Miskolc – Detva 4:3 (po pr.) | Zvolen – Banská Bystrica 5:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 1:4 (kon.)
Trenčín – HC Slovan 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 3:2 (1:0 po s.n.) | Nitra – Košice 1:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
HK Poprad
sk Úterý 18.02.2020, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný utorkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 51. kola základnej časti Tipsport ligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HC Mikron Nové Zámky a HK Poprad. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Novým Zámkom je už jasná aktuálna situácia v tabuľke a rozhodne na základe toho koná aj vedenie klubu. Naposledy došlo k odchodu dvojice hráčov. Peter Ordzovenský sa rozhodol podporiť Spišskú Novú Ves v play-off a Václav Stupka sa rozhodol zabojovať o titul v Tipsport lige a presedlal do Banskej Bystrice. Novozámčania sa v tabuľke nachádzajú na 10. mieste, na ktorom majú momentálne 48 bodov. Rovnaký počet má aj jedenásta Budapešť, tá má však horšie skóre. Zámky sa v poslednom tipsportligovom zápase prezentovali pred domácimi fanúšikmi. Na Valentína v piatok zdolali v domácom prostredí Michalovce po predĺžení 5:4.

    Aj mužstvo Popradu sa pred koncom prestupového obdobia výrazne obmenilo. Trénera Petra Mikulu však aktuálne trápia viacerí zranení hráči, v poslednom zápase proti Nitre sa na túto listinu dostal aj zadák Joona Erving, ktorý bol škaredo narazený Juddom Blackwaterom. V poslednom zápase sa zraneniu nevyhli ani Petr Ulrych a Peter Bjalončík. Tieto mená tak doplnili už aj tak početný lazaret kamzíkov. Napriek tomu sa Poprad drží vo víťaznej nálade, naposledy Podtatranci v domácom prostredí zdolali Nitru 7:5, predtým si poradili s Budapešťou 2:3 a zdolali ešte pred repre pauzou Miškovec 5:1. Upevnili si teda 4. pozíciu v tabuľke, na ktorej majú 84 bodov a skóre 142:108.

    Vzájomné zápasy Popradu a Nových Zámkov boli počas tejto sezóny veľmi tesné. Vždy však zvíťazil Poprad. Doma 1:0 a 3:2 po predĺžení a vonku 1:3. Uvidíme, ako dopadne štvrtý zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Nechvátal (Pavlas) – Labrecque, Hatala, Fereta, Drtina, Pavúk, Magovac, Mikuš, Hain – Andrisík, Bajtek, Števuliak – J. Jurík, Fábry, Obdržálek – Rogoň, Holovič, Mikula – Ondrušek

    HK Poprad: Vošvrda (Kristín) – Ulrych, Chovan, Larkin, Dalhuisen, Brejčák, Semaňák, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Mercier – Matúš Paločko, Ró. Huna, Ri. Huna – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Dzivjak, R. Svitana, Králik

    Rozhodca: Baluška, Rencz – Vyšný, Soltész.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:49
    Po nepresnej rozohrávke Popradu sa hra sťahuje pred zrak gólmana Vošvrdu, keďže sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    01:18
    Fábry ešte dokázal zachytiť puk medzi kruhmi a okamžite z otočky sa snažil vystreliť. Jeho strelecké zakončenie však bolo zblokované.
     
    01:39
    Popradčania po prvýkrát zaútočili na gólmana Nechvátala. Bývalý popradský gólman dokázal bezpečne lapačkou zachytiť strelu spomedzi kruhov z hokejky Matúša Paločka.
     
    01:52
    Bjalončík dokázal byť úspešný na buly v útočnom pásme a teda zvíťazil. Puk sa dostal na hokejku Mateja Paločka, ktorý strieľal spoza pravého kruhu a Nechvátal opäť vyrážal.
     
    02:18
    Bjalončík korčuľoval do rohu klziska za Holovičom, s ktorým zviedol krátky súboj. Popradu sa potom podarilo ešte na niekoľko sekúnd udržať puk v pásme.
     
    02:49
    Novozámčania sú s pukom za vlastnou bránkou a postarajú sa o novú rozohrávku. Konkrétne sa o to snaží Peter Mikuš.
     
