Montreal – Arizona 2:3 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:5 (kon.)
Columbus – Tampa 1:2 (po pr.) | Vancouver – Nashville 6:2 (kon.) | San Jose – Calgary 2:6 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Úterý 11.02.2020, 01:40 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:23:31)
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 5 střel, čas na ledě 21:31
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:57.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nikita Kučerov (TBL)
    2+0
    2. Curtis McElhinney (TBL) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    3. Oliver Bjorkstrand (CBJ) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 32 – 30 (8:12, 15:6, 9:11, 0:1)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 14
    Trestné minuty: 10 – 10
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 54 % – 46 %
    Bodyčky: 38 – 23.
     
    Floridský klub natáhl svou vítěznou šňůru na sedm zápasů a díky dnešní prohře Washingtonu proti Islanders mu ve Východní konferenci patří už druhé místo se ztrátou tří bodů na vedoucí Boston. Zraněními decimovaný Columbus naopak podruhé v řadě prohrál a klesl v téže konferenci na šestou příčku.
     
    Je dobojováno! Tampě vyšla alespoň částečná odveta za loňské play-off, ze kterého ji Blue Jackets šokujícím způsobem již v prvním kole vyprovodili. Úplně přesvědčivý výkon to od Lightning ale nebyl. Kučerov otevřel skóre už ve třetí minutě, nicméně další gól hosté v základní části nepřidali. V přesilovkách se trápili a po jedné z nich navíc dostali od Bjorkstranda gól na 1:1. Tento stav vydržel až do konce, neboť ve třetí třetině se toho moc zajímavého neudálo. Prodloužení každopádně trvalo jen chvíli, Werenski chyboval za vlastní brankou a Kučerov svým druhým gólem rozhodl o výhře Bolts.
     
    Konec zápasu.
    60:31 Nikita KUČEROV - 1:2
     
    60:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning vítězí! Werenski zavezl puk do útočného pásma Columbusu, ale o pár vteřin později se s ním zcela dobrovolně vrátil až za vlastní branku a za to byl nekompromisně potrestán. Forčekující Point totiž kotouč získal a Hedman ho pak v bleskové souhře rozdal doprava na NIKITU KUČEROVA, který neměl problém zavěsit do zcela odkryté branky. Asistence: Victor Hedman, Brayden Point.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Dubois dostal od Bjorkstranda kotouč do prostoru vedle branky, jenže pak ho nedokázal zasunout kolem levé tyče za připraveného McElhinneyho.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:42
    Ondřej Palát jedinou přihrávkou přenesl těžiště hry před pravý kruh, odkud z jedničky vypálil Kučerov. Puk letěl k bližší tyči a tam se zastavil v lapačce Merzlikinse!
     
    58:32
    Domácí nedostali puk do bezpečí a proto čelili ještě jednomu nahození od Shattenkirka, po kterém Johnson inkasoval od Savarda ránu hokejkou do obličeje. Sudí to ale přehlédli a vylučovat se nebude.
     
    57:57
    Gavrikov ukořistil kotouč ve středním pásmu a uchránil svůj tým od nebezpečně se rozjíždějícího přečíslení Tampy Bay.
     
    57:18
    Milano skončil po souboji s Černákem na kolenou. Rozhodčí zůstali v klidu, zatímco fanoušci byli přesvědčeni o nedovoleném počínání slovenského beka.
     
    56:50
    Emil Bemström napřáhl už ve chvíli, kdy byl několik metrů před kotoučem. McElhinneyho s ranou golfákem počítal dlouho dopředu a s jistotou ji zastavil.
     
    56:40
    Brayden Point dostal před branku krátkou nahrávku od Kučerova, jenže Elvis z Ohia zůstal i v tomto případě nepřekonán.
     
    55:08
    Lightning rychle přešli ze středního pásma do toho útočného, nicméně Cirelliho střílený pas z levého kruhu Merzlikins vyrazil na zcela opačnou stranu.
     
    54:30
    Největší šance třetí třetiny! Nyquistovu střelu z levého křídla McElhinney betonem vyrazil směrem na Jennera a jeho střelu zastavila až horní tyč!
     
