Granada – Villarreal 0:1 (kon.) | Mallorca – Leganés 1:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 0:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:0 (0:0)
FC Barcelona
Pátek 19.06.2020, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou šlágr 30. kola španělské La Ligy mezi Sevillou a Barcelonou, v němž se urodila bezbrankové remíza.

    Začátek zápasu patřil lídrovi soutěže, avšak žádnou větší šanci si Katalánci vypracovat nedokázal. Za zmínku stojí jen střela Messiho z přímého kopu, kterou nad břevno vyhlavičkoval stoper Koundé. Od 30. minuty se hra vyrovnala, avšak ani Sevilla se nedostala do příležitosti, jež by ji přiblížila vedení.

    Druhá půle měla podobný obraz jako ta první. Svěřenci trenéra Setiéna hráli častěji na míči, jenže obrana Sevilly fungovala na jedničku, neudělala jedinou chybu. Až v samotném závěru nechala ve vápně úplně volného Luíse Suáreze, který ale ve vyložené šanci zamířil nad.

    "Rojiblancos" udrželi cennou bezbrankovou remízu až do závěrečného hvizdu, v tabulce díky tomu odskočili čtvrtému Atléticu na rozdíl tří bodů. Lídr si zavařil v cestě za třetím ligovým titulem v řadě, Real svého úhlavního rivala může v neděli bodově dotáhnout.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:05:26)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:8.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Také se tak stalo. Vysokým balónem hledalo útočné eso Katalánců Piquého, jehož si ale skvěle pohlídal Jules Koundé. Střetnutí spěje k bezbrankové remíze.
     
    90+4
    Lionel Messi se u lajny krásně protáhl kolem Vázqueze, který okamžitě sáhl k faulu. na přímou střelu to není, argentinský křídelník bude muset sáhnout k centru.
     
    90+3
    Barcelona se v závěrečné fázi utkání snaží urvat tři body pro sebe. Z dálky střílel Antoine Griezmann, výborným blokem se prezentoval Nemanja Gudelj.
     
    90+2
    Na opačné straně ovšem ještě zastihl balón na hrací ploše Sergio Reguilón a byla z toho šance pro Sevillu. Po nepovedeném obranném zákroku Lengleta se k míči dostal Najsrí, jenž z velkého úhlu vystřelil přímo do míst, kde se pohyboval ter Stegen.
     
    90+1
    Kapitán domácích přišel se zajímavým centrem do pokutového území, v něm se však nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Jordi Alba dostal hodně prostoru, kterého využil dokonale. Podíval se a v šestnáctce našel nikým nepokrytého Suáreze. Jihoameričan pálil v gólové šanci o kousek nad!
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Ricard Puig.
     
    87
    Navasův daleký obranný odkop sklepl Banega hlavou pod sebe Vázquezovi. Akce pokračovala až do té doby, než Gudelj při snaze o průnikový pas narazil na Albu.
     
    86
    Messi naznačil střelu, místo ní ale našel ve vnitru pokutového území Griezmanna. Francouzovi selhalo zpracování, na což rychle zareagoval Vaclík, kulatý nesmysl na zemi zalehl.
     
    85
    Sledovali jsme z další mnoha brejků domácího mužstva. Střílejícímu Najsrímu nevyšel krok, slabý projektil se stal kořistí ter Stegena.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Franco Vázquez.
     
    83
    Antoine Griezmann nečitelným prvním dotykem skvěle vyslal dopředu Suáreze. Uruguayský útočník si nechal balón skočit, načež nepřesně vystřelil k bližší tyči.
     
    82
    Messi si několikrát vyměnil balón s Rakitićem, načež druhý jmenovaný posléze vyslal lob za obranu, kam si nabíhal Semedo. Kýženého předmětu se nedočkal, hlavou ho totiž poslal do autu pozorný Navas.
     
    81
    Katalánci měli k dispozici dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nejprve do zámezí odvracel Fernando, následně Messi zakroutil míč přímo do Vaclíkových rukavic.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci trenéra Lopeteguie jsou velmi blízko zisku cenné remízy proti lídrovi soutěže.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   27. Reguilón (SEV), 45+4. Fernando (SEV), 62. Banega (SEV) – 39. Piqué (BAR), 45+4. Busquets (BAR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:8.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán (69. Gudelj), Fernando, Ó. Torres (46. Banega) – Ocampos (84. F. Vázquez), L. de Jong (69. Nasjrí), Munir (59. Suso).
    Náhradníci: Bunú – Banega, Nasjrí, Escudero, Sergi Gómez, Gudelj, Mena, Genaro, Rony Lopes, F. Vázquez, Suso, Pérez.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arturo Vidal (79. Griezmann), Busquets, Rakitić (88. Puig) – Braithwaite (63. Arthur), L. Suárez, Messi (C).
    Náhradníci: Neto, Peña – R. Araújo, Arthur, Collado, Fati, Griezmann, Firpo, Monchu, Puig, Saverio, Brandáriz.

    Rozhodčí: González – Becerril, Sánchez
    bahis siteleri