    03:14
    Domáci hokejisti sa dostali do útočnej tretiny a videli sme aj strelecké zakončenie. Pohodlnú strelu od modrej čiary z hokejky Andreja Hatalu však Vošvrda bezproblémovo lapačkou vychytal.
     
    03:48
    Rozohrávka popradského mužstva nebola v týchto chvíľach rozhodne dobrá. Skončilo sa to odpískaním zakázaného uvoľnenia a hostia striedať nemôžu.
     
    04:16
    Popradskí hráči sa trochu krkolomne, no predsa dostali do útočného pásma. Svitana chcel spolupracovať so Zagrapanom a Dalhuisenom. Obaja však krátko po zisku puku po súbojoch s protihráčmi oň prišli.
     
    04:56
    Bratia Hunovci bojovali o puk v rohu klziska proti dvojici obrancov Hatala Labrecque. Popradčanom sa nepodarilo prebojovať sa do koncovky.
     
    05:36
    Bjalončík si v strednom pásme prekorčuľoval na rozohrávku od Ulrycha. Puk iba tečom usmernil na bránku a gólman Nechvátal bol prvý na puku. Ponechal však hru plynúť.
     
    05:50
    Zakrátko sa však po opätovnom zisku puku kamzíkov v útočnom pásme zrodila strelecká pozícia pre Petra Kundrika, ktorý to skúšal spomedzi kruhov. Mieril priamo na hruď gólmana Zámkov.
     
    06:16
    K samostatnému úniku sa už nadychoval Patrik Rogoň, ktorý chcel vyraziť dopredu po ľavom krídle. Dvojica Popradčanov sa však rýchlo vrátila a nedovolila domácemu útočníkovi zaútočiť.
     
    07:12
    Popradskí hokejisti si prebrali puk v strednom pásme a zamierili až za gólmana Vošvrdu, pretože potrebovali poriadne dostriedať.
     
    07:53
    Mercier spätnou prihrávkou na ľavý kruh hľadal Zagrapana, ktorý však bol tiesnený. Puk ešte prenikol na modrú k Česánekovi a jeho strela veľmi nebezpečná teda nebola.
     
    08:42
    Od modrej čiary to skúsil zaujímavo vystreliť Marcel Holovič. Vošvrda sa musel mať na pozore, keďže strela bola prudká, priestor bránky napokon netrafila.
     
    09:16
    Po chybe v novozámockej rozohrávke sa k puku pred bránkoviskom dostal Peter Kundrik, ktorý bol v stopercentnej šanci, no zblízka bránu prepálil!
     
    10:00
    Priestor sa medzi kruhmi otváral pred Matejom Paločkom. Mladší z dvojice Paločkovcov to nastreľoval na bránku a Nechvátal pohodlne zachytával puk výstrojou.
     
    10:13
    Poprad dal gól!
    Popradskí kamzíci otvárajú skóre v tomto stretnutí! Priestor na ľade dostala štvrtá formácia. Králik zastavil rozohrávku Labrecquea, puk sa dostal na ľavom kruhu k juniorovi JAKUBOVI DZIVJAKOVI, ktorý tvrdou strelou prekonal Nechvátala a pripísal si premiérový gól medzi seniormi!
    Asistencia: Michal Králik.
     
    11:02
    Svitana si so Zagrapanom počas prechodu do útočného pásma veľmi nerozumeli. Momentálne najúdernejšia popradská dvojica to teraz nezakombinovala najlepšie.
     
    11:43
    Hra bola v týchto sekundách prerušená a nasleduje druhá reklamná prestávka v stretnutí. Zároveň sledujeme vylúčenie Matúša Paločka, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    12:13
    Dobrú prácu odviedla bratská dvojica Hunovcov, ktorým sa podarilo vytiahnuť puk von z obranného pásma a prejsť s ním až ku útočnej modrej čiare.
     
    12:34
    Novozámčania sa dostali do útočnej tretiny, Obdržálek vnikol ako víchor do pásma a prenechával medzi kruhmi Juríkovi. Jeho strela však bránku minula.
     
    13:01
    Popradčania úspešne ďalej hrajú svoje oslabenie. Hosťom sa podarilo znovu bezpečne vyhodiť puk preč cez všetky čiary a spoza bránky rozohrávajú domáci.
     
    13:30
    Dobrú prácu na modrej čiare odviedol Kundrik, ktorý nepustil k puku na dlhší čas Labrecquea a dostal puk do stredného pásma.
     
