Sereď – Nitra 1:0 (kon.) | Pohronie – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Michalovce – Trnava 2:2 (kon.)
Senica – Trenčín 1:3 (kon.)
konec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 27.06.2020, 17:00Niké liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny příznivce fotbalu při sledování tohoto online textového přenosu. V něm se společně zaměříme na utkání, ve kterém proti sobě nastoupí mužstva FK Pohronie Žiar n. H. Dolná Ždaňa a FC ViOn Zlaté Moravce. Zápas i tento přenos začínají v 17:00.

    Po vynucené přestávce pokračuje slovenská Fortuna liga další kolem, odehraje se konkrétně 3. kolo nástavby. Aktéři tohoto utkání bojují ve skupině o záchranu, kde poslední celek této skupiny odehraje baráž s vítězem 2. ligy.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa:
    Nováček soutěže je momentálně v náročné situaci. Původní plány byly, že padat z Fortuna ligy nebude v tomto ročníku nikdo, ale nakonec se přece jen odehraje baráž. Pohronie má momentálně na svém kontě 17 bodů a nachází se tak na posledním 6. místě, přičemž na předposlední příčku ztrácí 5 bodů a do konce jsou ještě tři kola. Pohronie navíc už delší dobu nevyhrálo naposledy remizovalo se Seredí 2:2.

    FC ViOn Zlaté Moravce:
    Hostující celek je momentálně ve skupině o udržení na druhém místě s 29 body, přičemž na první Trenčín ztrácí body 4. Vion má ještě šanci o případnou baráž o předkolo Evropské ligy, ale bude to záviset na tom, kdo vyhraje slovenský pohár. Naposledy hosté prohráli právě s Trenčínem těsně 2:3.

    Favoritem tohoto zápasu je podle papírových předpokladů Vion. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, sledujte náš online přenos!
     
    Přeji příjemný sportovní podvečer všem fanouškům fotbalu! Dnes je na programu třetí kolo nadstavbové části slovenské Fortuna ligy. V tomto přenosu zavítáme do Žiaru nad Hronom, kde v rámci skupiny o záchranu přivítá domácí Pohronie na svém trávníku Zlaté Moravce.

    Domácí se nacházejí na posledním místě v tabulce a hrozí jim tak případná baráž s vítězem 2. ligy, naopak hosté jsou ještě ve hře, aby tuto skupinu vyhráli. Setkání z pozice rozhodčích povedou páni Pavoľ Chmura – Branislav Hancko, František Ferenc – Kristián Miche.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Hatok, Pavlík (C), Jacko, Župa – Blahút, Weir, Chríbik, Fadera – Matić, Abrahám.
    Náhradníci: Pellegrini, Gerebenits, Dzurík, Obročník, Badolo, Luksch, Kasan.

    FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: Pindroch – Hrnčár, Haspra, Tóth, Brašeň – Válovčan, Ďubek (C), Duga, Richtárech, Kovaľ – Mészáros.
    Náhradníci: Chovan – Grozdanovski, Švec, Orávik, Mihálik, Gustavo, Cmiljanić..
     
    Obě mužstva jsou již společně s rozhodčími zápasu přítomna na hrací ploše, první poločas se tak brzy začne, přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První poločas tohoto utkání je již v plném proudu, výkop patřil domácím fotbalistům, kteří se tak budou pokoušet založit první útočnou akci.
     
    2
    Pohronie se s míčem na kopačkách přesunulo na útočnou polovinu, ale do žádné zajímavé akce se domácí fotbalisté nedostali.
     
    3
    O svůj první útočný výpad v tomto zápase se už pokusili i hosté, ale ani Zlaté Moravce nedokázaly s míčem na kopačkách nic zajímavého vymyslet.
     
    4
    Domácí zachytili rozehrávku soupeře a pokusili se založit rychlý brejk. Nakonec však včas zasáhla defenziva Vionu a tak Pohronie získává autové vhazování ve středu pole.
     
