Kasımpaşa – Kayserispor 5:1 (kon.) | Rizespor – Alanyaspor 1:1 (kon.) | Sivasspor – Galatasaray 2:2 (kon.)
konec
Kasımpaşa SK
5:1 (3:0)
Kayserispor
Neděle 08.03.2020, 11:30 • Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu (İstanbul) • Turecká Superliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dobré dopoledne při sledování tureckého fotbalu! Spolu se mnou nyní budete moci sledovat první dnešní duel turecké Superligy, kde na sebe narazí Kasımpaşa a Kayserispor. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Kasımpaşa SK
    Kasımpaşa v předposledním kole ukončila zhruba dvouměsíční čekání na vítězství, což ji ale ze sestupových pozic nedostalo. Konkrétně jí patří šestnáctá příčka s dvaceti body, je to tedy poslední sestupové místo. Na patnáctý Konyaspor, který by se nyní udržel, má tříbodovou ztrátu. S tímto soupeřem právě dnešní domácí v posledním zápase remizovali, ale pokud se chtějí udržet, tak musí vyhrát rozhodně dnes, protože se utkají s posledním týmem tabulky. Uvidíme, jak to tedy dopadne.

    Poslední tři utkání
    Konyaspor vs. Kasımpaşa – 0:0
    Kasımpaşa vs. Denizlispor – 2:0
    Antalyaspor vs. Kasımpaşa – 3:1
     
    Kayserispor
    Kayserispor se v poslední době mohutně zvedá, protože v posledních čtyřech duelech získal osm bodů, díky čemuž ještě může myslet na udržení. Pořád se však nachází na posledních místě, i když na svého dnešního soupeře ztrácí už jenom bod a na první nesestupovou příčku už jen čtyři. Kayserispor se v posledních duelech poradil s Göztepe a Denizlisporem, s Konyasporem a Antalysporem zapsal cenné remízy. Uvidíme, jestli dnešní hosté dnes prodlouží svou šňůru neporazitelnosti, protože naposledy kapitulovali na začátku února.

    Poslední tři utkání
    Kayserispor vs. Göztepe – 1:0
    Kayserispor vs. Konyaspor – 2:2
    Denizlispor vs. Kayserispor – 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Kasımpaşa SK: R. Köse – Hadergjonaj, Šarlija, Maríá, Haddadí – Kara, Tirpan – Ndongala, Hajradinovič, Baba Thiam – Koita.
    Náhradníci: Can Yildiz – Erdoğan, J. Fernandes, Haspolat, Gohou, Çetin, Depe, Koç, Quaresma, Serbest.

    Kayserispor: Lung – Kvržić, Săpunaru, Ângelo, Taşdemir – Dja Djedjé, Campanharo – Mešanović, B. Mensah, Henrique – Kravec.
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Kula, Demir, Subaşı, H. H. Acar, B. Rienstra, Aktas, Şahin, Çapar.

    Rozhodčí: Göçek – Mazlum, Özaral.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    Utkání začíná v poklidném tempu. Hosté drží míč na své polovině a vůbec nikam nespěchají.
     
    6
    Aytaç Kara sice fauloval, ale Kayserispor nerozehrál vůbec přesně, takže jsou u míče domácí, kteří zkouší být nebezpeční přes pravou stranu, ale to jim moc nedaří.
     
    6
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Domácí se brzy dostávají do vedení! Z levé strany přišel ukázkový centr k pravé tyčce, kde si dobře naběhl BENGALI-FODÉ KOITA, který volejem zakončil tvrdě a přesně, takže Silviu Lung nestihl zareagovat. Asistence: Usáma Haddadí.
    6. Bengali-Fodé KOITA - 1:0
     
    8
    Kayserispor se okamžitě tlačí za vyrovnávací brankou, ale místo risku se nakonec raději stahuje na svou polovinu. Přece jen toho času je ještě hodně.
     
    9
    Pedro Henrique se dobře uvolnil na levé straně, kde měl po přihrávce spoustu prostoru, takže se dostal až před brankáře a vypálil. Ramazan Köse však prokázal dobré reflexy a střelu pod něj stačil lapit.
     
    11
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Kasımpaşa pomocí standardní situace navyšuje své vedení! Aytaç Kara málem překvapil Silvia Lunga střelou k bližší tyči, ale ten se nakonec vyznamenal dobrým zásahem. Míč však vyrazil jen před sebe, kde byl připraven k dorážce ZVONIMIR ŠARLIJA, který se tak bez problémů prosadil.
    11. Zvonimir ŠARLIJA - 2:0
     
    13
    Pořád se hraje zejména na polovině hostů, Kasımpaşa si chce vítězství pojistit dalšími góly, dva jí nestačí.
     
    14
    Kayserispor hrál po delší době vepředu, ale kvůli špatné kombinaci o míč velmi rychle přišel, takže se zase musí stahovat.
     