    13:56
    Novozámocká akcia po skončenej presilovej hre vôbec nebola úspešná. Píska sa zakázané uvoľnenie, ale budeme vhadzovať zmierlivo v stredovom kruhu.
     
    14:19
    Mladíci v popradskom tíme Králik s Dzivjakom si počas prechodu útočnou modrou teraz veľmi nerozumeli. Píska sa ofsajdové postavenie Popradu.
     
    14:38
    Na modrej čiare sa k puku dostal Samuel Hain, ktorý to vyskúšal tvrdou delovkou príklepom. Jeho strelecký pokus sa odrazil od zadného mantinelu pred Vošvrdu, ktorý vrátil puk okamžite späť k mantinelu.
     
    15:28
    Obdržálek sa pokúsil využiť situáciu v strednom pásme. Sám sa chcel zrejme nahrnúť do útočnej tretiny, obrancovia Popradu ho však pomerne rýchlo zbavili puku.
     
    16:12
    Tečovaný puk z obranného pásma Popradu smeroval až do obranného pásma Zámkov. Následne Róbert Huna zakročil tvrdo pri zadnom mantineli, faul sa však nepískal.
     
    16:53
    Kundrik prenikol spoločne s Bjalončíkom a Matejom Paločkom do pásma, no veľmi sa im nepodarilo nič vymyslieť. Prvý menovaný rýchlo prišiel o puk ešte pred medzikružím.
     
    17:16
    Na strelu si to za pravým kruhom rovnal novozámocký center Branislav Fábry. Jeho pokus však bol zblokovaný a Vošvrda zasahovať nemusel.
     
    17:52
    Larkin nahadzoval puk zo stredného pásma na brankára Nechvátala, ktorý pred prichádzajúcimi hráčmi Popradu pre istotu prikryl puk lapačkou.
     
    18:26
    Popradčania spáchali zbytočný útočný faul. Za nedovolené bránenie si dve minúty posedí Martin Chovan.
     
    18:49
    Na modrej čiare sa pri puku ocitol obranca Marek Drtina. Svoju delovku napálil do popradského hráča a od neho puk smeroval na ochrannú sieť.
     
    19:28
    Nenápadne sa uvoľnil v útočnom pásme Petr Obdržálek. Jeho tvrdá delovka spomedzi kruhov však minula zadaný cieľ – bránu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry boli ofenzívne výraznejší hokejisti Popradu. V 11. minúte poslal hostí do vedenia Dzivjak. Nové Zámky hrali necelé dve presilovky, no nepresadili sa.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny majú domáci hokejisti k dispozícii ešte niekoľkosekundovú presilovku. Poprad však vyhral na buly a vyhodil puk preč.
     
    20:40
    Svitana prekorčuľoval do útočného pásma a urobil to veľmi rozumne. Zabrzdil na modrej čiare, nabíjal obrancovi Ulrychovi, ktorý však z prvej bránu prepálil.
     
    21:12
    Richard Huna prihrávkou spoza bránky hľadal pred bránkoviskom ukazujúceho sa Merciera, ktorý však napokon puk nespracoval. Prišla však strela od modrej od Larkina a tú Nechvátal bez problémov zachytil.
     
    21:38
    Prvú presilovku v zápase si zahrá mužstvo Popradu. Juraj Jurík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    21:43
    Poprad dal gól!
    Podtatranci bleskurýchlo využívajú ponúknutú presilovú hru. Zagrapan s ťažkosťami, ale predsa zvíťazil na buly. Puk sa medzi kruhmi dostal na hokejku uvoľneného PIERRA LUCA MERCIERA, ktorý si blafákom poradil s Nechvátalom.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Petr Ulrych.
     
    22:51
    Králik smeroval s pukom do útočného pásma a nastreľoval puk popred bránku. Nik z jeho spoluhráčov však do dráhy puku nevložil hokejku.
     
    23:26
    Svitana urobil pri mantineli protismernú kľučku a vynikajúco sa mu medzi kruhmi ukázal Pierre Luc Mercier. Jeho okamžitá delovka príklepom z prvej však letela iba na plexisklo.
     
