Bielefeld – Osnabrück 1:1 (kon.) | St. Pauli – Norimberk 1:0 (kon.) | Fürth – Hamburg 2:2 (kon.)
Wiesbaden – Stuttgart 2:1 (kon.)
konec
FC Sankt Pauli
1:0 (0:0)
1. FC Norimberk
Neděle 17.05.2020, 13:30 • Millerntor-Stadion (Hamburg) • 2. německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec branku nabídlo, z vítězství se tak může radovat domácí Sankt Pauli. Norimberk ve druhém dějství přišel o vyloučeného brankáře Matheniu, což bylo zásadní. Domácí celek se poté dostal k tlaku, jenomže kýžená branka přišla zhruba pět minut před koncem zápasu. Sankt Pauli se tak dostalo do vedení, což pro Norimberk znamenalo příliš málo času na případné vyrovnání, které se nakonec nekonalo. (15:23:52)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Norimberk je i nadále bez míče, navíc se nemůže dostat na druhou stranu hrací plochy.
     
    90+3
    Autového vhazování z pravé strany se pro změnu chopil domácí Ohlsson, kterému se povedlo oslovit vedle stojícího Mijajčího, jenž pouze odkopl vpřed.
     
    90+2
    Sankt Pauli chvíli drželo míč daleko od své branky. Posléze se k němu dostal napadající Nürnberger, který ho ovšem odehrál přímo na kopačku brankáře Norimberku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem. Norimberk to bude mít přesto složité.
     
    88
    Další centr do pokutového území pro změnu vyprodukoval Heise, který rovněž našel pouze jednoho z hladových protihráčů. Sankt Pauli se dostává pod tlak.
     
    87
    Norimberk se najednou pustil do útočení, jenomže vzdušná nabídka skončila pouze na hlavě pozorného protihráče. Buballa tak odvracel daleko od branky.
     
    86
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Henk Veerman, přichází James Lawrence.
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Rico Benatelli, přichází Borys Tašči.
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Waldemar Sobota, přichází Johannes Flum.
    84. Viktor GYÖKERES - 1:0
     
    84
    St. Pauli právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali první branky tohoto zápasu! Sankt Pauli se opět vrhlo do útoku, uvnitř pokutového území to ukázkovým způsobem provedl VIKTOR GYÖKERES. Ten se s míčem uvolnil až k zakončení, které směřovalo přesně za brankáře Dornebusche. Norimberk to bude mít najednou hodně složité!
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na první branku stále marně čekáme. Sankt Pauli si nyní vybojovalo další rohový kop, tentokráte z levé strany.
     
    80
    Norimberk se pokoušel o rychlý protiútok, jenomže ten skončil ještě před středovým kruhem. Tam totiž dobře zakročil Buballa, který navíc přesně odehrál.
     
    79
    U hostující šestnáctky se prostor přehustil, přihrávka směrem na Veermana tak nemohla proletěl. Vadit to moc nemusí, domácí celek si vybojoval další rohový kop.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Hanno Behrens, přichází Patrick Erras.
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Robin Hack, přichází Philip Heise.
     
    77
    Hostující obrana opět včas vystoupila, čímž soupeře donutila k další zpětné nahrávce. Sankt Pauli hledá cestičku, tu však zatím stále nenachází. Na branku tak čekáme.
     
    76
    Norimberku se daří kombinovat na útočné polovině, což hostujícímu celku rozhodně vyhovuje. Před malým momentem předvedl náramně čistý skluz Ohlsson.
     
    75
    O nahrávku si na levé straně řekl obsazený Becker, který se daleko nedostal. Na druhé straně se do menších problémů dostal Hack, který míč přesto udržel.
     
    74
    Sankt Pauli rozjelo další rychlou kombinaci, při které byl do pokutového území vysunut Knoll. Nahrávka byla příliš prudká, míč se nakonec snesl do zámezí.
     
    73
    Norimberk se po delší době dostal k souvislejší pasáži s míčem, jenomže nic nebezpečného z toho nakonec nebylo. Schleusener měl totiž k balónu daleko.
     
    72
    Zpětná nahrávka zaměstnala také znuděného brankáře Himmelmanna, který ovšem velice přesně nahrál na vedle stojícího Östigarda, jenž táhne útočnou akci.
     
    71
    Dornebusch si dával s odkopem od své branky celkem načas, nakonec kulatý nesmysl poslal daleko na opačnou polovinu, kde ve vzduchu uspěl Handwerker.
     