    53:50
    Po ofsajdu Tampy Bay přichází na řadu poslední reklamní pauza.
     
    53:36
    A znovu následuje pasáž, ve které se obě ofenzivy nemohou pořádně prosadit. Střelu Schenna zablokoval Scott Harrington.
     
    52:51
    Vynikající postřeh prokázal i jeden z fanoušků, který na první dobrou chytil do dlaně puk odražený do hlediště. Samozřejmě se to neobešlo bez velké odezvy ostatních diváků.
     
    52:30
    Teď si McElhinney naopak připsal dva zákroky během velmi krátké chvíle. Nejprve vychytal Werenskiho a hned po buly také Milana, který to dobře zkoušel z pravého kruhu.
     
    51:20
    Foudy posunul puk do jízdy Nyquistovi, který bekhendem marně hledal škvírku mezi betony nerozchytaného McElhinneyho.
     
    50:59
    Sergačjov se zmohl alespoň na střelu z levého konce modré čáry, která přistála na logu Blue Jackets umístěném na dresu Elvise Merzlikinse.
     
    49:53
    Vynikající práce obou obran zapříčinila trochu nudnější pasáž. Na té nic nezměnila ani Schennova pokažená rozehrávka a vyražená střela Stenlunda.
     
    49:14
    Columbus má ve třetí třetině jedinou střelu na branku. To Merzlikins zasahoval šestkrát, ale ani jednou se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    48:07
    Zakázané uvolnění Blue Jackets. Vhazování po levici Elvise Merzlikinse se opakovalo a Hedman hned vzápětí vystřelil z levé strany někam na gólmanův hrudník.
     
    47:59
    Velká pranice o kotouč za domácím brankovištěm donutila rozhodčí přerušit hru. Prodloužení se začíná nezadržitelně blížit.
     
    47:27
    Cirelli nesměle zaútočil a přidal i střelu z pravého kruhu, kterou lotyšská vycházející hvězda v brankovišti Columbusu vyrazila na zadní mantinel.
     
    46:57
    Stále se ve třetí části hraje bez jediné větší šance. Hra je znovu přerušena, protože puk vyskočil až do ochranné sítě. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    45:35
    Joseph byl jednoduše odzbrojen na pravé křídle. Na druhé straně dával Milano střílený pas před branku, kde ale nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    44:25
    Promáchnutí Kučerova odstartovalo dost krkolomnou pasáž, na jejímž konci byl právě ruský útočník, nicméně zblízka si na Merzlikinse nepřišel.
     
    44:09
    Tampa si vybojovala puk za vlastní brankou, ale protiútok pak skončil jen zablokovanou střelu dnes hodně nevýrazného Johnsona.
     
    43:06
    Kotouč vyletěl na domácí střídačku a tam trefil do hlavy jednoho z asistentů. K žádné újmě na zdraví však zřejmě nedošlo.
     
    42:56
    Úvod třetí části je přece jenom trochu klidnější. Už je asi stoprocentně jasné, že o vítězství rozhodne jeden, maximálně dva góly.
     
    42:41
    Ani před brankou číhající Milano kotouč nedostal. Přihrávka z krátkého mantinelu nakonec vyletěla až do středního pásma.
     
    41:58
    Riley Nash se v pravém kruhu nedočkal Peekeho přihrávky. Puk totiž skončil na hokejce českého útočníka Ondřeje Paláta.
     
    41:40
    Sergačjovovo nahození letělo hodně mimo, puk sebral Foligno a započal útočnou akci domácí pětice.
     
    40:35
    Výměna puku mezi Foudym a Jennerem nevyšla. Prsty v tom měl Hedman, jehož zásluhou je kotouč venku z hostujícího obranného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 24 – 18 (8:12, 16:6)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 10
    Trestné minuty: 10 – 10
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 48 % – 52 %
    Bodyčky: 26 – 20.
     
    Ani ve druhém dějství to rozhodně nebyly žádné gólové hody. Oba týmy nevyužily po dvou přesilových hrách, a tak jediná trefa byla ta z času 23:44, o kterou se postaral dánský útočník Oliver Bjorkstrand. Více ze hry jinak měli domácí Blue Jackets, kteří svého soupeře přestříleli 16:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Sergačjovova střela byla sražená pro Tampu tak nešťastně, že z toho byl domácí brejk čtyř hráčů. Bjorkstrand ho vyřešil ránou golfákem, která však byla nepřesná.
     
