Marseille – Angers 0:0 (kon.) | Brest – Amiens 2:1 (kon.) | Monaco – Štrasburk 1:3 (kon.)
Montpellier – Dijon 2:1 (kon.) | Remeš – Méty 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Nîmes 2:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:1 (0:1)
FC Méty
Sobota 25.01.2020, 20:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade de Reims a FC Méty.
     
    Stade de Reims

    Fotbalisté Reims se v průběhu letošní sezony nacházejí na průběžné osmé pozici, což je příjemným překvapením. Reims má na své kontě devětadvacet bodů, avšak od pohárových pozic ho dělí pouze tři body. V opačném případě, tedy pakliže by dnes prohrál, tak se klidně může propadnout až na třinácté místo tabulky. Reims se v posledních zápasech zrovna moc nedaří, na výhru čeká již přes měsíc. Od té doby přišla na řadu série tří zápasu bez výhry, během které hned dvakrát remizoval. Poslední duel nabídl nerozhodný výsledek 1:1 proti osmnáctému Amiens.
     
    FC Méty

    Na opačné straně stojí trápící se Méty, které se pro změnu nacházejí na sedmnácté pozici, tedy poslední nesestupové. Méty mají na svém kontě přesně dvacet bodů, nicméně od sestupového pásma je dělí pouze dva body. Hostující tým tohoto duelu se v posledních zápasech výsledkově zlepšil, neprohrál totiž již tři utkání v řadě. Poslední porážka se tak datuje na začátek prosince loňského kalendářního roku, tehdy Méty prohrály na půdě jedenáctého Nice výsledkem 1:4. Poslední ligový duel ale přinesl důležité tři body v souboji proti Štrasburku, Méty totiž vyhrály poměrem 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Konan – Chavalerin, Romao (C) – Kutesa, Dingomé, Doumbia – Donis.
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Kamara, Maresic, NKada, Mbuku, Suk Hjun-Čun.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Boye, Udol – Maïga, N'Doram, Pajot – Niane, Diallo (C), Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Angban, Delaine, Fofana, Gakpa, Ndiaye, Yade..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Méty právě vstřelily branku!
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do vedení dostává hostující celek! Sledovali jsme totiž velice pohotový centr od pravé autové lajny, který si na malém vápně dokázal najít hostující kapitán HABIBOU DIALLO, jenž nechytatelnou hlavičkou nedal Rajkovićovi sebemenší šanci.
    3. Habib DIALLO - 0:1
     
    4
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli dlouho čekat, Méty totiž udeřily hned díky své první větší šanci. Domácí ale mají hodně času na vyrovnání.
     
    5
    Po levém křídle si to namířil až k pokutovému území Doumbia, který poté centroval pouze do jednoho z protihráčů. Domácí budou zahrávat první rohový kop.
     
    6
    Reims propadalo na vlastní polovině, načež se hosté hnali ve trojici na jediného obránce, nicméně špatná nahrávka od Maigy nepřinesla ani kýžené zakončení.
     
    7
    Posléze to na sebe zkoušel vzít Nguette, který se po souboji s protihráčem ocitl na zemi. Hlavní sudí nechal pokračovat, o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    8
    Úvod prvního poločasu zatím přináší strhující podívanou. Doumbia totiž našel v dobré palebné pozici Chavalerina, jehož zakončení levou nohou nebylo přesné.
     
    9
    Oukidja tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to raději zkoušel rozehrávkou po zemi na volného Pajota, který se bezpečně dostal ke středovému kruhu.
     
    10
    U postranní lajny si o nahrávku řekl domácí Romao, který si zasekl míč na silnější nohu, jenomže následný prudký centr pouze prosvištěl pokutovým územím.
     
    11
    K balónu se na opačné straně dostal také domácí brankář Rajković, který pro změnu odkopával daleko na druhou stranu, kde se povedlo zakročit NDoramovi.
     
    12
    Reims dokázalo ustát nátlak napadajícího Maigy, který šel hodně tvrdě po rozehrávajícím Romaoovi. Sudí faul neviděl, proto se tak může pokračovat ve hře.
     
