Karviná – Třinec 1:1 (kon.) | Admira Praha – Ústí n. L. 0:0 (odl.) | Hartberg – Ostrava 1:4 (kon.)
Sturm Graz – Opava 1:1 (kon.) | Rapid – Liberec 3:0 (kon.) | Jablonec – Jihlava 2:1 (kon.)
Admira – Slovácko 3:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Teplice 1:1 (kon.) | Příbram – Dukla Praha 1:3 (kon.)
Olomouc – Prostějov 3:0 (kon.) | Zlín – Brno 1:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (2:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 15.08.2020, 16:30 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu! V generálce na ligu dnes budeme sledovat fotbalisty Jablonce, kteří od 16:30 přivítají na domácí půdě druholigovou Jihlavu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hrubý – Holík, Martinec, Kubista, Krob – Hrubý, Považanec – Ladra, Kratochvíl, Podaný – Schranz.

    FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál, Vlček, Štefánek, Vedral, Lacko, Tureček, Smejkal, Peřina, Arroyo, Klobása.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jihlava okamžitě zahrozila po levé straně, odkud vyslala centr do vápna. Míč ovšem pouze proskákal jabloneckým brankovištěm, až skončil na kopačce domácích hráčů.
     
    2
    Velmi aktivní úvod v podání Jihlavy pokračuje! Vysočina opět zkoušela zahrozit po levé straně, ale tentokrát její akce skončila v zámezí.
     
    3
    Tlak Vysočiny pokračuje! Za obranou Jablonce zůstal osamocený hráč hostů, který se neúspěšně pokoušel propálit vyběhnutého Hrubého. Z vybojovaného rohu už Jihlava nezahrozila.
     
    5
    Ke slovu se dostal také Jablonec, jehož centrovaný míč úspěchem neskončil. Domácí však zůstávají na míči a zakládají další útok z vlastní poloviny hřiště.
     
    6
    Přímočará akce po levé straně skončila centrem na zadní tyč, který hostující obránce raději odhlavičkoval na roh.
     
    7
    Dva rohové kopy v krátkém sledu úspěch neslavily. Jablonec pokračuje v držení míče a snaží se zaútočit.
     
    8
    Oba týmy se přetahují o míč ve středu hřiště. Jablonec po nepovedeném úvodu přebírá otěže utkání, přesto se Jihlava dobře brání.
     
    9
    Centr z levé strany v podání Jihlavy skončil ještě před dopadem míče, protože byl odpískán útočný faul.
     
    10
    Severočeši jsou fotbalovější, vybojovali si další roh, ale první centr na přední tyč hosté odvrátili. Jablonečtí si dají repete.
     
    11
    Scénář byl podobný. Nízký centr kolem přední tyče odvrátil jeden z bránících hráčů, a přestože Jablonec udržel míč, daleká střela z pravé strany nemohla slavit úspěch.
     
    12
    Standardní situace se tentokrát odehrála na druhé straně, jenže hosté pokračovali v nastoleném trendu. Centr na přední tyč, hlavička bránícího hráče, která akci ukončila.
     
    13
    Jihlava se přesto dostala k míči, zkusila projít po pravé straně, ale Krob její akci zablokoval. Míč se aktuálně nachází u branky Vysočiny a v moci hostujících hráčů.
     
    14
    Jablonec tlačil, leč bez střeleckého efektu. Když se Vysočina vydala do brejku, musel zatáhnout ruční brzdu jeden z bránících hráčů Jablonce.
     
    16
    Hru rozkouskovaly obranné fauly na obou stranách. Když už se vydala Jihlava do protiútoku, nedokázala ho zahrát dostatečně rychle, proto míč ztratila.
     
    17
    Na druhé straně unikal po levé straně Ivan Schranz, jenž si chtěl prohodit míč kolem obránce. Zadák Jihlavy mu to však nedovolil a jeho parťáci okamžitě dostali míč do bezpečí.
     
    18
    Jablonecký hráč to na útočné polovině přehnal s důrazem, proto nikoho nepřekvapil odpískaný útočný faul. Jihlava bude rozehrávat kousek před polovinou hřiště.
     
