Nižněkamsk – Viťaz 4:3 (kon.) | Magnitogorsk – Soči 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 3:1 (kon.)
Kazaň – Petrohrad 3:2 (po pr.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
3:2 (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
SKA Petrohrad
Neděle 06.09.2020, 16:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Nový ročník KHL už je v plném proudu a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Ak Bars Kazaň a SKA Petrohrad.
     
    Ak Bars Kazaň

    Hokejisté Kazaně se po dvou odehraných utkáních v nové sezóně nacházejí na šestém místě Východní konference. V zahajovacím duelu nového ročníku KHL sice na moskevském ledě s CSKA prohrávali ve třetí třetině 1:2, ale nakonec se jim díky Justinu Azevedovi povedlo vyrovnat a vynutili si prodloužení, ve kterém o dvou bodech pro Kazaň rozhodl Dmitrij Voronkov. Další zápas Kazaňští sehráli ve svém teritoriu, kde nestačili na Viťaz 0:4. Dnes by tak rádi tento neúspěch znovu doma odčinili.
     
    SKA Petrohrad

    Tradičně silný celek z Petrohradu má zatím za sebou jeden odehraný zápas a získal první dva body do tabulky. Na ledě Nižněkamsku se ale výhra SKA nerodila jednoduše. Petrohradští pod dvou třetinách vedli 2:0, ale soupeř v průběhu třetího dějství snížil na rozdíl jednoho gólu a Petrohrad se tak mohl obávat ztráty bodů. Nakonec ale nejtěsnější možné vedení uhájil až do konce a připsal si první výhru. A na tu bude chtít navázat dnes na ledě Kazaně, kde to nebude mít vůbec jednoduché, protože i Kazaň rozhodně patří k silným celkům v kontinentální hokejové lize. Máme se na co těšit, zápas jistě nabídne kvalitní podívanou.
     
    Vzájemná utkání

    V loňském ročníku na sebe oba celky narazily dvakrát a pokaždé se z výhry radoval jeden z týmů. Letos se Kazaň s Petrohradem utkala v přípravě, když zvítězila 5:2. Petrohrad tak má co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne ani jeden český nebo slovenský hokejista. V ani jednom týmu totiž žádný takový hráč nepůsobí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Utkání nakonec bude mít českou stopu. Sice ne v hráčích, ale v sudích. Jako hlavní totiž zápas budou pískat pánové Martin Fraňo a Jan Hribik.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin, Judin, Ljamkin, Pedan, Chenkel, Rukavišnikov – Galijev, S. Da Costa, Azevedo (A) – Voronkov, A. Galimov, Dawes – Fisenko, Cormier, Lukojanov (A) – Zaripov (C), Chovanov, Dyňak – Safonov.

    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov (A), Ožiganov, Tokranov (A), Antipin, Chafizullin (C), Dyblenko – E. Galimov, Vey, Tkačjov – Burdasov, M. Aaltonen, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Kemppainen, Timkin – Podkolzin, Ivan Morozov, K. Marčenko – Jakimov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Lazarev, Sysujev.
     
    Tatněfť Arenou už zní ruská hymna a utkání tak bude moci za malý okamžik začít. Ještě si ale vyslechneme i hymnu Tatarstánu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté se hned po úvodním vhazování dostlali do útočného pásma, ale během chvilky se vraceli zpět do obrany. Kazaň kotouč sebrala a otočila hru.
     
    00:38
    Vladimir Tkačjov si po pravé straně nabruslil do útočného pásma a z pravého kruhu pak vyslal nepříjemnou střelu, kterou Biljalov vytěsnil betonem.
     
    01:34
    Nikita Dyňak se málem dostal do úniku před petrohradskou branku, ale u útočné modré čáry zatáhl za záchrannou brzdu bek Petrohradu a kotouč dostal k sobě.
     
    02:13
    Zakázané uvolnění Petrohradu přestěhovalo hru před Alexandra Samonova a vhazovalo se po jeho levé ruce. Následně pak střílel Albert Jarullin, ovšem Samonov se zaskvěl a hra je opět zastavena.
     
