Česko – Itálie 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (2:1)
Itálie
Neděle 17.05.2020, 14:00 • Anfield Road, Liverpool • Mistrovství Evropy 1996
    35. Radek BEJBL - 2:1
     
    35
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi skutečně sklízí ovoce za svou aktivitu proti oslabenému soupeři. I tato gólová akce se opět rozvíjela po pravé straně. Rozehrávka mířila na Radoslava Látala, který tentokrát našel v blízkosti postranní čáry Pavla Kuku. Ten měl dostatek času se rozhlédnout a lahůdkovým vzdušným pasem vyhledal v zaskočené defenzivě Italů blonďatou hlavu RADKA BEJBLA. Tomu míč dopadl přesně na kopačku, od níž už bezpečně putoval podél pravé ruky brankáře Peruzziho. Česká republika si bere svůj jednobrankový náskok zpět a vede 2:1. Asistence: Pavel Kuka
    18. Enrico CHIESA - 1:1
     
    18
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tragická přihrávka Jana Suchopárka za polovinou hřiště nese vinu na gólu Italů. ENRICO CHIESA, který předvedl úchvatný sprint až k malému vápnu, si ještě před svou přesnou střelou vyměnil míč s Diegem Fuserem, aby pak prostrčil balon mezi nohama Michala Horňáka. Ten se zběsilým skokem snažil hasit požár v české obraně. Kouba už nemohl s ranou Chiesy nic dělat a poprvé v utkání kapituluje. Stav je rázem vyrovnaný.
    4. Pavel NEDVĚD - 1:0
     
    4
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Karel Poborský vykouzlil vskutku parádní kroucený centr na tehdy ještě benjamínka národního týmu PAVLA NEDVĚDA. Skvělý náběh italská obrana absolutně nezachytila, Nedvěd měl na středu pokutového území fůru času ke zpracování hrudí a vybíhajícího Angela Peruzziho překonal přízemní střelou k pravé tyči. Začátek z říše snů, hned první česká akce slaví úspěch. Italové tak musí dohánět jednobrankové manko.

    Patrik Czepiec

    Branky: 4. Nedvěd, 35. Bejbl – 18. Chiesa

    Karty:   20. Suchopárek (CZE), 50. Látal (CZE), 60. Kuka (CZE), 90. Kadlec (CZE) – 7. Apolloni (ITA), 90+1. Fuser (ITA)   29. Apolloni (ITA)


    Česko: Kouba – Horňák, M. Kadlec, Suchopárek, Látal – Bejbl, J. Němec, P. Nedvěd, Poborský, Berger (64. Šmicer) – Kuka
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Itálie: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio (39. Carboni), Albertini, Donadon – Ravanelli (58. Casiraghi), Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodčí: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez
    bahis siteleri