    70
    Další obrovská šance Sankt Pauli! V pokutovém území zůstal obránce Ohlsson, který se do míče opřel ve vzduchu, jenomže branku úplně přestřelil.
     
    68
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Matt Penney, přichází Viktor Gyökeres.
     
    64
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Nikola Dovedan, přichází Fabian Schleusener.
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Adam Zreľák, přichází Michael Frey.
     
    63
    Je za námi zhruba hodina hry, na první branku stále čekáme. Norimberk se po červené kartě dostává pod mírný tlak, žádná šance soupeře ovšem zatím nepřišla.
     
    62
    Ani další počínání domácího celku nepřineslo nic nebezpečného. Naopak sudí rozpoznal útočný faul jednoho z hráčů, následovat tak bude odkop od branky.
     
    61
    Do pokutového území pro změnu přiletěla další vzdušná nabídka, která se ovšem stala snadnou kořistí Margreittera. Hostující obránce odklízel do zámezí.
     
    60
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další vzdušný souboj, po kterém se na zemi ocitl jeden z hostujících hráčů. Podle sudího se ale o žádný faul nejednalo.
     
    59
    Dornebusch předvedl dalekonosný odkop od své branky, který směřoval zhruba ke středovému kruhu. Tam se v hlavičkovém souboji dokázal prosadit Behrens.
     
    58
    Sankt Pauli navíc mělo k dispozici standardní situaci. K rozehrávce se nakonec postavil Knoll, který svým pokusem poprvé zaměstnal nového brankáře soupeře.
     
    57
    Nadcházející minuty budou hodně zajímavé. Norimberku to před malým momentem vůbec nevyšlo, zbytek zápasu tak bude dohrávat v početní nevýhodě.
     
    56
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Johannes Geis, přichází Felix Dornebusch.
    55. Červená karta
     
    55
    Hlavní sudí celou situaci přezkoumal u videa, nakonec je z toho červená karta pro hostujícího brankáře.
     
    54
    Velice zajímavá situace. Veerman se totiž řítil na brankáře Matheniu, který se vydal proti němu. Domácí útočník skončil na zemi, dle sudího v tom nebyl faul.
     
    53
    Bylo tomu skutečně tak. V hlavičkovém souboji ovšem uspěl hostující Nürnberger, kterému se povedlo přesnou hlavičkou roztáhnout hru směrem na Geise.
     
    52
    Hrací předmět se opět snesl mimo hrací plochu, což bude znamenat odkop od branky. K němu se opět postavil Himmelmann, který zřejmě předvede prudký nákop.
     
    51
    Po rychlé rozehrávce byl k vidění nedovolený zákrok, taktickým způsobem si totiž pomohl vracející se Behrens. Sankt Pauli bude rozehrávat standardní situaci.
     
    50
    Norimberk měl k dispozici rohový kop, který se snášel směrem do malého vápna. Tam si zodpovědně počínal brankář Himmelmann, který sám rychle rozehrál.
     
    49
    Do zajímavé střelecké pozice se před malým momentem dostal hostující Nürnberger, který se do míče opřel levou nohou, avšak trefil pouze jednoho z protihráčů.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali důrazný souboj, po kterém se hrací předmět odrazil do zámezí. Autového vhazování se posléze ujal zadák Sorg.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec žádnou branku nepřinesl. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak zatím obě obrany fungují naprosto na jedničku. V úvodu bylo aktivnější Sankt Pauli, posléze otěže zápasu převzal hostující celek, který se rovněž dostal k několika náznakům. Doufejme tedy, že druhý poločas nějakou tu branku nabídne.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Dovedan netrefil odkrytou branku.
     
    44
    To jsou věci! Norimberk to skvěle vykombinoval, finální nahrávka směřovala na naprosto volného Dovedana, který trestuhodně přestřelil branku domácích.
     
    43
    Domácí opět v poklidu pracují s míčem na vlastní polovině. Rozehrávku se pokoušel napadat útočník Hack, avšak Östigard dokázal včas přihrát na volného kolegu.
     
    40
    Za odraženým míčem musel spěchat hostující Margreitter, který včas přihrál na kopačku svého brankáře, jenž se postaral o bleskový odkop směrem vpřed.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Dimitris Diamantakos, přichází Finn Ole Becker.
     
    38
    Z druhé vlny podpořil své spoluhráče hostující Handweker, který se uvnitř pokutového území nekompromisně opřel do padajícího míče, jenž skončil daleko vedle.
     