    39:03
    Gourde přihrál k levému mantinelu na Josepha, který mířil na odkrytou zadní tyč Merzlikinsovy brány, jenže ji o kousek minul.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:32
    Domácí v plném počtu.
     
    38:15
    Ani tahle přesilovka Tampě vůbec nevychází. Gerbe si svůj protiútok ale rozmyslel a de facto odevzdal puk dobře postavenému Sergačjovovi.
     
    37:24
    Boone Jenner se dostal ke kotouči a bez přemýšlení jej resolutně odpálil až na druhý konec kluziště. Chvíli předtím Kučerov napálil krajana Gavrikova.
     
    37:06
    Bolts okamžitě rozjeli kolotoč přihrávek. Mnohé z nich ale nejsou tak přesné, aby z nich šlo třeba vystřelit bez přípravy.
     
    36:32
    Pierre-Luc Dubois ve středovém kruhu dost neohrabaně trefil hokejkou do obličeje Pointa. Po reklamní pauze si i Tampa zahraje v početní výhodě.
     
    36:02
    Palát alespoň protečoval rozehrávku Coburna, takže se hostující icing nepískal. Blue Jackets se přesto rychle dostali do pásma a McElhinney měl co dělat s pokusem Robinsona.
     
    35:21
    Hosté v plném počtu.
     
    35:08
    Hedman s přispěním Gourdea vyhodil puk přes všechny čáry. Ani tuto početní výhodu se Columubusu jistojistě nepovede využít.
     
    34:33
    Stenlund vyslal jedovku z vrcholku pravého kruhu. Hostující gólman puk opět jen vyrazil a Blue Jackets mohou pokračovat v útočné třetině.
     
    34:16
    Sergačjov ztečoval Bjorkstrandovu střelu z pravého kruhu do ochranné sítě. Následuje vhazování po levé ruce Curtise McElhinneyho.
     
    33:46
    Killorn ztratil stabilitu, ale i tak dokázal předat puk Cirrelimu. Po jeho nahrávce zase střílel Černák, ale Merzlikins kontroval zákrokem lapačkou.
     
    33:21
    Tampa je stále dost nedisciplinovaná. Za hákování v útočném pásmu je vykázán na trestnou lavici Carter Verhaeghe.
     
    32:08
    Merzlikins si poradil s další střelou Černáka. K dorážce z levé strany se ještě dostal Victor Hedman, ale trefil jen boční síť.
     
    31:16
    Jenner sebral puk Shattenkirkovi a pomohl připravit další střeleckou parketu pro Foudyho. McElhinney byl doslova trefen do pravé ruky a dlouho si nebyl vůbec jistý, zda má kotouč pod kontrolou.
     
    31:02
    Nyquist zadovkou vyzval ke střele Foudyho, kterou McElhinneyho nejprve jen vyrazil před sebe, ale pak si poradil i s nepříjemnou dorážkou.
     
    30:37
    Teď už to vzal jediný český zástupce v tomto utkání na sebe a švihem z pravého kruhu malinko vylekal Merzlikinse, který zkrotil puk až na druhý pokus.
     
    30:21
    Ondřej Palát přihrával do pravé strany, ale našel jen hokejku Gavrikova, který zatím hraje velmi dobrý zápas.
     
    29:51
    Hosté v plném počtu.
     
    29:48
    Emil Bemström minul zařízení z levého křídla a Bleskům se na závěr oslabení povedlo odpálit kotouč přes celé kluziště.
     
    29:02
    Dubois chvíli míchal s pukem na pravém křídle a nakonec se rozhodl sám vystřelit. McElhinney si připsal snadný zákrok a umožnil spoluhráčům vystřídat.
     
    28:35
    Bjorkstrandovi trvalo zpracování přihrávky do levého kruhu a díky tomu se před něj stačil postavit znovu blokující slovenský obránce Černák.
     
    28:01
    Černák pomohl střele Bjorkstranda mimo tři tyče. Werenski poté nezpracoval přihrávku Duboise a Blue Jackets se tím připravili o útočné pásmo.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., hrubost).
     