    5
    Pohronie se postupnou kombinací dostalo až před pokutové území svého dnešního soupeře, ale slabá a nepřesná střela žádné vzrušení nepřinesla, bude to odkop od Pindrochovy brány.
     
    6
    Následně jsme podobnou akci sledovali i na druhé straně, ale i v tomto případě to bude jen odkop od brány, míč zpět do hry uvede brankář Jenčo.
     
    7
    ViOn zahrával přímý kop na polovině soupeře, ale po špatné rozehrávce se míč vrací zpět na kopačky domácích fotbalistů, kteří zatím nikam nespěchají.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Patrik Abrahám (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    9
    Žlutou kartu dostává Dávid Richtárech (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    9
    Domácí se na krátkou dobu usadili na polovině soupeře, ale k žádné střele na bránu to nesměřovalo a do rychlého protiútoku vyrážejí hosté.
     
    11
    Hosté po nedovoleném zákroku zahrávali přímý kop, ale domácí tuto situaci zvládli a už se i s míčem pokoušejí o průnik na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    12
    Pohronie bylo vytlačeno zpět na svou polovinu, odkud se domácí fotbalisté snaží založit další útočný výpad. Domácí už velmi dlouhou dobu čekají v lize na vítězství.
     
    13
    Míč se však už dostává na kopačky hostujícího celku, který zatím kombinuje převážně na své polovině hřiště.
     
    14
    Po delší kombinaci se ViOn pokusil o útočný výpad, ale ten jim zastavuje postranní rozhodčí, který signalizuje ofsajd.
     
    15
    Dlouho si však domácí míč na svých kopačkách neudrželi, po nepřesné přihrávce putuje míč za postranní čáru a aut ve středu pole získává hostující výběr.
     
    16
    Pohronie po faulu rychle rezehrálo přímý kop na své polovině hřiště, následně se přesunulo až před pokutové území a střelecké zakončení z domácí strany bylo zblokované do bezpečí.
     
    18
    Menší nápor ze strany soupeře Zlaté Moravce zvládly, získávají míč a už se pokoušejí založit rychlý útočný výpad.
     
    19
    Hosté získali míč ve středu pole a rýsoval se z jejich strany nebezpečný protiútok. Naštěstí pro Pohronie včas zasáhla obrana a soupeře do žádné šance nepustila.
     
    20
    Domácí se pokusili o rychlý protiútok, ale na své obranné polovině získal ViOn míč zpět na kopačky a směrem dopředu se nyní moc nespěchá.
     
    21
    Na obou stranách jsme nyní sledovali rychlý útočné výpady, ale nic zajímavého nepřinesly. Momentálně je v držení míče hostující celek.
     
    22
    Hra v Žiaru nad Hronom se musela přerušit, jeden z hráčů hostů si vyžádal ošetření. Oba celky se tak zatím mohou občerstvit a poslechnout si pokyny od svých trenérů.
     
    25
    Ve středu pole získali hosté autové vhazování, ale domácí vysokým napadáním získali míč na svoje kopačky a momentálně kombinují v blízkosti své brány.
     
    27
    Hosté založili rychlý útočný výpad, svůj nebezpečný útok zakončili i střelou na bránu, ale brankář Jenčo si připisuje úspěšný zákrok a míč už rozehrává na své spoluhráče.
     
    28
    No a následně zde byl střelecký pokus i na druhé straně hřiště, stejně úspěšný zákrok si připisuje i brankář Pindroch.
     
    29
    První rohový kop v tomto zápase získali hostující fotbalisté. Jeho exekutorem byl tradičně Tomáš Ďubek, ale s centrovaným míčem před bránu si domácí poradili.
     
    31
    Na pozoru se nyní musela mít defenziva Pohronie, ale nebezpečně vyhlížející útok ze strany soupeře dokázala odvrátit do bezpečí.
     
