Kazaň – Ufa 4:1 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Riga 4:2 (kon.)
konec
HK Soči
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Dinamo Riga
Pondělí 05.10.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (DRG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:45 (20:50:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:28.
    Zblokované střely – 13:8.
    Vyloučení – 6:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 1/6.
    Vhazování – 34:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, kterému se povedlo zvítězit výsledkem 4:2. Soči vstupovalo do poslední periody při dvoubrankovém vedení, jenomže ihned v první minutě inkasovalo branku. Dinamo se rázem dostalo na dostřel, avšak Soči si vzalo dvoubrankové vedení zpět. Lotyšský celek ani tentokráte s odpovědí moc dlouho nečekal a snížil stav. Riga navíc mohla srovnat v koncovce zápasu, kdy měla k dispozici přesilovou hru. Místo toho ale sama inkasovala při vlastním oslabení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Sledujeme poslední minutu dnešního zápasu, o vítězi je pochopitelně rozhodnuto. Navíc to vypadá, že se Dinamo nerozhodně pro hru bez brankáře.
     
    58:47
    Dinamo se v závěru zápasu ještě snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, zatím se to ale moc nedaří. Domácí čekají na nějakou chybu, dojde k odvolání brankáře?
    56:29 Igor RUDĚNKOV - 4:2
     
    56:29
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují při vlastním oslabení, zřejmě je hotovo! Nahrávka o hrazení směřovala do jízdy na IGORA RUDĚNKOVA, kterému se povedlo rychlostně dostat přžes Indrašise. Navíc tomu moc nepomohl ani brankář Proskurjakov, který vyjel daleko z branky, přičemž Ruděnkov v poklidu zamířil do odkryté části hostující svatyně.
    Asistence: Jere Karjalainen, Daniil Miromanov.
     
    56:02
    Strömwallovi se povedlo obelstít protihráče, proti kterému získal puk u levého hrazení. Následovalo vyhození přes všechny čáry až k brankáři Proskurjakovovi.
     
    55:11
    Domácí obrana si nepohlídala zadovku zpoza branky, přičemž měl hodně prostoru Dzierkals. Jeho rána z úhlu trefila Treťjaka, který se stačil včas přesunout.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu HK Soči (Maxim Minejev – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:34
    V krátkém časovém sledu tu máme další přerušení hry, tentokráte to znamená prostor pro poslední komerční přestávku. Po ní se bude vhazovat v pásmu Dinama.
     
    51:31
    Směrem vzad musel spěchat Krastenbergs, který měl na zádech hned dvojici protihráčů. Druhá formace Soči přesto vypálila, Batyršin trefil pouze protihráče. Poté ve vyložené šanci selhal Ruděnkov.
     
    50:10
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, Soči stále vede o jednu branku. Poslední perioda je hodně vyrovnaná, oba celky hrají zodpovědně.
     
    49:11
    Minejev se hezkým manévrem zbavil protihráče, načež se pokoušel vypálit mezi ruku brankáře Proskurjakova. Ten tento úmysl přečetl a znovu přerušil hru.
     
    48:22
    Souboj u pravého hrazení nakonec vyzněl lépe pro hostujícího Maioneho, který přesnou rozehrávkou dokázal oslovit Komarka, jenž se daleko s pukem nedostal.
     
    47:14
    Do předbrankového prostoru se pokoušel najet aktivně hrající Šmeljov, kterému se ovšem nepovedlo došťourat kotouč za brankáře, jenž pro jistotu přerušil hru.
    46:03 Martinš DZIERKALS - 3:2
     
    46:03
    Riga právě vstřelila branku!
    Avšak záhy tu máme kontaktní branku, navíc v přesilové hře! Komarek zavezl puk do útočného pásma, kde přesnou nahrávkou našel v mezikruží MARTINŠE DZIERKALSE, který dělovkou z jedničky propálil brankáře Treťjaka. Znovu to tedy máme o jednu branku!
    Asistence: Konstantin Komarek, Janis Jaks.
    45:28 Sergej ŠMELJOV - 3:1
     
    45:28
    Soči právě vstřelilo branku!
    Při hře ve čtyřech na obou stranách se nakonec prosazují domácí! Soči totiž vyrazilo do rychlého protiútoku, přičemž celou akci na sebe vzal SERGEJ ŠMELJOV, jehož zakončení na bližší tyč překvapilo brankáře Proskurjakova natolik, že se mu nepovedlo vůbec zasáhnout.
     