    15
    Pedro Henrique sice upadl v pokutovém území, ale protihráč se dle hlavního rozhodčího žádného faulu nedopustil, takže se ve hře normálně pokračuje.
     
    17
    Hosté začínají být aktivnějším týmem na hřišti, nyní dlouho kroužili kolem soupeřící šestnáctky, ale nakonec se kvůli jednomu nepřesnému pasu k ničemu nedostali.
     
    18
    Jakoby Kasımpaşe došel dech. Balón je totiž rychle zpět u Kayserisporu, který si vepředu dělá co chce, ale prosadit se zatím nemůže.
     
    19
    Domácí po delší době zaútočili. Tam se jeden z nich prezentoval hraničním zákrokem, ale ten mu nakonec rozhodčí toleruje, takže Aytaç Kara může rozehrávat roh.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut duelu, které jednoznačně ovládla Kasımpaşa. To však nyní zaostává, tak uvidíme, jak se utkání ještě vyvine.
     
    22
    Usáma Haddadí si dobře pohlídal míč tělem, protihráč tak nakonec fauloval, což znamení další nebezpečný přímý kop.
     
    23
    Kayserispor se bez problémů ubránil a ihned mířil dopředu, ale tam se provinil ofsajdem, takže míč mají domácí rychle zpět.
     
    24
    Silviu Lung dobře vyběhl proti soupeřícímu nákopu, čímž definitivně zastavil útočné snažení Kasımpaşy. Následně rozehrává nakrátko.
     
    25
    Hosté se pokouší o vyrovnání z přímého kopu. Ten rozehrál centrem Bernard Mensah, ale domácí mají dobře pokrytý vzdušný prostor před bránou, takže žádné zakončení nepřišlo.
     
    26
    Kasımpaşa se brání rovnou v jedenácti hráčích, takže Kayserispor to má směrem dopředu opravdu hodně složité. Navíc musí pořád stahovat dvoubrankovou ztrátu.
     
    27
    Kayserispor drží balón pořád na útočné půlce, kde to zkouší pomocí přesné a pomalé kombinace. Nakonec však přišel jen nepřesný vzdušný pas.
     
    28
    Domácí už by ocenili přestávku, ale ta je stále docela dost daleko. Ramazan Köse tak nyní musel míč zakopávat do autu.
     
    29
    Standardní situaci nyní rozehrál Zoran Kvržić, ale svým centrem nikoho nenašel. Případný gól by stejně neplatil, protože Pedro Henrique fauloval.
     
    30
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Domácí se sice nyní dlouhou bránili, ale to úspěšně zvládli. Z rychlého protiútoku tak ještě zvyšují své vedení! Bengali-Fodé Koita dostal dobrou přihrávku do běhu, díky čemuž se dostal až na hranici malého vápna. Odtud přehodil padajícího Silvia Lunga, na brankové čáře následně dorazil míč do sítě DIEUMERCI NDONGALA. Asistence: Bengali-Fodé Koita.
    30. Dieumerci NDONGALA - 3:0
     
    33
    Kayserispor se stále snaží o snížení, ale to se pořád nedaří. Defenziva Kasımpaşa je i nadále bezchybná.
     
    34
    Naopak hosté si při bránění musí pomáhat dalším faulem. Kasımpaşa tak může ještě jednou navýšit své vedení.
     
    35
    Přímý kop tentokrát dobrým zákrokem vyřešil Silviu Lung, který udržel míč ve svých rukavicích. S rozehrávkou samozřejmě neváhal, ale jeho spoluhráči to dopředu zase zkouší pomalou cestou.
     
    37
    Hosté už pomalu začínají závěrečný nápor první poločasu. Kolem domácího vápna však zatím jenom kombinují, nyní získali aut.
     
    38
    Brankář hostů musel opět zasahovat, tentokrát to nebylo nic složitého. Rychlou rozehrávkou tak své spoluhráče posílá dopředu.
     
    39
    Kasımpaşa se bez problémů ubránila a už co nejvíc uklidňuje hru. Dopředu se teda moc nežene, kombinuje hlavně kolem půlící čáry.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Aytaç Kara (Kasımpaşa SK).
     
    41
    Kayserispor se stále zkouší prosadit, ale pořád je to docela marné. Domácí nedávají soupeři žádný prostor k zakončení.
     
    42
    Kasımpaşa ještě mohla přidat čtvrtý gól, protože z rychlé protiakce se do úniku dostal Mame Baba Thiam. Silviu Lung však vyběhl, zmenšil úhel, takže domácí forvard zakončil jen do něho.
     