    24:26
    HC Nové Zámky dali gól!
    Novozámčania však znižujú po menšom útlme po druhom inkasovanom góle. Paločkov vystrelený puk po mantineli zachytil na modrej čiare Pavúk, ktorý nasmeroval strelu na bránku a JURAJ JURÍK ju perfektne tečoval.
    Asistencia: Branislav Pavúk.
     
    25:01
    Počas Larkinovej strely spoza pravého kruhu toho Nechvátal naozaj veľa nevidel. Bjalončík sa snažil cloniť a robil to dobre, no strela Larkina presná nebola.
     
    25:10
    Hlavní rozhodcovia najprv prisúdili trest domácim pre príliš veľa hráčov na ľade. Následne však zviedli menšiu diskusiu a trest zrušili.
     
    25:46
    Popradská rozohrávka v týchto chvíľach rozhodne úspešná nebola. Kamzíci si nenahrali presne a rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie.
     
    26:14
    Štvrtá popradská formácia bola už na ľade dlhší čas a rozhodne potrebovala prestriedať. Hostia iba nahodili puk do pásma a spoza Nechvátala bude rozohrávať Fereta.
     
    26:36
    Do streleckého postavenia sa prepracoval Martin Andrisík, ktorý to vyskúšal strelou spomedzi kruhov. Vošvrda okamžite reagoval a nastavil ľavý betón.
     
    27:05
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti prichádzajú s vyrovnávajúcim gólom! Magovac korčuľoval za pukom do rohu klziska. Následne ho posunul pred bránku na úplne nechráneného PETRA OBDRŽÁLKA, ktorý vystrelil a následne svoju strelu dorazil cez Vošvrdu.
    Asistencia: Aleksandar Magovac.
     
    28:04
    Do útočného pásma prekorčuľoval center prvej formácie Filip Bajtek, ktorý sa však od ničoho vážnejšieho neprepracoval. Popradský obranca ho zastavil.
     
    28:52
    Po ľavom krídle dopredu vyrazil Peter Kundrik, ktorý následne možno konal v rohu klziska mierne sporne. Faul si pýtali diváci, no na to sa hráči nemôžu spoliehať.
     
    30:05
    Svitana prenechával na modrej čiare puk Dalhuisenovi, ktorý sa dostal do dobrej koncovky z modrej čiary, no namieril to iba na brankára Nechvátala.
     
    30:20
    V ďalšej pozícii v predbránkovom priestore sa znovu ocitol Patrik Svitana. Tentokrát jeho zakončenie spred bránkoviska Nechvátal usmernil na ochrannú sieť.
     
    30:53
    Jurík vyrazil do rýchleho protiútoku spoločne s Obdržálekom. Jurík formuloval dobrú prihrávku pred bránku na Obdržáleka, no puk napokon dokázal Vošvrda vyraziť po menšom priťuknutí Obdržálekovej hokejky.
     
    31:27
    Poprad bude hrať presilovú hru. Juraj Jurík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    31:48
    Cez Matúša Paločka Nechvátal toho veľa nevidel, a tak sa Róbert Huna pokúšal vystreliť spoza pravého kruhu. Strela bola blokovaná a smerovala na zadný mantinel.
     
    32:19
    Poprad si vytvoril dobrú šancu v presilovke. Zagrapan posielal puk od modrej čiary. Pred bránkou operovali Brejčák s Mercierom. Obaja dorážali po jedenkrát, ale Nechvátal mal parádne rýchle betóny.
     
    32:53
    Popradčania nehrajú túto presilovku vôbec zle. Prevažne sa držia v útočnom pásme a strieľajú. Od modrej čiary teraz pálil Dalhuisen a gólman Nechvátal bol opäť pripravený.
     
    33:45
    Fábry vnikol do útočného pásma, následne posúval puk svojim spoluhráčom. Novozámčania však dlho v ofenzívnej časti ihriska neostali.
     
    34:11
    Kundrikova strela z ľavého kruhu nebola presná, puku sa ujali domáci, no previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzuje sa teda pred Nechvátalom.
     
    34:41
    Patrik Svitana sa srdnato prebojovával do zakončenia. Hnal sa za pukom spomedzi kruhov, Nechvátal však bol pohotový a rýchlo ho ukryl pod lapačku.
     
    35:47
    Novozámčania ešte skúšali hrať aj v šestici po avizovanom vylúčení. Na trestnú lavicu si už sadol Adam Larkin a je to za seknutie.
     