    02:30
    Tentokráte poslali puk přes celé kluziště zase domácí hráči a také se dopustili zakázaného uvolnění. Vše se nyní bude odehrávat před Biljalovem.
     
    02:36
    Ivan Morozov švihl do kotouče na pravé straně a ten prosvištěl jen těsně vedle pravé tyče Marčenkovy branky.
     
    03:25
    Hosté ještě chvíli otravovali před brankou Kazaně, domácí se ale ubránili a poté šli směrem na druhou stranu. Jenže tam o kotouč přišli a nyní čelí další útočné akci Petrohradu.
     
    04:03
    Nigel Dawes u levého hrazení získal puk na svou stranu, zatáhl ho do útočné třetiny, kde před Samonovem vznikla pořádná mela, nakonec ale brankář SKA uspěl a dostal puk na hokejky spoluhráčů.
     
    05:03
    Po nepřesné rozehrávce hostujícího celku mají znovu touš na své straně hráči Kazaně, ale na Samonova tentokráte nevyslali žádný střelecký pokus.
     
    05:44
    Andrej Kuzmenko zpětnou přihrávkou na Vladimira Tkačjova poslal puk před branku Kazaně, druhý jmenovaný však zblízka netrefuje bránu.
     
    06:21
    Andrej Pedan spěchal do obranného pásma za kotoučem, sekundoval mu soupeř, ale kazaňský hráč byl u puku dříve a okamžitě po jeho zisku spěchá před branku Petrohradu.
     
    07:02
    Hraje se oboustranně svižný hokej, zatím se však ani jeden tým nedokázal střelecky prosadit. Oba gólmani tak prozatím hájí svá čistá konta.
     
    07:45
    Timur Biljalov se roztáhl na brankovišti a dostal do bezpečí puk po dalším pokusu soupeře. Petrohrad tak byl znovu hodně aktivní, leč bez střeleckého efektu.
     
    08:22
    Z pravé strany střílel nebezpečně Arťom Lukojanov, ale puk poslal jen do špičky betonu Samonova. Nicméně domácí stále svého soupeře svírají v jeho obranném pásmu.
     
    09:26
    Už se hraje přes sedm minut bez přerušení hry, u puku jsou domácí a tlačí se před Samonova.
     
    09:54
    Stále se hraje ve svižném tempu, Linden Vey poslal kotouč mezi kruhy, kde ale nepřesně střílel Viktor Antipin.
     
    10:16
    7:42, tak dlouho se hrálo bez přerušení, to utnul až Timur Biljalov, jenž chytil pokus Petrohradu a hru přerušil. Po krátké komerční pauze se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    10:20
    Anton Burdasov sklepl puk těsně před Biljalovem, ale nakonec kotouč za jeho záda neprotlačil.
     
    11:04
    Albert Jarullin objel vlastní branku a poté postupně zavezl kotouč do útočného pásma, ale hosté domácí celek o puk obrali a znovu se stěhují na opačnou stranu.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stéphane Da Costa – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Timkin – 2 min., sekání).
     
    12:10
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:28
    Fauly na obou stranách, hraje se ve čtyřech hráčích. U kotouče jsou hosté a snaží se ho vyvézt před branku Timura Biljalova.
     
    12:58
    Anton Burdasov jednou rukou poslal puk na domácí branku, z druhé vlny se snažil dorážet Miro Aaltonen, ale Timur Biljalov ukazuje, že má puk v lapačce a posléze je hra pozastavena.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Dinar Chafizullin – 2 min., krosček).
     
    13:41
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru čtyři na tři a už se snaží před Samonovem o zakončení. Obrana Petrohradu je zatím proti.
     
    14:10
    Domácí jsou v plném počtu, hosté ve čtyřech.
     
    14:57
    Kazaň se sice usadila na delší dobu v pásmu Petrohradu, vyslala několik střel, ale ani jedna se neujala. Následně pak se Petrohrad osvobozuje vyhozením puku až před Biljalova.
     
    15:28
    Také Petrohrad je už v plném počtu.
     