    20
    Domácí chtěli zahrozit centrem z levé strany, který byl zajímavě kopnut a vypadal nebezpečně. Aby však domácí naplnili jeho potenciál, musel by ho někdo z ofenzivních hráčů usměrnit, což se nestalo.
     
    21
    Jihlava drží míč na své polovině a snaží se dostat přes dobře napadající Jablonec.
     
    22
    A Vysočina nakonec vymyslela zajímavý brejk po pravé straně, který zakončila centrem do vápna. Míč však skončil v Hrubého rukavicích.
     
    23
    Z kontru zahrozil také Jablonec! Když už nedokázal Ladra zakončil, poslal míč pod sebe na velké vápno, odkud jeden z jeho parťáků vystřelil a tečovanou střelu musel vytěsnit Lancman. Vzápětí se odehrála podobná situace, ale tentokrát byla střela k zadní tyči sražena na rohový kop.
    23. Šance Jablonce
     
    24
    Ze standardní situace nezahrozil, a přestože z útoku Jihlavy nic nebylo, Jablonec o míč přišel.
     
    24
    Odpískaný obranný faul na polovině hřiště znamená, že se hra Jihlavy přesunula na útočnou polovinu. To je ale všechno, protože dlouhý míč po levé straně skončil v zámezí – odkop od branky.
     
    26
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí zužitkovali svou herní převahu ve vedoucí gól. Postupný útok a kombinaci zakončili centrem z pravé strany, jenž propadl až ke zcela volnému ROBERTU HRUBÉMU, který už měl lehký úkol.
    26. HRUBÝ - 1:0
     
    27
    Jablonec pokračuje ve své aktivitě, jenže Jihlava se úspěšně brání. Severočeši však začínají potvrzovat, že jsou v utkání favoritem.
     
    29
    Útok na druhé straně zastavila nepřesná kombinace, po které doskákal míč až do rukavic brankáře Hrubého.
     
    30
    Jihlava vhazovala blízko vápna, jenže nedokázala zahrát standardní situaci dostatečně kvalitně, přesto pokračuje v držení míče.
     
    32
    Hluchá část zápasu bez výraznější šance. Jablonec naplňuje roli favorita, je aktivnější a fotbalovější, ale i Jihlava dokáže zahrozit. Bohužel pro oba týmy, zatím bez druhého gólového zářezu v utkání.
     
    34
    Obranný faul u postranní čáry rozhodčí nepřehlédl. Jablonec zahrává zajímavý přímý kop z levé strany.
     
    35
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Aktivita však nestačí, hraje se na góly. Vysočina z rychlého útoku zahrozila po levé straně, odkud dostal míč VOJTĚCH KŘIŠŤÁL, který střelou k přední tyči zaskočil Hrubého a vyrovnal na 1:1!
    35. KŘIŠŤÁL - 1:1
     
    37
    Jablonec chce rychle odpovědět, zatlačil se do útoku, jenže obranný val Jihlavy dokázal udržet vápno bez ohrožení.
     
    39
    Oba týmy se přetahují o míč ve středu hřiště, aniž by ho některý z týmů dokázal získat na delší časový úsek.
     
    40
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši jdou podruhé do vedení, tentokrát po trefě IVANA SCHRANZE. Defenziva Jihlavy předvedla trestuhodnou rozehrávku, korunovanou špatným odkopem brankáře, který vrátil jablonecký hráč hlavičkou na ofenzivní posilu Severočechů a bývalý hráč Českých Budějovic bez potíží překonal jihlavského brankáře.
    40. SCHRANZ - 2:1
     
    42
    Severočeši hrají na útočné polovině, ale k brance se jim nedaří dostat. Jihlava zatím odolává, a přestože je pasivnější, musí být Jablonec na pozoru, protože brejky Vysočiny dokážou být nebezpečné.
     
    44
    V posledních desítkách vteřin je hra spíše rozkouskovaná bez šancí, zato s řadou nepřesností.
     
    45
    Velká šance Jihlavy na závěr druhé půle! Ve vápně se ocitl s míčem Arroyo, jehož první pokus srazil bránící hráč a proti druhému jedovatě sraženému pokusu musel zasahovat Hrubý.
    45. Šance Jihlavy
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Končí první poločas, jenž nabídl zajímavou podívanou na obě strany! Vydařený úvod Jihlavy domácí fotbalisty zaskočil, jenže pak už byli lepším týmem a zaslouženě vedli. Vysočina však odpověděla z brejku, při kterých byla velmi nebezpečná, ale v závěru půle potrestal hostující chybu v rozehrávce Ivan Schranz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Jablonci jsme po zkrácené přestávce zahájili druhou půli, jež začíná divoce. Severočeši zasypali hostující vápno několika centry, když sérii míčů ukončil až jihlavský brankář.
     