    27:45
    Dobré střídání Columbusu vyvrcholilo střelou Nyquista, jež rozvlnila pouze ochrannou síť. Kvůli následné potyčce se zřejmě bude znovu vylučovat.
     
    27:15
    Proti další střele švihem z pravého kruhu už McElhinney zasahovat nemusel. Stejně tak po zablokovaném nahození Werenskiho.
     
    26:39
    Curtis McElhinney zmenšil Bemströmovi střelecký úhel a po jednoduchém zákroku u levé tyče si počkal ne přerušení hry.
     
    26:24
    Shattenkirkova přihrávka na Cirelliho byla příliš dlouhá a zavinila zakázané uvolnění hostů z Tampy.
     
    25:40
    Pierre-Luc Dubois si ve středním pásmu vzal hostujícími hráči zapomenutý puk, ovšem dalekonosnou střelou švihem tentokrát na McElhinneyho nevyzrál.
     
    24:46
    Jennerův pokus z otočky přišel z poměrně velké dálky, McElhinney na něj dobře viděl a puk betonem rutinně vyrazil.
    23:44 Oliver BJORKSTRAND - 1:1
     
    23:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    Další brejk domácího týmu během několika málo vteřin už skončil gólem! Pierre-Luc Dubois ve středním pásmu vysunul rozjetějšího OLIVERA BJORKSTRANDA, jenž přebruslil Černáka a bekhendovým blafákem nedal McElhinneymu reálnou šanci zasáhnout. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Emil Bemström.
     
    23:21
    Domácí v plném počtu.
     
    23:15
    Až v závěru přesilovky měl nějakou práci i Merzlikins, na kterého od modré čáry znovu posílal puk Michail Sergačjov.
     
    22:49
    Zatím je to hodně nepovedená početní výhoda Tampy, ve které chybí zraněný Stamkos. Jenner však zakončil svůj výpad nepřesně.
     
    22:34
    Kučerov namazal Nashovi, který vyrazil s Nyquistem do protiútoku. Švédský útočník ho skvěle našel z otočky, ale McElhinney svůj tým podržel.
     
    21:53
    Hedman v klíčovém okamžiku zpomalil přihrávku Gavrikova, který se snažil vysunout na útočné modré čáře zapomenutého Jennera.
     
    21:21
    Dubois zápasnickým chvatem poslal k zemi urostlého Sergačjova. Rozhodčí to viděli jako faul a přiřkli Bleskům přesilovou hru.
     
    20:59
    Během rozehrávky Tampy opustil puk ledovou plochu, což automaticky znamenalo přerušení hry a buly u modré čáry poblíž McElhinneyho.
     
    20:19
    Černák je střelecky velmi aktivní. Merzlikins na ránu švihem asi neviděl ideálně, ale puk jeho branku nakonec vůbec netrefil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 8 – 12
    Zablokované střely soupeře: 4 – 2
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 40 % – 60 %
    Bodyčky: 14 – 12.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla hru ve vysokém tempu. Tampa na svého soupeře vlétla a od poloviny třetí minuty hájí od té doby nezměněný stav 1:0, o který se šikovnou tečí zasloužil Nikita Kučerov. Zatímco gól padl jen jeden, tak potyček viděli fanoušci už několik. Vypadá to, že oba týmy mají z loňského play-off ještě několik nevyřízených účtů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Domácí v plném počtu.
     
    19:32
    Cirelliho výpad musel řešit až Merzlikins, jehož branku z nebezpečných dorážek postupně minuli Kučerov i Shattenkirk.
     
    19:10
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Vladislav Gavrikov se pěkně posunul až do střelecké pozice, ale zápěstím nevyrobil žádnou nebezpečnou střelu.
     
    18:01
    Při druhé hře ve čtyřech na obou stranách byla k vidění Bjorkstrandova střela z úhlu, která však proletěla vedle hostující klece.
     
    17:34
    Přesilovka Columbusu ale trvala jen pár vteřin. Za zásah do hlavy Erika Černáka bude pykat Nick Foligno.
     
