NY Rangers – Detroit 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Ottawa – Washington 3:5 (kon.)
Carolina – Vegas 3:4 (kon.) | Winnipeg – Boston 1:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 4:2 (kon.)
Anaheim – Tampa 3:4 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (po pr.) | Buffalo – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Florida 4:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
St. Louis Blues
Sobota 01.02.2020, 03:08 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:19 Josh ARCHIBALD - 4:2
     
    58:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    St. Louis to zkusilo bez gólmana, jenže v tu nejnevhodnější chvíli! V momentě, kdy do hry naskakoval Thomas jako hráč za gólmana, zmocnil se puku JOSH ARCHIBALD, který se vydal vstříc prázdné brance, poradil si právě s Thomasem na středovém kruhu a pohodlně zavezl do prázdné kasy – 4:2! Bez asistence.
     
    57:00
    Těžké chvíle pro Edmonton! Alex Chiasson (EDM) podrazil na pravém kruhu O’Reillyho a míří na trestnou lavici.
     
    49:21
    Střelu Jonese od modré za brankou zachytil Kailer Yamamoto, který zkusil překvapit Allena a zpoza branky napálil puk do něj. Hostující gólman ale ve zmatku udržel kotouč před brankovou čárou, ač si nebyl vůbec jistý!
    44:13 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    44:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ale Draisaitlovi stačí málo k tomu, aby byl vidět a dal další gól! Ihned po buly v obranném pásmu získal kotouč Kailer Yamamoto a vydal se po levém křídle do útoku. LEON DRAISAITL se mezitím dostal přes obránce Blues až za něj a po přihrávce od Yamamota měl sólojízdu v útočném pásmu. Tu zakončil naprosto s přehledem a posílá Oilers znovu do vedení – 3:2! Asistence: Kailer Yamamoto, Ryan Nugent-Hopkins.
    42:12 Robert THOMAS - 2:2
     
    42:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tenhle tlak už nešlo moc ustát, máme srovnáno! Olejáři se nebyli schopni dostat z útočného pásma, Khaira oproti očekávání nevyhodil a kotouč mu sebral mezi kruhy Bozak. Útočník s číslem 21 našel před brankou pak volného ROBERTA THOMASE, který měl snadnou práci a doklepl kotouč do poloprázdné branky – 2:2! Asistence: Tyler Bozak.
     
    39:41
    Ryan Nugent-Hopkins aktivně napadal za brankou Blues a vzešel z toho veliký závar před hostující brankou, kde se nejlépe orientoval Connor McDavid, ale nedokázal puk zasunout za vyjetého Allena!
    30:57 David PERRON - 2:1
     
    30:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nyní se již Blues dočkali a snižují na rozdíl jedné branky! DAVID PERRON předvedl ekvibrilistické zakončení po střele Pietrangela od modré, na kterou mu zpoza branky dlouhou přihrávkou nabil Zachary Sanford. Pokus obránce Blues sice ještě Koskinen vyrazil, ale Klefbom nedokázal ustát souboj s Perronem, který na kolenou, navíc zády k brance bekhendem, umístil puk do branky – 2:1! Asistence: Alex Pietrangelo, Zachary Sanford.
    29:32 Jaden Schwartz svoji šanci neproměnil
     
    29:32
    Ojedinělá šance mohla skončit na hostující straně prakticky gólem! Za dvojici obránců se dostal Jaden Schwartz a z velké blízkosti střílel na branku Oilers, ale Koskinen jej výborně vystínoval a betonem poslal kotouč mimo tři tyče!
     
    26:07
    Po komerční přestávce zamíří na trestnou Oscar Klefbom (EDM), který se dopustil na O’Reillym hákování, za což je mu udělen menší trest.
     
    21:50
    Carl Gunnarsson (STL) přátelsky zezadu objal Sheahana, ale bylo to už přes pravidla. Za držení si tak míří obránce Blues odpočinout na trestnou.
     
    19:17
    Tohle bylo zdánlivě nevinné nahození, které klidně mohlo skončit gólem! Ethan Bear od modré poslal vzduchem puk na branku, nějakým způsobem ale letěl okolo Allena, až se zastavil na levé tyči!
    13:45 Lapačka Koskinena zastavila střelu Pietrangela
     
    13:45
    Na druhé straně měl šanci na snížení Alex Pietrangelo, který dostal přihrávku krosem na levý kruh a střílel příklepem na delší tyč, Mikko Koskinen ale předvedl pohotovou stopku lapačkou, čímž přerušuje hru a zahajuje další komerční přestávku.
    13:21 Benning trefil z kruhu tyčku
     
    13:21
    Velkou šanci měl nyní Matt Benning, který forčekoval v útočném pásmu, získal puk a střelou z levého kruhu orazítkoval vzdálenější štangli hostující branky! Rozhodčí si ale všimnul, že Alex Chiasson posunul branku a ani rychlý pokus o skrytý návrat do výchozí pozice Chiassonovi nevyšel.
     
    12:38
    Leon Draisaitl se s McDavidem dostal do situace 2 na 1. McDavid z levého kruhu křížem nahrával na rozjetého Draisaitla, který pálil okamžitě z první, Allen ale kotouč drží ve výstroji a přerušuje hru! Následuje krátký powerbreak.
     
    09:11
    Darnell Nurse (EDM) se stává prvním vyloučeným v zápase. Přitiskl za jízdy na mantinel Parayka a nechtěl jej pustit zpátky, proto dvě minuty za držení.
    05:48 Caleb JONES - 2:0
     
    05:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    O 17 sekund později je to už o branky dvě a Blues dostávají krutou sprchu hned na úvodu! Po vyhraném buly v pásmu se puk dostal až na modrou čáru, kde kombinovala dvojka Benning – CALEB JONES. Právě druhý jmenovaný se rozhodl střílet a střela zpočátku nevypadala, že by se stala gólovou, jenže clonící Kailer Yamamoto zřejmě Allena rozhodil natolik a kotouč gólmanovi propadl mezi betony až do branky – 2:0! Asistence: Matt Benning.
    05:31 Leon DRAISAITL - 1:0
     
    05:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Z druhé střely na branku se ujímají domácí brzkého vedení! Hosté hráli s kotoučem až moc vysoko a zapomněli na zadní vrátka. Ryan Nugent-Hopkins vybojoval v neutrální zóně puk a posunul jej na levé křídlo pro LEONA DRAISAITLA. Elitní snajpr a hvězda týmu se dostal až na vrcholek levého kruhu a prostřelil Allena přes teploměr – 1:0! Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Draisaitl (Nugent-Hopkins), 6. Jones (Benning), 45. Draisaitl (Yamamoto, Nugent-Hopkins), 59. J. Archibald – 31. Perron (Pietrangelo, Sanford), 43. Thomas (Bozak)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Jones – J. Archibald (A), Kassian, McDavid (C) – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins – P. Russell, Sheahan, Khaira – Gagner, Haas, Chiasson.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo (C), Faulk, Parayko, Bouwmeester, Gunnarsson, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Kyrou, B. Schenn (A), Schwartz – Bozak, Thomas, Steen (A) – Blais, Barbašev, J. de La Rose.

    Rozhodčí: Lee (CAN), Pochmara (USA) – Devorski, Gawryletz (oba CAN)

    Diváci: 17 207
    bahis siteleri