Česko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 06.02.2020, 15:30 • Wellblechpalast, Berlín • Turnaj pěti (U19)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká reprezentace hráčů do devatenácti let má na programu druhé představení v rámci Turnaje pěti, dnes budeme sledovat souboj proti Švýcarsku.
     
    Nominace Česka

    Brankáři:
    Jan Škorpík (Litoměřice), Hugo Haas (Växjö, Švédsko).

    Obránci:
    Jakub Váchal (Hradec Králové), Jan Mlčák (Litoměřice), Jakub Žůrek (Benátky nad Jizerou), Jiří Suhrada (Tappara Tampere, Finsko), Adam Rutar (Olomouc), Daniel Poizl (Kadaň), Karel Klikorka (Ústí nad Labem).

    Útočníci:
    Matěj Morong (Hradec Králové), David Vitouch (Sparta Praha), David Jindra (Litvínov), Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Benátky nad Jizerou), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Martin Beránek (České Budějovice), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Tomáš Bernat, Petr Hašek (oba Kladno), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Adam Křemen (Sokolov), Tomáš Křehlík (Karlovy Vary).
     
    Česká republika si v prvním turnajovém utkání nepočínala vůbec špatně, avšak v souboji proti Finsku nakonec nedokázala zvítězit. Česká reprezentace sice po první třetině vedla o jedinou branku, avšak soupeři se v prostřední periodě povedlo srovnat krok, na což Česko odpovědělo vyrovnávací brankou. Třetí třetina branku nepřinesla, podobně tomu bylo také v prodloužení, na řadu tak musely nájezdy. V nich bylo úspěšnější právě Finsko, jenž vyhrálo. Švýcarsko si v prvním duelu připsalo cenný skalp, v souboji proti Švédsku rozhodně nebylo favoritem, což bylo patrné také po první periodě. Švýcaři totiž prohrávali o dvě branky, nakonec však výsledek otočili na konečných 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škorpík (Haas) – Klikorka, Klodner, Poizl, Suhrada, Žůrek, Rutar, Mlčák, Brabenec – Mužík, Vitouch, Hašek – Rychlovský, Morong, Jindra – Pištěk, Přikryl, Bernat – Křemen, Čížek, Křehlík

    Švýcarsko: Fatton (Ruppelt) – Pezzullo, Villa, Guggenheim, Ugazzi, Rubanik, Näser, Widmer, Landolt – Canova, Salzgeber, Stoffel – Mermod, Burkhalter, Fuss – Zürcher, Schläpfer, Dähler – Hasler, Zimmermann, Marchand.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Česko, které se ihned dostalo do pásma soupeře, jenomže Mužík narazil do hokejky jednoho z protihráčů.
     
    01:20
    Češi se opět usadili kolem branky soupeře, kde donutili brankáře Fattona k prvnímu zákroku. Puk skončil v lapačce, na řadu tak přijde další vynucené vhazování.
     
    02:31
    Do protiútoku se dostával Salzgeber, který ovšem pálil pouze do hokejky protihráče. Puk navíc vyletěl vysoko nad branku, český brankář Haas nemusel zasahovat.
     
    03:17
    Před malým momentem se k ráně z mezikruží dostal Vitouch, jenomže jeho pokus výrazně minul braku soupeře. Posléze Švýcarsko odklidilo hrací předmět pryč.
     
    04:08
    Češi se pokoušeli opět dostat za opačnou modrou čáru, jenomže v tomto případě jím to vůbec nevyšlo. Jednalo se o ofsajdové postavení, sudí tak musel přerušit hru.
     
    05:20
    Hodně prostoru měl kolem sebe Rutar, který to zkoušel z vrcholku pravého kruhu zápěstím. Fatton se za tímto pokusem pouze ohlédl, nápor Česka stále pokračuje.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Silvan Landolt – 2 min., hákování).
     
    06:08
    Nesledujeme vůbec plynulou hru, rozhodčí v krátkém časovém sledu musel znovu použít píšťalku. Na ledovou plochu se opět dostala první lajna, jenž vyhrála na vhazování.
     
