrovna tak i tak gólman Kmoch, který účinně vyráží všechny pokusy ústeckého týmu.
     
    42:10
    Sílu své lapačky ukázal Petr Kmoch po nájezdu Yahora Hrakholskiho. Ten si najížděl sám na branku a jal se pálit z těsné blízkosti. Gólman Slovanu ale přidržel puk pod lapačkou.
     
    41:39
    Písečtí pokračují v celkem důrazném tlaku na branku a neodpustí si ani přímý střet s bránícími hráči Slovanu. I díky tomu stále neopouštějí útočné pásmo.
     
    40:36
    Na útočnou výpravu se vydal Adam Janoušek. Nájezd středem pole ale nejprve odclonil Jan Tampier, následně písecký gólman vypálil kotouč mimo vlastní ohrožení.
     
    40:14
    První boj Písku v závěrečné periody je celkem rychle následován zakázaným uvolněním Slovanu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To, co chybělo v první třetině, přinesla ta druhá plnými doušky. Přesto byl stále k vidění vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Oba týmy se také shodným počtem zásahů prosadily a tak i do závěrečného dějství jsou šance otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Gólem do šatny máme opět srovnáno! VÍT ŠINDELÁŘ to prudce napálil z mezikruží a naprosto přesně našel volnou skulinu v Buchtově brance. Asistence: Matěj Harkabus a Jáchym Čermák.
     
    39:07
    Zakončení na bekhend měl na své holi Adam Janoušek. Klíčový moment ale nevystihl a s pukem přejel daleko.
     
    38:38
    Důmyslná práce obrany vyšla i na druhé straně, kde Ústečtí zastavili soupeře na modré.
     
    37:10
    Do nadějného brejku byl vyslán přesnou přihrávkou Pavel Kušej. Matěj Šafář si ale svého hráče ohlídal a zalehnutím kotouče mu ve střele zabránil.
     
    36:43
    Písek rozehrává od vlastní branky. Ne ale příliš daleko od kroužení na kruzích. Obrana Slovanu totiž svého soupeře nechce nikam pustit.
     
    35:16
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan ale vzápětí odpovídá! Po rychlé kombinaci se před brankou po otočce rychle zorientoval TOMÁŠ STUCHLÝ, načež z první napálil kotouč prudce do branky. Asistence: Matěj Harkabus a Adam Janoušek.
     
    34:45
    Písek právě vstřelil branku!
    A v rychlém sledu tu máme písecké navýšení vedení! Po vhazování se dostal do brejku JAN KARBULKA, jehož šanci Kmoch neměl šanci lapit. Asistence: Matěj Novotný
     
    34:17
    Domácí v plném počtu.
     
    34:17
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a otáčejí skóre ve svůj prospěch! Trochu se štěstím zaplavala do branky pozemní střela JIŘÍHO EGERTA, byť se zprvu zdálo, že ji má gólman pod kontrolou. Asistence: Matěj Šafář.
     
    33:57
    Rychlou královskou kombinaci zakončil z pravé hranice brankoviště Jan Karbulka. Petr Kmoch se ale rychle přesunul a tím pádem také kotouč vyrazil.
     
    33:03
    Na úvod přesilovky musel Kmoch čelit tvrdé ráně Kryštofa Kovaříka od modré. Puk ale zvládl přivinout k tělu a Slovan po následném vhazování vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    32:57
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Gottfried – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:21
    Písek právě vstřelil branku!
    Toho také využívají ke srovnání skóre! Z mezikruží naprosto přesně propasíroval kotouč do Kmochovy branky KRYŠTOF KOVAŘÍK a vrací tím Krále do hry. Asistence: Jan Tampier a Yahor Hrakholski.
     
    31:35
    Roman Brandner nepřešel ani na třetí pokus přes píseckou obranu a naopak hosté se dostali do brejku.
     
    30:21
    Písku ale vychází taktika těsné obrany u mantinelu, kde protihráče blokují a tím pádem také získávají režii hry na svá bedra.
     
    29:31
    Stejně jako ledová sprcha po ránu působil i vstřelený gól pro hráče Slovanu jako probouzecí balzám. Domácí jsou najednou aktivnější a více se drží v útočném pásmu. Gólman Buchta tak musí být neustále ve střehu.
     
    28:45
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme tu první gól dnešního utkání! Slovanu vyšel jeden z brejků a po sérii několika přihrávek na hranici brankoviště uklidil kotouč k levé tyči TOMÁŠ STUCHLÝ, čímž posílá Slovan do vedení. Asistence: Vít Šindelář a Jáchym Čermák.
     
    28:12
    Ústečtí zvládají čistit prostor před brankou. Už střední pásmo je ale ve výhradní moci jeho Veličenstva Krále z Písku a to hostům otevírá možnost rychlého převzetí kotouče a pokračován snahy o dobytí branky.
     