    17:10
    Schennova potyčka s Gerbem končí menšími tresty pro oba zúčastněné. Na trestnou však jde za předchozí faul i Maroon, takže následuje domácí přesilovka.
     
    16:59
    Andrew Peeke střílel od modré hned po vhazování, jenže kotouč zaplul pouze do nachystané lapačky Curtise McElhinneyho.
     
    16:08
    Duboisova formace se usadila v útočné třetině, ale šlo výhradně o souboje na zadním mantinelu. Střela přišla až od Werenskiho, který přijel ze střídačky.
     
    15:14
    Palát zezadu narazil na mantinel Savarda a může být rád, že se to obešlo bez trestu za vražení na hrazení. Hned vzápětí vyletěl puk na domácí střídačku.
     
    14:57
    Point zaútočil po levém křídle a nakonec zadovkou oslovil Kučerova, jehož střela z první nenadělala Merzlikinsovi žádné větší potíže.
     
    14:05
    Nepřesná rozehrávka floridského mužstva způsobila další zakázané uvolnění a jedno z mála vhazování před Curtisem McElhinneym.
     
    13:46
    Gerbe se musel zbavit puku, jinak by o něj u útočné modré jistojistě přišel. Slabé nahození každopádně nemohlo McElhinneyho zaskočit.
     
    13:18
    Mitchell Stephens nabral dobrou rychlost, jenže rozměry domácí branky mu při bekhendovém zakončení o hodně nedostačovaly.
     
    12:08
    Hedman kvalitně vypálil od modré ihned po buly, které na něj vyhrál Cirelli. Jeho střelu i dorážku Černáka však Merzlikins vyrazil.
     
    12:01
    Gavrikovovu přihrávku z obranné poloviny nikdo v modrém nezachytil, takže se poprvé v tomto utkání píská zakázané uvolnění Columbusu.
     
    11:35
    Další dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až zákrok Merzlikinse, který po nahrávce Pointa s jistotou vychytal zakončení Michaila Sergačjova.
     
    11:14
    Alex Killorn sváděl srdnatý souboj u hrazení, jenže proti mnohonásobné přesile domácích hokejistů kotouč na hokejce neudržel.
     
    10:15
    Domácí útočník Sonny Milano střílel z téměř nulového úhlu, ale McElhinney žádnou mezeru u své levé tyče nenechal.
     
    09:48
    Joseph vrátil puk z krátkého mantinelu až k modré čáře, odkud zkusil štěstí Černák, nicméně lotyšský gólman CBJ podruhé nekapituloval.
     
    08:53
    Od prvních minut se hraje s obrovskou intenzitou. Na hráčích Tampy je vidět obrovská chuť odčinit loňské fiasko ve vyřazovacích bojích.
     
    08:01
    Dubois se dostal do přečíslení dvou na jednoho, nicméně finální přihrávku na Bjorkstranda neprovedl tak, jak si téměř všichni na stadionu přáli.
     
    07:18
    Harrington rozdal puk na levou stranu k rozjetému Bjorkstrandovi, kterého však McElhinney vychytal a přitom srazil hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    07:00
    Cédric Paquette dobře vložil hokejku do Folignovy diagonálního pasu napříč středním pásmem a zamezil tím hrozícímu brejku Blue Jackets.
     
    06:33
    Harrington vyrazil na útočný výlet, jenže se k němu nikdo nepřidal a přihrávka před branku se stala snadnou kořistí pro hostující obranu.
     
    05:41
    Savard špatně rozehrál na Nyquista, puk projel na Černáka a počáteční tlak Lightning díky tomu může pokračovat.
     
    04:58
    Gourde málem propadl na útočné modré. Milana však do úniku nepustil a Tampa se už znovu vrací do útočného pásma.
     
    04:14
    Robinson poslal puk mezi kruhy, jenže Riley Nash se svým bekhendovým zakončením McElhinneyho nepřekonal.
     
    03:29
    Oba týmy v plném počtu.
     