    45:14
    Znovu sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách a znovu jsou aktivnější hosté. Vitásek se chtěl dostat kolem bránícího hráče, avšak ten vypíchl puk do středního pásma.
     
    44:07
    Vyloučení v týmu HK Soči (Marcus Nilsson – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:53
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Renars Krastenbergs – 2 min., podrážení).
     
    43:20
    Soči se konečně na delší dobu dostalo do pásma soupeře, kde se mu ovšem nepovedlo vystřelit. Následně Dinamo nerozehrálo přesvědčivě, icing z toho ale nebyl.
     
    42:05
    Svůj první střelecký pokus dnešního zápasu si připsal také finský obránce Sund, který rovněž pálil do míst, kde se nacházel Treťjaka. Riga je ale výrazně aktivnější.
     
    41:23
    Zpoza vlastní branky velice přesně rozehrál Sund, kterému se povedlo najít rozjetého Stoljarova. Ten po přejetí modré čáry nahazoval, Treťjak si počínal zodpovědně.
    40:28 Mathew MAIONE - 2:1
     
    40:28
    Riga právě vstřelila branku!
    Důležitá kontaktní branka v podání lotyšského celku! Ten udržel puk v útočném pásmu, načež jsme sledovali nahození na brankáře Treťjaka. Zakončení zřejmě zablokoval jeden z domácích, přičemž si odražený kotouč jako první dokázal najít MATTHEW MAIONE, který ho poslal do odkryté branky.
    Asistence: Tony Sund.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který musel spěchat pro puk k levému hrazení. Jen připomínám, že se hraje ve čtyřech na obou stranách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která tak trochu navázala na tu předchozí. I tentokráte jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak druhé branky jsme se dočkali až v samotném závěru, znovu se prosadilo Soči. Riga měla k vyrovnání hodě blízko, nicméně jí nepomohla ani dvojnásobná přesilová hra. Při hře v plném počtu na obou stranách sledujeme hokej bez výraznějších šancí, v koncovce druhé periody měl navrch lotyšský celek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Zack Mitchell – 2 min., vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HK Soči (Dmitrij Kolgotin – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    39:23
    Sledujeme poslední minutu druhé třetiny, hokej je to stále hodně vyrovnaný. Před malým momentem to nahozením zkoušel Miromanov, který mířil vedle branky Dinama.
    37:49 Daniil MIROMANOV - 2:0
     
    37:49
    Soči právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se domácí celek dostává do dvoubrankového vedení! Strömwallovi se povedlo procedit kotouč na lépe postaveného obránce DANIILA MIROMANOVA, jenž to vyzkoušel mezi betony brankáře. Proskurjakov je nechal od sebe, kotouč za tak podruhé v tomto duelu dostal do hostující branky.
    Asistence: Malte Strömwall, Linus Johansson.
     
    37:23
    Třetí formace Soči nejprve nahodila kotouč, načež se k zakončení dostal Kvartalnov. Ten pálil pouze do vyrážečky brankáře, Riga se stále nedokázala osvobodit.
     
    36:03
    Gračjov se pokoušel natlačit do dalšího zakončení, jenomže včas ho od puku odtlačil jeden z protihráčů. K volnému touši se tak dostal Treťjak, který ho pokryl.
     