    36:02
    Vo vlastnom oslabení sa podarilo Hunovcom vyraziť do útoku. Richard hľadal spätnou prihrávkou pred bránku Róberta a jeho koncovku musel Nechvátal likvidovať.
     
    36:36
    Od modrej čiary Drtina nastreľoval puk na bránku. Andrisíkovi sa podarilo tečovať, dráhu strely však zmenil na ochrannú sieť.
     
    37:02
    Zámčanom nevyšiel nový postupný útok z obranného pásma. Patrik Svitana prebral puk v obrannej tretine a oslobodil svoje mužstvo.
     
    37:26
    Hosťom sa opäť podarilo oslobodiť. Tentokrát po úspešnom vyhodení puku po mantineli od obrancu Petra Ulrycha.
     
    38:36
    Matúš Paločko zabrzdil na pravom kruhu. Jeho strelecký pokus napokon smeroval mimo priestoru bránky.
     
    39:37
    Bjalončík srdnato korčuľoval s pukom v útočnom pásme. Aj sa chvíľu zdalo, že bol faulovaný, ale žiadny nedovolený zákrok na neho sa napokon nekonal.
     
    39:41
    Poprad však získava presilovku po ďalšom zákroku. Filip Bajtek dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Na rozdiel od prvej dvadsaťminútovky, kde dominoval viac-menej Poprad, tú druhú zahrali lepšie hokejisti Zámkov. V 22. minúte síce poslal Mercier hostí do vedenia 0:2, vďaka gólom Juríka a Obdržálka sa Zámky vrátili do hry a stav vyrovnali na 2:2.
     
    Začiatok tretej tretiny sa nám naťahuje, pretože je problém s ľadom pri jedenej z bránok. Naozaj kvalita toho ľadu nie je optimálna.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Popradčania začali tretiu tretinu s viac ako minútovou presilovkou a ihneď sa im podarilo nasťahovať sa do útočného pásma.
     
    40:52
    Poprad musel opätovne získať útočné pásmo a podarilo sa to. Dalhuisenovu delovku Nechvátal vyrazil, k dorážke sa chcel dostať Zagrapan, ale na puk nesiahol.
     
    41:56
    Obrovskú gólovú príležitosť mal na hokejke Matúš Paločko, ktorý prenikol pomedzi kruhy, dostal sa pred bránkovisko, potom však blafákom nedokázal rozhýbať Nechvátala.
     
    42:33
    Od modrej čiary nevyšla strela Samuelovi Hainovi, ktorá bola výrazne zblokovaná a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    43:06
    Semaňák posúval puk dopredu na Dzivjaka, ktorý sa však nedostal už do streleckej pozície a o puk pomerne skoro prišiel.
     
    43:19
    Presilovkovú možnosť majú znovu kamzíci. Dve minúty za podrazenie dostáva Andrej Hatala.
     
    44:27
    Popradčania od začiatku presilovej hry držia puk v útočnom pásme a svoju presilovku majú dobre rozohratú. Dlhšie chýbala strela, prišlo zakončenie Zagrapana z pravého kruhu, ktoré Nechvátal vyrazil.
     
    45:16
    Záver presilovej hry kamzíci trávia v útočnom pásme. Larkin nabíjal na modrej čiare Dalhuisenovi, ktorého príklep z prvej smeroval na betóny brankára Nechvátala.
     
    46:20
    Kundrik prenechával puk v útočnom pásme Brejčákovi. Popradčania sú pri puku v útočnej tretine a snažia sa rozvíjať akcie.
     
    46:37
    Spolupráca Brejčáka a Bjalončíka teraz nebola veľmi úspešná a Podtatranci pomerne skoro prišli o útočnú tretinu.
     
    47:18
    Števuliak prenikol s pukom do útočnej tretiny, následne sa k puku dostali jeho spoluhráči, ale neohriali sa pri ňom dlho.
     
    48:27
    Popradčania rozbehli v útočnom pásme prihrávkový kolotoč, z ktorého sa domácim hokejistom len ťažko podarilo dostať.
     
    48:44
    Teraz však zaujímavo unikli práve domáci. Konkrétne sa do príležitosti vysúval Dalibor Mikula, ktorý si však nedobre spracoval prihrávku pred bránkou.
     