    03:12
    Opět v akci Sergačjov, který se zapojil do slibně vypadajícího přečíslení tři na jednoho. Právě jeho přihrávku však zpacifikoval jediný bránící hráč Gavrikov.
    02:29 Nikita KUČEROV - 0:1
     
    02:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou v polovině třetí minuty do vedení! Point potáhl puk přes půl hřiště až k zadnímu mantinelu, odkud našel Sergačjova a jeho střelu v prostoru mezi kruhy nechytatelně tečoval další ruský legionář NIKITA KUČEROV. Asistence: Michail Sergačjov, Brayden Point.
     
    02:11
    Oba týmy střídají a Lightning mezitím volí hodně rozvážnou rozehrávku od vlastního brankoviště.
     
    01:29
    Po přerušení od Merzlikinse se strhla menší potyčka, ze které resultují menší tresty pro Shattenkirka a Duboise. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    01:27
    Foligno vypíchl přihrávku Sergačjova podél modré čáry, jenže ruský obránce se s ním skvěle vrátil a pokazil mu samostatný únik.
     
    00:15
    Talentovaný debutant Foudy se okamžitě uvedl střelou z pravého křídla, která však šestatřicetiletého gólmana Tampy neohrozila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno (C) – Nyquist, Jenner (A), Milano – Bemström, Riley Nash, Foudy – Robinson, Stenlund, Gerbe.

    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Maroon, Paquette, Joseph – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Gawryletz, Alphonso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)

    Obránce, 22 let, 52 zápasů, 11 bodů (5+6)

    Ondřej Palát (TBL)
    Útočník, 28 let, 54 zápasů, 36 bodů (14+22).
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se potkají vůbec poprvé od hodně omílané série prvního kola play-off, která se odehrála v dubnu loňského roku. Tampa do ní vstupovala v pozici krále základní části, jenže roli favorita těžce nezvládla. Columbus šokoval celý hokejový svět vítězstvím 4:0 na zápasy.
     
    Tampa Bay Lightning

    Floridský klub měl na své poměry až tragický začátek sezóny. Na ten se však pomalu zapomíná, protože Blesky už znovu řádí tak, jako v minulé sezóně, a velmi pravděpodobně se ještě zapojí do boje o nejlepší tým celé základní části. Od dvaadvacátého prosince loňského Roku Tampa nebodovala v pouhých dvou zápasech a aktuálně naopak disponuje šňůrou šesti výher. Tři poslední duely odehráli Bolts na domácím ledě, kde postupně porazili Vegas, Pittsburgh a před dvěma dny v poměru 3:1 také Islanders. Na Východě se díky tomu usadili na třetí příčce, ze které ztrácí na čelo pět bodů a navrch mají dva zápasy k dobru. Na marodce se nachází český zadák Jan Rutta a kapitán Stamkos.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 67 bodů (25+42)
    • S. Stamkos – 59 bodů (26+33)
    • B. Point – 51 bodů (20+31).
     
    Columbus Blue Jackets

    Domácí tým na sebe strhl v posledních týdnech nebývale velkou pozornost. Vděčí tomu zejména lotyšskému brankáři Merzļikinsovi, který se při zranění Korpisala rozchytal do životní formy a pomohl Columbusu až na současné páté místo Východní konference, kde by ho před sezónou očekával jen málokdo. Před dvěma dny však Blue Jackets poprvé po deseti zápasech vůbec nebodovali. Již zmíněný Merzļikins po dvou čistých kontech v řadě dostal od Colorada dva góly, zatímco jeho spoluhráči skórovali pouze jedinkrát. Kouč Tortorella se kromě Korpisala a nemůže spolehnout na služby obránců Jonese, Murrayho s Kukanem a útočníků Dubinského, Andersona, Texiera a Wennberga.

    Nejproduktivnější hráči:
    • P. Dubois – 42 bodů (17+25)
    • G. Nyquist – 35 bodů (12+23)
    • Z. Werenski – 33 bodů (17+16).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Columbusem Blue Jackets a Tampou Bay Lightning!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Bjorkstrand (Dubois, Bemström) – 3. Kučerov (Sergačjov, B. Point), 61. Kučerov (Hedman, B. Point)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno (C) – Nyquist, Jenner (A), Milano – Bemström, Riley Nash, Foudy – Robinson, Stenlund, Gerbe.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Maroon, Paquette, Joseph – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Gawryletz, Alphonso

    Diváci: 17 131
    bahis siteleri