    35:17
    Od modré čáry se pokoušel vypálit hostující Sund, jenomže puk skončil pouze na jednom z protihráčů. Treťjak tak nemusel zasahovat, Dinamo však má tlak.
     
    34:03
    Hostující obrana propadla a najednou se do slušné šance natlačil Petkov, který se dostal až před brankáře, avšak zápěstím zamířil vedle branky.
     
    33:14
    Navíc tu máme další zakázané uvolnění, na řadu přichází druhá komerční přestávka prostřední periody. V posledních minutách čekáme na nějakou větší šanci.
     
    32:33
    Po střetu skončil na zemi hostující Černov, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Soči pokračovalo přes levou stranu, nahození Johanssona nebylo přesné.
     
    31:16
    Kdepak, vyrovnání zatím nepřijde. Riga se sice dokáže usadit v blízkosti domácí branky, jenomže střely jsou většinu zablokovány. Stejně tomu tak bylo i nyní.
     
    30:11
    Ani dvojnásobná přesilová hra se Dinamu zatím moc nedaří. Trojlístek domácích dokázal podruhé vyhodit, s rozehrávkou tak musel pomoct také brankář Proskurjakov.
     
    29:12
    Domácím se povedlo uspět na klíčovém vhazování, načež Alexandrov vyhodil daleko na druhou stranu. Darzinš ovšem zavezl puk zpět, ihned sledujeme kombinaci.
     
    28:35
    Vyloučení v týmu HK Soči (Linus Johansson – 2 min., podrážení).
     
    28:12
    Aby toho nebylo málo, tak se kotouč dostal na domácí střídačku, hlavní sudí tedy musel znovu písknout do své píšťalky. Vhazovat se bude před modrou čárou.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Miščenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:05
    Je tu další přerušení hry, tentokráte se provinil domácí celek. Do pásma totiž spěchala dvojice Šmeljov – Ruděnkov, druhý jmenovaný vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
     
    26:18
    Rize to v úvodu druhé třetiny směrem dopředu hodně skřípe, i další náznak útočného výpadu skončil zakázaným uvolněním. Hra se tak vrací zpět před Proskurjakova.
     
    25:12
    K levém kruhu si sjel hostující Mamčics, který to zkoušel střelou zápěstím. Treťjak byl pozorný a vyrážel před sebe, následně domácí vyklidili vlastní pásmo.
     
    24:03
    Gračjov se dostal za červenou čáru, načež pouze nahazoval na druhou stranu. Riga totiž odjela na střídačku, při dalším ataku se ale už jednalo o zakázané uvolnění.
     
    23:09
    Soči se druhá dnešní přesilová hra vůbec nepovedla, naopak hostující celek předvedl výbornou defenzivní činnost. Brankář Proskurjakov musel zasahovat jedinkrát.
     
    22:12
    Hned po vhazování zkoušel z dobré pozice zakončit střelec první branky Kolgotin, který ovšem tentokráte mířil pouze doprostřed. Proskurjakov raději podržel touš.
     
    21:04
    V krátkém časovém sledu se Soči znovu nepovedlo kvalitním způsobem založit útočnou akci, puk nakonec směřoval přes všechny čáry. Vhazovat se bude před Treťjakem.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Janis Jaks – 2 min., krosček).
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned rozjel akci z vlastního pásma. Nahrávku z hole Pogorišnyho ovšem zachytil soupeř.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Kolgotin, jenž využil přesilovou hru. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, jenž moc vyložených šancí nepřinesla. Směrem dopředu bylo přesto o něco nebezpečnější Soči, z pohledu lotyšského celku se totiž jednalo o pouhé náznaky šancí. Proto doufejme, že druhá perioda nabídne o něco atraktivnější podívanou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Již nám běží poslední minuta první třetiny, nyní to na změnu výsledku rozhodně nevypadá. Za zmínku ale stojí zakončení z hole Gračjova, který z levého kruhu trefil pouze mantinel za brankou.
     