    47
    Vysočina se snaží rozehrát a dostat míč dál od svého vápna, jenže dobře napadající Jablonec jí situaci komplikuje.
     
    49
    Zajímavou akci předvedla také Jihlava. Když už se zdálo, že se po obléhání vápna dostane do zakončení, pro skákavý míč vyběhl exjihlavský Hanuš a byl u něj dřív, než útočník soupeře.
     
    50
    Na druhé straně střílel z levé strany velkého vápna domácí hráč, jenž střílel druhou nohou a šajtlí. I to byl důvod, proč míč skončil z těžké pozice jen v boční síti.
     
    51
    Jihlava obléhá velké vápno Jablonce, ale Hanuš je zatím bez práce. Vysočina nemůže najít skulinku v domácí defenzivě.
     
    52
    Centr z levé strany skončil jen na hlavě bránícího hráče Jihlavy. Ta drží míč na své polovině hřiště.
     
    53
    Vysočina se vydala do útoku, z něhož vytěžila další rohový kop. Podaří se jí zakončit a vyrovnat?
     
    54
    Centr na přední tyč Jablonec ustál, navíc střela z odraženého míče skončila jen na domácím hráči. Severočeši mohou jít do útoku.
     
    55
    Vysoký míč ze strany končí v náručí jihlavského brankáře. Tato akce nemohla mít šanci na úspěch.
     
    57
    Převahu má opět Jablonec, jenž s míčem na kopačkách posouvá hru směrem k hostující brance.
     
    59
    Severočeši z rohového kopu nezahrozili, přesto drží nadále míč a útočí!
     
    60
    Zajímavou střelu z dálky vytěsnil hostující brankář na rohový kop! Tlak Jablonce tedy pokračuje od rohového praporku.
     
    61
    Míč chvíli skákal v nepřehledné situaci v malém vápně, kde domácí hráč trefil jen soupeře a následně se Jihlava osvobodila.
     
    62
    Vzápětí zahrozila také Jihlava, která donutila soupeře přeskupit řady a postavit defenzivní val. Tým Petra Rady situaci zvládl, přesto se musí nadále bránit.
     
    63
    Přízemní centr z levé strany skončil jen na kopačce bránícího hráče. Když už se Jihlava dostala do vápna, bylo tam moc husto, aby došlo k zakončení.
     
    65
    Divoké dění na hřišti pokračuje. Útočnou akci Jablonce však zastavil hvizd sudího, který odpískal ofsajdové postavení.
     
    67
    Desítky vteřin držela míč a kombinovala také Jihlava, která se po nastřelení soupeře dožadovala ruky a penalty, což hlavní sudí odmítl.
     
    68
    Jablonec drží míč, postupně se posouvá na útočnou polovinu, kde pokračuje v útočné aktivitě. Zda bude mít úspěch, to řeknou až následující vteřiny.
     
    69
    Nebylo to ideální, jelikož Jablonec o míč přišel, aniž by ohrozil soupeřova brankáře.
     
    70
    Rychlý protiútok Vysočiny zastavil pozorný obránce Jablonce, který za pomocí teče soupeře odvrátil míč na tribunu. Vhazování pro Severočechy.
     
    71
    Ti ho však zahráli tristně a Jihlava po zisku míče kombinuje kolem velkého vápna.
     
    71
    Gólově se Vysočina nepředvedla, ale díky svému tlaku si vybojovala alespoň rohový kop, který rychle rozehrává.
     
    72
    Nepřesná kombinace její akci neukončila, protože Jablonec doplatil na nepřesnou rozehrávku. Tlak Vysočiny pokračuje.
     