    32
    Následně se o rychlý útočný výpad pokusil i domácí celek, ale i v tomto případě byla defenziva soupeře pozorná.
     
    33
    Pohronie nebezpečně zakombinovalo v pokutovém území svého dnešního soupeře, ale výsledkem toho je jen nepřesné zakončení a bude to odkop od Pindrochovy brány.
     
    34
    Zakrátko domácí opět dokázali zaútočit, ale i v tomto případě míč zpět do hry uvede brankář Pindroch svým odkopem.
     
    36
    Stále se tedy oba celky v prvním poločase trápí ve svém zakončení. Toto je třetí nepřesná střela domácích, která směřuje mimo bránu soupeře.
     
    37
    Stále více sledujeme, jak se domácí snaží zakládat rychlé brejky. Defenziva Zlatých Moraviec je však i nadále pevná a všechny útoky soupeře dokáže odrazit.
     
    38
    Ani toto zakončení ze strany domácích nebylo úspěšné, střela ze střední vzdálenosti směřovala mimo Pindrochovu bránu.
     
    39
    Další útočné snažení domácích zastavuje hlavní rozhodčí Pavel Chmura, který odpískal faul Pohronie a tak hosté získávají míč na své polovině hřiště.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Peter Chríbik (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
    Žlutou kartu dostává Jakub Brašeň (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    41
    Ofsajd zastavil útočnou akci hostujícího celku. Do konce prvního poločasu zbývá necelých pět minut, dočkáme se do přestávky gólu?
     
    42
    Zlaté Moravce se pokusili o rychlý útočný výpad, ale domácí defenziva ho zastavila a odvrátila míč za postranní čáru.
     
    43
    Hosté se následně přesunuli před pokutové území, ale po útočném faulu míč ztrácejí.
     
    43
    Žlutou kartu dostává András Mészáros (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    44
    Sledovali jsme rychlý útočný výpad domácího celku, Fadera se dostal k míči a jeho zakončení zpoza pokutového území jen těsně míjí prostor brány soupeře!
     
    45
    V prvním poločase se nastavuje 1 minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství v Žiaru nad Hronom je již minulostí. Nakonec jsme se přesného zásahu nedočkali, i když se oba celky snažily hrát aktivně a zakládat útočné akce. Na góly si tak musíme počkat do druhého poločasu, který se začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Martin Válovčan, přichází Jakub Švec.
     
    46
    Druhý poločas tohoto setkání je již v plném proudu, výkop měli hostující fotbalisté v bílých dresech.
     
    47
    Ďubek zahrával přímý kop Zlatých Moraviec, prudký centr před bránu domácích si však brankář Jenčo pohlídal a navíc byl i faulován.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Dávid Hrnčár (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    48
    Pohronie z vlastní poloviny hřiště založilo rychlý útočný výpad, ale nepřesná přihrávka směřovala jen za postranní čáru a tak to bude odkop od brány Pindrocha.
     
    49
    Do útoku se nyní snaží proniknout hosté, ale domácí výborně napadají rozehrávku svého dnešního soupeře a dále jako za střed pole ho nepouští.
     
    50
    Švec si naběhl do pokutového území na dlouhou přihrávku, ale přesně přihrát se mu potom nepodařilo. ViOn však pokračuje ve své aktivitě.
     
    51
    Hrnčár našel výborným centrem před bránou Richtárecha, který však nedokázal v gólové pozici ideálně trefit míč a tak si Jenčo mohl vydechnout!
     
    52
    Na útočnou polovinu se už přesouvá Pohronie, které se snaží stejně zajímavou akcí překvapit soupeře.
     
    53
    Před pokutové území se do zakončení dostal domácí Fadera, ale jeho střelu zblokoval kapitán hostů Ďubek a následně už míč na kopačkách má ViOn.
     
    53
    Pohronie právě vstřelilo branku!
    Máme tu první gól tohoto setkání, o který se postarali domácí fotbalisté! Pohronie získalo přímý kop z velmi dobré pozice, centr do pokutového území Vionu poslal Weir, míč padl na hlavu PATRIKA ABRAHÁMA a ten ji usměrnil do sítě – 1:0!
     
