Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
Southampton FC
Sobota 12.09.2020, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Všem fanouškům děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek fotbalové soboty. Již za chvíli totiž startuje atraktivní duel mezi Liverpoolem a Leedsem. (17:59:31)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
     
    Crystal Palace poprvé v historii vítězí v prvním kole v domácím prostředí! Stačila jim na to jediná branka Wilfrieda Zahy, která přišla již v samotném začátku duelu. Southampton pak nedokázal vyrovnat zejména kvůli skvělému výkonu Vicenta Guaity, který předvedl několik neuvěřitelných zákroků. V nastavení pak svému týmu doslova zachránil tři body a rozhodně je tedy mužem utkání!
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Guaita zachránil svému týmu tři body
     
    90+5
    Mohlo to být nedáš – dostaneš, avšak Vicente Guaita zase výborně kryje! Po centru Kylea Walkera-Peterse se k nebezpečné hlavičce dostal Danny Ings, který však zakončoval jen do středu hřiště, ale i přesto dokázal domácí brankář zasáhnout jen tak tak!
     
    90+5
    Wilfried Zaha si výborně přehodil míč přes Jacka Stephense, následně se zkusil trefit k bližší tyči, ale místo toho nastřelil jen boční síť!
     
    90+4
    Crystal Palace na útočné polovině vyloženě získává co nejvíce času, což se mu i daří. Po dlouhé souboji však nakonec daroval odkop Alexu McCarthymu.
     
    90+3
    Jannik Vestergaard se nechal napadajícímu protihráči trestuhodně obrat o balón, což mohl potrestat Eberechi Eze, ale jeho centr je sražen jen na další rohový kop.
     
    90+2
    Eberechi Eze si našel odražený míč a následně šikovně donutil soupeře k odkopu do autu, čímž získává cenné sekundy.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    Vicente Guaita v klidu chytá další snadný míč a s rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá, protože už se pomalu vstupuje do nastavení.
     
    89
    Eberechi Eze s rozehráním rohového kopu samozřejmě nikam nespěchá. Následně posílá míč až na hranici pokutového území, odkud těžko mohlo přijít nebezpečné zakončení.
     
    88
    Tyrick Mitchell po pěkné kombinaci centruje na zadní tyč, ale centr si bez problémů pohlídal Alex McCarthy, který okamžitě rozehrává, ale jeho spoluhráči na to jdou stejně zase opatrně.
     
    87
    James Ward-Prowse to opět zkusil, ale ani tentokrát to nevyšlo. Střela zase letí moc vysoko, což znamená další odkop pro domácího brankáře.
     
    86
    James Ward-Prowse si došel pro nedovolený zákrok, takže bude moci rozehrávat nebezpečnou standardní situaci, Vicente Guaita už si samozřejmě staví zeď.
     
    85
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Che Adams, přichází Shane Long.
     
    84
    Domácí nemusí uznaná branka moc dráždit, protože pořád drží těsné vedení. Od vítězství je navíc dělí už jenom šest minut plus nastavení.

    Lukáš Mihal

    Branky: 13. Zaha (A. Townsend)

    Karty:   41. Schlupp (CRP), 58. James McCarthy (CRP) – 51. Walker-Peters (SOT)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kouyaté, Dann (C), T. Mitchell – A. Townsend, McArthur, James McCarthy (74. Milivojević), Schlupp (81. Eze) – Zaha, J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Kelly, Woods, Milivojević, Meyer, Eze, Batshuayi.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek (46. Vestergaard), Bertrand – Smallbone (77. Djenepo), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Adams (85. S. Long), Ings.
    Náhradníci: Forster – Vestergaard, Vokins, Djenepo, S. Long, Obafemi, Tella.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Robathan
    thejrc.org