    27:31
    Tyč zazvonila po ráně Jiřího Egerta. Odraženého kotouče si jako první vnímá ústecký hráč a ten nastartoval protiakci svého týmu.
     
    26:39
    Nadějná šance se po chybě Píseckých otevřela před Samuelem Hamplem. Znovu ho ale zradila důraznost střelby a tak v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější gólman Buchta.
     
    26:01
    Yahor Hrakholski si jistě představoval jiné zakončení po Novotného přihrávce. Blokoval ho ovšem ústecký bránící hráč a tak písecký forvard pouze obloučkem nahodil puk do Kmochova náručí.
     
    25:47
    Hosté v plném počtu.
     
    24:49
    I při početním nesouladu na ledě je k vidění přetahovaná o střelecké pokusy. Ta ale nenachází vítěze, oba týmy nedokáží branku bezprostředně ohrozit.
     
    23:57
    Další přesilovku využil Slovan k sehrání se v útočném pásmu. Hosté ale znovu dokázali vyhodit puk ven ze třetiny a pro domácí hokejisty je návrat tuze těžký.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jan Tampier – 2 min., zásah do nohou). Trest odpyká Václav Brož.
     
    23:14
    Rušno ale bylo i na opačné straně. O to se postaral Adam Janoušek a jeho rychlý samostatný výpad na branku. Gólman Buchta ovšem zamkl svůj prostor u pravé tyče a nakonec dokázal šanci zneškodnit.
     
    22:57
    Trochu vyšší střelou se pokusil Kmocha překonat Tomáš Kocour. Strážce domácí svatyně ale stále drží svůj tým nad vodou a soupeře bez vstřelené branky.
     
    22:03
    Písek vybojoval puk v souboji za vlastní brankou a ihned se vydal do brejku. Před ústeckou brankou začíná přituhoval, gólman Kmoch ale ukazuje svou nezdolnost a vše od sebe odráží.
     
    21:16
    Králové ale stále pokračují v aktivní hře v útočném pásmu. Obrana Ústí se tak musí držet na pozoru, svou úlohu ale zatím zvládá celkem bez větších obtíží.
     
    20:03
    První buly druhé třetiny patřilo Písku. Hosté to po krátké souhře vyzkoušeli z poloviny hřiště. A konkrétně Matěj Šafář, jehož tvrdou střelu Kmoch vyrazil a následně domácí poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zrovna moc hokejové krásy nepřinesla. Oba týmy se spíše jen hledaly a málokdy se pouštěly do útočných příležitostí. Načež, když už se do útoku vydaly, zakončení nebylo příliš důrazné a žádný z gólmanů s ním neměl příliš práce. Proto do další periody vstoupíme za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Hosté v plném počtu.
     
    19:10
    Nakonec se ale přeci jen znovu dostali k brankovišti. A velkou šanci měl Roman Brandner, jen to mít rychlejší reakce. Měl před sebou celkem dost velký volný kus branky u pravé tyče.
     
    18:03
    Dvojnásobná přesilovka otevřela pro Slovan šanci na usazení se v útočném pásmu. Chvíli to vypadalo pro domácí nadějně, Písek ale vyhodil puk mimo a od té doby se Ústečtí do pásma nemohou dostat.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Yahor Hrakholski – 2 min., podrážení).
     
    17:34
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jiří Najman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:16
    Ondřej Polata měl celkem štěstí, když ho Matěj Novotný obíral o kotouč. Už to vypadalo, že písecký kapitán vystřelí proti soupeřově brance, nakonec však zaškobrtl a rychlosti ztratil.
     
    16:36
    Další neúspěšné dobývání ústecké branky znamená další brejk Slovanu po němž skončil puk v náručí Petra Vojtěcha Buchty.
     
    15:12
    Petr Kmoch se v posledních chvílích musel dosti zapotit. Yahor Hrakholski totiž proti němu vystartoval celkem rychle a také z hranice brankoviště vypálil. Gólman Slovanu ale v poslední chvíli vysunul své betony a jimi vyrazil kotouč mimo ohrožení vlastní branky.
     
    14:42
    Souhra ale tentokrát nevyšla ani na ústecké straně. A to mezi Romanem Brandnerem a Jáchymem Čermákem. Přesto se Ústečtí nevzdali a útočné pásmo přeci jen dobyli.
     
    13:13
    Již dvakrát v krátkém čase musel zasahoval Kmoch. Obě písecké střely ale postrádaly důraz a gólman Slovanu je tak celkem lehce dostal do lapačky.
     
    12:17
    Zajímavou příležitost si pro sebe otevřel Jiří Najman, když ve středním pásmu obehrál Štěpánka. Střelu z kruhu mu ovšem vyblokoval Jaroslav Šešina, byť ho rána evidentně bolela vzhledem ke způsobu, jakým opouštěl led.
     
    10:56
    Netěžkou prací pro Jaroslava Šešinu bylo ubránění trojnásobné převahy píseckých nájezdníků. Využil totiž nepřesnosti jejich souhry a naopak Slovan tím pádem dostal možnost vyjet s pukem od vlastní branky.
     