    43
    Silviu Lung si připisuje další úspěšný zásah, čímž stále drží naději pro své spoluhráče. Avšak těžko říci, jestli hosté ještě stihnout stáhnout tříbrankové manko.
     
    44
    Po delší době se musel vytáhnout také Ramazan Köse, který vyběhl proti protihráči a nedovolil mu zakončení. S následnou rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá.
     
    45
    Hosté se musí bránit i v poslední minutě první půle. Do druhého poločasu se tak skoro určitě půjde za tříbrankového vedení Kasımpaşy.
     
    45+1
    Domácí se dostali ještě k jedné střele, ale to skončilo jen mimo bránu. To už asi bude pro prvních pětačtyřicet minut vše.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:34.
     
    První půle jde tedy jednoznačně ve prospěch Kasımpaşy, které si nejspíš zajistilo tři body už s předstihem. Domácí totiž mnohem lépe útočí i brání, takže šance Kayserisporu alespoň na bod jsou minimální. Hosté se však o návrat do utkání určitě ještě pokusí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Druhý poločas se zatím odehrává v poklidném tempu. Míč drží hlavně Kayserispor, ale ten se stále nemůže dostat do žádné šance.
     
    50
    Kasımpaşa pořád těží hlavně z rychlých protiútoků, další se odehrává zrovna teď. Domácí se s míčem opět dostali až do malého vápna, kam balón chytrou patičkou dostal Dieumerci Ndongala, ale hosté si tentokrát tento prostor pohlídali, i když měli nemalé problémy.
     
    51
    Hosté se dostali k centru z levé strany, ale ten bez problémů odvrátila domácí defenziva, která je pořád bezchybná.
     
    52
    Domácí už hrají jenom na čas, což je zcela pochopitelné. S míčem se však tentokrát moc dlouho neohřáli kvůli soupeřícímu napadání.
     
    54
    Skoro to vypadá jako by Kayserispor byl s porážkou už smířený. Dopředu totiž vůbec nespěchá, klidně si přihrává kolem půlící čáry.
     
    55
    Hosté nakonec vybojovali alespoň přímý kop, ze kterého sice přišel přesný centr, ale Cristian Săpunaru hlavičkoval jen nad bránu.
     
    56
    Kasımpaşa se snaží o úspěšnou rozehrávku, což se nakonec víceméně povedlo, protože Gustavo Campanharo se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    58
    Dieumerci Ndongala nedoběhl dlouhý nákop po pravé straně, kvůli čemuž rozehrávají hosté autové vhazování. Ti už začíná dopředu spěchat.
     
    59
    Silviu Lung musel být opět v pozoru, ránu do středu hřiště tak bez problémů lapil. Rychlou rozehrávkou tak posílá své spoluhráče ke snížení.
     
    59
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Hosté ještě vykřesávají naději, takže je to jen o dva góly! Kayserispor se s míčem nastěhoval do vápna, kde o něj však málem přišel Muris Mešanović. Ten ho však nakonec procpal na BERNARDA MENSAHA, který snižuje nádhernou technickou střelou k pravé tyčce. Asistence: Muris Mešanović.
    59. Bernard MENSAH - 3:1
     
    61
    Kasımpaşa se po inkasované brance trochu probrala, protože se vrhá do útoku. Tam však zakopává míč do zámezí, takže hosté vhazují.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Mickaël Tirpan (Kasımpaşa SK).
     
    63
    Kayserispor je nyní jednoznačně lepším týmem. Dokonce přišla další nebezpečná rána, ale to tentokrát skončila jen nad horní tyčí.
     
    64
    Míč se od prvního gólu hostů drží jen na polovině Kasımpaşy, která tak brání se všemi svými hráči. Útočnici jsou tak stažení téměř až ke svému vápnu.
     
    66
    Ramazan Köse odvedl skvělý kus práce, protože dobře vystihl soupeřící pas do běhu, čímž zabránil pravděpodobně gólů. Přitom se však střetl s protihráčem, takže si vyžádá ošetření.
     
    67
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mame Baba Thiam, přichází Tarkan Serbest.
     
    68
    Kasımpaşa se snaží co nejvíce zpomalit hru, což se jí v posledních minutách poměrně daří. Kayserispor se totiž marně usídluje na útočné půlce.
     
    69
    Silviu Lung se po delší době zapojil do hry, chytal soupeřící nákop, který mu tedy nenadělal žádné problémy. Následně bleskově rozehrává.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Gustavo Campanharo (Kayserispor).
     
    71
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Arťom Kravec, přichází Mario Šitum.
     