    13
    Další dalekonosný odkop tentokráte směřoval na polovinu Mét, kde se však důrazným způsobem probojoval k balónu Pajot, kterému se povedlo najít Udola.
     
    14
    Hra se nám o poznání uklidnila. Reims to přesto zkoušelo pasem na levou stranu, kde si Doumbia nedokázal poradit hned s dvojicí hráčů v opačných dresech.
     
    15
    Obrannou povinnost si splnil také Centonze, který za sebe nepustil Donise. Hosté navíc přešli na opačnou polovinu, kde měli na kombinaci hodně prostoru.
     
    16
    O nahrávku si před malým momentem řekl Donis, jenomže až příliš čitelný úmysl se povedlo vystihnout Bronnovi, který navíc založil rychlý protiútok Mét.
     
    17
    Kousek od středového kruhu se na zemi ocitl hostující Pajot, který nakonec vykřesal zisk standardní situace. K rozehrávce se již postavil kolega Centonze.
     
    18
    Jeho vzdušná nabídka nebyla vůbec špatná. Ba naopak se nejvýše do vzduchu dokázal natlačit obránce Bronn, který z těžké pozice mířil celkem daleko.
     
    23
    Náběh za obranu si nedokázal načasovat domácí forvard Donis, proti kterému navíc vyběhl brankář Oukidja. Ofsajd potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    24
    Je za námi něco málo přes dvacet minut hry, Méty i nadále vedou tím nejtěsnějším možným způsobem. Poslední minuty ale patří domácímu mužstvu.
     
    25
    Na jednu ze vzdušných nabídek se pokoušel vyhoupnout domácí Doumbia, avšak míč vůbec netrefil. Tentýž hráč vybojoval svému celku další rohový kop.
     
    26
    Ten ovšem nebyl ničím nebezpečný. Naopak si poklidnou práci připsal hostující brankář Oukidja, kterému se navíc povedlo poslat míč až na druhou polovinu.
     
    27
    Kousek od středového kruhu zatáhl za ruční brzdu hostující Pajot, který jednal taktickým způsobem. Reims se také v tomto případě rozhodlo rozehrát po zemi.
     
    28
    Své štěstí zkoušel domácí Kutesa, nicméně jeho zakončení bylo spíše propagačním výsledkem. Míč se navíc stočil do zámezí, vhazovat budou hosté.
     
    29
    Přes střed hrací plochy se pokoušel proběhnout domácí Dingomé, který ovšem narazil na pozorného Pajota. Domácí záložník se marně dožadoval faulu.
     
    30
    Rozehrávající Abdelhamid trochu zahnal svého obranného kolegu Foketa, který se dostal do nepříjemné pozice. I tak se Reims povedlo vybojovat další aut.
     
    31
    Domácí hráči si dokonce vyzkoušeli další rohový kop, po kterém Oukidjovi zatrnulo. Za šestnáctkou si našel palebnou pozici Romao, který protáhl brankáře.
     
    32
    Nakonec to Méty přežily bez inkasované branky, soupeř totiž vykřesal zisk dalšího rohového kopu. Oukidja raději poslal míč daleko na opačnou polovinu hřiště.
     
    33
    Na levé straně převzal nahrávku Doumbia, který se poté bleskovým manévrem dostal až k hranici velkého vápna, odkud vypálil pouze do nohy protihráče.
     
    34
    Vypadalo to na ofsajd domácího Konana, nicméně pomezní nechal pokračovat ve hře. To vedlo k dalšímu centru, který pro změnu odklízel obránce Centonze.
     
    38
    Pajot si to opět namířil po své oblíbené pravé straně, kde se mu sice povedlo odcentrovat před Konana, jenomže na nabídku nečíhal nikdo ze spoluhráčů.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Moussa Doumbia (Stade de Reims).
     