    10:11
    Načež se útočná hra přesunula na druhou stranu a i gólman Písku Buchta musí odolávat ústeckému kanónu. Taktéž ale úspěšně.
     
    09:04
    Svou jágrovskou hřívu podél mantinelu provětral Jaroslav Krýner. Ten před brankou našel velmi dobře postaveného Matěje Novotného a zrodila se vážná akce proti ústecké branky. S tím ale nesouhlasil gólman Kmoch, který měl situaci na očích a dorážku z mezikruží přivinul k tělu.
     
    08:11
    Od modré pálil ostrými na branku Matěj Šafář. Petr Kmoch ale ukázal, že kromě výstroje nosí na sobě i neprůstřelnou vestu a rány ze soupeřovy automatické zbraně dokáže vykrývat bez úhony.
     
    07:07
    Do pěkné akce mohl být křižnou přihrávkou vyslán Daniel Lamač. Puk byl ovšem o něco rychlejší než jeho nohy a tak si ke kotouči jako první sjeli domácí a zahájili vlastní rozehrávku.
     
    06:22
    Ústečtí jsou opět na svých pozicích za vlastní brankou. Tentokrát jim ale výjezd nevyšel a vyhozený kotouč do volného prostoru našel pouze hokejku jednoho z píseckých hokejistů.
     
    05:42
    Puk patří do moci Martina Štěpánka a jeho snaze o pozvolnou rozehrávku směrem na opačný konec ledové plochy.
     
    04:21
    Dlouhý tlak Slovanu v útočném pásmu narušil svým výjezdem Yahor Hrakholski. Ovšem ten okusil tvrdost mantinelů ústeckého stadionu, když mu přírazem k němu přehradil cestu Richard Jarábek.
     
    03:38
    Jan Karbulka se utrhl na modré čáře a byť stíhán dvěma protihráči v zádech, dokázal vypálit k pravé tyči branky Petra Kmocha. Pro ústeckého gólmana se ale nejednalo o příliš náročný úkol.
     
    02:39
    Slovan je stále na kotouči. K poklidné rozehrávce se ovšem vydali beci až k vlastní brance.
     
    02:04
    Písečtí se marně snaží vyhodit kotouč ven z obranné třetiny. U modré čáry totiž blokují ústečtí protihráči s jediným cílem, rychle poslat puk zpět na Buchtu.
     
    01:28
    O malou chvíli později se ovšem Petr Vojtěch Buchta protáhnout musel. Střela zprava mu ovšem nečinila příliš problémů.
     
    00:33
    Vít Šindelář i přes blokování píseckým protihráčem vyvezl kotouč na opačný konec kluziště. Tam si ovšem královská obrana pohlídala vše, co bylo třeba a nepustila soupeře k ohrožení branky.
     
    00:08
    K úvodnímu buly se dostali hráči ústeckého týmu. Ti se ihned vydali ke Kmochovi, čehož využil Písek k napadání soupeře a následně i první střele na ústeckou branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Svoboda) – Šešina, Stuchlý (A), Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Janoušek (A), Brandner, Šindelář, Harkabus (C), Průša, Hampl, Kušej, Čermák.

    IHC Králové Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Tampier, Kulvejt, Najman, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kocour – Novotný (C), Egert, Petřík, Hrakholski, Karbulka Jan, Krýner, Lamač, Kovařík, Brož.

    Rozhodčí: Mareš – Janíček, Holada.
     
    Proti sobě nastoupí týmy, které nejsou příliš v tabulce od sebe vzdálené. Druhé Ústí má na svém kontě v současnosti 47 bodů, zatímco čtvrtý Písek 42 bodů. V dosavadním průběhu sezóny se oba týmy utkaly již čtyřikrát a téměř všechna utkání se nesla ve vyrovnaném duchu. Z něhož třikrát se radoval Slovan, v jednom případě pak Králové.
     
    Zdravím vás u 32. kola REDSTONE extraligy juniorů mezi týmy HC Slovan Ústí nad Labem a IHC Králové Písek. Tímto utkáním bude započata poslední série základní části.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 29. Stuchlý (Šindelář, Čermák), 36. Stuchý (Harkabus, Janoušek), 40. Šindelář (Harkabus, Čermák) – 33. Kovařík (Tampier, Hrakholski), 35. Egert (Šafář), 35. Karbulka (Novotný), 48. Novotný (Najman), 60. Petřík (Novotný)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Svoboda) – Šešina, Stuchlý (A), Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Janoušek (A), Brandner, Šindelář, Harkabus (C), Průša, Hampl, Kušej, Čermák.
    IHC Králové Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Tampier, Kulvejt, Najman, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kocour – Novotný (C), Egert, Petřík, Hrakholski, Karbulka Jan, Krýner, Lamač, Kovařík, Brož.

    Rozhodčí: Mareš – Janíček, Holada
    bahis siteleri