    07:15
    Přetahovaná u zadního hrazení lépe dopadla pro české barvy, nicméně do rychlého protiútoku se dostával Canova. Ten nahodil k hrazení, kde čelil smečce protihráčů.
     
    08:03
    Česku se úvodní přesilová hra zrovna nepovedla, za celou dobu jsme sledovali pouze jedno slušnější zakončení. Před malým momentem se daleko nedostal Mermod.
     
    09:11
    Do pásma se podíval také obránce Rubanik, který poté zkoušel najít Burkhaltera. Švýcarsko se konečně dostalo k náporu, avšak stále bez vyložené šance.
     
    10:13
    Na druhé straně to Křemen zkoušel nahrávkou do tandemu na Čížka, jenomže tento úmysl přečetl jeden z pozorných protihráčů. Následně pálil vedle Canova.
     
    11:02
    Klikorka si pořádně zkomplikoval rozehrávku, avšak přeci jenom zodpovědně rozehrál na obraného kolegu Klodnera. Češi se navíc kvalitně dostali do pásma.
     
    11:17
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Jeremy Zürcher – 2 min., podrážení).
     
    12:15
    Česká reprezentace tak má k dispozici již druhou přesilovou hru, zhruba minuta už je minulostí. Zatím jsem se nedočkali ani jedné kvalitnější nahrávky.
     
    14:40
    Od modré čáry to nahozením na branku zkoušel Rubanik, který nevyzrál na Haase, jenž vyrážel vedle sebe. Na opačné straně musel švýcarský brankář zalehnout touš.
     
    15:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostávají Češi! Klíčové bylo úspěšné vhazování, po kterém se k svižnému zakončení dostal MATĚJ MORONG, jehož střela skončila až za brankářem Fattonem, který tak poprvé kapituloval.
    Asistence: Jakub Rychlovský.
    15:22 MORONG - 1:0
     
    16:20
    Žůrkovi se povedlo obhodit si protihráče, načež se jeho formace dostala ke střeleckému pokusu. Fatton byl i tentokráte pozorný, puk raději schoval pod lapačku.
     
    17:44
    Švýcarsku se ani v tomto případě nepovedlo přejít za modrou čáru, na ledovou plochu se tak vrátily třetí formace. Schläpfer i tentokráte nahazoval k mantinelu.
     
    19:13
    Po pravém křídle si to namířil Stoffel, který byl zastaven čistým způsobem. Již nám běží poslední minuta první periody, na žádnou další změnu stavu to nevypadá.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Bernat – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla celkem nezáživnou podívanou. Více ze hry mělo Česko, jenž mělo celkem drtivou územní převahu, avšak dlouhou dobu se nedařilo vyzrát na brankáře Fattona. Češi se přeci jenom dostali do kýženého vedení, které obstaral Matěj Morong.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hráče Švýcarska, kteří se pokoušeli dostat do útočného pásma. Pokračuje totiž jejich první přesilová hra.
     
    21:08
    U pravého hrazení číhal Pezzullo, který okamžitou nahrávkou hledal Widmera, který pro změnu trefil prvního protihráče. Česko stále nedokázalo odklidit touš.
     
    21:21
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Rocco Pezzullo – 2 min., hákování).
     
    22:12
    Ven z branky musel Haas, kterému se posléze povedlo rozehrát podél hrazení. Česku však nevyšel ani další přechod za modrou čáru, je z toho další ofsajd.
     
    23:14
    Klikorka byl přitlačen k hrazení, nicméně i přesto vybojoval kotouč zpět. Fatton si zatím žádný další zákrok nepřipsal, Švýcarsku se daří narušovat kombinace.
     
    24:04
    Nadvakrát zakončoval z velké blízkosti Mlčák, jenomže ani v jednom případě nevyzrál na švýcarského brankáře. Posléze vyhodil do bezpečí obránce Ugazzi.
     
    25:15
    Česká reprezentace se mohla dostat do slibného přečíslení, avšak to mělo krátké trvání. Křemen byl bez puku jako první v pásmu, jednalo se tak o další ofsajd.
     