    15:53
    V rohu obranného pásma Kazaně vybojoval Albert Jarullin kotouč a hned odvezl pryč.
     
    16:20
    Kirill Marčenko byl v obrovské šanci. Po chybě obrany Kazaně převzal puk a uháněl na Biljalova úplně sám. Zblízka ho poté nepřekonal a brankář Kazaně ukazuje kotouč v lapačce! Notně tak svůj tým podržel.
    16:20 Marčenko nepřetavil únik ve vedoucí branku
     
    16:42
    Po další petrohradské šanci byl pozorný mezi třemi tyčemi Biljalov a po zákroku zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    17:27
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stéphane Da Costa – 2 min., krosček).
     
    17:57
    V závěru prvního dějství mají přesilovou hru hosté z Petrohradu. Domácí se však v jejím úvodu dobře brání a hned poprvé vyhodili kotouč až před Samonovu branku.
     
    18:28
    Anton Burdasov číhal na teč před Biljalovem, ale dříve u puku byl obránce Kazaně. Přesto ho nestihl vyhodit a domácí čelí další útočné akci petrohradského SKA.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Stéphane Da Costa skáče na ledovou plochu a Kazaň je už kompletní. Své oslabení tak zvládla bez úhony a už se dere před Samonova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství duelu mezi Kazaní a Petrohradem je za námi. Byla k vidění svižná hra, ale zatím tomu chybí góly. Nejblíže ke skórování byl v sedmnácté minutě Kirill Marčenko, který se hnal sám na Biljalova, ten ho ale zblízka vychytal. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 17:20.
     
    Střely na branku: 11 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté se dostali do útočného pásma, kde se zblízka neprosadil Jevgenij Timkin. Následovala akce Kazaně na druhé straně, která byla také bez úspěchu.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., držení hole).
     
    21:12
    Hned v úvodu druhé třetiny mají domácí k dispozici další přesilovou hru a pokusí se strhnout vedení na svou stranu.
     
    21:48
    Ljamkinovu střelu z dálky chytil sklapnutím svých betonů Alexandr Samonov a hra je pozastavena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    21:50
    Hosté získali puk a poté ho odpálili až před Timura Biljalova. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody. Domácí musejí zakládat svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    22:31
    Ve vlastním oslabení se v útočném pásmu ocitl jeden z hostů, ale obrana Kazaně ho o kotouč obrala a vrátila hru před Alexandra Samonova.
     
    22:46
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    23:32
    Signalizováno vyloučení domácího hráče, hosté mají ponechanou výhodu.
     
    23:45
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., hákování).
     
    24:24
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Joonas Kemppainen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:30
    Síly na ledě se srovnaly a hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    24:56
    Ivan Morozov zatáhl puk do útočného pásma, poté zblízka zakončoval Kirill Marčenko a Timur Biljalov znovu zastavuje pokus hostů a hra je přerušena.
     
    25:05
    Následuje další komerční přestávka.
     
    25:25
    Justin Azevedo se na levé straně opřel do střely, tu vyrazil jeden z hostů do bezpečí. Následně pak ale domácí znovu kotouč získali a stále kombinují před brankou Petrohradu.
     
    25:45
    Kazaň je v plném počtu a začíná její zkrácená přesilová hra.
     
    26:24
    I hosté jsou kompletní a opět se tak bude hrát v klasickém počtu hráčů na každé straně.
     
    26:35
    Zakázané uvolnění Petrohradu přestěhovalo hru před branku Alexandra Samonova. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení a v sedmadvacáté minutě tak otevírají střelecký účet tohoto duelu. Arťom Galimov našel přihrávkou na pravé straně volného STANISLAVA GALIJEVA, který měl před sebou odkrytou Samonovu klec a tu poté bez větších problémů trefil – 1:0. Asistence: Arťom Galimov a Dmitrij Voronkov.
    26:48 Stanislav GALIJEV - 1:0
     
    27:45
    Hosté se hned po inkasované brance dostali do akce, ale zakončení Antona Burdasova bylo hodně nepřesné.
     