    72
    Chyby se kupí na obou stranách, tentokrát hostující hráč poslal míč přímo na nohu jabloneckého obránce. Vzápětí foukl sudí do píšťalky, protože na trávě zůstal ležet jeden z domácích hráčů, kterého postihly křeče.
     
    74
    Na krátké přerušení navázalo občerstvení obou mužstev, po němž byl odpískán faul Jablonce. Vysočina ho však potrestat nedokázala a Severočeši zakládají další postupný útok.
     
    75
    Faulu na útočné polovině se dožadoval Jablonec, ale jeho prosby sudí nevyslechl, naopak odpískal obranný faul při brejku Jihlavy.
     
    77
    Jablonec se dostal až k rohovému kopu, který zakončil hlavičkou jeden z domácích hráčů, jehož pokus skončil mimo.
     
    79
    Vysočina už tradičně čeká na brejky, které dělají Jablonci problémy. Od druholigového týmu je to velmi sympatický výkon.
     
    80
    A mohl ho potvrdit vyrovnáním, jenže to by musel lépe zvládnout rohový kop. I po něm je však Jihlava aktivnější.
     
    81
    Většina hráčů na hřišti se znovu přesouvá před branku Jablonce, jelikož se bude vhazovat u rohového praporku.
     
    82
    Dlouhý aut do vápna propadl až na malé vápno, kde malý souboj obránce s útočníkem vyhrál hráč v zeleném dresu.
     
    82
    Vysočina je v těchto minutách lepším týmem, který Jablonci velmi zatápí. Druhý aut téměř od rohového praporku.
     
    83
    Vyrovnání bylo velmi blízko! Míč propadl až na kopačku Arroya, který ho ale na hranici penalty dlouho zpracovával, načež trefil bránícího hráče. Tady to chtělo pohotovější reakci.
     
    83
    Jihlava tentokrát útočila po levé straně, ale dlouhý pas skončil v zámezí, aniž by ho hostující hráč dostihl.
     
    84
    Kouč Petr Rada určitě není spokojený, protože Jihlava na favorizovaného soupeře tlačí, což potvrzuje i další rohový kop Vysočiny.
     
    85
    Jak říká stará otřepaná fráze: 'Z tohoto mráčku nezapršelo!' Jablonec se bez problému ubránil, přesto se mu nedaří získat převahu zpět.
     
    87
    Severočeši se usadili na útočné polovině, kde ale nedokázali výrazněji zahrozit, naopak byli několikrát na hraně nebezpečného brejku Jihlavy.
     
    88
    Uf, na střídačce Jihlavy si jen posteskli, protože tohle se proměňuje! Na hranici penalty dostal pěkný míč za obranu Wilson, jenže situaci neustál a v pádu poslal z otočky na branku jen lehkou střelu.
     
    89
    Vysočina získává míč zpět do své moci, přestože s ním je na vlastní polovině. Čas jí nekompromisně utíká.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, Jablonec si v generálce na ligu připisuje těsné vítězství 2:1 nad druholigovou Jihlavou. Nechybělo však mnoho a výsledek mohl být jiný, protože Vysočina byla v závěrečných minutách jasně lepší a sahala po vyrovnání.

    Jablonec byl jinak po zbytek utkání fotbalovějším a aktivnějším mužstvem, přesto mu dala Jihlava zabrat. Hosté byli nebezpeční zejména z protiútoků, ale dokázali si vytvořit šance i skrze kombinaci.
     
    Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek večera! (18:11:35)

    Daniel Ryl


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 26. Hrubý, 40. Schranz – 35. Křišťál


    FK Jablonec: V. Hrubý (46. Hanuš) – Holík (46. Haitl), Martinec, Kubista, Krob (46. Jovović) – Považanec (70. Jeřábek) – Ladra (78. Černák), R. Hrubý, Kratochvíl (73. Macháček), Podaný (78. Štěpánek) – Schranz (62. Čvančara)
    Náhradníci: Hanuš – Haitl, Jovović, Jeřábek, Černák, Macháček, Štěpánek, Čvančara.

    FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál, Vlček, Štefánek, Vedral, Lacko, Tureček, Smejkal, Peřina, Arroyo, Klobása.
    Náhradníci: Číž – Mikuška, Svoboda, Červ, Mikuš, Wilson, Růžička, Chok, Matulka.
    bahis siteleri