    73
    Kayserispor si uvědomje, že situace už začíná být kritická. Po přímém kopu byl sice ve vápnu opět s míčem, ale přes houf hráčů se nedostal ani do zakončení.
     
    74
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Yusuf Erdoğan.
     
    75
    Hosté mají posledních patnáct minut na vstřelení dvou branek. Času už je tedy opravdu málo, Kasımpaşa navíc obranu stále velmi dobře zvládá.
     
    77
    Yusuf Erdoğan vybojoval míč u pravé postranní čáry, ale nakonec přece jen fauloval, takže ho má zase Kayserispor, který se okamžitě tlačí dopředu.
     
    78
    Kasımpaşa je rychle zpět u balónu, se kterým hledá efektivní cestu do otevřené soupeřící obrany. To se málem povedlo, avšak míč nakonec skončil za brankovou čárou.
     
    79
    Kayserispor se k zakončení zkouší dostat pomalou cestou, ale snížit potřebuje co nejdřív, protože už toho času opravdu není moc.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky, ve které se Kasımpaşa bude jenom bránit, zatímco hosté se ještě zkusí dvakrát prosadit.
     
    82
    Domácí se nastěhovali na útočnou polovinu, kde si v klidu přihrávají a nikam nespěchají. Kayserispor navíc už nemá moc síly, takže jeho napadání je takové chabé.
     
    83
    Hosté defenzivu zvládli, díky čemuž se přemístili na útočnou půlku, kde však o míč lacině přišli.
     
    83
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Kasımpaşa bere tři body! Usáma Haddadí našel na hranici šestnáctky AYTAÇA KARU, který tam měl spoustu prostoru. Nejprve tak naznačil zakončení a pak se prosadil střelou do pravého dolního rohu branky. Asistence: Usáma Haddadí.
    83. Aytaç KARA - 4:1
     
    85
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Bengali-Fodé Koita, přichází Gerard Gohou.
     
    85
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Brice Dja Djedjé, přichází Aksel Aktas.
     
    87
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Domácí ještě těší své fanoušky pátou brankou! YUSUF ERDOĞAN se utrhl z řetězu, přesprintoval celou pravou stranu a následně překonal Silvia Lunga střelou ke vzdálenější tyčce. Asistence: Ramazan Köse.
    87. Yusuf ERDOĞAN - 5:1
     
    89
    Už je hotovo, takže se zápas jenom dohrává. Kayserispor to už vzdal, takže se už jen tak brání.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Bernard Mensah (Kayserispor).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jasín Maríá (Kasımpaşa SK).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Cristian Săpunaru (Kayserispor).
     
    90+2
    Na středu hřiště jsme nyní mohli sledovat hromadnou potyčku, která naštěstí neskončila ničím vážnějším, takže se ve hře může klasicky pokračovat.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Aksel Aktas (Kayserispor).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání tedy končí jasným vítězstvím Kasımpaşa, která si v první půlhodině vytvořila tříbrankové vedení, které už nepustila. Kayserispor sice pak ještě trochu zdramatizoval zápas, protože snížil, ale domácí na tuto branku reagovali rovnou dvěma góly, takže nakonec vyhrávají 5:1. Díky tomu se v tabulce bodově dotahují na patnáctý Konyaspor, naopak Kayserispor se pořád nachází na posledních místě.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:15.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (13:28:00)

    Lukáš Mihal

    Branky: 6. Koita (Haddadí), 11. Šarlija, 30. Ndongala (Koita), 83. Kara (Haddadí), 87. Erdoğan (R. Köse) – 59. B. Mensah (Mešanović)

    Karty:   40. Kara (KSK), 62. Tirpan (KSK), 90+1. Maríá (KSK) – 70. Campanharo (KAY), 90. B. Mensah (KAY), 90+1. Săpunaru (KAY), 90+3. Aktas (KAY)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:15.
    Kasımpaşa SK: R. Köse – Hadergjonaj, Šarlija, Maríá, Haddadí – Kara, Tirpan – Ndongala (74. Erdoğan), Hajradinovič, Baba Thiam (67. Serbest) – Koita (85. Gohou).
    Náhradníci: Can Yildiz – Erdoğan, J. Fernandes, Haspolat, Gohou, Çetin, Depe, Koç, Quaresma, Serbest.

    Kayserispor: Lung – Kvržić, Săpunaru, Ângelo, Taşdemir – Dja Djedjé (85. Aktas), Campanharo – Mešanović, B. Mensah, Henrique – Kravec (71. Šitum).
    Náhradníci: Çipe – Šitum, Kula, Demir, Subaşı, H. H. Acar, B. Rienstra, Aktas, Şahin, Çapar.

    Rozhodčí: Göçek – Mazlum, Özaral
    bahis siteleri