Liberec – Třinec 0:4 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:2 (po pr.) | Plzeň – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 3:2 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 8:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Úterý 03.03.2020, 17:30 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Kladno přečkalo i další kritický moment, ze kterého se dokázalo vyhrabat, neboť Mladou Boleslav porazilo výsledkem 3:2. Kladenští vstoupili do třetí třetiny mnohem aktivněji, jenomže nabídnutá přesilová hra nepřinesla vedoucí branku. Rytíři se do kýženého vedení dostali zhruba deset minut před koncem zápasu, ke konci tohoto duelu jsme sledovali tlak v podání Mladé Boleslavi, avšak její největší šance skončila pouze na tyči.

    Suma sumárum, o sestupujícím bude muset rozhodnout až poslední kolo. Kladno přitom zajíždí do Litvínova, se kterým bude hrát o jediné sestupové místo. Jedno je jisté, kdo zvítězí, ten se zachrání! (20:02:36)
     
    Nejlepší hráči utkání: Brady Austin – Lukáš Kašpar.
     
    Střely na branku: 27 – 25 (11:11, 9:5, 7:9)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Mladá Boleslav to zkouší v šesti!
     
    58:40
    Kladno nasbíralo několik desítek vteřin v útočné třetině.
     
    57:20
    Vampola dokázal načasovat nahrávku na rozjetého Strnada, který mohl udeřit ve vlastním oslabení. Domácí kapitán si sjel až před Peterse, jenž odolal.
     
    57:02
    Ou! Odraženého kotouče se před Brízgalou ujal hostující Ciencala, který trefil pouze brankovou konstrukci!
     
    56:16
    Bruslaři se ihned po vhazování dostali k slušnému tlaku. Klepiš celkem dlouho váhal s nahrávkou, nakonec si vybral Zbořila, kterému nevyšlo zpracování těžké nahrávky. Následně kousek vedle branky pálil Pláněk.
     
    Dnešní utkání sleduje 4960 diváků.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:04
    Po pravém křídle si to namířil vpřed Zohorna, který se nedostal přes prvního protihráče. Velice přesně navíc rozehrál Nash, jenž si u levého mantinelu všiml volného Machače.
     
    54:15
    Vampola dnes hraje velice dobře, nyní čistým způsobem obral o puk Skalického. Prvně jmenovaný nakonec podklouzl u pravého hrazení, i v pádu se mu povedlo odehrát touš.
     
    53:13
    Mladá Boleslav najednou začala hrát, avšak stále jsme neviděli nic nebezpečného. S obranou vypomohl také Jágr, který u červené čáry přetlačil Stránského a puk odehrál do bezpečí.
     
    52:08
    Po delší době zakázané uvolnění ze strany Kladna, postaral se o něj O'Donnell. To znamená, že jeho formace bude muset zůstat na ledě, vhazovat se bude po Brízgalově pravé ruce.
     
    51:20
    Fillman měl na hokejce vyrovnávací branku, pálil totiž směrem na dezorientovaného Brízgalu, který dokonce seděl na zadku. Ránu hostujícího zadáka zablokoval Vampola.
    50:48 Brady Austin (KLA) - 3:2
     
    50:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nesmírně důležitá branka v podání domácích hráčů! Rytíři totiž těžili ze své aktivity, k puku se před modrou čárou dostal BRADY AUSTIN, který šikovným způsobem nahazoval směrem na branku, přičemž puk skončil až v hostující síti. Peters měl naprosto zakrytý výhled! Aby toho nebylo málo, tak tato Austinova branka znamená vyrovnání rekordu v počtu vstřelených branek obránce za jednu sezonu!
    Asistence: Patrik Machač.
     
    50:07
    Na útočný výlet se vydal Austin, který se nedostal přes posledního obránce. Bruslaři jsou v tuto chvíli hodně pasivní, Brízgala je několik minut bez jakékoliv práce.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Redlich (O'Donnell, Nash), 35. Austin (Zikmund, Machač), 51. Austin (Machač) – 15. Kašpar (Pláněk, Klepiš), 26. Kašpar (Lunter)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Jágr, Machač, Zikmund – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný.
    BK Mladá Boleslav: Peters (Haas) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – R. Zohorna, Jeglič, Cienciala – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, Šťastný.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Pešek, Malý

    Diváci: 4960
    thejrc.org