CSKA Moskva – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 6:1 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 26.01.2020, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou. (17:16:43)
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto zápasu nakonec nenastoupil ani jeden český nebo slovenský hokejový hráč.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 19
    Trestné minuty: 10 – 8
    Vhazování: 27 – 29
    Zblokované střely: 12 – 10
    Hity: 6 – 8
     
    Je konec! CSKA nakonec potvrdilo roli favorita, když v poslední periodě přidalo ještě další dvě branky. Nejprve Michail Grigorenko si vyměnil kotouč se spoluhráčem, načež si sjel k tyčce a pohodlně zakončil do odkryté sítě. O minutu později se navíc trefil ještě Kirill Kaprizov, který dostal přihrávku před branku, kterou nekompromisně proměnil střelou z první. To bylo z hlediska výsledku vše a Moskva bere dva body za výhru v základní hrací době.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jevgenij Česalin posunul kotouč do strany, kam si najel jeho spoluhráč. Ten vyslal vcelku pěknou střelu, ale Ilja Sorokin stihl zasáhnout levým ramenem.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:19
    Danil Romancev se snažil získat kotouč za každou cenu, ale jen ho odpálil směrem k domácímu hokejistovi. Následně se navíc ještě hra přerušila.
     
    57:39
    Arťom Blažijevskij držel kotouč na své hokejce v obranném pásmu, navíc ani nikdo ze soupeřů se nesnažil napadat. Sibir už je s porážkou smířen.
     
    57:00
    Zbývají nám přesně tři minuty do konce třetiny i zápasu! Domácí hokejisté nadále drží kotouč na svých hokejkách a soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    55:53
    První útočná formace domácího týmu se vydala do přečíslení, avšak nakonec jí to k ničemu nebylo. Střela byla totiž zablokována obráncem.
     
    55:15
    Alexej Jakovlev znovu vypálil. Hosté se ještě snaží něco udělat se stavem zápasu, ale střela výše zmíněného borce nedokázala rozvlnit síť branky.
     
    54:25
    Poslední komerční přestávka je tu!
     
    54:09
    Hosté se ještě snaží se zápasem něco udělat a Dmitrij Sajustov dorážel před gólmanem. Jeho dorážky ale k úspěchu v podobě snížení ale nevedly.
     
    53:35
    Michail Naumenkov jen zkontroloval kotouč letící do útočného pásma, ale za ním se už nevydal. Oba týmy následně vystřídaly a jsou zde čerstvé síly.
     
    52:51
    Juuso Puustinen dostal přihrávku mezi kruhy, ale byl dobře dostoupen soupeři, kteří ho nepustili ke střele. Jinak by z této situace mohlo přijít snížení.
     
    52:07
    Alexej Jakovlev dostal přihrávku do strany a táhl celou akci svého týmu. Jakovlevse nakonec dostal ke střele, ale Ilja Sorokin kotouč vyrazil do rohu.
     
    51:38
    Novosibirsk se prosadil skrze střední pásmo, ale nakonec se znovu nedostal ani ke střele.
     
    50:46
    Domácí hokejisté vyhráli buly v útočném pásmu a dostali se ke střele. ta přišla od modré, ale tuto ránu zablokoval někdo z hostujících hokejistů.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Slepyšev (Kaprizov), 48. Grigorenko (Vey), 49. Kaprizov (Slepyšev, M. Kempe)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Lars Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov, Dahlbeck, Naumenkov, M. Robinson, Kiselevič, A. Romanov – Slepyšev, M. Kempe, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Mamin – P. Karnauchov, Kalinin, Al. Popov – Vey, Grigorenko, Sorkin – Rtiščev.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Jokipakka, Loginov, K. Alexejev, Děmidov, Timašov, Ilja Morozov, Jefremov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Michajlov, Sajustov, Milovzorov – Česalin, V. Komarov, I. Makarov – A. Jakovlev, Torčeňuk, Romancev.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sidorenko – Ponamarenko, Savenkov
    ocianews.com