    17:14
    Také Soči celkem dlouho operovalo kolem branky soupeře, kde to Ruděnkov zamýšlel chytrou nahrávku do předbrankového prostoru, kde čistil hru lotyšský obránce Jaks.
     
    16:20
    Dinamo svého soupeře zmáčklo do jeho vlastní třetiny, nicméně dlouhou dobu jsme se žádné střely nedočkali. Treťjak přesto zasahoval, Dzierkals mířil do lapačky brankáře.
     
    15:17
    Vypadalo to na ofsajd, tentokráte v podání Soči, nakonec tomu tak ale nebylo. Na druhou stranu se přesto vydal hostující Dzierkals, který nedokázal nabídnout puk před branku.
     
    14:11
    Je tu další postavení mimo hru, tentokráte v podání hostujícího Prohorenkovse. Ten se tak ocitl v ofsajdu, na řadu přichází druhá komerční přestávka zápasu.
     
    13:10
    Švédská trojice v dresu Soči pořádně zavařilo soupeři. Strömwall totiž předkládal na modrou čáru na hokejku Miromanova, jenž prověřil připravenost brankáře.
     
    12:23
    Proskurjakov konstruktivně rozehrál do strany, kde měl velké sousto obránce Osenieks. Ten chtěl přejít přes dvojici protihráčů, avšak sám skončil na ledě.
     
    11:07
    Rutinní zákrok pro brankáře Treťjaka, který si poradil se střelou z mezikruží. Zkoušel to totiž Dzierkals, jehož střela po ledě nakonec směřovala pouze do lapačky.
     
    10:00
    Do rozehrávky se zapojil také domácí brankář Treťjak, který našel vedle stojícího Batyršina. Ten okamžitě předal do jízdy na Točického, jenž se dostal do pásma.
     
    09:11
    Proskurjakov musel další střelu vyrážet před sebe, kde jeho spoluhráči dokázali vyvézt kotouč na druhou stranu. Gračjov se ovšem neprodral kolem Miromanova.
     
    08:44
    Soči se ani tentokráte nedokázalo dostat z vlastního pásma, avšak soupeř se prezentoval ofsajdem. Vhazovat se bude před modrou čárou, na ledě jsou druhé formace.
     
    07:12
    Za vlastní branku musel spěchat domácí Alexandrov, kterému se sice povedlo rozehrát, avšak puk se přesto dostal na střídačku. Hra je tedy znovu přerušena.
    06:51 Dmitrij KOLGOTIN - 1:0
     
    06:51
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo celkem bleskovým způsobem využívá přesilovou hru! Soči se totiž konečně usadilo v pásmu soupeře, načež jsme sledovali nahrávku k pravému kruhu, odkud z jedničky ještě nahrával do přebrankového prostoru Šmeljov. Tam se nacházel DMITRIJ KOLGOTIN, který nadvakrát překonal brankáře Proskurjakova.
    Asistence: Sergej Šmeljov, Nikita Točickij.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ondřej Vitásek – 2 min., držení hole).
     
    06:01
    Soči se vydalo do protiútoku, který nakonec na sebe vzal Kvartalnov. Jeho bekhendové zakončení směřovalo přímo do výstroje Proskurjakova, který hru přerušil.
     
    05:02
    Celkem složitý zákrok musel předvést hostující Proskurjakov, který reagoval proti ráně od modré čáry. Puk se mu povedlo vyrazit před sebe, kde se nacházel Maione.
     
    04:08
    Jaks pouze nahazoval podél pravého hrazení do útočného pásma, kde to nečekanou nahrávkou zpoza branky zkoušel Černov, jenž našel pouze brankáře.
     
    03:11
    U pravého kruhu měl celkem dost prostoru kolem sebe hostující Darzinš, který to zkoušel golfákem ke vzdálenější konstrukci. Treťjakovi se ale povedlo vyrazit.
     