    37
    Geis se postavil k rozehrávce další standardní situace, tentokráte zhruba ze čtyřiceti metrů od branky. Jeho přímá střela opět skončila na připraveném brankáři.
     
    36
    Himmelmann tak v poklidu rozehrával od své branky, navíc jeho kolega Ohlsson uspěl v hlavičkovém souboji. Sankt Pauli se ovšem nemůže dostat do bezpečí.
     
    35
    Do zajímavé hlavičkové pozice se prodral Zreľák, který se přeci jenom dostal ke střele. Zároveň se však jednalo o ofsajdové postavení, střela se počítat nebude.
     
    34
    Hodně nepřesnou nahrávku vyprodukoval Margreitter, který se na své spoluhráče zlobil. Domácí se však rychle zbavili míč, nepřesně nahrával také Benatelli.
     
    33
    Norimberk nyní pracoval s míčem na vlastní polovině, načež jsme sledovali náramně přesné přenesení hry směrem na Handwerkera, který přihrávku uspěchal.
     
    32
    Práci měl také Mathenia, který si s přízemním zakončením dokázal poradit na jedničku. Z dálky to totiž zkoušel Sobota, jehož rána nebyla nikterak prudká.
     
    31
    Sankt Pauli si ovšem na opačné straně vybojovalo rohový kop, který doplachtil přímo do rukavic brankář Mathenii, jenž se pokoušel založit rychlou protiakci.
     
    30
    Režie si neustále vybírá předchozí standardní situaci, při které se do akce zapojil domácí brankář Himmelmann. Pro něj se jednalo o první složitější zákrok.
     
    29
    Hostující celek je v posledních minutách o poznání aktivnější. Dovedan na pravém křídle pokoušel vysunout Hacka, jenomže ten si v souboji pomohl rukama.
     
    28
    K odraženému míči se záhy dostal defenzivně laděný Sorg, který opětovně poslal centr směrem do pokutového území, kde ovšem ve vzduchu zakročil protihráč.
     
    27
    I tentokráte se jednalo o přímý střelecký pokus přímo na branku. Nakonec to na sebe vzal Dovedan, s jehož zakončením si brankář Himmelmann dokázal poradit.
     
    26
    Navíc to bylo s nedovoleným zákrokem na hostujícího Hacka, což znamená zisk standardní situaci. Norimberk jí bude rozehrávat zhruba třicet metrů od branky.
     
    25
    Před malým momentem došlo k vysunutí Dovedana, který se uvnitř pokutového území dostal k centrované nabídce, jenž ale dopadla přesně na nohu Soboty.
     
    24
    Máme za sebou více než dvacet minut, na první branku stále čekáme. O něco aktivnějším dojmem se jeví domácí celek, který se ovšem do šance nedostal.
     
    19
    Další nedovolený zákrok, tentokráte ze strany domácího mužstva. Norimberk se tak po dlouhé době bude moci dostat na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Rico Benatelli (FC Sankt Pauli).
     
    18
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Sobota, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho rána trefila pouze zeď, poté skluzem zakročil Handwerker.
     
    17
    Na pořadu dne bude celkem dost zajímavá standardní situace pro domácí. Bude to z nějakých pětadvaceti metrů od branky, zcela jistě půjde o přímý střelecký pokus.
     
    16
    Autového vhazování z pravé strany se ujal domácí obránce Mijajči, kterému se ke spolupráci nabídl naběhnuvší Diamantakos, který se ovšem daleko nedostal.
     
    15
    K vidění byl důrazný souboj dvou protihráčů, došlo totiž ke srážce hlavami. Hůře to odnesl jeden z hostujících hráčů, jenž je momentálně v péči lékařského personálu.
     
    14
    Kousek od středového kruhu jsme sledovali vzdušný souboj, ve kterém exceloval domácí středopolař Benatelli, kterému se povedlo odehrát míč pouze k protihráči.
     
    13
    Na druhé straně to prudkou nabídkou na svého spoluhráče zkoušel Ohlsson. Ten sice našel kolegu Sobotu, avšak druhému jmenovanému míč uskočil.
     
    12
    Sám na branku se hnal Zreľák, proti kterému včas vystartoval domácí brankář Himmelmann. Ten se dostal mimo pokutové území, skluzem však situaci zastavil.
     