    40
    Nguette se šikovně protáhl kolem protihráče, což mu otevřelo prostor ve středu hrací plochy. Hostující křídelník si navíc ještě troufl na přenesení hry křížem.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Reims opět trpělivě kombinovalo kousek od poloviny soupeře, přičemž napadající Diallo dokonale vyrušil rozehrávajícího Disasiho, který musel nahrát vzad.
     
    44
    Koncovka prvního poločasu nenabízí vůbec nic zajímavého. Reims neustále přenáší hru z jedné strany na druhou, nicméně bez kýženého výsledku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice aktivní nástup v podání obou celků. Méty se hned po pár minutách dostaly do vedení, načež měl své šance také domácí celek, jenomže si na brankáře Oukidju ani jednou nepřišel. Méty tak po prvním dějství vedou o jednu branku, avšak v závěru poločasu tahaly za kratší konec provazu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali prudký pas na levou stranu, kam si nabíhal hostující Nguette, který byl odstrčen celkem důrazně mimo hrací plochu.
     
    49
    Reims se však v poklidu dostalo zpět na útočnou polovinu, kde kombinaci dokázal narušit napadající NDoram, který vypíchl balón až na polovinu soupeře.
     
    50
    Nečekanou nabídku vypustil ze své kopačky domácí Kutesa, který zkoušel najít některého ze svých spoluhráčů. Místo toho balón pouze proskákal vápnem.
     
    51
    Abdelhamid si gestem ruky vyžádal mnohem větší podporu při rozehrávce od svých spoluhráčů. Nakonec mu na pomoc přispěchal celkem nevýrazný Chavalerin.
     
    52
    O provedení autového vhazování se postavil hostující Udol, který to zkoušel dalekonosnou nabídkou, po které odvracel míč zpět do zámezí domácí Foket.
     
    53
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Clomande, který za sebe nepustil rychlonohého Nianého. Místo toho se hostům povedlo vybojovat další aut.
     
    54
    Hra se hodně rychle přemístila na levou stranu, kde se pro změnu snažil probít až do pokutového území Diallo, jenomže mnohem důraznější byl obránce Disasi.
     
    55
    Na útočnou polovinu se bleskovým způsobem přemístil domácí záložník Dingomé, který však kolem sebe neměl podporu spoluhráčů, proto ještě musel čekat.
     
    56
    Přenesení hry našlo na pravém křídle volného Foketa, který se ještě snažil prodloužit nahrávku na Kutesu, před kterým se ovšem povedlo zasáhnout Udolovi.
     
    57
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Tristan Dingomé, přichází Timothée NKada.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Anastasios Donis, přichází Hassane Kamara.
     
    58
    Velice kvalitně to udělal domácí Chavalerin, který se v přehuštěném prostoru vymanil ze sevření, jenomže následné přenesení hry směřovalo až do zámezí.
     
    59
    Po delší době si práci připsal také domácí brankář Rajković, avšak se nejednalo o nic nebezpečného. Pajotova rána ze třiceti metrů směřovala pouze doprostřed.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Fabien Centonze (FC Méty).
     
    60
    Zodpovědným způsobem se povedlo zasáhnout Disasimu, který ihned cpal míč k postranní lajně, jenomže tuto nahrávku vystihl jeden z pozorných protihráčů.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, atraktivita utkání stále více a více uvadá. Reims se snaží s výsledkem něco udělat, avšak stále naráží na připravenou obranu.
     
    66
    Do rychlého protiútoku se pustila smečka hráčů v černých dresech. Daleko od vyrovnání nebyl "domácí hráč", který si málem vstřelil vlastní branku, neboť trefil tyč vlastní branky.
     
    67
    Posléze zatáhl za záchrannou brzdu jeden z hostujících hráčů, který přidržel za dres unikajícího Chavalerina. Na řadu tak přijde standardní situace pro domácí.
     
    68
    Ze vzdálenosti třiceti metrů se o rozehrávku volného kopu postaral domácí Kutesa, který to nakonec zkoušel přímo na branku, avšak míč putoval vedle tyče.
     
    69
    Oukidja tak nemusel ani tentokráte zasahovat, navíc se posléze sám ujal odkopu od své branky, se kterým si dával celkem načas, u sudího mu to ale prošlo.
     