    54
    Na řadě jsou nyní hosté, kteří budou muset dotahovat náskok soupeře. Pro Pohronie to byl velmi důležitý gól, jsou v situaci, kdy potřebují doma bodovat.
     
    55
    Weir padá těsně před pokutovým územím a toto je velmi nebezpečný přímý kop pro Pohronie! Určitě budeme svědky přímého ohrožení brány soupeře.
     
    56
    Domácí chtěli překvapit brankáře, k míči se postavil Abrahám, ale nakonec vyslal střelu Matić a ta byla velmi nepřesná a směřovala vysoko nad bránu soupeře.
     
    57
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází Tomáš Ďubek, přichází Tomče Grozdanovski.
     
    58
    Momentálně jsou u míče hosté, kteří se snaží postupnou kombinací proniknout na polovinu soupeře. Pohronie výborně obsazuje střed pole.
     
    59
    Richtárech zatáhl míč až před pokutové území soupeře, ale zkončení ze strany hostů nepřišlo.
     
    60
    Weir se řítil do velké šance, v rychlosti ho tvrdě poslal k zemi Tóth a ten za tento ostrý zákrok vidí červenou kartu! ViOn tak bude toto setkání dohrávat v oslabení.
     
    62
    Střídání v týmu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: ze hřiště odchází András Mészáros, přichází Boris Cmiljanić.
     
    63
    Pohronie se s míčem přesouvá na útočnou polovinu a pokouší se kombinovat před pokutovým územím soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Alieu Fadera, přichází Cédric Badolo.
     
    65
    Domácí stále častěji útočí, ale vzhledem k tomu, že jich je o jednoho hráče víc to je pochopitelné. Pohronie získává po faulu přímý kop na útočné polovině.
     
    66
    Weir centroval do pokutového území ViOnu, ale defenziva soupeře odvrátila tento míč do bezpečí.
     
    67
    Po delší době jsme sledovali útočný výpad hostů, ale po nepřesné přihrávce se míč vrací zpět na kopačky domácího celku.
     
    68
    Ale vypadá to, že ViOn ještě zkusí v tomto utkání zabojovat alespoň o remízu. Kovalovo zakončení ze střední vzdálenosti však jde vedle domácí brány.
     
    69
    Pohronie nyní ubralo ze své aktivity a nechává hrát s míčem na kopačkách soupeře. ViOn se však nyní dále než po střed pole nedostává.
     
    70
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Patrik Abrahám, přichází Roland Gerebenits.
     
    71
    Z hry odešel zatím autor jediného přesného zásahu Abrahám, který měl již křeče a za potlesku tribun odchází pryč ze hřiště.
     
    72
    Tento útok ze strany hostujícího celku byl zastaven a ViOn ještě získává rohový kop.
     
    73
    Center od rohového praporku odvrátil do bezpečí Matić, následně se píská ofsajd Zlatých Moraviec.
     
    75
    Po rohovém kopu se k míči dostal Pavlík, kapitán domácích našel na vzdálenější tyčce svým centrem Badola, ale jeho akrobatické zakončení jde vysoko nad bránu Pindrocha.
     
    76
    Weir zahrával další přímý kop domácího celku, centr do pokutového území však defenziva soupeře odvrátila do bezpečí.
     
    78
    Velmi pěkná kombinace domácích, Matić z levé strany poslal přízemní centr před bránu soupeře, Chríbikovi chyběl snad krok, aby na míč dosáhl a usměrnil jej do sítě.
     
    78
    Gerebenits vyslal centr před bránu soupeře, tam se k míči dostal Matić, který i dostal míč do sítě, ale bylo to z jasného ofsajdu a tak tento gól platit nemůže.
     
    79
    ViOn bude tento zápas dohrávat jen s 9 hráči! Hrnčár dostal za ostrý zákrok druhou žlutou kartu a tak ani on toto utkání nedohraje a oslabuje svůj celek!
     