    11
    Na levém křídle měl domácí Penney celkem dost prostoru, přesto počkal na podporu svých spoluhráčů. O rozehrávku se nyní stará Östigard, který hledá vhodné adresáty.
     
    10
    Kombinaci ve středu hrací plochy se povedlo narušit napadajícímu Behrensovi, který posléze sám fauloval. Sankt Pauli rozehrálo volný kop nakrátko.
     
    9
    Ani rozehrávka třetího rohového kopu nebyla zrovna nebezpečná. Tentokráte se do vzduchu dostával Östigard, avšak důrazněji si počínal Nürnberger.
     
    8
    Domácí tak v krátkém časovém sledu zahrávali druhý rohový kop. Ten pro změnu plachtil směrem k přední tyči, opět ho odehrál jeden z hostujících hráčů.
     
    7
    K rozehrávce se nakonec postavil Sobota, jehož vzdušná nabídka plachtila směrem do malého vápna. Nejvýše do vzduchu se dostal Geis, jenž odvracel na další roh.
     
    6
    Jako poslední se totiž míče dotkl bránící Mavropanos, kterému se povedlo zablokovat nadějný centr v podání Knolla. Sankt Pauli si vyzkouší úvodní rohový kop.
     
    5
    Vypadalo to na nedovolený zákrok na Hacka, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Domácí rychle přešli na druhou stranu, nakonec z toho bude roh.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Himmelmann, kterému se na jistotu povedlo rozehrát po zemi na vedle stojícího Buballu, jenž přenášel hru na pravou stranu.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali celkem sympatický střelecký pokus, kterým se prezentoval Zreľák. Jeho rána však plachtila daleko vedle branky.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Sankt Pauli: Himmelmann – Ohlsson, Östigard, Buballa (C), Penney – Benatelli – Mijajči, Sobota, Knoll – Diamantakos, Veerman.
    Náhradníci: Müller – Becker, Coordes, Flum, Gyökeres, J. Lawrence, Tašči, Zander, Viet.

    1. FC Norimberk: Mathenia (C) – Sorg, Mavropanos, Margreitter, Handwerker – Nürnberger, Geis – Dovedan, Behrens, Hack – Zreľák.
    Náhradníci: Dornebusch – Erras, Fuchs, Čerin, Heise, Ishak, Mühl, Schleusener, A. Sörensen.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Zorn, Skorczyk.
     
    Druhá Bendesliga má na programu šestadvacáté kolo, v němž budeme sledovat FC Sankt Pauli a 1. FC Norimberk. Veškeré předešlé výsledky asi momentální formě moc neřeknou, jelikož oba kluby neodehrály více než dva měsíce soutěžní utkání. Pokud se ale podíváme na tabulku zjistíme, že budeme sledovat střetnutí soupeřů z druhé poloviny tabulky. Lépe je na tom Sankt Pauli, kterému patří dvanáctá příčka. Domácí celek zatím posbíral třicet bodů a má tříbodový náskok na sestupové pozice. Ovšem pouhý bod za dnešním soupeřem je Norimberk, jenž také má záchranářské starosti.
     
    Vítám vás u fotbalového přenosu, jelikož svět se pomalu vzpamatovává z pandemie COVID-19. Jako z prvních velkých soutěží, se rozjela německé Bundesliga. Ovšem mi budeme sledovat druhou nejvyšší německou soutěž, tedy Bundesligu 2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Suchý

    Branky: 84. Gyökeres

    Karty:   18. Benatelli (SNP)   55. Mathenia (NUR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.
    FC Sankt Pauli: Himmelmann – Ohlsson, Östigard, Buballa (C), Penney (68. Gyökeres) – Benatelli (86. Tašči) – Mijajči, Sobota (86. Flum), Knoll – Diamantakos (38. Becker), Veerman (86. J. Lawrence).
    Náhradníci: Müller – Becker, Coordes, Flum, Gyökeres, J. Lawrence, Tašči, Zander, Viet.

    1. FC Norimberk: Mathenia (C) – Sorg, Mavropanos, Margreitter, Handwerker – Nürnberger, Geis (56. Dornebusch) – Dovedan (64. Schleusener), Behrens (78. Erras), Hack (78. Heise) – Zreľák (64. Frey).
    Náhradníci: Dornebusch – Erras, Čerin, Heise, Ishak, Mühl, Schleusener, A. Sörensen, Frey.

    Rozhodčí: Jöllenbeck – Zorn, Skorczyk
    bahis siteleri