    49:37
    Bez prilby na hlave ostal hosťujúci útočník Richard Huna. Na trestnú lavicu si už odchádza sadnúť Dalibor Mikula a je to za podrazenie.
     
    50:02
    Oslabenie začínajú hokejisti Nových Zámkov s veľkým prehľadom. Podarilo sa im pritlačiť puk pri mantineli v útočnom pásme.
     
    50:37
    Poprad sa v prvej minúte svojej presilovky ani len nedostal do útočného pásma. Táto početná výhoda kamzíkov nie je rozhodne práve učebnicová.
     
    51:10
    V závere presilovky sa hostia snažia zaútočiť. Teraz sme videli náznak strely od Larkina spoza ľavého kruhu, ale bolo to pre Nechvátala neškodné.
     
    51:50
    Bjalončík v útočnom pásme chcel nájsť pred bránkoviskom uvoľnújceho sa Patrika Svitanu. Poslaná prihrávka však bola hráčom Zámkov vypichnutá.
     
    52:38
    Patrik Števuliak sa čoraz viac približoval z ľavého kruhu k bránke a napokon aj pohrozil Vošvrdovi. Jeho zakončenie smerovalo však priamo na gólmana Popradu.
     
    53:04
    Bjalončík urýchlene šprintoval za nastreleným pukom do útočného pásma. Následne sa nepodarilo hokejistom Popradu získať puk a pokračovať v ofenzíve.
     
    53:53
    Po tvrdom zákroku na Matúša Paločka sa na ľadovej ploche zrodila menšia strkanica. Rozhodne sa to nezaobíde bez trestov, minimálne zákrok na Paločka nebol v súlade s pravidlami.
     
    53:53
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fereta – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hain – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ulrych – 2 min., hrubosť).
     
    54:34
    Úvodná minúta popradskej presilovky sa niesla v znamení rozvoja novej útočnej akcie. Poprad sa už usadil v pásme a o niečo sa pokúša.
     
    55:04
    Nové Zámky zvládajú aj toto oslabenie pomerne úspešne a zatiaľ bez náznaku rizika. Popradčania sa nevedia zodpovedne usadiť v pásme.
     
    55:37
    Opäť sa podarilo hráčom Nových Zámkov svedomito vybojovať puk pri mantineli v obrannom pásme a obratom bez váhania poslať preč.
     
    56:18
    Čiaroví arbitri prerušili hru a rukou ukázali na bod vhadzovania, ktorý je lokalizovaný v popradskom obrannom pásme.
     
    56:46
    Svitana bojoval o puk v útočnom pásme proti hráčovi Nových Zámkov. Popradčanom sa puk nepodarilo získať, domáci sa oslobodili iba jemným vyhodením.
     
    57:25
    Z ľavého kruhu sa do dobrej streleckej pozície dostal Branislav Fábry. Jeho tvrdá delovka bola veľmi nečakaná a Vošvrda sa za lietajúcim pukom iba obzrel.
     
    58:00
    Do zakončenia sa chcel od mantinelu cez ľavý kruh pretlačiť Matúš Paločko. Nemal však dostatočnú rýchlosť, a tak Popradčan prišiel o puk.
     
    58:48
    Z pravého kruhu sa do zakončenia prebojoval Filip Bajtek. Jeho strelecký pokus mieril priamo na popradského gólmana, ktorý si so strelou pomerne ľahko poradil.
     
    59:26
    Popradčania v závere tretej tretiny sú s pukom v útočnom pásme, ale strela Róberta Hunu z pravého kruhu bola zblokovaná.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Posledná dvadsaťminútovka daného duelu rozuzlenie zápasu nepriniesla. V tretej tretine sa nepresadil ani jeden strelec, a tak po 60 minútach stretnutie skončilo stavom 2:2. V Zámkoch sa teda bude dnes predlžovať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 087 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:18
    Zámky zvíťazili na úvodnom buly a domáci hokejisti sa presunuli do útočného pásma s pukom na hokejkách.
     
    60:44
    Puk už získavajú na svoje hokejky hokejisti Popradu. Oba tímy spoločne striedajú a nová akcia sa začína spoza Vošvrdu.
     
    61:24
    Do dobrého úniku dvoch proti jednému sa dostali hostia. Matej Paločko posúval medzi kruhy Bjalončíkovi, ktorý vystrelil spomedzi kruhov, ale trafil iba Nechvátala.
     