    28:52
    Naopak hned na druhé straně se snažil těsně před Samonovem zakončit Justin Azevedo, ale domácí útočník poslal puk jen vedle jeho branky.
     
    29:28
    Nigel Dawes po chvilce byl před soupeřovou klecí také dost nebezpečný, ale jeho tečovaný pokus zastavil znovu Alexandr Samonov, jenž tým Petrohradu podržel.
     
    30:18
    Polovina hry základní hrací doby je minulostí. Kazaň drží své těsné vedení a nyní se znovu dere před hostující branku, kterou hájí Alexandr Samonov.
     
    30:53
    Vasilij Podkolzin nabral rychlost a prosmýkl se obraně Kazaně, zblízka to pak zkusil po zemi, ale Timur Biljavev mu vystavil stopku a opět zákrokem drží Kazaň a její vedení.
     
    31:44
    Danis Zaripov, kapitán Kazaně, to nyní vzal na sebe a těsně před Samonovem sklepl puk, který končí někde v jeho výstroji. Hra je pozastavena a vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    31:44
    To vše ale až po další komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    32:00
    Alexandr Samonov byl znovu mezi třemi tyčemi pozorný, když pokryl střelu Ljamkina. Hra je opět zastavena. Hostující gólman se tak v posledních chvílích ve své brance rozhodně nenudí.
     
    32:16
    Šikovně objel klec Anton Burdasov a poté zblízka zakončil u levé Biljalovovy tyčky, ale toto místo si brankář Kazaně pohlídal a utěsnil prostor.
     
    33:11
    Patrice Cormier dostal přihrávku do jízdy, zpracoval kotouč dostal se až před Samonova, ale před ním nezakončil. Jeho pokus se tak mezi tři tyče nevešel.
     
    Dnešní utkání sleduje 3960 diváků.
     
    34:12
    Rýsovala se dobrá akce Petrohradu, ale finální přihrávka Igora Ožiganova nevyšla a kotouč proskočil k domácímu hráči, který ho už vyváží z pásma ven.
     
    35:08
    Ivan Morozov svižnou ranou z levého kruhu nechal vyniknout opět Biljalova, jenž zachytil další pokus Petohradu. Brankář Kazaně pak hru raději přerušuje.
     
    35:32
    Igor Ožiganov pálil od modré čáry, ale před brankou Kazaně nebyl nikdo, kdo by jeho pokus tečoval. Nicméně hosté stále operují před Biljalovovou brankou.
     
    36:12
    Další pokus Antona Burdasova končí v lapačce Biljalova a ten opět hru pozastavuje. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    36:27
    Biljalov chvíli nevěděl, kde je puk po střele Antona Burdasova. Nakonec skončil za jeho klecí a už si ho sbírá obrana Kazaně, která rychle otáčí hru na opačnou stranu.
     
    36:51
    Samonov musel do zákroku a po něm se opět přerušovalo. Tentokráte tak buly proběhne po levici Alexandra Samonova.
     
    37:26
    Anton Bělov nahodil puk před branku domácích, jeho žabka ale jen zapadla k noze domácího obránce, který kotouč dostal hned do bezpečí.
     
    38:02
    Vasilij Tokranov neudržel puk ve středním pásmu, Stéphane Da Costa toho využil a šel před Samonova, kterého zblízka nepřekonal.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Domácí se dlouho drželi v pásmu Petrohradu, jejich pokusy se ale neujaly. Hosté pak nemohou dostat kotouč do středního pásma a nadále čelí útočné akci domácích.
     
    39:50
    Zakázané uvolnění Petrohradu a deset vteřin před koncem prostředního dějství se ještě bude vhazovat po pravé ruce Alexandra Samonova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá část hry je za námi. V ní jsme se už dočkali úvodní branky zápasu, která ale zatím byla pouze jedinou přesnou trefou. Postaral se o ni v sedmadvacáté minutě Stanislav Galijev, jenž do odkryté hostující klece uklidil pas z hole Arťoma Galimova. Nic není rozhodnuto, čeká nás ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:10.
     
    Střely na branku: 21 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hosté se hned na úvod třetí třetiny dostali do útočného pásma a prahli po vyrovnání. Ale k žádné střele před Biljalovem se nedostali.
     
