Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 02.03.2020, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga - o účast v předkole • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Domácí jsou už v šesti!
     
    55:28
    Ladislav Bittner je v posledních týdnech opravdu v ráži a formu načasoval perfektně. Znovu přebruslil obranu soupeře a vyškolil jak Hamrlíka, tak Štůralu skvělou stahovačkou, jenže už byl až příliš blízko brankáři a puk nedokázal zvednout.
     
    52:22
    Třebíč dostala puk do branky, ale rozhodčí jasně rozpažil a branku neuznal. Bittner dle jeho verdiktu puk do branky kopl, jenže viníkem celé situace byl spíš Husa, od jehož brusle se puk odrazil za bezmocného Štůralu. Teď Bíle Hvězdy možná přišly o jasnou branku.
     
    52:14
    Šance Ladislava Bittnera po perfektní práci Matěje Psoty za brankou. Ten nejprve naservíroval puk Bittnerovi, jehož střelu pak sám dorážel. Ani jeden z hráčů Třebíče ale neuspěl.
     
    51:28
    Mladičký obránce Michal Hrádek se ocitl po krásné přihrávce Janduse úplně sám před Jekelem, ale situace se sám zalekl a nezakončil dle svých představ.
     
    49:10
    Prostějov nezvládá utkání především mentálně, Nouza dalším úplně zbytečným zákrokem podrazil soupeře a nabídl Třebíči další přesilovou hru.
     
    47:09
    Ladislav Lubina, jak je jeho dobrým zvykem, neudržel nervy na uzdě, znovu se prokázala jeho horká krev. Po jeho gestikulacích a urážkách na adresu hlavního rozhodčího si Knap odsedí dvouminutový trest pro hráčskou lavici Prostějova za nesportovní chování svého kouče.
     
    45:10
    Bittner vybojoval po laciné chybě Mušky za brankou a nabídl ho najíždějícími Šťovíčkovi, druhý z obránců ale nakonec chybu svého parťáka uhasil a obětavě do rány zalehl. Šťovíček už dnes klidně mohl vstřelit hattrick, ale nemá přesnou mušku a ani potřebné štěstí.
     
    43:36
    Zbytečného zákroku se dopustil Nouza a přesilovka rázem končí. Jasný dvouminutový trest za podrážení pro druhého nejlepšího střelce Jestřábů.
     
    43:16
    Furch ke svému faulu loktem z první třetiny použil nedovoleně tentokrát jiný kloub a odsedí si trest za faul kolenem. Přesilovka pro domácí.
    41:43 Lukáš NEDVÍDEK - 2:3
     
    41:43
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč jde dnes podruhé do vedení! Krásná přesilovková kombinace na jeden dotek, po které se dostal kotouč po ose Szathmáry-Šťovíček až na LUKÁŠE NEDVÍDKA. Ten se do puku opřel z první a Štůrala s vypůjčenou holí byl proti tomuto pokusu do poloodkryté sítě krátký. Teď už jsou hosté postupu do předkola velmi blízko. Asistence: Martin Šťovíček, Šimon Szathmáry.
     
    41:28
    Po skrumáži se puk odrazil na připraveného Šťovíčka, který orazítkoval svou bombou brankovou konstrukci. Navíc Štůrala ztratil při souboji hokejku a Krejčí mu musel půjčit tu svou.
     
    40:36
    Hrádek nestihl dobruslit souboj s Vodným přidržel ho, což neušlo zrakům hlavních arbitrů, kteří ho poslali na trestnou na lavici.
     
    35:55
    Třebíč bleskově otočila hru a odražený puk si našel právě rychlý Martin Šťovíček, který zblízka dorážel Nedvídkovu střelu, kdy zasáhl puk v letu. Šťovíček to měl ale na dlouhou ruku a Štůrala navíc předvedl další bryskní přesun.
     
    30:53
    Teď opravdu ta miniaturní hrstka domácích diváků sleduje jednu šanci za druhou, ihned zkraje přesilovky poslal Nouza pas před prázdnou branku na nekrytého Divíška, ten ale se zakončením na zlomek sekundy zaváhal a Jekel se proti němu perfektně přesunul.
     
    30:48
    Karel Nedbal si nedal pozor na svou hokejku, přes kterou přepadl Račuk. Druhá přesilovka pro Prostějov.
    29:41 Tomáš JANDUS - 2:2
     
    29:41
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov však vrací stejnou mincí a okamžitě srovnává! Po možná první chybě třebíčské defenzívy, která se nechala druhou brankou ukolébat, se Jestřábi dostali do přečíslení dva na jednoho. TOMÁŠ JANDUS sice viděl najíždějícího Račuka, ale proti odstoupenému obránci udělal to nejlepší, co mohl. Vypálil na zadní tyč a nemýlil se. Asistence: Matěj Novák.
     