    02:02
    Lotyšskému celku se úvodní přesilová hra vůbec nedaří, zatím se nedostal ani k jednomu střeleckému pokusu. Napravit to chtěl Jaks, který ovšem trefil pouze hůl protihráče.
     
    01:12
    Riga se musela z vlastního pásma vracet na opačnou stranu, přičemž u červené čáry přišel o kotouč Komarek. Napadající Šmeljov tak dokázal ihned vyhodit do bezpečí.
     
    00:08
    Vyloučení v týmu HK Soči (Oleg Pogorišnyj – 2 min., vražení na hrazení).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Treťjak (Lassinantti) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov, Garajev – Nilsson, Linus Johansson, Strömwall (A) – Točickij (C), Ruděnkov, Šmeljov – Kolgotin, Karjalainen, N. Kvartalnov – Petkov, Kukštel.

    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Jaks, Vitásek, Mateiko, Sotnieks, Tumanovs, Sund, Mamčics – Darzinš (C), Gračjov, Indrašis – Dzierkals, P. Černov, Stoljarov (A) – Gegeris, Z. Mitchell (A), Komarek – Krastenbergs, Millers, Prohorenkovs – Bucenieks.

    Rozhodčí: Birin, Kulakov – Bersenjov, Judin.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (DRG)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v uplynulé sezóně utkaly čtyřikrát. Třikrát se z výhry radovalo Soči, jednou pak Riga.
     
    Dinamo Riga

    Hosté z Rigy si ve stejné konferenci také nevedou dobře. S pěti body okupují dokonce poslední, desátou příčku. Také dvakrát vyhráli a sedmkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po výhře 4:3 po samostatných nájezdech na Minskem pak nestačili na Viťaz, který zvítězil 6:1. Jak už bylo zmíněno, hosté mají dost hráčů kvůli karanténě mimo a nastupují tedy i s juniory. Dnes by tomu tak mělo být také a pokusí se na hřišti soupeře urvat jakékoli body.

    Nejproduktivnější hráči

    Lauris Daržins 3+3
    Pavel Černov 2+1
    Zack Mitchell 2+1
     
    HK Soči

    Hokejisté dnes domácího týmu HK Soči jsou v tabulce Západní konference na desátém místě se ziskem pěti bodů. Po devíti odehraných duelech mají na svém kontě dvě výhry a sedm proher. Zatím na tom tedy nejsou vůbec dobře a rádi by se dostali o něco výše. V posledních dvou duelech se jim nedařilo, když prohráli doma 2:3 s moskevským Dynamem a 2:4 s Traktorem Čeljabinsk. Tuto nepříznivou bilanci by dnes rádi zastavili a proti oslabené Rize, která má dost hráčů v karanténě, se pokusí zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči

    Daniil Miromanov 1+4
    Sergej Šmeljov 0+4
    Ansel Galimov 2+1
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HK Soči a Dinamo Riga.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Kolgotin (Šmeljov, Točickij), 38. Miromanov (Strömwall, Linus Johansson), 46. Šmeljov, 57. Ruděnkov (Karjalainen, Miromanov) – 41. Maione (Sund), 47. Dzierkals (Komarek, Jaks)


    HK Soči: Treťjak (Lassinantti) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov, Garajev – Nilsson, Linus Johansson, Strömwall (A) – Točickij (C), Ruděnkov, Šmeljov – Kolgotin, Karjalainen, N. Kvartalnov – Petkov, Kukštel.
    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Jaks, Vitásek, Maione, Sotnieks, Tumanovs, Sund, Mamčics – Indrašis (A), Gračjov, Darzinš (C) – Stoljarov, P. Černov, Dzierkals – Gegeris, Komarek, Z. Mitchell (A) – Krastenbergs, Prohorenkovs, Millers – Bucenieks.

    Rozhodčí: Birin, Kulakov – Bersenjov, Judin
    bahis siteleri