    26:01
    Haas nejprve schoval kotouč pod vlastní lapačku, jenomže ještě před zvukem píšťalky stačil rozehrát na kolegu Suhradu. Sudí tak nemuseli přerušit hru.
     
    27:08
    K volnému puku se jako první dostal zadák Guggenheim, který musel jednat opravdu hodně rychle. Napadal ho totiž Morong, jenž ho stačil narazit na mantinel.
     
    28:01
    Předávka k modré čáře nakonec našla hokejku Žůrka, který místo nahození ještě hledal své spoluhráče za brankou, k ničemu vážnějšímu nakonec nedošlo.
     
    28:53
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Švýcaři se dostali za modrou čáru, kde jsme sledovali nahození na branku. Brankář Haas vyrazil jednu ze střel pouze před sebe, kde byl s dorážkou úspěšný ELVIS SCHLÄPFER.
    Asistence: Rocco Pezzullo, Jeremy Zürcher.
    28:53 SCHLÄPFER - 1:1
     
    29:23
    Češi se pokoušeli po rozehrávce podruhé překonat Fattona, avšak jeden ze střeleckých pokusů směřoval daleko vedle branky. Na led se vrátila první formace.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Fuss – 2 min., podrážení).
     
    31:24
    Hezkou nabídkou to zkoušel Klodner, který se v mezikruží pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů, jenomže ani jeden z nich nedokázal trefit hrací předmět.
     
    32:12
    Guggenheim ukořistil jednu z pomalých nahrávek, načež bezpečně poslal puk až za brankáře Haase. Česko tak muselo vystřídat, poté bude rozehrávat zpoza vlastní svatyně.
     
    33:04
    Po vhazování uplatnil důraz Bernat, který v tísni vypálil pouze do betonu švýcarského brankáře. Na opačné straně se daleko nedostal forvard Zimmermann.
     
    34:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace se dostává zpět do vedení! Jednalo se o celkem nenápadnou situaci, při které jsme sledovali nahození od levého hrazení, jenž propadlo až za záda brankáře Fattona. Střelcem této branky nakonec je PETR HAŠEK.
    Asistence: Karel Klikorka, Jan Klodner.
    34:14 Petr HAŠEK - 2:1
     
    35:38
    Předávka na Čížka byla velice nepřesná, akce českého celku tak byla hodně rychle u konce. Na opačné straně se pokoušel uspět Dähler, jenž procedil puk vpřed.
     
    37:44
    Hezkým způsobem to před malým momentem provedl Křemen, který se protlačil až před branku, kde nabízel puk před Fattona, jenž nakonec nemusel zasahovat.
     
    39:14
    Haas pouze odehrál puk do bezpečnějšího prostoru, přičemž se na druhou stranu dostával Mužík. Ten kolem sebe neměl podporu spoluhráčů, proto pouze prodlužoval.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla hned dvě branky. Česko mělo i tentokráte více ze hry, jenomže soupeři se povedlo srovnat krok. Vyrovnané skóre nevydrželo ani do konce třetiny, Česko si totiž vzalo jednobrankové vedení zpět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Švýcarsko, které se ihned pokusilo o první akci, která nevyšla. Poté se málem k přesnému zásahu dostal Mužík.
     
    41:06
    O rozehrávku se dokázal postarat Rubanik, který to zkoušel nahrávkou o pravý mantinel. Žádný ze spoluhráčů na puk nedosáhl, zakázané uvolnění z toho nebylo.
     
    41:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Arthur Mermod – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:16
    Na ledovou plochu se dostala třetí formace Česka, která musela útočit nadvakrát. Rutar nakonec nahazoval podél mantinelu, přičemž se mu povedlo najít Mužíka.
     
    43:08
    Do palebné pozice si dokázal sjet Hašek, který to zkoušel bleskovým zakončením. Tuto střelu zablokoval protihráč, kotouč se posléze odrazil do ochranné sítě.
     
    44:15
    Fatton si připsal další rutinní zákrok, avšak stále drží ambice svého celku. Zakončení k bližší konstrukci schoval do své lapačky, na řadu přijde vhazování.
     