    40:50
    Na druhé straně zblízka dotíral před Samonovem Justin Azevedo, ale nakonec se také mezi tři tyče netrefil.
     
    41:12
    Dmitrij Judin objel vlastní branku a poté vytáhl kotouč z obranného pásma směrem ven. Ale dále se už Kazaňští nedostali.
     
    42:06
    A znovu v akci Dmitrij Judin, tentokráte se už dostal ke střele a jeho pokus z levé strany pozorně kryje Alexandr Samonov.
     
    43:15
    Série nepřesností na straně Petrohradu, který se před domácí brankou opět neprosadil a na druhou stranu hned spěchají hráči Kazaně.
     
    43:59
    Dlouho se hraje bez přerušení hry, u puku jsou domácí a míří s ním před Samonova. Pokusí se tak své těsné vedení navýšit.
     
    45:05
    Nestalo se a obrana Kazaně se pak musela vracet zpátky, neboť se do rychlého protiútoku hnali hráči Petrohradu.
     
    45:23
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:06
    Nigel Dawes poslal z levé strany puk před branku soupeře, kde se snažil ho tečovat za Samonova Dmitrij Judin, ale tato akce se neujala. Následuje tak protiútok Petrohradu.
     
    46:55
    Emil Galimov bojoval v rohu kluziště o puk, ten sice nakonec získal, ale záhy o něj přišel. Domácí se tak pokusí dostat kotouč z pásma ven.
     
    47:58
    Stéphane Da Costa si nabruslil blíže brance Petrohradu a zakončil, ale příložník Samonova byl na místě a jeho střelu tak zastavil.
     
    48:26
    Nigel Dawes dal znovu vědět o své šikovnosti. Z levého kruhu vyslal nenápadnou střelu, která směřovala na branku Petrohradu, ale do lapačky ji chytil Alexandr Samonov. Hra je pozastavena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    48:40
    Kazaň ubránila další akci Petrohradu a poté vytěsnila puk do bezpečí. Na druhé straně v útoku ale domácí nic nevymysleli a kotouč ztratili.
     
    50:02
    Necelých deset minut mají hosté na to, aby s utkáním něco udělali. Zatím stále ztrácejí jednu branku.
     
    50:26
    Kazaň vstřelila branku!
    To teď už ale neplatí. Domácí totiž přidávají druhou přesnou trefu a už mají náskok o dva góly. Nahození Lukojanova získal PATRICE CORMIER a ten se poté v těsné blízkosti Samonova nemýlil a prostřelil ho. Gól ale ještě musel posvětit videorozhodčí, jenž neshledal nic, čemu by bránilo gól uznat. Asistence: Arťom Lukojanov a Danis Zaripov.
    50:26 Patrice CORMIER - 2:0
     
    51:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté však bleskově nacházejí odpověď a jsou znovu zpátky ve hře. Na kontaktní branku je dostal ANDREJ KUZMENKO, jenž se prosadil přesnou střelou z prostoru mezi kruhy. Asistence: Lukas Bengtsson a Emil Galimov.
    51:11 Andrej KUZMENKO - 2:1
     
    51:27
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    52:02
    Petrohradští jsou při chuti a nyní se natlačili před domácí branku, ale nedokázali Biljalova překonat.
     
    52:30
    Z vlastního obranného pásma zakládali další akci hosté a dostali se až před Biljalova, tomu ale pomohla obrana, která nedopustila, aby soupeř měl možnost vyrovnat.
     
    53:32
    Domácí stále drží těsný náskok, ale hosté jsou čím dál tím více nebezpečnější a mají snahu dorovnat skóre. Před chvílí střílel Jevgenij Timkin, ale jeho pokus šel vedle domácí branky.
     
    54:20
    Odražený puk u branky Samonova sebral Linden Vey, nevyhodil ho ale z pásma. Následně pak zakončoval Arťom Lukojanov a Alexandr Samonov vytasil další přesný zákrok.
     