    61:58
    Pri puku sú opäť hokejisti Popradu. Vyčkávajú však za vlastnou bránkou, keďže momentálne striedajú.
     
    62:37
    Popradčania boli v týchto chvíľach s pukom v útočnom pásme. Domáci však úspešne zahrali kontaktne a vypichli hosťom puk.
     
    63:08
    Matúš Paločko zrýchlil po pravom krídle. Okamžite mu pomohol Peter Bjalončík, ktorý zakončoval z pravého kruhu, ale iba do Nechvátala.
     
    63:34
    Teraz sa to hrá ako na hojdačke. Po pravom krídle unikol domáci Filip Bajtek. Vošvrda sa hodil pod nohy a úspešne a presne vypichol puk.
     
    64:00
    Minútu pred koncom predĺženia Róbert Huna spracúval prihrávku v ofsajdovej pozícii.
     
    64:31
    Popradčania v pásme s pukom na hokejkách a snažia sa vypracovať si pozíciu.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme videli viacero zaujímavých momentov, no ani jeden z nich sa gólom neskončil. Aj po odohraných 65 minútach stále nepoznáme víťaza daného duelu. O všetkom rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Ako prvý sa na nájazd postavil hosťujúci Pierre Luc Mercier a strela mu vôbec nevyšla.
     
    1. série
    1:0
    Za domácich šiel prvý Petr Obdržálek. Namieril spomedzi kruhov a popri vyrážačke prekonal Vošvrdu.
     
    2. série
    1:0
    Marek Zagrapan naznačil strelu spomedzi kruhov, prišiel bližšie k bráne, ale trafil iba Nechvátala.
     
    2. série
    1:0
    Patrik Števuliak prišiel medzi kruhy, Vošvrda vyštartoval z bránky a hodil sa mu do puku.
     
    3. série
    1:0
    Patrik Nechvátal poriadne vyčkával, čo urobí Patrik Svitana. Položil si ho síce na betón, ale zakončil bekhendom iba do betónu.
     
    3. série
    1:0
    Patrik Rogoň to skúsil zaujímavým blafákom na bekhend. Žiaľ, trafil mimo.
     
    4. série
    1:0
    Adam Larkin kľučkou nezaujal Nechvátala, nastrelil priamo do brankára Zámkov.
     
    4. série
    1:0
    Filip Bajtek to skúsil demitrovským spôsobom, čo mu rozhodne nevyšlo.
     
    5. série
    1:0
    Michalovi Králikovi nájazd na bekhend celkom vyšiel, ale následne zakončil iba mimo bránky.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Mikron Nové Zámky.
    Rozhodujúce trestné strieľanie premenil na začiatku nájazdov PETR OBDRŽÁLEK.
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch padol iba jeden jediný gól a strelil ho domáci Obdržálek. Zámky teda získavajú z domáceho duelu dva body, Poprad odchádza pod Tatry so ziskom jedného bodu. (20:31:28)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 25. Jurík (Pavúk), 28. Obdržálek (Magovac), rozh. náj. Obdržálek – 11. Dzivjak (Králik), 22. Mercier (Zagrapan, Ulrych)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mercier (POP)
    1:0   Obdržálek (NZM)
    2. série:
    1:0   Zagrapan (POP)
    1:0   Števuliak (NZM)
    3. série:
    1:0   P. Svitana (POP)
    1:0   Rogoň (NZM)
    4. série:
    1:0   Larkin (POP)
    1:0   Bajtek (NZM)
    5. série:
    1:0   Králik (POP)


    HC MIKRON Nové Zámky: Nechvátal (Pavlas) – Labrecque, Hatala, Fereta, Drtina, Pavúk, Magovac, Mikuš, Hain – Andrisík, Bajtek, Števuliak – J. Jurík, Fábry, Obdržálek – Rogoň, Holovič, Mikula – Ondrušek
    HK Poprad: Vošvrda (Kristín) – Ulrych, Chovan, Larkin, Dalhuisen, Brejčák, Semaňák, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Mercier – Matúš Paločko, Ró. Huna, Ri. Huna – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Dzivjak, R. Svitana, Králik

    Rozhodčí: Baluška, Rencz – Vyšný, Soltész

    Diváci: 1 087
    bahis siteleri