    45:05
    K volnému puku se jako první dostal Guggenheim, který to ihned poté zkoušel nahozením na branku Haase. Český brankář však nemusel zasahovat.
     
    46:04
    Haas pro změnu pomohl svému celku s rozehrávkou, načež si pro volný puk sjel obránce Poizl. Z jeho hokejky putovala nahrávku do tandemu na Vitoucha.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Česko (Daniel Poizl – 2 min., sekání).
     
    47:01
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Fuss – 2 min., hákování).
     
    47:40
    Při vlastním oslabení se pokoušel zaútočit Rychlovský, který se málem rychlostně dostal až před švýcarského brankáře, jenomže včas ho zastavil Rubanik
     
    48:38
    V krátkém časovém sledu muselo být opět pískáno, puk se lehce dotkl ochranné sítě nad brankou. To znamená, že se bude vhazovat po Haasově pravé ruce.
     
    49:15
    Česká lavice se dožadovala odpískání dalšího nedovoleného zákroku, a sice za sekání, sudí ale nechali pokračovat. Nutno dodat, že se klidně mohlo vylučovat.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Česko i nadále vede o jedinou branku. V posledních minutách opět prověřilo brankáře Fattona.
     
    51:27
    Z vrcholku levého kruhu zkoušel zakončit Dähler, avšak z dobré pozice o kousek minul českou branku. Švýcarsku se navíc povedlo udržet kotouč v třetině.
     
    52:57
    Haas musel před malým momentem opět zasahovat, puk schoval na své výstroji. To znamenalo další vhazování, Švýcarsko je v posledních minutách aktivnější.
     
    53:14
    Netrvalo dlouho a český brankář si připsal další velice slibný zákrok, přičemž ani tentokráte nezkoušel rozehrát. Sudí tak budou muset hodit puk zpět do hry.
     
    54:16
    Po kratší době se před brankáře dostalo také české komando, které ovšem nic nevymyslelo. Fatton přesto musel k zemi, kotouč ale proletěl vedle svatyně.
     
    55:41
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2 min., sekání).
     
    56:10
    Obrannou povinnost si splnil Klodner, který sice dostal puk od své branky, avšak za modrou čáru ho už nedostal. Švýcarsko se dostává ke značnému náporu.
     
    57:08
    Až nyní musel Haas bleskově tlačit beton ke své tyčce, k velice tvrdé ráně se totiž dostal Ugazzi. Posléze jsme pro změnu sledovali nahození kousek vedle.
     
    58:00
    Švýcarsko to zkouší v šesti!
     
    58:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Švýcarsko sice chvíli kombinovalo v útočném pásmu, jenomže poté se k puku dostal DAVID JINDRA, který ho ze střední třetiny poslal do prázdné branky.
    Asistence: Jakub Rychlovský.
     
    59:57
    Švýcaři málem podruhé inkasovali do prázdné branky, puk směřoval kousek vedle.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, kterému se povedlo uspět výsledkem 3:1. V poslední periodě mělo více ze hry Švýcarsko, které bylo rozhodně střelecky produktivnější, avšak k vyrovnávací brance se nakonec nedostalo. Češi dnes předvedli velice dobrou obrannou činnost, navíc v závěru utkání vstřelili branku do prázdné. (17:34:26)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 16. Morong (Rychlovský), 35. Hašek (Klikorka, Klodner), 59. Jindra (Rychlovský) – 29. Schläpfer (Pezzullo, Zürcher)


    Česko: Haas (Škorpík) – Klikorka, Klodner, Poizl, Suhrada, Žůrek, Rutar, Mlčák, Brabenec – Mužík, Vitouch, Hašek – Rychlovský, Morong, Jindra – Pištěk, Přikryl, Bernat – Křemen, Čížek, Křehlík
    Švýcarsko: Fatton (Ruppelt) – Pezzullo, Villa, Guggenheim, Ugazzi, Rubanik, Näser, Widmer, Landolt – Canova, Salzgeber, Stoffel – Mermod, Burkhalter, Fuss – Zürcher, Schläpfer, Dähler – Hasler, Zimmermann, Marchand

    Rozhodčí: Becker, Simankov – Blandin, Englisch
    bahis siteleri