    82
    Matić zatáhl rychlý protiútok domácích, na hranici pokutového území našel úplně volného Gerebenitse, ale ten míč nezpracoval a z nadějné pozice tak ani nezakončil.
     
    83
    Weirova zblokovaná střela jen doputovala k brankáři Pindrochovi, ten už rozehrává míč na své spoluhráče.
     
    85
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Patrik Blahút, přichází Lukáš Pellegrini.
     
    86
    Pohronie kombinovalo před pokutovým územím soupeře, snažilo se tak co nejvíce natahovat čas ve svůj prospěch.
     
    86
    Obrovská šance pro Pohronie přidat gólovou pojistku! Nový muž na hřišti Pellegrini se ihned zapojil do útočné akce, přesnou přihrávkou do běhu vysunul do velké šance Badola, ale ten zakončuje těsně vedle brány, takové situace by měly končit gólem!
     
    88
    Hatok našel přesným centrem před bránou hostů Matiće, jeho vzdušné zakončení však směřuje těsně vedle tyčky! Další obrovská šance Pohronie zůstává nevyužitá!
     
    89
    Zlaté Moravce zahrávaly přímý kop, ale po něm se jen píská ofsajd, ve kterém se ocitl Richtárech.
     
    90
    ViOn zaútočil i v oslabení o dva hráče, Brašeň našel přesným přízemním centrem Richtárecha, jehož volej však z gólové pozice směřoval pouze do středu brány, kde naštěstí pro domácí stál brankář Jenčo a dokázal jeho zakončení zkrotit!
     
    90
    V druhém poločase se nastavují 2 minuty!
     
    90+1
    Zlaté Moravce získávají v závěru nastaveného času přímý kop. Je to však téměř ze středu hřiště, ale šance na ohrožení brány ještě přijít může.
     
    90+2
    Pohronie zachytilo míč a zkoušelo jít do rychlého brejku, Badolo byl však v ofsajdu. To je už z tohoto setkání všechno!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Branislav Pindroch (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble).
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas ve Žiaru nad Hronom byl nakonec hektický. V 53. minutě šli domácí do vedení po gólu Abraháma a začínali přebírat iniciativu hry. V 60. minutě byl vyloučen hostující Tóth a od tohoto momenty hrálo pochopitelně aktivněji Pohronie, které postupně nevyužilo své další gólové šance. V 79. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Hrnčár a tak Zlaté Moravce musely zápas dohrávat jen s devíti hráči v poli. Náročný závěr utkání domácí i se štěstím zvládli, v domácím prostředí získávají velmi důležité tři body a ještě tak stále mají šanci vyhnout se případné baráži o Fortuna ligu.

    V této chvíli vám již děkuji za pozornost a přeji ještě hezký zbytek sobotního večera! (18:57:32)

    Jan Hochman

    Branky: 53. Abrahám

    Karty:   8. Abrahám (POH), 41. Chríbik (POH) – 9. Richtárech (ZMO), 41. Brašeň (ZMO), 43. Mészáros (ZMO), 47. Hrnčár (ZMO), 90+2. Pindroch (ZMO)   79. Hrnčár (ZMO)   60. Tóth (ZMO)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Hatok, Pavlík (C), Jacko, Župa – Blahút (85. Pellegrini), Weir, Chríbik, Fadera (64. Badolo) – Matić, Abrahám (70. Gerebenits).
    Náhradníci: Pellegrini, Gerebenits, Dzurík, Obročník, Badolo, Luksch, Kasan.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Hrnčár, Haspra, Tóth, Brašeň – Válovčan (46. Švec), Ďubek (C) (57. Grozdanovski), Duga, Richtárech, Kovaľ – Mészáros (62. Cmiljanić).
    Náhradníci: Chovan – Grozdanovski, Švec, Orávik, Mihálik, Gustavo, Cmiljanić.
    bahis siteleri