    29:30
    Přečíslení dokonce tři na jednoho si vypracovala třetí třebíčská formace, akce skončila nakonec střelou Čejky, kterého podporovali Ferda s Václavkem. Štůrala ale udržel puk ve výstroji a dorážku nepovolil.
    28:34 Karel NEDBAL - 1:2
     
    28:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Další tvrdý direkt na solár Prostějova! Bittner vyhrál buly, jak je jeho dobrým zvykem si to namířil okamžitě do brankoviště a skvěle zastínil Štůralovi výhled. Ten tak na ukrytou střelu KARLA NEDBALA vůbec nestihl reagovat a podruhé v rychlém sledu inkasuje. Asistence: Ladislav Bittner
    26:20 Michal VODNÝ - 1:1
     
    26:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Máme přece jen vyrovnáno! Třebíč využila zbytečný Antoníčkův faul a využívá svou druhou přesilovku. Obětavý Muška sice nejprve zblokoval střelu Nedvídka, jenže kotouč se odrazil do druhé vlny na MICHALA VODNÉHO, která poprvé propálil Štůralu a vyrovnává na 1:1. Asistence: Lukáš Nedvídek, Šimon Szathmáry.
     
    26:14
    Krásná pobídka Nedvídka na rozjetého Šťovíčka, který jen tak plácl do puku a málem skóroval!
     
    25:29
    Šťovíček po krásné Nedvídkově křižné přihrávce znovu pálil z první a tentokrát se i trefil na branku, jenže Vodný se při snaze tečovat dostal do kontaktu se Štůralou a připravil ho o masku. Hra byla okamžitě přerušená.
     
    24:56
    Třebíč si ale v rychlém sledu vyzkouší variantu pěti proti čtyřem znovu. Antoníček se nevyvaroval faulu hokejkou a odsedí si menší trest za podrážení.
     
    23:55
    Hrníčko, jehož tvář dnes chrání kvůli zranění mřížka, ve vlastním oslabení nebezpečné pálil z jedničky po perfektním pasu Nouzy.
     
    22:15
    Husa sekl Ferdu přes rukavice a i Třebíč si zahraje první početní výhodu, která je letos rovněž excelentní a domácí defenzíva se bude muset obracet.
     
    21:53
    Jenže Bittner vyhrál buly, okamžitě dostal puk do jízdy, přebruslil Husu a bekhendem nebezpečně ohrozil domácí branku!
     
    18:29
    Šimon Szathmáry předvedl své ofenzivní choutky, kdy si přikopl puk do jízdy, projel celé hřiště, stahovačkou oklamal Krejčího a vyslal slušnou švihovku, kterou ale pokryl zatím skvělý Štůrala.
     
    16:28
    Další exkluzivní moment Tomáše Štůraly, který odklouzal společně s prudkou přihrávkou Bittnera a znemožnil tak Psotovi dorážet do prázdné branky. Třetí parádní moment prostějovského brankáře.
     
    14:55
    Krásný pas Matěje Psoty a na Ladislava Bittnera na hranici brankoviště! Bittner ale 21. branku zatím nepřidal, protože si znovu vylámal zuby na rychlém Štůralovi, který zatím navzdory všem předpokladům a svým bídným výkonům předvádí skvělý zápas.
     
    11:34
    Obrovská šance Třebíče a fantastický save Tomáše Štůraly! Po chybě Chlána a Krejčího v situaci dva na jednoho Vodný přibrzdil, naservíroval puk Nedvídkovi, kterého ale vyčapal parádním semaforem prostějovský brankář.
    03:01 Tomáš DIVÍŠEK - 1:0
     
    03:01
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov jde po třech minutách do vedení! Račukovu ránu ještě dokázal Jekel pokrýt, jenže neudržel puk ve své výstroji a ten se dostal k TOMÁŠI DIVÍŠKOVI, který je v předbrankovém prostoru králem. Na dvakrát puk doklepl za brankáře Třebíče a přisoudil domácím jednogólové vedení. Asistence: Marek Račuk.
     
    00:40
    Furch sestřelil loktem svého ještě loňského spoluhráče Matěje Nováka a odsedí si první trest zápasu.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 4. Divíšek (Račuk), 30. T. Jandus (M. Novák) – 27. Vodný (Nedvídek, Szathmáry), 29. Nedbal (Bittner), 42. Nedvídek (Šťovíček, Szathmáry)


    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Rochla) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Hamrlík, Muška, Husa, Fojt – Chlán, Račuk, Hrníčko – M. Novák, Nouza (A), T. Jandus – Antoníček, Divíšek (C), Machač – V. Meidl, Knap.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Kowalczyk, V. Čejka (C), Hort – Šťovíček, Nedvídek (A), Vodný (A) – Psota, Bittner, Laš – Ferda, Václavek, Michálek – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Podlaha.

    Rozhodčí: Dědek, Obadal – Zedník, Kučera
    bahis siteleri