    70
    Před hostujícím pokutovým územím skončil na zemi obránce Boye, který má zdravotní problémy. Domácím se nelíbí, že museli zakopnout míč do zámezí.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Dereck Germano Kutesa, přichází Suk Hjun-Čun.
     
    72
    Boye zřejmě dostal něčím do hlavy, ihned se k němu totiž seběhl lékařský personál. Na nic vážnějšího to nevypadá, hostující celek by tak neměl poprvé střídat.
     
    73
    Domácí hráči se opět celkem v poklidu dostali na opačnou stranu, kde se jim nepovedlo roztáhnout hru na Doumbiu. Naopak se k balónu dostal zadák Bronn.
     
    74
    Reims se ale prezentovalo nedovoleným zákrokem, po kterém se Maiga rozhodl pro překvapení soupeře v podobě rychlé rozehrávky, ta se ale opět nepovedla.
     
    75
    Sledujeme celkem dost nepřesností, a to na obou stranách. Po jedné z nich se k centru dostal domácí Konan, nicméně jeho skákavá nabídka našla nohu soupeře.
     
    76
    Oukidja pouze odkopával hrací předmět daleko na opačnou stranu, kde se k němu navíc dostal jeden z obránců, jenž ho poté zkoušel přenést na Chavalerina.
     
    77
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Mamadou Fofana.
     
    82
    Reims si po delší době vybojovalo rohový kop, a sice z levé strany. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, posléze pálil do zad protihráče střídající Kamara.
     
    83
    Za dlouhým pasem se pokoušel dostat domácí Suk, jenomže mnohem zkušeněji to provedl hostující obránce Bronn, který ustál souboj a vybojoval odkop od branky.
     
    84
    Foket se ještě velice chytře pokoušel vrátit míč zpět do malého vápna, jenomže tam se nacházela početná přesila protihráčů, jenž odvrátila možné nebezpečí.
     
    85
    Další útočná snaha domácích skončí odpískanou rukou v podání Clomandeho. Sudí byl v tomto okamžiku velice přesný, i opakovaný záběr potvrdil hru rukou.
     
    86
    Na hranici malého vápna si pokoušel na vzdušnou nabídku naskočit Suk, který ovšem v hlavičkovém souboji neuspěl. Naopak se v bolestech položil na zem.
     
    87
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, Reims i nadále prohrává tím nejtěsnějším možným způsobem. Hosté jsou blízko ke třem bodům.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Reims se opět usídlilo u pokutového území dnešního soupeře, ještě musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Méty mohly definitivně rozhodnout, jenomže včas zakročil brankář Rajković, který ještě drží ambice domácího celku na bodový zisk.
     
    90+3
    Jeden z domácích si ustlal uvnitř pokutového území soupeře, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Reims v koncovce tohoto zápasu hodně otevřelo obranu.
     
    90+4
    Vypadá to, že o osudu tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto. Méty se drží s míčem na polovině soupeře, kde sbírají cenné vteřinky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:9.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mét, které svého soupeře porazily výsledkem 1:0. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, i tentokráte měli domácí mnohem více ze hry, avšak se jim nakonec nepovedlo vsítit vyrovnávací branku. Méty se většinu času pouze bránily, avšak rovněž podnikaly nebezpečné akce, nicméně druhou branku se jim nepovedlo vstřelit. (21:50:38)

    David Suchý

    Branky: 3. Diallo (Pajot)

    Karty:   39. Doumbia (REI) – 59. Centonze (MTZ)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:9.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Konan – Chavalerin, Romao (C) – Kutesa (71. Suk Hjun-Čun), Dingomé (57. NKada), Doumbia – Donis (57. Kamara).
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Kamara, Maresic, NKada, Mbuku, Suk Hjun-Čun.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Boye, Udol – Maïga, N'Doram, Pajot – Niane (77. Fofana), Diallo (C), Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Angban, Delaine, Fofana, Gakpa, Ndiaye, Yade.
    bahis siteleri