Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Poprad – HC Slovan 5:0 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
Nové Zámky – Michalovce 4:2 (kon.) | Miskolc – Detva 2:3 (kon.) | MAC Budapešť – Nitra 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
HC Slovan Bratislava
sk Úterý 03.03.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu rovnako ako celý zápas dominovali jednoznačne domáci hráči. Popradčania predviedli proti Slovanu suverénnu hru, hostia boli absolútne nevýrazní. Jasné víťazstvo 5:0 ešte v tretej tretine spečatili gólmi Larkin a Lapšanský. (20:30:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Poprad drží puk v útočnom pásme. Od modrej čiary sa pokúšal vystreliť Handlovský, namieril to však iba do korčúľ hosťujúceho hráča.
     
    59:08
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:06
    Nahodený puk spoza pravého kruhu od mantinelu z hokejky Mateja Paločka smeroval priamo na brankára Habala, ktorý pre istotu podržal.
     
    58:40
    Lapšanský s pukom v strednom pásme nevymýšľal a iba ho bezpečne odovzdal do útočnej tretiny.
     
    58:08
    Kozák v rohu klziska nebol úspešný proti dvojici hráčov hostí. V súboji mu tvrdosť dal pocítiť Pance spolu s Urbánekom.
     
    57:28
    Slovan ešte využíva záverečné sekundy presilovky. Opäť hostia získali útočné pásmo a strelou od modrej to vyskúšal Meszároš. Vošvrda úspešne zasiahol.
     
    56:28
    Erving si v strednom pásme prebral puk z hokejky Svitanu a radšej sa s ním vrátil do obrannej tretiny, aby pomohol tímu nazbierať cenné sekundy v oslabení.
     
    55:48
    Sersen si spracoval prihrávku na modrej čiare a poslal strelu švihom na bránku, keďže videl, že tam má spoluhráča. Vošvrda však stopercentne predviedol svoju lapačku.
     
    55:37
    S blížiacim sa záverom zápasu dostávajú hostia presilovkovú príležitosť. Michael Vandas dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 298 divákov.
     
    54:40
    Hostia smerovali dopredu veľmi rýchlo. Kytnár prihrávkou na ľavú stranu našiel Žigu Panceho, ktorý zakončoval z kruhu a Vošvrda okamžite predviedol svoju lapačku.
     
    53:46
    St. Pierre prenechal puk v útočnom pásme Slobodovi, ktorý ešte našiel Joea Basarabu a ten vystrelil z pravého kruhu. Jeho strelecký pokus mieril na Vošvrdov betón.
     
    52:46
    Larkin si prebral medzi kruhmi prihrávku od Jacobsa a ihneď presúval puk viac napravo Mercierovi. Jeho okamžitá delovka z prvej však mierila iba na plexisklo.
     
    52:22
    Takáč naštartoval akciu po ľavom krídle a pálil z kruhu. Habal vyrážal pred seba, kde ešte prišiel Lukáš Kozák a dorážal z prvej, no gólman Habal tentokrát predviedol suverénny zákrok.
     
    52:11
    Rozohrávka Popradu v týchto chvíľach nebola úplne domyslená do konca. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie a hra je prerušená.
     
    51:19
    Ulrych si celkom dobre nerozumel s Réwayom a poslal mu po mantineli nepresnú prihrávku. Ihneď sa puku chopili hokejisti Slovana.
     
    50:10
    Poprad dal gól!
    Popradčania jasne dominujú aj v tretej tretine a do siete Slovana pridávajú aj piaty zásah. Mercier získal puk na pravom krídle. Posunul ho ľahučko pred bránkovisko ADAMOVI LAPŠANSKÉMU, ktorý si ešte položil Habala a pohodlne zasunul.
    Asistencia: Pierre Luc Mercier.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 10. Jacobs (Matúš Paločko), 18. Zagrapan (Erving), 20. Bjalončík (Mercier, Lapšanský), 46. Larkin (Mercier), 51. Lapšanský (Mercier)


    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko
    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) – Sersen (C), Bačik, Meszároš (A), Štajnoch, Šedivý, Carson, Demo, Kučný – Abdul, St. Pierre, Basaraba – Bondra, Kytnár (A), Pance – Matoušek, Urbánek, Jendek – Žitný, Kukumberg, Sloboda

    Rozhodčí: Štefik, D. Konc st. – Durmis, D. Konc ml.

    Diváci: 3 298
    thejrc.org