Montreal – Arizona 2:3 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 3:5 (kon.)
Columbus – Tampa 1:2 (po pr.) | Vancouver – Nashville 6:2 (kon.) | San Jose – Calgary 2:6 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Úterý 11.02.2020, 01:40 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:31 Nikita KUČEROV - 1:2
     
    60:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning vítězí! Werenski zavezl puk do útočného pásma Columbusu, ale o pár vteřin později se s ním zcela dobrovolně vrátil až za vlastní branku a za to byl nekompromisně potrestán. Forčekující Point totiž kotouč získal a Hedman ho pak v bleskové souhře rozdal doprava na NIKITU KUČEROVA, který neměl problém zavěsit do zcela odkryté branky. Asistence: Victor Hedman, Brayden Point.
     
    54:30
    Největší šance třetí třetiny! Nyquistovu střelu z levého křídla McElhinney betonem vyrazil směrem na Jennera a jeho střelu zastavila až horní tyč!
     
    36:32
    Pierre-Luc Dubois ve středovém kruhu dost neohrabaně trefil hokejkou do obličeje Pointa. Po reklamní pauze si i Tampa zahraje v početní výhodě.
     
    33:21
    Tampa je stále dost nedisciplinovaná. Za hákování v útočném pásmu je vykázán na trestnou lavici Carter Verhaeghe.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., hrubost).
    23:44 Oliver BJORKSTRAND - 1:1
     
    23:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    Další brejk domácího týmu během několika málo vteřin už skončil gólem! Pierre-Luc Dubois ve středním pásmu vysunul rozjetějšího OLIVERA BJORKSTRANDA, jenž přebruslil Černáka a bekhendovým blafákem nedal McElhinneymu reálnou šanci zasáhnout. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Emil Bemström.
     
    21:21
    Dubois zápasnickým chvatem poslal k zemi urostlého Sergačjova. Rozhodčí to viděli jako faul a přiřkli Bleskům přesilovou hru.
     
    17:34
    Přesilovka Columbusu ale trvala jen pár vteřin. Za zásah do hlavy Erika Černáka bude pykat Nick Foligno.
     
    17:10
    Schennova potyčka s Gerbem končí menšími tresty pro oba zúčastněné. Na trestnou však jde za předchozí faul i Maroon, takže následuje domácí přesilovka.
    02:29 Nikita KUČEROV - 0:1
     
    02:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou v polovině třetí minuty do vedení! Point potáhl puk přes půl hřiště až k zadnímu mantinelu, odkud našel Sergačjova a jeho střelu v prostoru mezi kruhy nechytatelně tečoval další ruský legionář NIKITA KUČEROV. Asistence: Michail Sergačjov, Brayden Point.
     
    01:29
    Po přerušení od Merzlikinse se strhla menší potyčka, ze které resultují menší tresty pro Shattenkirka a Duboise. Hrát se bude ve čtyřech.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Bjorkstrand (Dubois, Bemström) – 3. Kučerov (Sergačjov, B. Point), 61. Kučerov (Hedman, B. Point)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno (C) – Nyquist, Jenner (A), Milano – Bemström, Riley Nash, Foudy – Robinson, Stenlund, Gerbe.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Maroon, Paquette, Joseph – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

    Rozhodčí: Sutherland, Schlenker – Gawryletz, Alphonso

    Diváci: 17 131
    bahis siteleri