    54:53
    Kuzmenko si z obrany domácích udělal kužely, prokličkoval se až před Biljalova, který ale opět pozorně hájil svoji svatyni a kotouč dostal do bezpečí.
     
    55:51
    Stále hosté svírají Kazaň v jejím pásmu a snaží se vyrovnat, aby si vynutili nastavenou hrací dobu. Třetí třetina jde do finiše a už moc času nezbývá. Biljalov ale znovu úřadoval.
     
    56:27
    Nikita Dyňak neprošel podél levého mantinelu do útočného pásma, stopku mu vystavil obránce Petrohradu, který bleskurychle otáčí hru na opačnou stranu.
     
    57:04
    Kuzmenkovu střelu, která mířila na branku domácích, na poslední chvíli zastavil obránce Kazaně, jenž poté puk poslal do středního pásma, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:29
    Znovu byli obránci Kazaně pozorní a nepustili Petrohrad do zakončení. Následně pak vyhodili kotouč opět do středního pásma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Burdasov odklonil domácího obránce a nabruslil si před branku soupeře, ale jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Fisenko – 2 min., podrážení).
     
    58:45
    Hosté jsou bez brankáře a zkusí to s šesti hráči proti čtyřem domácím!
     
    58:59
    Andrej Pedan na nic nečekal a po zisku puku ho okamžitě poslal až na branku soupeře, kterou minul. Hosté tak musejí akci zakládat znovu.
     
    59:32
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Vylepšená přesilová hra hostům vyšla a je vyrovnáno. Kemppainen poslal kotouč na pravou stranu, kde ho poté k bližší tyči uklidil ANTON BURDASOV. Asistence: Joonas Kemppainen a Linden Vey.
    59:32 Anton BURDASOV - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Hosté v závěru vyrovnali a vynutili si tedy nastavenou hrací dobu. Pokud pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách nenajde vítěze, přijdou na řadu i samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Domácí jsou u puku a pomalu se dostávají do útočného pásma. Na ledě je hodně prostoru a nechtějí udělat chybu, která by mohla znamenat únik hostů a případné skórování.
     
    60:58
    Kazaň vstřelila branku!
    Nic takového se nestalo, naopak. Hráči Kazaně se dostali do pásma soupeře, odražený puk od zadního mantinelu se pak dostal na jejich hole a akce pokračovala dále. Da Costa našel mezi kruhy volného NIGELA DAWESE, který střelou z první poslal puk kolem pravého betonu Samonova do sítě – 3:2. Asistence: Stéphane Da Costa.
    60:58 Nigel DAWES - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté sice v samotném závěru třetí třetiny vyrovnali a vynutili si prodloužení, to ale už v jeho první minutě rozhodl Nigel Dawes, jenž z prostoru mezi kruhy nedal Samonovovi šanci. Domácí tak berou bonusový bod navíc, hosté se nakonec určitě spokojí s bodem jedním.
     
    Střely na branku: 30 – 31
     
    Dnešní utkání sledovalo 3960 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český nebo slovenský hráč. Česká stopa ale byla na straně arbitrů dnešního duelu. Ten jako hlavní rozhodčí řídili Martin Fraňo a Jan Hribik.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:00:28)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Galijev (A. Galimov, Voronkov), 51. Cormier (Lukojanov, Zaripov), 61. Dawes (S. Da Costa) – 52. Kuzmenko (Bengtsson, E. Galimov), 60. Burdasov (Kemppainen, Vey)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin, Judin, Ljamkin, Pedan, Chenkel, Rukavišnikov – Galijev, S. Da Costa, Azevedo (A) – Voronkov, A. Galimov, Dawes – Fisenko, Cormier, Lukojanov (A) – Zaripov (C), Chovanov, Dyňak – Safonov.
    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov (A), Ožiganov, Tokranov (A), Antipin, Chafizullin (C), Dyblenko – E. Galimov, Vey, Tkačjov – Burdasov, M. Aaltonen, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Kemppainen, Timkin – Podkolzin, Ivan Morozov, K. Marčenko – Jakimov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Lazarev, Sysujev

    Diváci: 3960
    bahis siteleri